Великі компанії починають закуповувати SSD у китайських виробників. Lenovo оснащує ноутбуки ThinkBook накопичувачами YMTC

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Великі компанії починають закуповувати SSD у китайських виробників. Lenovo оснащує ноутбуки ThinkBook накопичувачами YMTC

Мені цікаво що з того вийде.
Відвертого скаму не очікую:
-Нижче TBW - логічно;
-Нижче IOPS - логічно;
-Нижча швидкість - логічно;
-Нижча ціна - логічно що ні :lol:
Вважаю що ціна просто стримаєтся на тому ж рівні що є, може трохи дропне напочатку, але я не романтик :shuffle:
Востаннє редагувалось 04.07.2026 11:20 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
Dartman
Junior

Повідомлення

в последних ноутах, которые брали юзерам на фирму, оператива уже была китайская. Lenovo V15 щось там ... Business. В той же серии ещё полгода назад память была от нормальных фирм.
powerpizza
Member

Повідомлення

Так 18й яблофон была новость ,что память будут использовать qlc типа на 1тб и 2тб,не удивительно что китайский хлам сейчас будут пихать везде куда можно
Leeman
Member

Повідомлення

Гарантійний срок рік пропрацює і добре, а далі це вже проблеми користувача.
warp37
Member

Повідомлення

Вообще проблемы не вижу. В реальных сценариях по скорости работы они все одинаковые, если не гонять в CrystalDiskMark. Большинство программ не научено реализовать потенциал PCI-E.

Во всяком случае, по опыту пользования SATA3/PCI-E 3.0/4.0 и даже USB 3.1.

Вопрос в надёжности, но время покажет.
DarkJoney
Member

Повідомлення

У меня в Зефирусе с завода стоял Микрон на 1ТБ с ресурсом всего 300 ТБ без кеша, без ничего.
Поменял на Лексары у которых память YMTC, посмотрим, 1 такой же диск вообще ок работает.
snapdragon999
Member

Повідомлення

powerpizza: 04.07.2026 11:20 Так 18й яблофон была новость ,что память будут использовать qlc типа на 1тб и 2тб,не удивительно что китайский хлам сейчас будут пихать везде куда можно
YMTC по качеству на уровне других мировых производителей,а не китайский хлам.В ноутах давно уже их памяти стоит и все отлично работает.
nazar-pc
Member

Повідомлення

У мене кілька NVMe SSD з чіпами від YMTC, ніяких проблем за кілька років не помітив.
Ціна була $123 USD за 4Tb PCIe 3.0 в 2023 році, нічого видатного в плані продуктивності від них, звичайно, не очікував.
heidfeld
Member

Повідомлення

та тут пол форума фанаты китайского мусора. им такие новости как бальзам на душу :gigi: :lol:

для нормальных людей это конечно печальные новости. нужно внимательно следить что теперь ставят под видом ддр и ссд. китайский мусор или что-то нормальное
unique-neon
Member

Повідомлення

heidfeld: 04.07.2026 13:46та тут пол форума фанаты китайского мусора
Не те що docomo, а?
heidfeld
Member

Повідомлення

unique-neon: 04.07.2026 14:02
heidfeld: 04.07.2026 13:46та тут пол форума фанаты китайского мусора
Не те що docomo, а?
docomo кстати продал за 1500. есть еще в укр люди любящие качественные вещи.
my4a4oc
Member

Повідомлення

heidfeld: 04.07.2026 14:31
unique-neon: 04.07.2026 14:02
Не те що docomo, а?
docomo кстати продал за 1500. есть еще в укр людимамонты любящие качественные вещи.
capacitor440
Member

Повідомлення

Це не новина вже давно. Є в родині іdeapad на райзені 5500u, куплений роки 3 тому, в нього вже китайський ссд.
yurius_r
Member

Повідомлення

alex_sul
-Нижче TBW - логічно;
-Нижче IOPS - логічно;
-Нижча швидкість - логічно;
-Нижча ціна - логічно що ні :lol:
Звідки ви це взяли? У вас є два (хоча б два, хоча ми говоримо про цілі лінійки SSD) даташити для порівняння? Скоріш за все ціна краща і наявність. Менший tbw брати небезпечно, бо інакше може бути весело із гарантією. Але це я описую свою логіку, без даташиту всі ці спекуляції не мають особливого сенсу
IvanCh
Member

Повідомлення

:lol: :lol: :lol:
пора порізати власні виробництва щоб капіталізація підросла :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :lol: :lol: :lol: :lol:
daesz
Member

