Новини
Останні статті і огляди
Чутки: ремейк першої частини Resident Evil вже запущено у виробництво, але проєкт на ранній стадії
-
proos
Member
Предлагаю обсудить Чутки: ремейк першої частини Resident Evil вже запущено у виробництво, але проєкт на ранній стадії
Так а ремейк зеро шо там? Проходить или нет?
Так а ремейк зеро шо там? Проходить или нет?
-
Kullerok
Member
Тенденция такая что они все части перевыпустят на своем новом движке рано или поздно. Хорошо бы ещё те части которые не выходили на ПК тоже.
-
alex_sul
Advanced Member
Kullerok
А я не думаю що частини які не виходили на ПК взагалі вийдуть на ПК.
Чому? Ну глянь що там соні чудить, і як вона відмовляєтся від ПК в своїх проєктах.
CAPCOM прогнется після "предложенія от которого не отказиваются"
Чому? Ну глянь що там соні чудить, і як вона відмовляєтся від ПК в своїх проєктах.
CAPCOM прогнется після "предложенія от которого не отказиваются"
-
snegurrrka
Member
Першу частину я тільки 3 місяці тому пройшов, тому давайте римейк Zero спочатку, Capcom
А загалом я б можливо і перепройшов римейк першої за умови адекватнішого інвентаря (як в інших римейках), гра дійсно з класною атмосферою, музикою та достатньо страшними моментами.
Мав серйозні сумніви, що зможу грати в survival horror, проте за останні 3 місяці пройшов 1-4 частини та Requiem і хоч було місцями дуже навіть душно, але більша частина зайшла непогано. Тепер спокійно можна і чекати на римейки класичних частин (0-1 та Code Veronica), бо підряд коли проходиш RE одну за одною, то приїдається, потрібна перерва, щоб знову вау ефект був, хоча від Requiem такого ефекту було чимало.
Мав серйозні сумніви, що зможу грати в survival horror, проте за останні 3 місяці пройшов 1-4 частини та Requiem і хоч було місцями дуже навіть душно, але більша частина зайшла непогано. Тепер спокійно можна і чекати на римейки класичних частин (0-1 та Code Veronica), бо підряд коли проходиш RE одну за одною, то приїдається, потрібна перерва, щоб знову вау ефект був, хоча від Requiem такого ефекту було чимало.
-
1234waltz
Member
Суто моя думка - З "класичних" RE з фіксованою камерою та пре-рендер оточенням саме Zero це топ. Не тому що вона красивіша, а тому що більш сподобався геймплей.
Так, перша родоначальник, але вона є найслабкішою з класичних. Друга прекрасна, з приводу того, чи є вона топом, чи всеж Зіро - для мене питання відкрите. Немезіс - геймплейно прекрасна гра, але не самостійна, бо має великий реюз від двушки.
Вероніка, цікава загалу більше тому, що жила виключно на консолях. Нот грейт, нот терібрл. На фоні вбогості бойовичків 5 та 6 частин, вона доволі непогано виглядає. Але відносно класичних десь трошки краща за першу частину, але гірша за іншу класику.
Сподіваюсь в рімейку Вероніки усунуть недоліки оригіналу.
Так, перша родоначальник, але вона є найслабкішою з класичних. Друга прекрасна, з приводу того, чи є вона топом, чи всеж Зіро - для мене питання відкрите. Немезіс - геймплейно прекрасна гра, але не самостійна, бо має великий реюз від двушки.
Вероніка, цікава загалу більше тому, що жила виключно на консолях. Нот грейт, нот терібрл. На фоні вбогості бойовичків 5 та 6 частин, вона доволі непогано виглядає. Але відносно класичних десь трошки краща за першу частину, але гірша за іншу класику.
Сподіваюсь в рімейку Вероніки усунуть недоліки оригіналу.
-
snegurrrka
Member
1234waltz
А наскільки багато в Zero бектрекінгу? Чув там немає скринь для зберігання речей і ти або носиш все з собою в інвентарі, або викидаєш. Мене в старих частинах RE найбільше відштовхує саме коли в тебе 6-8 слотів інвентаря, а ще й не завжди зрозуміло чи потрібен тобі надалі ще той ключ/предмет, чи можна вже викинути, бо не всі ігри позначають це якимось чином
А наскільки багато в Zero бектрекінгу? Чув там немає скринь для зберігання речей і ти або носиш все з собою в інвентарі, або викидаєш. Мене в старих частинах RE найбільше відштовхує саме коли в тебе 6-8 слотів інвентаря, а ще й не завжди зрозуміло чи потрібен тобі надалі ще той ключ/предмет, чи можна вже викинути, бо не всі ігри позначають це якимось чином
-
1234waltz
Member
Там дійсно нема сундуків, але на карті відмічаються точки дропа речей. Плюс левел дизайн дозволяє для цього використовувати умовно зручні місця. Я великих проблем від цього не відчув. Плюс персонажів два жеж.snegurrrka: ↑ 16.07.2026 12:34 1234waltz
-
big_bang
Member
м да... ідеї вже геть скінчились.
