Новини
Останні статті і огляди
Історія та інженерія скролу: як влаштовані коліщатка комп’ютерних мишей
-
grezet
Junior
Пропоную обговорити Історія та інженерія скролу: як влаштовані коліщатка комп’ютерних мишей
Найкращий і найнадійніший енкодер це оптичний (всі мишки Zowie, Logitech G502/G502 X, G303/G303 SE, G900/G903 та деякі інші, Mad Catz R.A.T. Pro X) або магнітний (Logitech MX Master 3, MX Anywhere 3). Так, є ще такі оптичні енкодери як LK optical encoder (Light Strike) чи RAESHA Optical Encoder в останніх мишках Razer, Cooler Master MM720 чи деяких китайців, але вони тактильно не так приємні, та і по надійності їх ще треба тестувати.
Найкращий і найнадійніший енкодер це оптичний (всі мишки Zowie, Logitech G502/G502 X, G303/G303 SE, G900/G903 та деякі інші, Mad Catz R.A.T. Pro X) або магнітний (Logitech MX Master 3, MX Anywhere 3). Так, є ще такі оптичні енкодери як LK optical encoder (Light Strike) чи RAESHA Optical Encoder в останніх мишках Razer, Cooler Master MM720 чи деяких китайців, але вони тактильно не так приємні, та і по надійності їх ще треба тестувати.
-
heidfeld
Member
я тоже так думал. и поэтому купил 2 мышки Logitech G90 вроде. И оба энкодера откинулись очень быстро. короче реализация подкачала.grezet: ↑ 27.07.2026 14:23 Пропоную обговорити Історія та інженерія скролу: як влаштовані коліщатка комп’ютерних мишей
а вот в старой мышке Logitech которой 100 лет, энкодер работает. короче начали что-то удешевлять.
Лучше уж механический Alps искать. Там хоть качество есть.
-
grezet
Junior
Я користуюсь Logitech G303 Shroud Edition вже 4 роки, декілька років Logitech G9 та 4 роки Logitech MX Anywhere 3. Ніяких проблем зі скроллом не було. Тактильно дуже приємно. А от з механічними енкодерами у мене були колись проблеми, доводилось його розбирати і чистити та і прокрутка у нього якась дешеваheidfeld: ↑ 27.07.2026 14:28я тоже так думал. и поэтому купил 2 мышки Logitech G90 вроде. И оба энкодера откинулись очень быстро. короче реализация подкачала.grezet: ↑ 27.07.2026 14:23 Пропоную обговорити Історія та інженерія скролу: як влаштовані коліщатка комп’ютерних мишей
а вот в старой мышке Logitech которой 100 лет, энкодер работает. короче начали что-то удешевлять.
Лучше уж механический Alps искать. Там хоть качество есть.
-
heidfeld
Member
та я ж не спорю, но обидно слушай. купил 2 мышки и обе откинулись из-за скрола очень быстро.grezet: ↑ 27.07.2026 14:33 Я користуюсь Logitech G303 Shroud Edition вже 4 роки, декілька років Logitech G9 та 4 роки Logitech MX Anywhere 3. Ніяких проблем зі скроллом не було.
-
grezet
Junior
Logitech M90 ? Бо Logitech G90 такої не існуєheidfeld: ↑ 27.07.2026 14:36та я ж не спорю, но обидно слушай. купил 2 мышки и обе откинулись из-за скрола очень быстро.grezet: ↑ 27.07.2026 14:33 Я користуюсь Logitech G303 Shroud Edition вже 4 роки, декілька років Logitech G9 та 4 роки Logitech MX Anywhere 3. Ніяких проблем зі скроллом не було.
-
S0N1C
Member
прочитав як "Історія та інженерія сколу", пережив моментальне PTSD , потім прочитав ще раз 
-
big_bang
Member
бо, енкодери китайські і мишки китайськіheidfeld: ↑ 27.07.2026 14:28 И оба энкодера откинулись очень быстро.
як таке змогли купити собі ???
-
leif
Member
у мене тежRucha: ↑ 27.07.2026 14:58В мене одного жодна картинка в статті не завантажується?
-
Shaolin_Style
Member
Прикольная общеобразовательная статья, спасибо за работу.
кто играет из 90-х, сто процентов помнит как засиралось это чудо инженерной мысли и приходилось разбирать и чистить:
кто играет из 90-х, сто процентов помнит как засиралось это чудо инженерной мысли и приходилось разбирать и чистить:
-
big_bang
Member
звело олдскули і покотилася скупа сльозаShaolin_Style: ↑ 27.07.2026 15:12 Прикольная общеобразовательная статья, спасибо за работу.
кто играет из 90-х, сто процентов помнит как засиралось это чудо инженерной мысли и приходилось разбирать и чистить:![]()
ото були часи
-
Барбарис
Member
В мене одна лише - з мікриками.Rucha: ↑ 27.07.2026 14:58 В мене одного жодна картинка в статті не завантажується?
-
S0N1C
Member
Shaolin_Style
дивна якась фотка, пів колищатка, провід не зрозуміло якось закінчується
дивна якась фотка, пів колищатка, провід не зрозуміло якось закінчується
-
kairo
Member
Бо це ШІ-слоп.S0N1C: ↑ 27.07.2026 15:30 Shaolin_Style
дивна якась фотка, пів колищатка, провід не зрозуміло якось закінчується![]()
Ось як має бути:

-
S0N1C
Member
отож і я так подумав 
-
kairo
Member
Скоро інтернет за*ереться тим слопом до такої межі, що їм неможливо буде користуватись.
-
heidfeld
Member
я покупал Logitech, а не китай ноунейм шлак.big_bang: ↑ 27.07.2026 14:56бо, енкодери китайські і мишки китайськіheidfeld: ↑ 27.07.2026 14:28 И оба энкодера откинулись очень быстро.![]()
як таке змогли купити собі ???
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
G90, тебя что в гугле забанили?grezet: ↑ 27.07.2026 14:42 Logitech M90 ? Бо Logitech G90 такої не існує
-
big_bang
Member
так Ок
але вироблений у Китаї