Повідомлення

yurius_r
він сидить на китайському бж, ще й нахвалює його у відповідній темі, але тут розписує про те який поганий китайський нанд не маючи на руках ніякої інформації про його довговічність. Як і не маючи інформації про довговічність китайського бж. Дуаліті оф мен :rolleyes:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

daesz: 04.07.2026 16:26 yurius_r
він сидить на китайському бж, ще й нахвалює його у відповідній темі, але тут розписує про те який поганий китайський нанд не маючи на руках ніякої інформації про його довговічність. Як і не маючи інформації про довговічність китайського бж. Дуаліті оф мен :rolleyes:
Чого тебе так укусив мій блок живлення? Я у відповідній темі написав те що він з себе представляє і дав на перевірку КЕПу!
Він роздратовано сказав: Дай мені такий самий на 2 кВт!
Обережно! Зубастий блок живлення! Дивитись тільки тим, безстрашним, кого блок живлення не лякає!
PCCooler YN1000 (P5-YN1000-G1F)

Manufacturer (OEM): Andyson
Platform: P32
PCB Type: Double-Sided
ATX Spec: ATX 3.1 / PCIe CEM 5.1 (нативний кабель 12V-2x6, 600W)
Cybenetics Cert: Platinum / A- (за шумом)

Primary Side (Первинний ланцюг)
Transient Filter: 4x Y caps, 2x X caps, 2x CM chokes, 1x MOV
Inrush Protection: NTC Thermistor & Relay (HF46F-G)
Bridge Rectifier(s): 2x GBU2510 (1000V, 25A @ 100°C)
APFC MOSFETs: 2x Wayon WML53N60C4 (600V, 26A @ 100°C, Rds(on): 0.070 Ohm)
APFC Boost Diode: 1x CREE C3D10060A (600V, 10A @ 152°C)
Bulk Cap(s) (Основні конденсатори): 2x Nippon Chemi-Con (420V, 470uF кожен = 940uF сумарно, 105°C, серія KMR/KMQ)
Main Switchers: 4x Wayon WML28N65F2 (650V, 13A @ 100°C, Rds(on): 0.190 Ohm) — Full-Bridge LLC
APFC Controller: Champion CM6500UNX
Resonant Controller: Champion CM6901VPA
Topology: APFC + Full-Bridge LLC Resonant Converter

Secondary Side (Вторинний ланцюг)
+12V MOSFETs: 8x Infineon BSC014N04LS (40V, 125A @ 100°C, Rds(on): 1.4mOhm) — Основа лінії 12В
5V & 3.3V DC-DC: 6x Nexperia PSMN4R0-30YLD (30V, 95A @ 25°C, Rds(on): 4mOhm). Контролер: ANPEC APW7159C
Filtering Capacitors:
-Електроліти: Nippon Chemi-Con (серії KZE/KY), Rubycon (ZLH), Nichicon (всі на 105°C)
-Полімери: 100% Nichicon (FPCAP) та United Chemi-Con (UCC)
Supervisor IC (Захисти): Weltrend WT7527 (OCP, OTP, OVP, UVP, SCP, PG)
Fan Controller / MCU: Weltrend WT51F104
Fan Model: Hong Hua HA13525H12F-Z (135mm, 12V, 0.50A, Fluid Dynamic Bearing)

5VSB Circuit (Чергова лінія)
Standby PWM Controller: Excellence MOS EM8569C
Rectifier: PFC P10L60 SBR (60V, 10A)

Могло бути краще, але автоматично дорожче.
yurius_r
То був сарказм з ноткою недовіри)) питання не в якості виробу, а в замовнику і його забаганках :) Якщо простіше: мене не цікавить Даташіт продукції, мене цікавить ТЗ (технічне завдання) від замовника продукції.
Востаннє редагувалось 04.07.2026 18:01 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
VladimirV
Member

Повідомлення

https://www.techpowerup.com/ssd-specs/?flashmfgr=YMTC
Їх пам'ять для НВМЕ вже багато років стоїть в різних брендах, добрий ранок.
daesz
Member

Повідомлення

alex_sul: 04.07.2026 17:45 Чого тебе так укусив мій блок живлення?
daesz: 04.07.2026 16:26Дуаліті оф мен :rolleyes:
XAMCTBO
Member

Повідомлення

У робочі ноути виробники типу DELL HP вже давно ставлять qlc шлак, від "іменитих" виробників, типу WD. Через 2-3 рочки у якості печатної машинки їх стан м'яко кажучи не ідеальний, але ще працюють, вінда зі своїм мусором роблять свою чорну справу.
Відповісти