помітив, що останнім часом переглядаю старі фільми і в кінотеатр іти взагалі не тягне
(все нове з кожним роком все гірше і гірше)
помітив, що останнім часом переглядаю старі фільми і в кінотеатр іти взагалі не тягне
(все нове з кожним роком все гірше і гірше)
-
waryag
Member
Не факт. Капком получает от ПК половину доходов, Сони столько не заплатит
-
proos
Member
Ты за мои стандарты не переживай, а переживай лучше чтобы игры хорошие делалиalex_sul: ↑ 16.07.2026 10:52за твоїми стандартами
-
alex_sul
Advanced Member
proos
тру сторі бро
тру сторі бро
-
AlexWest
Member
RE: Code Veronicа. Для початку.alex_sul: ↑ 16.07.2026 11:07 Kullerok
...
Після Вероніки, найімовірніше, буде ремейк Зеро (2028-2029), бо по хронології вона йде перед першою. Навряд чи вони захочуть так плутати нових гравців, випускаючи спершу першу. Далі 10-та частина (2029-2030), бо випускати три ремейки підряд вони майже напевне не будуть. І лише тоді ремейк першої (2030-2031). А далі можна пофантазувати: ремейки Revelations чи 5-ки. 6-у навряд чи взагалі ремейкнуть; хіба-що повністю переосмислять і поріжуть.
Отправлено спустя 2 минуты 33 секунды:
Ніщо не заважає їм додати скриню в ремейку. Може, буде залежно від рівня складності.snegurrrka: ↑ 16.07.2026 12:34 1234waltz
-
1234waltz
Member
Перший Revelations вже достатньо старий і в плані левелдизайну дуже обмежений залізом на якому його випускали, там є поле для покращення. Другий Revelations ще достатньо гарно виглядає, та й в цілому найкраща частин серії періоду 2005-2015.AlexWest: ↑ 16.07.2026 14:32 ремейки Revelations чи 5-ки. 6-у навряд чи взагалі ремейкнуть; хіба-що повністю переосмислять і поріжуть.
5 та 6 - можливо краще взагалі закопати й забути про їх існування. Най вже нові частини роблять, чим на ці пародії робити рімейки. Або взагалі зробити переосмислені номерні частини, переписати повністю сюжет, змінити левелдизайн та арт-дизан. занадто це було погано.
От що було б сенс підняти підняти з небуття, так це несправедливо забути Resident Evil Survivor. Бо він по суті непогано доповнював історію "класичних" частин. Можливо переписати старий Outbreak.
-
AlexWest
Member
Вони вже зробили підводку до 5-ки в фіналі 4-ки, тому колись ремейк точно буде. Я не грав, але чув, що 5-ку хвалять, на відміну від 6-ї, яку сруть буквально всі. І, звісно, це все переосмислять,бо в сучасному світі прямий ремейк 5-ки неможливий.1234waltz: ↑ 16.07.2026 15:34Перший Revelations вже достатньо старий і в плані левелдизайну дуже обмежений залізом на якому його випускали, там є поле для покращення. Другий Revelations ще достатньо гарно виглядає, та й в цілому найкраща частин серії періоду 2005-2015.AlexWest: ↑ 16.07.2026 14:32 ремейки Revelations чи 5-ки. 6-у навряд чи взагалі ремейкнуть; хіба-що повністю переосмислять і поріжуть.
5 та 6 - можливо краще взагалі закопати й забути про їх існування. Най вже нові частини роблять, чим на ці пародії робити рімейки. Або взагалі зробити переосмислені номерні частини, переписати повністю сюжет, змінити левелдизайн та арт-дизан. занадто це було погано.
От що було б сенс підняти підняти з небуття, так це несправедливо забути Resident Evil Survivor. Бо він по суті непогано доповнював історію "класичних" частин. Можливо переписати старий Outbreak.
-
1234waltz
Member
Дійсно хвалять, але це буквально "гра своєї епохи", яка забрала в себе всі найгірші кліше ігр того часу + найгірші елементи 4-ки. Любити можно це тільки через дитячи травми, якись синдром утьонка чи несмак замішанний на ненависті до серії RE. В той час виходило багато ігор, які були краще у всіх відношеннях.AlexWest: ↑ 16.07.2026 15:49 Вони вже зробили підводку до 5-ки в фіналі 4-ки, тому колись ремейк точно буде. Я не грав, але чув, що 5-ку хвалять, на відміну від 6-ї, яку сруть буквально всі. І, звісно, це все переосмислять,бо в сучасному світі прямий ремейк 5-ки неможливий.
