Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
7_s_7
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce

Мы движемся в правильном направлении, господа :gigi:
Georgin
Member

Повідомлення

"Суттєво сповільниться здорожчання" це, нажаль, не "відбудеться суттєве зниження ціни". Але це все ж таки кращє ніж "стає щє дорожче через <вставити рандомну чухню від корпората>" :)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Georgin: 03.07.2026 17:03 "Суттєво сповільниться здорожчання" це, нажаль, не "відбудеться суттєве зниження ціни". Але це все ж таки кращє ніж "стає щє дорожче через <вставити рандомну чухню від корпората>" :)
Ну, ясна річ, але де сповільнення росту, там і скоре падіння. Там і заводів набудують...

https://www.astutegroup.com/news/indust ... ly-chains/
daesz
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 03.07.2026 17:16там і скоре падіння
Зображення
Kirakishou
Member

Повідомлення

А я на роботі минулого року, ще до підняття цін, написав службову, щоб придбали SSD та HDD про запас. Не придбали. Тепер, коли виникла необхідність, купуємо вп’ятеро дорожче. Мало того, навіть ціни на камери відеоспостереження зросли вдвічі, навіть не знаю чому. Там немає жодної пам’яті, звичайна дешева матриця на 1,3 мегапікселя.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou
єслі би знать зараннє - можна било би на тачкє пад'єхать (с) купити ще один 870ево саташні на 2тв під сміття, музику та анімешки :(
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Ох вже ж ці питання...
спойлер
Зображення
Але насправді не дуже смішно, вже тоді була тенденція на збільшення цін і я про це пояснив як директору, так і бухгалтерії, але головний бухгалтер назвала мене "господарником", який любить робити запаси, а потім у них на їх сервері, де стоїть MASTER:Бухгалтерія та M.E.Doc накрився SSD і 5к за SSD на 512 Гб для них прийнятна ціна.
Filabatya
Member

Повідомлення

Kirakishou
Цікаво, як би вони вас назвали, як би ви підтарили і потім їм, як юр лице, 3х продали :gigi:
FastBullet
Member

Повідомлення

Kirakishou: 03.07.2026 19:07 А я на роботі минулого року, ще до підняття цін, написав службову, щоб придбали SSD та HDD про запас. Не придбали. Тепер, коли виникла необхідність, купуємо вп’ятеро дорожче. Мало того, навіть ціни на камери відеоспостереження зросли вдвічі, навіть не знаю чому. Там немає жодної пам’яті, звичайна дешева матриця на 1,3 мегапікселя.
Это правильно )) умный менеджер платит дважды 🤣🤣🤣 все равно никто не накажет )

Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Kirakishou: 03.07.2026 19:23 daesz
Ох вже ж ці питання...
спойлер
Зображення
Але насправді не дуже смішно, вже тоді була тенденція на збільшення цін і я про це пояснив як директору, так і бухгалтерії, але головний бухгалтер назвала мене "господарником", який любить робити запаси, а потім у них на їх сервері, де стоїть MASTER:Бухгалтерія та M.E.Doc накрився SSD і 5к за SSD на 512 Гб для них прийнятна ціна.
Ну якщо прийнятна , то треба було їм продати за 50к грн 🤣🤣🤣🤣
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou
в мене ніби проблем із місцем поки немає, але я буквально тільки декілька тайтлів анімешних тримаю перманентно, все інше глянув та й витер :-/
5к за 512гб - це зашквар, я за 5к 1.5-2 роки тому взяв м2 кіоксію на 2тв і це ще й з доставкою із польської розетки, а на місці взяв вже згаданий 870ево саташний на 2тв за 6.3к і ще на той момент думав "блн як же дового, +1к за саташку порівняно із м2" :(

Filabatya
:lol:
Filabatya
Member

Повідомлення

daesz
Тепер вінчестери дорожче коштують :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya
ну хоч тиради Мессайї про "сісіді(с) нікому нінужОн" актуальні :gigi:
Afit
Member

Повідомлення

Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce
Та вже фіолетово :popcorn: Загороджувальну ціну давно пройшли, а там хоч мільйон хай коштує :idea:
evenmore
Member

Повідомлення

Afit: 03.07.2026 20:39
Та вже фіолетово :popcorn: Загороджувальну ціну давно пройшли, а там хоч мільйон хай коштує :idea:
Заградительную для кого/чего? По текущим ценам всё и продаётся, и покупается
Afit
Member

Повідомлення

evenmore: 03.07.2026 21:24
Afit: 03.07.2026 20:39 Та вже фіолетово :popcorn: Загороджувальну ціну давно пройшли, а там хоч мільйон хай коштує :idea:
Заградительную для кого/чего? По текущим ценам всё и продаётся, и покупается
Хотел бы я увидеть йолопа, который за 25 000грн купит 32 гига + 5 000грн на какой нибудь занюханый терабайтник, в пару скажем з R5 7500 и RTX 5050/RTX 5060. Махнуть рукой и купить могут только собирая ТОП/пред ТОП, но таких сборок меньшинство. С 30К бюджетом, на современном железе ты можешь пойти только на..й :laugh:
evenmore
Member

Повідомлення

Afit: 03.07.2026 21:32 Хотел бы я увидеть йолопа, который за 25 000грн купит 32 гига + 5 000грн на какой нибудь занюханый терабайтник, в пару скажем з R5 7500 и RTX 5050/RTX 5060. Махнуть рукой и купить могут только собирая ТОП/пред ТОП, но таких сборок меньшинство. С 30К бюджетом, на современном железе ты можешь пойти только на..й :laugh:
Отрицать реальность безблагодатное занятие.
Abobusik
Junior

Повідомлення

:tomat: :tomat: :tomat: IPSO :tomat: :tomat: :tomat:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Afit: 03.07.2026 21:32купит 32 гига
"ограничено богатые" на ддр3 собирают, богачи на ддр5, скоро и на ддр6
Запустить игру в HD (некоторые игры full HD) в 30-60ФПС 2по8=16ГБ ОЗУ хватит, а состоятельные господа могут себе позволить столько железа сколько ФПС им приспичит. Ну типо зачем те больше 75 ФПС в игре если монитор 75Гц... Так что одно железо за другое цепляется и ТОП ПК даёт ФПС в два раза больше "обычного" ПК но стоит в четыре-пять раз больше.
powerpizza
Member

Повідомлення

Было надо под файлопомойку ссд простой взять,стоит 2 по 500,думал а400 на 480 как 2 года назад за 1400 куплю,ага -4600,взял с олх у типа по месту сомнабулист на 512,под файлы пойдёт,но винду бы я на этот мусор не ставил,скорость жуть после записи 200гб на него,но и цена 2000грн :insane: ,потужные времена,а от хдд отказался еще 3 года назад
AssayMAS
Member

Повідомлення

powerpizza: 04.07.2026 09:30а от хдд отказался еще 3 года назад
эт ты зря
у всех 1 сдд под ОС и игры и 1 HDD под файло помойку (у особо упоротых работяг +1сдд под файл подкачки)
сдд по разному у людей у кого сата у кого м2
Вот у меня есть 2 ТБ ХДД но стоит выключенным из за внезапных прилётов (вот тревогу объявили я нажимаю выключить ПК кнопку на корпусе... так частенько не успевает до прилётов). Рядом выключенный 2ТБ лежит что бы не помер, сижу на шумном медленном 320ГБ сата хдд из первых... который не жалко.
Відповісти