AMD готує гучні анонси на IFA 2026: у центрі уваги — персональний ШІ

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Олег963
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD готує гучні анонси на IFA 2026: у центрі уваги — персональний ШІ

Тут скоро персональний пк буде не покишені не те що...... Та причина того.
dead_rat
Member

Повідомлення

Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони

Бачив відос з АІ конфи в Сан Франціско, це капець, наче на пустому складі розставили стенди і стільці. Як бомжі право слово, і це при вливанні туди всіх грошей світу.
Shuginubi
Member

Повідомлення

леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
Rabbitultra
Member

Повідомлення

dead_rat: 06.08.2026 11:50 Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони

Бачив відос з АІ конфи в Сан Франціско, це капець, наче на пустому складі розставили стенди і стільці. Як бомжі право слово, і це при вливанні туди всіх грошей світу.
Лол. Логічно. Бо інвесторам воно не цікаве, чисто в плані технологій, там все тримається на факті що акції ростуть, не більше на даний момент (точно не як фінансова піраміда, відповідаю)
dead_rat
Member

Повідомлення

Rabbitultra: 06.08.2026 12:15
dead_rat: 06.08.2026 11:50 Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони

Лол. Логічно. Бо інвесторам воно не цікаве, чисто в плані технологій, там все тримається на факті що акції ростуть, не більше на даний момент (точно не як фінансова піраміда, відповідаю)
:laugh:
Voozy
Member

Повідомлення

>ШI
Зображення
yariksom
Member

Повідомлення

Олег963: 06.08.2026 11:42Тут скоро персональний пк буде не покишені не те що...... Та причина того.
Хороший ПК УЖЕ не по кишені, а на середній дивитися страшно :mad:
МОНАХ
Member

Повідомлення

... як штучний інтелект змінює персональні комп’ютери...
:eek: Аж пересмикнуло: прочитав замінює!
Ера персонального ШІ...
► Сприймається не те щоб страшно, скоріше якось - крінжово...
спойлер
► Мені он вже більш ніж вистачає "налаштованого під мої смаки" "персонального" ChatGPT, який, якогось лисого, майже з кожного питання акцентує, що от тепер - точно найцікавіше (нагадуючи мені постійно частину з повторюваного любовного квесту з СР2077, коли Джуді лягає на коліна Ві зі словами: "А тепер - саме цікаве!" :lol: )
big_bang
Member

Повідомлення

аі тут, аі там...

що ж, панове, з врахуванням влитого ресурсу це вже точно не закінчиться скоро
Vladys77
Member

Повідомлення

Зараз поїм і піду персональний ШІ використовувати. Бо вчора увечорі використав весь ліміт і прийшлось чекати 12 годин 😞
Churchill
Junior

Повідомлення

Скоро без ШІ покоління сікс-севен і посрати не буде знати як.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Vladys77: 06.08.2026 13:40 Зараз поїм і піду персональний ШІ використовувати. Бо вчора увечорі використав весь ліміт і прийшлось чекати 12 годин 😞
► Не впадайте в залежність, бо кінчиться потім взагалі оцим:
спойлер
Зображення
yariksom
Member

Повідомлення

Churchill: 06.08.2026 13:46 Скоро без ШІ покоління сікс-севен і посрати не буде знати як.
А шо тут знати? Воно само вдасться :laugh:
А от їжу знайти, це вже проблема :rotate:
Рак
Member

Повідомлення

он нам на не нужон, ии этот ваш
Demedik
Member

Повідомлення

Shuginubi: 06.08.2026 12:14 леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
Так как раз это и ставка на то, что пузырь лопнет. Идея в том, что тому кому это нужно сам купит себе машину и будет использовать. Да это не будут машины который способны тянуть трлн модели, но для условных 100 млрд - да они будут подходить. + добавление его в играх(опять где нужно - как пример: отрисовать описание Забытых Зверей из Дварф Фортресс)

Приведу пример. Я себе взял Асус ПроАрт ПХ13 с АМД 395 и 128гб оперативы. На нем у меня постоянно крутиться Квен 3.6 35б а3б который я постоянно использую в работе. Из подписок осталась одна, и то самая дешевая. Так на всякий случай. Общаясь с моим продакт овнером - там такие же мысли: будут или локальный модели, или сам бизнес будет покупать оборудования которое им нужно... ну и самый дорогой вариант - покупается отдельно модель и отдельно хостинг(также как сейчас сайты).

Т.е. не будет такого дикого спроса на оперативу и ссд, как сейчас для этих датацентров. Все придет в +- нормальное состояние.
powerpizza
Member

Повідомлення

Та може хватит гучностi? Уже гучно хлам на 4гб за 320баксов презентовали :lol: :lol:
1nsane
Member

Повідомлення

Demedik: 06.08.2026 16:45
Shuginubi: 06.08.2026 12:14 леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
Так как раз это и ставка на то, что пузырь лопнет. Идея в том, что тому кому это нужно сам купит себе машину и будет использовать. Да это не будут машины который способны тянуть трлн модели, но для условных 100 млрд - да они будут подходить. + добавление его в играх(опять где нужно - как пример: отрисовать описание Забытых Зверей из Дварф Фортресс)

Приведу пример. Я себе взял Асус ПроАрт ПХ13 с АМД 395 и 128гб оперативы. На нем у меня постоянно крутиться Квен 3.6 35б а3б который я постоянно использую в работе. Из подписок осталась одна, и то самая дешевая. Так на всякий случай. Общаясь с моим продакт овнером - там такие же мысли: будут или локальный модели, или сам бизнес будет покупать оборудования которое им нужно... ну и самый дорогой вариант - покупается отдельно модель и отдельно хостинг(также как сейчас сайты).

Т.е. не будет такого дикого спроса на оперативу и ссд, как сейчас для этих датацентров. Все придет в +- нормальное состояние.
Тот же кейс)) Сейчас все сидят на qwen3.6-35B-A3B локально - у меня W7800 под это дело. Сколько у тебя кстати инференс и промт процессинг на APU?
Я тоже отказался от всех подписок и эта штука мне покрывает 99% потребностей. Плюс разработка llama.cpp и opencode не стоит на месте - постоянно обновы.

Короче это ни разу уже не пузырь. Если правильно настроить SDLC, то оно жарит просто фантастически. Пересмотр бизнес-целей с учетом доступности нишевого тулинга просто нереальный - ты теперь можешь приходить к проверке тех гипотез, которые до этого отбрасывались как "дорогие".

Я всячески поддерживаю всех, кто считает сферу AI пузырем - продолжайте в том же духе. Меньше конкуренции - больше мне.
waryag
Member

Повідомлення

Краще б вони працювали, щоб зробити реальністю дешеве залізо...
waryag
Member

Повідомлення

1nsane: 06.08.2026 22:09 Я всячески поддерживаю всех, кто считает сферу AI пузырем - продолжайте в том же духе. Меньше конкуренции - больше мне.
Она пузырь в плане общего подхода индустрии, когда неимоверные бюджеты вкладываются без реальных планов окупаемости, в расчете на чудо.
То, что во многих нишах оно крайне полезно и без такого закидывания бабками, сути не меняет.
Відповісти