Опубліковано системні вимоги рольової гри Fable

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
1234waltz
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Опубліковано системні вимоги рольової гри Fable
Ось і настала для мене ера 30 фпс гоймінгу :-/ (Окей, на 1080р може вдасться вижати якісь 10 фпс зверху)
Для роздільної здатності 1440p при 30 кадрах на секунду потрібен ПК на базі Ryzen 5 5600 або Core i5-11600K з 16 ГБ оперативної пам’яті та відеокартами рівня GeForce RTX 5060 (RTX 3060 Ti)
proos
Member

Повідомлення

Основной сюжет будет проходиться за 15-20 часов, столько же и на допы. То есть на всю игру 30-40 часов. Для рпг это эпик фейл. Крайне разочарован :weep:
Было от сотки часов, сделал бы даже предзаказ.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Морди наче воскові фігури з Мадам Тюссо на мінімалках, але вцілому симпатичний світ :rotate:

1234waltz
а у вас 5060?
Востаннє редагувалось 31.08.2026 10:13 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
unique-neon
Member

Повідомлення

Звільнення в ігрових студіях МС пішли на користь, тепер ГГ притомно виглядає в трейлері
1234waltz
Member

Повідомлення

proos: 31.08.2026 09:58 Основной сюжет будет проходиться за 15-20 часов, столько же и на допы. То есть на всю игру 30-40 часов. Для рпг это эпик фейл. Крайне разочарован :weep:
Для кого як, я з віком став втомлюватись від 100 годинних "пожирачів часу". І незважаючи на награні 146 годин в Фалаут 4, я його дропнув навіть не пройшовший. І це мабуть єдине виключення на останні років 6, коли б в мене гра взагалі до 100 годин дотягувала. Більшість ігор в мене до 15 годин геймплею, з виключеннями на репетативні"соулси", де в мене може час за 50 годин перевалювати.
Тож 40 годин на всю гру з ДЛЦ мені достатньо. Sinking City з усіма ДЛС та обходом всього міста я пройшов якраз за 50 годин десь. Стільки ж Lords of the Fallen та Бладборн десь заняли (окей, Бладборн я вже другий раз проходжу).

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
alex_sul: 31.08.2026 10:09 1234waltz
а у вас 5060?
Зараз взагалі 5050 :( Тож нічого окрім "консольного експірієнсу" (хіба що з більш приємним DLSS, ніж пісочний фср) для нових тайтлів я не очікую.
Перед цим була Arc B570, яка дозволяла значно комфортніше грати, але вона вирішила згоріти у самий невдалий для цього момент. Ну і оперативки в мене 32 ГБ.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

1234waltz
Жах! Щиро співчуваю!
В такому разі бігом купляйте ARC B580 нову (22+uah )або БУ (~14uah). Вона дорожають бо вже потужність дозволяє!

Якщо сталкер є, і можливість запустити його прям зара є, можемо порівняти продуктивність обох карт для вашого розуміння.
Я вкажу координати заміру продуктивності.

Налаштування графонію
v2.0.2 ARC B580 (32.0.101.8991),1440p, CUSTOM 2, XeSS ULTRA QUALITY

Координати для зняття телеметрії:
XTeleportTo 406603.12 567710.19 842.31

Налаштування Дисплея
1440p, Повноеккранний (безрамковий), FOV 100

Корекція зображення
Контраст - 66%
Яскравість - 66%
Насиченість - 60%
Гама - 55%

Налаштування графіки
Якість окремих елементів
Якість текстур - Епічно
Волосся - Помірно
Деталізація об'єктів - Епічно
Якість ефектів - Високо
Матеріали - Епічно

Постобробка
Постобробка - Епічно
Інтенсивність розмиття в русі - 0%
Глибина різкості - Низько
Світлове проміння - Вимк
Різкість - 20%

Покращення продуктивності
Метод масштабування - XeSS
Якість масштабування - Ультра якість
FSR 3.1 - Вимк.
Async Compute - Увімк.

