Microsoft робить ставку на графічну потужність: новий Xbox буде на 40% продуктивнішим за PlayStation 6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
hohlid19
Member

Повідомлення

Учитывая одинакового поставщика то что, у ПС6 будет РДНА5, а у бокса УДНА1? :think:
Zzzz
Member

Повідомлення

з 32, але за три тищі баксів)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Конєчно можна почекати
Наприклад коли 32 Гіга рами будуть коштувати більше 1к долларів а тоді вже випустити :laugh:
dret09
Member

Повідомлення

Коробку і так не особливо купували, а за шалені гроші, які вони захотять за це одоробло, ніхто й взагалі не побіжить. Вкотре майки саме себе закопують
1234waltz
Member

Повідомлення

Якщо будуть датувати зі свого карману, то може і з 24-32 ГБ.
Я не дуже вірю що воно в "чистій" продуктивності дотягнеться до цих цифр, для маркетингу вони флопси завжди "альтернативно" міряли. Але якщо ПС6 буде рівня 5070, а Коробокс рівня 5080 - дешевим воно не буде і улетить за півтора - два кілобакси легко.
yariksom
Member

Повідомлення

1234waltz: 23.09.2026 16:11Коробокс рівня 5080 - дешевим воно не буде і улетить за півтора - два кілобакси легко.
Не думаю, що вони хочу вистрілити собі ще й в другу ногу.
Zzzz
Member

Повідомлення

dret09: 23.09.2026 16:10 Коробку і так не особливо купували, а за шалені гроші, які вони захотять за це одоробло, ніхто й взагалі не побіжить. Вкотре майки саме себе закопують
ще й як побіжать, якщо там будуть диски, а не як у сосоні.
1234waltz
Member

Повідомлення

Мені быльше цікаво що там по слухам з хендледами буде і чи буде МС знову робити S версію коробки.

Відправлено через 2 хвилини 34 секунди:
Бо є чуйка, що з такими цінами консольщики будуть сидіти на паст-гені та купувати Світч 2, замість оверпрайсних коробок.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
yariksom: 23.09.2026 16:12
1234waltz: 23.09.2026 16:11Коробокс рівня 5080 - дешевим воно не буде і улетить за півтора - два кілобакси легко.
Не думаю, що вони хочу вистрілити собі ще й в другу ногу.
MSRP ПС5 Про це 899 баксів у США без податків. В будь-якому разі "не слім" версії за кілобакс вилітять.
gregory_amd
Member

Повідомлення

так в ЧИСТОЙ производительности последние 3 поколения Xbox были ОЧЕНЬ сильно мощнее. А толку если по всем тестам вроде нет ни 1 игры которая бы работала лучше на боксе... софт сакает дики, АПИшка сакает дики, железо не поможет..
1234waltz
Member

Повідомлення

gregory_amd: 23.09.2026 16:19 так в ЧИСТОЙ производительности последние 3 поколения Xbox были ОЧЕНЬ сильно мощнее. А толку если по всем тестам вроде нет ни 1 игры которая бы работала лучше на боксе... софт сакает дики, АПИшка сакает дики, железо не поможет..
1. Ігри на Xbox 360 виглядали сильно краще і працювали з більшим фпс ніж на PS3. Мав в ті часи ПК та PS3, іноді грав в друга на 360. Так от, PS3 (Як би по ній не ностальгували) була "дном дна і з дна постукали". Тому я її малому родичів віддав. Вітм Xbox 360 продалась нормальним тиражом. Те що PS3 вийшла на рівні 360, це чисто магія здатності соні-боєв їсти будь-яке лайно та вкладання в ексклюзиви.
2. Xbox One був сильно слабіший, ігри сильно гірше виглядали за ПС4. То його третя ітерація "прошна" Xbox One X (ну й тупу назву Філя обрав) була жирніша за ПС4 Про, і там прямо сильно відчувалась різниця в кросс-платформі, не кажучи вже за те, що ПС4 Про шумна була капець. Втім продажам то не допомогло, бо всі все одно купували базові версії, і прошки були прохідні.
3. У Series різниця в продуктивності невелика, але в кросс-платформі, навіть незважаючи на формально "швидший" ССД у ПС5 вона грузить ігри та рівні швидше за ПС5. Тут більше фактор стримування розробників, через необхідність робити по два білдки для S та X. Нікому не хочеться заморочуватись сильніше на білд для X, через великі витрати на оптимізований білд під S.
warp37
Member

Повідомлення

Я представляю, какая будет революция с приходом кадровой генерации на консолях: 20х3, 30х2, а там и 60х2. Потужность, невиданная ранее - круче, чем SSD, который у PS5 всё обрабатывает. :up:

Правда, на ПК уже нейронный рендеринг.
miroslav_mm
Member

Повідомлення

Шина 160bit :spy: це типу для того щоб через рік випустить якусь нову мега_про_ультра на 256біт, а ще через рік платіму_про_мах на 320біт?
Prescott
Member

Повідомлення

1234waltz: 23.09.2026 16:27Ігри на Xbox 360 виглядали сильно краще і працювали з більшим фпс ніж на PS3.
Плюс, была 360я коробка, игры на ней в своё время выглядели очень неплохо и мультиплатформа работала реально лучше чем на плойке.
Сidonix
Member

Повідомлення

Хіба що на коробку можна буде накатити стімос)))
Shepard1985
Member

Повідомлення

Там будуть однакові чіпи, чи принаймні повинні бути, тому я в це не дуже вірю. І 40% потужностей нічого не змінять, хіба що якщо буде нейрорендерінг якийсь, то так, це повпливає на продуктивність.
den888
Member

Повідомлення

а толку, якщо гра мультиплатформа, а майже всі ігри такі, то буде графон розроблений під найслабшу консоль. максимум 30/60 fps, і то багато хто на tv різниці не бачить.
warp37
Member

Повідомлення

den888: 23.09.2026 17:49 а толку, якщо гра мультиплатформа, а майже всі ігри такі, то буде графон розроблений під найслабшу консоль. максимум 30/60 fps, і то багато хто на tv різниці не бачить.
Не буде вже 30 FPS на консолях, скоріш підгенераторні 60 FPS.
yariksom
Member

Повідомлення

Сidonix: 23.09.2026 17:15 Хіба що на коробку можна буде накатити стімос)))
Мабуть не можна буде, коробка скоріше всього на х86 буде.
waryag
Member

Повідомлення

І з цих маркетингових 40% реально буде максимум 30, 20 з яких зжере вінда 11. А якщо 12, ще й мінус підуть)
Відповісти