Якщо коротко.
Piss-filter;
Нудні арєнкі зі спамом болванчиками;
Нудні місії з транспортом (вкрай погано реалізовані коридорні мапи, та й левелдизайн тут один з найгірших в серії);
Місіції з чистками унилих майже однакових псевдо-аванпостів (бо мапи маленькі, опенволд не осилили);
Діалоги та персонажі, таке враження що це писали розумовідсталі японські школяри;
Мега-крінжово-дитячий фінал (тупіше було придумати важко, але Капкоми потім себе перевершили).
Фактично успішна частина, яка перетворила серію (хоча це з 4ки почалось, але там хоч якись сюжет був) на роки в клоунський атракціон та знищила хорорну складову.
П.С. Саспенс? Жахи? Цього в грі немає.
А 6 частина, це просто ультимативна компіляція всього поганого що було в 4 та 5, прокачана трендами свого періоду.
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
Я не проти рімейку цих частин. Але якщо рімейк 2 частини був зроблений з любов'ю до першоджерела, увагою до деталей і з повагою до оригіналу. То рімейк 5 та 6 частини варто робити спаливши всю гейм-дизайнеську документацію оригіналів разом з концепт-артами та сценаріями, просто поставивши на нову гру шильдик номерної частини.
-
AlexWest
Member
1234waltz, мені теж здається, що 5 і 6 можуть вийти, як номерні частини (11, 12), де від оригіналів залишиться дуже мало. Бо ж для номерних теж ідеї десь треба брати. А ідей не вистачало вже у 9-й: витягнули її буквально за рахунок ностальгії і фансервісу. А Елпісом і теоріями змови просто зруйнували весь старий лор. Тому лорно-сюжетно я ненавиджу 9-у. Геймплейно ще куди не йшло, хоч з босами схалтурили по повній. Ну, може хоч Вероніка покаже новим гравцям в чому сила RE.
-
1234waltz
Member
Наскільки я зрозумів по капкомівській кухні, над серією працюють різні команди сценаристів та дизайнерів (в нульові та десяті так було, як зараз не знаю) з різною якістю та баченням. Часто можуть працювати по 2-3 сценаристи і тп.AlexWest: ↑ 16.07.2026 16:20 Бо ж для номерних теж ідеї десь треба брати. А ідей не вистачало вже у 9-й
Другу частину, Сурвайвера та Вероніку писав Сугімура (рімейки 2ої теж він робив).
Обидві частини Revelations писав прославлений Сато, який на хвилинку сценарій для Ergo Proxy писав. Як не дивно, він писав і 6 частину, але там була "лебідь, рак і щука", бо сценаристів три було.
7 та 8 частини писали за участі американців.
І це не рахуючи, що там постійно перетасовка геймдизайнерів та продюсерв була.
Реквієм вийшов як вийшов. Ніби і геймдизайнер що робив 7ку, і Ревелейшени, і як не дивно 5-ку, яка стала його першою РЕ). І сценарист титулований, який для длц-шки Shadows of Rose писав сюжет. Щось десь фонтан ідей під фінал в них пересох.
-
snegurrrka
Member
Тут про 5 частину згадали, я до речі, її теж вирішив пограти після Requiem вже, то так - в першій же місії хотів вимкнути та видалити через камеру та зав'язку, але трохи далі пограв і несподівано зловив себе на думці, що вже 3 главу граю
Так, там багато коридорних не сильно цікавих секцій, але є і прикольні моменти, особливо можу уявити саме в коопі з кимось, бо соло воно не так відчувається. Просто це складно сприймати саме як Resident Evil дійсно, але хочеться більше дізнатися про персонажів типу Кріса та інших, тому можливо і 6 частину колись спробую, хоча на неї відгуки дійсно найбільш негативні і вона ще й найдовша.
-
Polyaan
Member
О дивный новый мир, это какой то праздник для фанатов.
По моему, это самое большое количество римейков и переизданий для одной игры.
Играл во все версии, последняя и сейчас бодренько выглядит, если помнишь оригинал.
А вот на римейк 5 посмотрел бы, как они под повестку прогнуться попытаются, а то белый цисгендерный мужик пачками валит негров в Африке, попутно разграбляя их национальные сокровища и продавая за огнестрел.
По моему, это самое большое количество римейков и переизданий для одной игры.
Играл во все версии, последняя и сейчас бодренько выглядит, если помнишь оригинал.
А вот на римейк 5 посмотрел бы, как они под повестку прогнуться попытаются, а то белый цисгендерный мужик пачками валит негров в Африке, попутно разграбляя их национальные сокровища и продавая за огнестрел.