Якість затінення
Якість затінення - Епічно
Глобальне освітлення - Високо
Відображення - Епічно
Якість тіней - Високо

Якість оточення
Хмари - Помірно
Туман - Високо
Небо - Епічно
Якість рослинності - Високо
Дистанція відтворення оточення - Епічно
Результат на цих налаштуваннях
https://ibb.co/fYVBqY77
Результат на низькому пресеті
https://ibb.co/93dHRs0L
Результат на епічному пресеті
https://ibb.co/tTxnN1dx
Востаннє редагувалось 31.08.2026 10:38 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
1234waltz
Member

Повідомлення

Зараз трошки інші пріоритети по витратам, тож я поки беклог накупленого та не награного краще пройду, благо там вже під сотню ігор в бібліотеці, не рахуючи Геймпасс. Тим паче в мене монік хоч і sRGB 100%з HDR і не знаю якої високою частотою, але він 1080р (тєлік аналогічно), тож для 1080р та 60 фпс воно якось вистачить для цього гена. А там вже мабуть треба буде дивитись на оновлення всього конфігу. Бо з виходом наступного консольного гена на АМ4 сенсу сидіти не буде і треба буде думати по зборці нового ПК або взагалі переїзду на Мак Міні/Студіо.

Відправлено через 59 секунд:
Якщо новий Xbox буде з обмеженим PC-Mode, то може і на нього перекачусь взагалі.
Prescott
Member

Повідомлення

1234waltz: 31.08.2026 10:18Для кого як, я з віком став втомлюватись від 100 годинних "пожирачів часу".
Плюс, нужна относительно короткая и захватывающая история, откуда у людей по 100+ часов залипать закрывая знаки вопроса - искреннее завидую :puzzle:
yariksom
Member

Повідомлення

Prescott: 31.08.2026 10:46
1234waltz: 31.08.2026 10:18Для кого як, я з віком став втомлюватись від 100 годинних "пожирачів часу".
Плюс, нужна относительно короткая и захватывающая история, откуда у людей по 100+ часов залипать закрывая знаки вопроса - искреннее завидую :puzzle:
15 годин для епічної РПГ все таки мало.
Prescott
Member

Повідомлення

yariksom: 31.08.2026 11:0515 годин для епічної РПГ все таки мало.
Согласен. Цифры как для коридорного шутана.
yariksom
Member

Повідомлення

Prescott: 31.08.2026 11:11Согласен. Цифры как для коридорного шутана.
Коридорний шутан 6-8 годин, тут вони ні туди ні туди не попали.
waryag
Member

Повідомлення

Цікаво, що у грі від майків заявлено підтримку він10, коли частина видавців почала згортати її підтримку. Вимоги ОК, хоча вибір деяких процесорів доволі дивний.

Відправлено через 3 хвилини 24 секунди:
proos: 31.08.2026 09:58Основной сюжет будет проходиться за 15-20 часов, столько же и на допы. То есть на всю игру 30-40 часов. Для рпг это эпик фейл. Крайне разочарован :weep:
30-40 часов качественного контента это чудесно. А если он не качественный, зачем его растягивать? Асасины у нас уже есть.
kairo
Member

Повідомлення

Для мене ідеальна тривалість Екшн-РПГ 40-70 годин.
proos
Member

Повідомлення

1234waltz
Мне за 40, дохожу елден ринг, 150 часов уже, осталась последняя локация и длс. И я понимаю что мне будет мало.
При чём тут возраст?

Отправлено спустя 8 минут 20 секунд:
waryag
Судя по тому что я увидел, мне бы хотелось там побыть как можно больше)
AlexWest
Member

Повідомлення

proos: 31.08.2026 09:58 Основной сюжет будет проходиться за 15-20 часов, столько же и на допы. То есть на всю игру 30-40 часов. Для рпг это эпик фейл. Крайне разочарован :weep:
Підлітком легко ковтав 100-200-300 годин в TES чи Drakensang. А тепер оптимумом для РПГ здається 40-50 годин. Ремейк Готики встиг задовбати за 80 годин, хоч там всюди ручна робота й нема дженерик-квестів. Kingdom Come 1 задовбала за 110 годин, хоч навіть ліпша за Готику. Сталкер 2 і Death Stranding віджирають сотку тільки коли пилососиш всю карту. Якби перегравав їх, чи той же Скайрім, то вже нізащо не змусив би себе виполювати всі допи.
Геральт
Active Member

Повідомлення

100 год - це по ~3год на день впродовж місяця, або ж 1,5 год впродовж 2х місяців. Без врахування вихідних. 15-20 год для аРПГ у відкритому світі - ні про що.
kairo
Member

Повідомлення

Далеко не в усіх є бажання та можливість грати по 3 години на день щодня.
AlexWest
Member

Повідомлення

Не знаю чого, але стара героїня більше подобалася: не красою, а якоюсь харизмою, запам'ятовуваним лицем, цілком підходящим для пацанки. А ця нова – ну геть домашня мадам, та й теж не красуня, просто звичайна.
Відповісти