Комп під час роботи тухне і перестає вмикатись

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
dz1ubenko
Junior

Повідомлення

Всіх вітаю!

Моя система:
Материнська плата Intel X79
Процесор: Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2689 0 @ 2.60GHz, 2601 МГц, ядер 8, логічних процесорів 16
ОЗУ: ddr3 1333 4GB, маю чотири планки, одну нещодавно поламав, так пробував виправити оці релоу. зараз запустив пк, та ж ситуація, працював все ок, і тут бац вирубився, витягнув всю оперативку, спробував нічого, витягнув батарейку нічого. На материнкі одразу загорається FF і нічого не відбувається, починаються крутититсь куллєри і все.
Зараз він запустився, я просто в який раз кнопку живлення вимкнув та увімкнув на БЖ. Дайте пораду, що то?
Georgin
Member

Повідомлення

dz1ubenko

Привіт.
1. Напишіть повністю конфігурацію ПК включно з блоком живлення.
2. "маю чотири планки, одну нещодавно поламав, так пробував виправити оці релоу" - важко зрозуміти, що саме Ви мали наувазі. Як зрозумів я, то Ви намагались виправити оці випадкові відключення
і якимось чином змогли фізично зламати планку оперативної пам'яті. Якщо помиляюсь - детально розпишіть послідовність Ваших дій, які привели до поломки планки пам'яті.

Посткод FF показує, що плата зупиняється відразу на першому кроці самодіагностики.

Я б радив наступні кроки:
1. Залишити тільки одну планку оперативної пам'яті і спробувати увімкнути.
2. Не спрацював п.1 - далі вийняти батарейку BIOS з материнської плати і почекати 5 хвилин. Вставити і спробувати увімкнути.
3. Не спрацював п.2 - замінити блок живлення ПК і спробувати увімкнути з новим, який точно повністю робочий.

Якщо і далі не буде вмикатись - є велика ймовірність, що злетів BIOS і потрібно перепрошивати. Ви це зробити не зможете (роблю цей висновок на основі того, що Ви примудрились зламати планку пам'яті).
Вам у сервіс.

Персонально я вважаю, що там може бути відразу 2 проблеми - "дохлий" блок живлення + запоровся BIOS матплати при аварійному відключенні ПК.
Buldozer.
Member

Повідомлення

Перегрев возможен. А вообще ксеон,шо с них взять )
Відповісти