Новини
Останні статті і огляди
Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
-
Inqizitor2022
Member
Предлагаю обсудить Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
Думаю врут, на 30% поднять однопоток на более низкой частоте - это точно враньё. Даже на одинаковых частотах - явно лапша. А если не лапша - то 10950х3Д2 будет явно быстрее в играх, чем 52 ядра от Интела и синий 400 серии процессор был растоптан даже не выйдя в продажу.
Думаю врут, на 30% поднять однопоток на более низкой частоте - это точно враньё. Даже на одинаковых частотах - явно лапша. А если не лапша - то 10950х3Д2 будет явно быстрее в играх, чем 52 ядра от Интела и синий 400 серии процессор был растоптан даже не выйдя в продажу.
-
waryag
Member
Сомнительный тест.Inqizitor2022: ↑ 09.07.2026 12:05 Предлагаю обсудить Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
Как минимум, врёт частота: ну не может проц на 2ГГц обойти предшественника с частотой 4-5.
-
S0N1C
Member
waryag: ↑ 09.07.2026 12:19Сомнительный тест.Inqizitor2022: ↑ 09.07.2026 12:05 Предлагаю обсудить Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
Как минимум, врёт частота: ну не может проц на 2ГГц обойти предшественника с частотой 4-5.
Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
- спойлер
-
Scoffer
Member
4й пень мав лише одне повноцінне алу, навіть в пень1про їх було два, тому нічо дивного. З сучасними процами такий фокус не пройде.S0N1C: ↑ 09.07.2026 12:27C2D E6300 1.86GHz був швидший за P4 3.8GHz
-
Creature4O
Member
Ну точно! Не може трилітрове легкове авто обігнати шестилітрову фуру - це якась маячняwaryag: ↑ 09.07.2026 12:19Сомнительный тест.Inqizitor2022: ↑ 09.07.2026 12:05 Предлагаю обсудить Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
- спойлер
- Двигун F1 всьго лиш 1,6л
-
Inqizitor2022
Member
Я в чудеса не верю, но да, Атлон 64 на 1,8 был быстрее, чем пень на 3 ггц, а корка 2 дуо быстрее, чем 3,7 ггц пень. Но сейчас это нереально сделать чтобы было по-человечески. Не верю. Так как если на 2 ггц оно такое быстрое, то на 5 ггц оно будет на 70% быстрее, чем 9800х3Д в однопотоке? Ну чушь же.
-
alexeygalas
Member
Та це новинний ресурс просто глянув на репорт Geekbench і написав дурню. Geekbench показує в репорті базову частоту. Ясно, що там в тесті було 4.8-5 в бусті.
Але те, що йому жару піддали більше ніж треба це точно. Не вірю я в 30% приріст ST відносно того ж AI9 365. Там не більше 10% в реалі буде.
Але те, що йому жару піддали більше ніж треба це точно. Не вірю я в 30% приріст ST відносно того ж AI9 365. Там не більше 10% в реалі буде.
-
CnC_General
Member
Якщо це правда, тоді це вказує на анонс платформи АМ6. А як же їхні заяви півроку тому про перенос цієї платформи на 2028 рік через подорожчання оперативки???Офіційний реліз сімейства мобільних чипів AMD Medusa Point має відбутися наступного року. Можливо, «червоні» поділяться офіційними подробицями на січневій виставці CES 2027.
це що, кінець бульбашці АІ??????
-
S0N1C
Member
-
WWQ
Member
Если архитектура переработана то может... это как мешки носить по 1 бегая, а можно по 3 но медленно идтиwaryag: ↑ 09.07.2026 12:19Как минимум, врёт частота: ну не может проц на 2ГГц обойти предшественника с частотой 4-5.
Но мне кажется что бенч просто считал частоту не основных а малых ядер...
-
CnC_General
Member
Inqizitor2022: ↑ 09.07.2026 12:05 Предлагаю обсудить Інженерний зразок процесора AMD Medusa Point показав непогані результати в Geekbench
недавно була новина що ІВМ придумала новий метод розташування транзисторів на більш тонкому техпроцесі.
