Новини
Останні статті і огляди
AMD готує гучні анонси на IFA 2026: у центрі уваги — персональний ШІ
-
Олег963
Member
Пропоную обговорити AMD готує гучні анонси на IFA 2026: у центрі уваги — персональний ШІ
Тут скоро персональний пк буде не покишені не те що...... Та причина того.
Тут скоро персональний пк буде не покишені не те що...... Та причина того.
-
dead_rat
Member
Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони
Бачив відос з АІ конфи в Сан Франціско, це капець, наче на пустому складі розставили стенди і стільці. Як бомжі право слово, і це при вливанні туди всіх грошей світу.
Бачив відос з АІ конфи в Сан Франціско, це капець, наче на пустому складі розставили стенди і стільці. Як бомжі право слово, і це при вливанні туди всіх грошей світу.
-
Shuginubi
Member
леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
-
Rabbitultra
Member
Лол. Логічно. Бо інвесторам воно не цікаве, чисто в плані технологій, там все тримається на факті що акції ростуть, не більше на даний момент (точно не як фінансова піраміда, відповідаю)dead_rat: ↑ 06.08.2026 11:50 Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони
-
dead_rat
Member
Rabbitultra: ↑ 06.08.2026 12:15Лол. Логічно. Бо інвесторам воно не цікаве, чисто в плані технологій, там все тримається на факті що акції ростуть, не більше на даний момент (точно не як фінансова піраміда, відповідаю)dead_rat: ↑ 06.08.2026 11:50 Перший, хто анонсує конференцію не про АІ мабуть збере повні стадіони
-
Voozy
Member
>ШI

-
yariksom
Member
Хороший ПК УЖЕ не по кишені, а на середній дивитися страшноОлег963: ↑ 06.08.2026 11:42Тут скоро персональний пк буде не покишені не те що...... Та причина того.
-
МОНАХ
Member
►... як штучний інтелект змінює персональні комп’ютери...
► Сприймається не те щоб страшно, скоріше якось - крінжово...Ера персонального ШІ...
- спойлер
- ► Мені он вже більш ніж вистачає "налаштованого під мої смаки" "персонального" ChatGPT, який, якогось лисого, майже з кожного питання акцентує, що от тепер - точно найцікавіше (нагадуючи мені постійно частину з повторюваного любовного квесту з СР2077, коли Джуді лягає на коліна Ві зі словами: "А тепер - саме цікаве!"
)
-
big_bang
Member
аі тут, аі там...
що ж, панове, з врахуванням влитого ресурсу це вже точно не закінчиться скоро
що ж, панове, з врахуванням влитого ресурсу це вже точно не закінчиться скоро
-
Vladys77
Member
Зараз поїм і піду персональний ШІ використовувати. Бо вчора увечорі використав весь ліміт і прийшлось чекати 12 годин 
-
Churchill
Junior
Скоро без ШІ покоління сікс-севен і посрати не буде знати як.
-
МОНАХ
Member
► Не впадайте в залежність, бо кінчиться потім взагалі оцим:Vladys77: ↑ 06.08.2026 13:40 Зараз поїм і піду персональний ШІ використовувати. Бо вчора увечорі використав весь ліміт і прийшлось чекати 12 годин![]()
-
yariksom
Member
А шо тут знати? Воно само вдастьсяChurchill: ↑ 06.08.2026 13:46 Скоро без ШІ покоління сікс-севен і посрати не буде знати як.
А от їжу знайти, це вже проблема
-
Рак
Member
он нам на не нужон, ии этот ваш
-
Demedik
Member
Так как раз это и ставка на то, что пузырь лопнет. Идея в том, что тому кому это нужно сам купит себе машину и будет использовать. Да это не будут машины который способны тянуть трлн модели, но для условных 100 млрд - да они будут подходить. + добавление его в играх(опять где нужно - как пример: отрисовать описание Забытых Зверей из Дварф Фортресс)Shuginubi: ↑ 06.08.2026 12:14 леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
Приведу пример. Я себе взял Асус ПроАрт ПХ13 с АМД 395 и 128гб оперативы. На нем у меня постоянно крутиться Квен 3.6 35б а3б который я постоянно использую в работе. Из подписок осталась одна, и то самая дешевая. Так на всякий случай. Общаясь с моим продакт овнером - там такие же мысли: будут или локальный модели, или сам бизнес будет покупать оборудования которое им нужно... ну и самый дорогой вариант - покупается отдельно модель и отдельно хостинг(также как сейчас сайты).
Т.е. не будет такого дикого спроса на оперативу и ссд, как сейчас для этих датацентров. Все придет в +- нормальное состояние.
-
powerpizza
Member
Та може хватит гучностi? Уже гучно хлам на 4гб за 320баксов презентовали

-
1nsane
Member
Тот же кейс)) Сейчас все сидят на qwen3.6-35B-A3B локально - у меня W7800 под это дело. Сколько у тебя кстати инференс и промт процессинг на APU?Demedik: ↑ 06.08.2026 16:45Так как раз это и ставка на то, что пузырь лопнет. Идея в том, что тому кому это нужно сам купит себе машину и будет использовать. Да это не будут машины который способны тянуть трлн модели, но для условных 100 млрд - да они будут подходить. + добавление его в играх(опять где нужно - как пример: отрисовать описание Забытых Зверей из Дварф Фортресс)Shuginubi: ↑ 06.08.2026 12:14 леее как они запарили, в этого ИИ пузыря маму лопал
Приведу пример. Я себе взял Асус ПроАрт ПХ13 с АМД 395 и 128гб оперативы. На нем у меня постоянно крутиться Квен 3.6 35б а3б который я постоянно использую в работе. Из подписок осталась одна, и то самая дешевая. Так на всякий случай. Общаясь с моим продакт овнером - там такие же мысли: будут или локальный модели, или сам бизнес будет покупать оборудования которое им нужно... ну и самый дорогой вариант - покупается отдельно модель и отдельно хостинг(также как сейчас сайты).
Т.е. не будет такого дикого спроса на оперативу и ссд, как сейчас для этих датацентров. Все придет в +- нормальное состояние.
Я тоже отказался от всех подписок и эта штука мне покрывает 99% потребностей. Плюс разработка llama.cpp и opencode не стоит на месте - постоянно обновы.
Короче это ни разу уже не пузырь. Если правильно настроить SDLC, то оно жарит просто фантастически. Пересмотр бизнес-целей с учетом доступности нишевого тулинга просто нереальный - ты теперь можешь приходить к проверке тех гипотез, которые до этого отбрасывались как "дорогие".
Я всячески поддерживаю всех, кто считает сферу AI пузырем - продолжайте в том же духе. Меньше конкуренции - больше мне.
-
waryag
Member
Краще б вони працювали, щоб зробити реальністю дешеве залізо...
-
waryag
Member
Она пузырь в плане общего подхода индустрии, когда неимоверные бюджеты вкладываются без реальных планов окупаемости, в расчете на чудо.1nsane: ↑ 06.08.2026 22:09 Я всячески поддерживаю всех, кто считает сферу AI пузырем - продолжайте в том же духе. Меньше конкуренции - больше мне.
То, что во многих нишах оно крайне полезно и без такого закидывания бабками, сути не меняет.