З’явилися результати NVIDIA RTX Spark у Geekbench — швидше за Ryzen AI Max+ 395 та Core Ultra X9 388H

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити З’явилися результати NVIDIA RTX Spark у Geekbench — швидше за Ryzen AI Max+ 395 та Core Ultra X9 388H

І коштуватиме всього половину ПУДа за партію з 150шт!
А це в свою чергу 20 фунтів => 1920 золотників => 263.3 тройські унції золота => ~989 360 €

Еба я молодецЬ) :lol: :lol: :lol: :lol: :laugh: :laugh: :gigi: :gigi:
yariksom
Member

Повідомлення

Синтетика це звичайно добре, але запустіть Відьмака 3го, в самій початковій версії, тоді цікаво було б глянути.
Fulkrum
Member

Повідомлення

Дуже корисний бенч, а шо там у супер Пі? ;)

Здається снапдрагон був вбивцею х86, а зараз ще й НВ додасться?
werneo
Member

Повідомлення

Циферки заради циферок, десь ми вже це бачили:)
warp37
Member

Повідомлення

Процессор с чипом RTX 5070 выглядит заманчиво, но вот реальные сценарии принесут кучу нюансов, как мне кажется.

- ARM c эмуляцией в Windows будет иметь кучу проблем с производительностью и совместимостью.
- RTX 5070 тут жутко урезана по TDP и с LPDDR5 вместо GDDR7 - хорошо, если RTX 5070M догонит.
- Цена. Цена! Стоить это будет дороже поделок на Snapdragon, которые уже себя дискредитировали.
- В совокупности факторов это всё с треском провалится по цене и производительности против классических связок Intel/AMD и dGPU GeForce RTX 5070+.

Зато будет много часов от аккумулятора работать.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Народ в коментах ще не зрозумів, що тепер існує пласт покупців яким взагалі пофіг на все, головне це к-сть токенів на секунду і розмір моделі яку можна запустити. І все.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

warp37
Вся правда як в цьому відео: продукт на виході виглядає гарно запакованим, але шпатель є шпатель! Китайська смекалочка :gigi:

Поделка Хуанга створює подібне враження топовості за дорого денег!
Але насправді це костиль, яким NV намагається заксочити на потяг високопродуктивних мобільних чіпів які уміють в ШІ.
Тож, здаватися а не бути! Саме так зроблений цей продукт
Як і ця крепка кепка крепких предурів! :gigi:
images.jpg
Відправлено через 8 хвилин 13 секунд:
ArmagedoonZergs
ага! Нема різниці ганять ллмку на 96 гігах HBM чи на LPDDR5 :gigi:
Главнає перфоуманц! :gigi: :gigi: :gigi:
warp37
Member

Повідомлення

alex_sul: 09.08.2026 13:59 warp37
Вся правда як в цьому відео: продукт на виході виглядає гарно запакованим, але шпатель є шпатель! Китайська смекалочка :gigi:

Але насправді це костиль, яким NV намагається заксочити на потяг високопродуктивних мобільних чіпів які уміють в ШІ.
images.jpg
ArmagedoonZergs
Я з горки клав на той ШІ, якщо він не стосується DLSS і пов'язаних технологій.

DGX Spark цікавий тим, що це ARM-процесор з №1 графікою у світі і технологіями NVIDIA. У своєму сегменті він рознесе усе в радіусі кілометра. :)

Це вже не застарілий на релізі SoC у Nintendo Switch 2.

Представте цю потужність у ARM з DLSS, FG i MFG.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

А синглкор в какой-то игре проверить или нормальном не читерском бенчмарке слабо? Потому, что когда я вижу, когда арм процессор по синглкору быстрее, чем х86 на 1000 очков - меня терзают смутные сомнения.
Demedik
Member

Повідомлення

Ну пока объясняется все более производительной памятью - 8,533 MT/s против 8,000 MT/s . Собственно понятно, зачем АМД выпускали рефреш(ух надеюсь, что следующий будет UDNA ну и очень влажные мечты - 8 каналов памяти на проц). А так на таких девайсах интересно глянуть будет реальную производительность в том же llama cpp. Игровую не берем, бо арм... да и не думаю, что эти девайсы будут сильно использовать для этого. Ну и конечно цена... если будет +50% к цене таких же девайсов на АМД - будет мягко говоря не удачное решение, только для энтузиастов НеВидии.
yurius_r
Member

Повідомлення

Хоча всі ці попугаметри це не дуже цікаво, але за бажанням можна і cherry picking'ом зайнятися. Ось наприклад результати AMD Ryzen AI Max+ PRO 495 у ноуті і там 2593 в single та 26816 в мульті, що краще за всі результати із новини. Чи це щось означає на практиці? Ні.
pontostroy
Junior

Повідомлення

Моя версія спарку від асуса дає 2650 та 24050, х925 ядра реально швидкі, не м5 але на рівні всіх інших опонентів, білди всяких проектів доволі швидкі.
FastBullet
Member

Повідомлення

warp37: 09.08.2026 13:04 Процессор с чипом RTX 5070 выглядит заманчиво, но вот реальные сценарии принесут кучу нюансов, как мне кажется.