Нова технологія виробництва в майбутньому дозволить підвищити продуктивність на 50% або досягти поліпшення енергоефективності на 70%.
https://www.overclockers.ua/ua/news/ibm ... echnology/
Якщо 10% швидкодії припадатиме на приріст за рахунок архітектури, то перехід на більш тонкий техпроцес теж може дати свої 15%. Теоретично та на папері все ж таки може бути.
АЛЕ. АЛЕ. АЛЕ. От коли вийдуть, тоді проведуть тестування реальних зразків - то і побачимо.
-
waryag
Member
Creature4O: ↑ 09.07.2026 12:36Ну точно! Не може трилітрове легкове авто обігнати шестилітрову фуру - це якась маячня
Якщо не довбитися в очі, то тут можна знайти лише два "авто" одного класу і серії з різницею в покоління і без проривів.
-
Creature4O
Member
проц ще тільки тестується в лабах, а ти вже знаєш, що "без проривів", навіть якщо це нова архітектура. Все зрозуміло, тримай в курсі.waryag: ↑ 09.07.2026 12:58Creature4O: ↑ 09.07.2026 12:36Ну точно! Не може трилітрове легкове авто обігнати шестилітрову фуру - це якась маячня![]()
Якщо не довбитися в очі, то тут можна знайти лише два "авто" одного класу і серії з різницею в покоління і без проривів.
-
tornadox
Member
Якщо пам'ять не зраджує, в Intel тоді було дві паралельні гілки розробки: NetBurst (який робив майбутній Pentium 5,з ще вищими частотами і гарячіший) та Pentium M (який став основою для майбутніх Core).
NetBurst зайшов у глухий кут через шалене тепловиділення. Розробники ігор розробляли свої рушії під високі частоти P4, тому перехід на нові Core з низькими частотами спочатку мав погану продуктивність. Одною з таких ігор була Crysis, і мем "but can it run Crysis?"
-
S0N1C
Member
не пам"ятаю шоб коре десь програвав Р4, незважаючи на частоту
-
tornadox
Member
-
S0N1C
Member
-
tornadox
Member
Так, відяхи були слабкими того часу, а графічні ефекти в грі заслуговують пошани навіть на сьогоднішній день.S0N1C: ↑ 09.07.2026 15:16 та це якась фігня, крізіс ставив на коліна відюхи, з відти і мем
Надіюся Digital Foundy більш авторитетне джерело для тебе. На 18ій хвилині якраз мова про NetBurst і очікування від Інтел що буде супер ядро, яке в майбутньому буде працювати 5-8ГГц. (Інтел взагалі 10ггц і більше обіцяли на архітектурі Netburst)
Але якби проблема була би лише в відеокартах, то 5090 мала б без проблем справлятися з оригінальним крайзісом, але в цьому відео навіть 9800X3D утилізовується нижче 10%, а 5090 в 4к ледве утилізовується на 60%
-
S0N1C
Member
tornadox
крізіс все маслає в один потік - це є так, АЛЕ, так робили 90% ігр того часу, і до кінця нульових(і навіть трохи пізніше), тож нічого тут такого екстраординарного немає
крізіс все маслає в один потік - це є так, АЛЕ, так робили 90% ігр того часу, і до кінця нульових(і навіть трохи пізніше), тож нічого тут такого екстраординарного немає
-
maksim2020
Member
Двигун F1 розкручується до 12-16 тис. обертів. Так само як й літровий мот може їхати 300 км/г - оберти вирішують.Creature4O: ↑ 09.07.2026 12:36 Двигун F1 всьго лиш 1,6л
Мене давно цікавить одне питання - якщо взяти одне ядро будь якого сучасного проца та задушити його до, скажімо, 200 MHz і порівняти його з Pentium Pro 200 512 kb, наприклад - що буде?