Asrock x670e taichi не стартует вообще

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Автор
Member

Ситуація просто капець. Така біда трапилась, вирішив я потестити іншу маму, з сабжа спробував викрутити м2 ссд диски, але вінти, які їх тримають чи то закісли, чи я не знаю що з ними, але не зміг викрутити і зірвав шліци, навіть спробував капнути вд-40 на ці вінти, сенсу нуль, але дещо розлилося на текстоліт у районі двох нижніх ссд, ну я авжеж ганчіркою усе витер + воздуходувкою продув. Усе було на вимкнутому обладнанні, ну пішов до сервісу, маму залишив майстеру десь хвилин на 20, що він робив не знаю, але зміг викрутити вінти, які тримали ссд. Зараз спробував просто подрубити до мами кабель 24pin та 2 по 8pin cpu, дежурна напруга на неї мабуть йде, бо сзаді горить кнопка cmos та кнопки reset та power. Але при нажатті на power мама не стартує, нічого не діється, на екрані цифри не бігають, тобто живлення нема. Що могло трапитись? Як амперметром перевірити де біда? Якихось слідов що зірвані якісь блочки на мамі я не бачу, усе ціле. Я так розумію щось с живленням на самій мамі, куди копати?
Yurius
Member

Трапився ,судячи з минулих тем,"синдром неспокійних рук". Слати пану Геннадію на діагностику у Дніпро,самому нічого не робити більше ,від слова зовсім.
S0N1C
Member

плати - єдине що не подорожчало, купляй нормальну плату не асрок, диви може і пам"ять запрацює і хотспот :laugh:

Відправлено через 54 секунди:
я думаю ніякий пане Генадій не візьме це діагностувати, якщо трохи при розумі :gigi:
StTechnik
Member

Жду тему «5090 не выводит изображение».
AntonyKandaurov
Member

Ну, мабуть при монтажі плати в корпус гвинти тягнули динамометричною викруткою. :laugh:
а так на рівному місці всрати плату з-за хотспота та пам'яті яка не робить на 6400 - ну це реально вміти треба :lol:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
вд-40 на ці вінти
:facepalm:
мабуть взяв викрутку не з тією битою якщо злизав їх. :tomat:
MessiaH
Member

AntonyKandaurov: 19.07.2026 20:38а так на рівному місці всрати плату з-за хотспота та пам'яті яка не робить на 6400 - ну це реально вміти треба
Та ну просто з'явилась можливість протестувати іншу дуже жирнючу маму і друга мама при підключенні працює, навіть без проца і пам'яті і іншої перефірії вона вмикається.
AntonyKandaurov: 19.07.2026 20:38мабуть взяв викрутку не з тією битою якщо злизав їх.
Ні, просто вони реально закісли, сам не знаю від чого. До речі на материнці сзаді де бекплейт є сліди як потоки незрозуміло від чого. Але я їх помітив як тільки винув, мамка працювала стопудово.
S0N1C: 19.07.2026 20:22плати - єдине що не подорожчало, купляй нормальну плату не асрок, диви може і пам"ять запрацює і хотспот
Асрок нормальна мать, 7950х на неї працював без проблем, 9950x3d2 теж, але чогось пам'ять вище 5600 не брала.
Yurius
Так а що могло з нею трапитись? Навряд чи пару грамм вд-40 могли щось з нею зробити, тем більше що я одразу її протер і продув
Shpoker
Member

MessiaH
асрок выделываться может, если батарейка <2,9 вольт, проверь (по хорошему сними ее минут на 10 вообще)
MessiaH
Member

А якщо припустити, що майстер випаяв із неї чіп, повторюю, якщо просто припустити таке, вмикатись та вона повинна і живлення давати при натисненні на кнопку power??

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
Shpoker: 19.07.2026 20:57асрок выделываться может, если батарейка <2,9 вольт, проверь (по хорошему сними ее минут на 10 вообще)
Дело в том что батарейка там закрыта частью радиатора и до неё не знаю как добраться вообще.
https://imgur.com/a/TMP5ySp
Последний раз редактировалось MessiaH 19.07.2026 21:08, всего редактировалось 1 раз.
Yurius
Member

MessiaH: 19.07.2026 21:00А якщо припустити, що майстер випаяв із неї чіп, повторюю, якщо просто припустити таке
:lol:
S0N1C
Member

MessiaH: 19.07.2026 20:55 До речі на материнці сзаді де бекплейт є сліди як потоки незрозуміло від чого. Але я їх помітив як тільки винув, мамка працювала стопудово
якщо "жирні" потоки, то може термо прокладки потекли :shuffle:
MessiaH
Member

Yurius
До цього майстра я раніше звертався і в принципі проблем не було. Але...я авжеж не хочу нікого у нічому звинувачувати, але гіпотетично це ж не повинно було якось на живлення впливати? Якщо щось з мосфетами на мамці це лікується?

Отправлено спустя 1 минуту 36 секунд:
S0N1C: 19.07.2026 21:10якщо "жирні" потоки, то може термо прокладки потекли
Теж так подумав, але це мабуть давно трапилось і навряд чи може впливати на її роботу
RoMiLiUs
Member

Ставлю на сокет.
AntonyKandaurov
Member

MessiaH: 19.07.2026 20:55До речі на материнці сзаді де бекплейт є сліди як потоки незрозуміло від чого
То або вдшка твоя там затекла або щось там дійсно текло і нажаль це не прокладки бо вони якщо і є то трошки з іншої сторони.
За все інше скажу лише що міг спокійно щось прибити статикою коли поліз крутити материнку, багато таких випадків знаю коли хтось поліз на ентузіазмі щось крутити а після цього тиша і не запуск.
AntonyKandaurov
Member

MessiaH: 19.07.2026 21:00якщо припустити, що майстер випаяв із неї чіп,
Кому він треба, це ж не GB202 який грошей коштують ;)
MessiaH
Member

AntonyKandaurov: 19.07.2026 21:21За все інше скажу лише що міг спокійно щось прибити статикою коли поліз крутити материнку, багато таких випадків знаю коли хтось поліз на ентузіазмі щось крутити а після цього тиша і не запуск.
Якою статикою? Я відкрутив лише болти, які тримали мамку і викрутив з трудом 2 ссд, інші 2 не зміг, як їх майстер викрутив не знаю. Як можно щось відключене від електромережі вбити статикою?
AntonyKandaurov
Member

MessiaH
Нєфіг дєлать
MessiaH
Member

AntonyKandaurov
Що мається на увазі під статикою? Взяти шокером доторкнуьтся чи що?
S0N1C
Member

мається на увазі встати зі крісла з газліфтом і доторкнутися до плати :lamer:
alumem
Member

Я б спочатку попа покликав. Може, пороблено в хаті.
Yurius
Member

alumem: 19.07.2026 21:44Я б спочатку попа покликав. Може, пороблено в хаті.
Просто в хаті у 2026 нема Вайфай роутера....ото воно усе і почалось сипатися :laugh:
Ответить