- ARM c эмуляцией в Windows будет иметь кучу проблем с производительностью и совместимостью.
- RTX 5070 тут жутко урезана по TDP и с LPDDR5 вместо GDDR7 - хорошо, если RTX 5070M догонит.
- Цена. Цена! Стоить это будет дороже поделок на Snapdragon, которые уже себя дискредитировали.
- В совокупности факторов это всё с треском провалится по цене и производительности против классических связок Intel/AMD и dGPU GeForce RTX 5070+.

Зато будет много часов от аккумулятора работать.
Та не, сабж норм)) провальная там только цена)) а так если бы цена стандартного чипа 5070 + арм проц 100 баксов ну и пусть память даже 400 баксов))
А так с ценой 3-5к оно все же для зарабатывания денег, а не для игрушек (хотя если ты Буратино, то почему бы и нет)

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
ArmagedoonZergs: 09.08.2026 13:47 Народ в коментах ще не зрозумів, що тепер існує пласт покупців яким взагалі пофіг на все, головне це к-сть токенів на секунду і розмір моделі яку можна запустити. І все.
погано шо в них є бабло)))
Nekros
Member

Повідомлення

Це тести CPU? Саме цікаве і фішка Spark це його GPU можливості
Nick_888
Member

Повідомлення

warp37: 09.08.2026 14:09
alex_sul: 09.08.2026 13:59 warp37

images.jpg
ArmagedoonZergs
Я з горки клав на той ШІ, якщо він не стосується DLSS і пов'язаних технологій.

DGX Spark цікавий тим, що це ARM-процесор з №1 графікою у світі і технологіями NVIDIA. У своєму сегменті він рознесе усе в радіусі кілометра. :)

Це вже не застарілий на релізі SoC у Nintendo Switch 2.

Представте цю потужність у ARM з DLSS, FG i MFG.
там пропускна здатність у два рази менша, ніж в M5 Max. Чим він розносити зібрався?)

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Inqizitor2022: 09.08.2026 14:27 А синглкор в какой-то игре проверить или нормальном не читерском бенчмарке слабо? Потому, что когда я вижу, когда арм процессор по синглкору быстрее, чем х86 на 1000 очков - меня терзают смутные сомнения.
Дивитесь SPECint і SPECfp 2017/2026 і бачите, що бали GB у сінглі дуже гарно метчаться з тими тестами, які юзає вся індустрія, особливо команди CPU архітекторів
Fulkrum
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 09.08.2026 13:47Народ в коментах ще не зрозумів, що тепер існує пласт покупців яким взагалі пофіг на все, головне це к-сть токенів на секунду і розмір моделі яку можна запустити. І все.
Я думав такий пласт візьме чотири 3090 в ту же ціну замість цих коробочок.
Inqizitor2022: 09.08.2026 14:27арм процессор по синглкору быстрее, чем х86 на 1000 очков - меня терзают смутные сомнения.
Так у тесті де ні бранч предікшн ні чередування типу інструкцій нема воно й не дивно. Арм простіший (трохи) тому й результат у бенчах гарний.
quppeq
Member

Повідомлення

Inqizitor2022: 09.08.2026 14:27 А синглкор в какой-то игре проверить или нормальном не читерском бенчмарке слабо? Потому, что когда я вижу, когда арм процессор по синглкору быстрее, чем х86 на 1000 очков - меня терзают смутные сомнения.
А чому ні?
Просто я для себе поняв що Арм все може, коли Вальхейм (страшно забудований і впирався в одне ядро) йшов на звичайному еппл М4 значно краще ніж на пк ryzen 5900x + 3080.
Може проц трішки старий вже, але мене це вразило, коли ноут таке може від батареї, і не виглядає як геймерські монстри
longaro
Member

Повідомлення

Интол + НеВидеа = Оне Лове Форева :-P
1234waltz
Member

Повідомлення

warp37: 09.08.2026 13:04 - Цена. Цена! Стоить это будет дороже поделок на Snapdragon, которые уже себя дискредитировали.
Ну так Снапи себе ціною і поховали. На розпродажі за пів ціни їх беруть, знаю людей, що брали Сьорфейси та й сам поглядую, у якості "ноута для браузера".
warp37: 09.08.2026 13:04 - В совокупности факторов это всё с треском провалится по цене и производительности против классических связок Intel/AMD и dGPU GeForce RTX 5070+.
100% Це продукт для ШІ-бро та ентузіастів.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Ну якшо це буде коштувати в мінімальній конфігурації в районі 500-700юсд і нормально зібране а не з г і палок, і буде в норм графіці наприклад сталкер 2 тягнути, при цьому мати адекватне споживання то це потужно, знімаю кашкета :-/
але думаю буде 1500дол+ і це тільки старт за лейбочку rtx spark :shuffle:
Відповісти