Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU

Ну тільки ШІ у мене в комп'ютері не вистачало...
freezers
Junior

Повідомлення

Шось автор новини не дуже розбирається в ші, суб'єктивне враження
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Liam: 06.09.2026 11:09 Предлагаю обсудить Модель GPT‑6 Astra від OpenAI створює безліч агентів, що збільшує завантаження локального CPU

Ну тільки ШІ у мене в комп'ютері не вистачало...
питання часу))
ps подивися презентації і тести, ну трохи лячно вже стає, це прям сильний інструмент
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
leif
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.09.2026 11:48Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный.
:lol: :laugh:

ахахаха
Earanak
Member

Повідомлення

Ймовірно, різко зросте попит і на потужні процесори від AMD та Intel. Це дуже добре для цих виробників
Пора нести ведра что бы успевать фармить слёзки на форумах :gigi:
rizakrko
Member

Повідомлення

Inqizitor2022
Так це ж одна з фішок сьогодення - запускати ШІ локально (OpenClaw, чи як там та система називається), а він там за тебе кнопки натискає та листи пише. Десь була історія навіть тут на оверах, що він там чи то електронну пошту почистив, чи ще щось зробив - після прямої заборони користувача на такі дії. Користувачем тоді була якась пані на високій посаді, якщо не помиляюся. Ось тобі і неконтрольований ШІ на власному корпоративному залізі.
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

Ой хоспадє, до AGI ще як до Плутона рачки, чергові сильні заяви маркетологів класу "воно настільки небезпечне, що його не можна випускати в інтернет!". Вже просрали війну що все це != AI, теперь схоже хочуть AGI переписати так як NVIDIA споганила SFF :laugh: :lol:
Навіть якщо воно буде дійсно так - цей самий AGI поїде дахом від запитів "зроби гороскоп на риби" (бо там RLHF)... шкіряний мішок з кістками, я можу рак вилікувати, а тобі треба така шняга? Іди докучай 3b LLM з квантами 2-bit де галюцинації це плюс, а не мені :facepalm:
ALT-F13
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.09.2026 11:48 Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
Це прям найсмішніше, що я читав за довгий час по темі :lol:

P.S. Перший тижневий ліміт Astra на 120-баксовій підписці я спалив ще в п'ятницю. Не AGI, але таки "вау".

Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
freezers: 06.09.2026 11:17 Шось автор новини не дуже розбирається в ші, суб'єктивне враження
Там скоріш джерело дуже сумнівно сформульовано. Я б не казав, що наслідком буде зріст попиту на CPU.
pelia
Member

Повідомлення

ALT-F13: 06.09.2026 12:47 P.S. Перший тижневий ліміт Astra на 120-баксовій підписці я спалив ще в п'ятницю. Не AGI, але таки "вау".
Спалив ліміт 5 годин на 20 баксовій підписці на хай профілі за 16 хвилин, це було витрачено лише на пошук косяків в моєму пет проекті після сола і луни, але було продуктивно
Afit
Member

Повідомлення

Це дуже добре для цих виробників, але може мати негативні наслідки для ціноутворення та доступності звичайних CPU на споживчому ринку.
Намёк поняли. Ветер всё сильнее дует в аренду облачных вычислений
Yaroslav308
Member

Повідомлення

При цьому ядро GPT‑6 Astra все ще працює в хмарі
під час запуску моделі в ізольованих віртуальних середовищах для роботи з конфіденційними даними.
Ахахаха
zaqik
Member

Повідомлення

Я тут вспомнил истории о том, как дети от использования калькулятора потупели. А уже были истории как студент написал диплом шишечкой, препод проверил диплом шишечкой и ей же оценку поставил? А потом ии написал ему резюме, ии принял его на работу, на которой тот нихера не знал что делать, но отчёты за него тоже ии писал, и читал эти отчёты тоже ии, и потом его боссу рассказывал, какой тот ценный сотрудник. Потому что эти истории про корпоратов, когда ии пишет годовые отчёты, которые и так никто не читает - это одно, и совсем другое когда в условный цикл "ии написал игру @ ии сам сыграл в эту игру" попадают те области, в которых человеку реально надо думать, ну просто потому что голова не только, чтоб в неё кушать.
dead_rat
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 06.09.2026 11:48 Да ерунда это. Никто ИИ не пустит на свой комп бесконтрольно, тем более на корпоративный. У OpenAi дела плохи, поэтому они и пытаются пускать инвесторам пыль в глаза.
Ти спізнився на 2 роки, він вже бігає в народу з повним доступом до абсолютно усього. Колеги ним податкові декларації пишуть. Воно як макака з гранатою, бо за податки навіть присісти можна.
yariksom
Member

Повідомлення

Скоро випустять ШІ для захисту від ШІ :gigi:
Відповісти