Мы движемся в правильном направлении, господа
Новини
Останні статті і огляди
Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce
-
7_s_7
Member
Пропоную обговорити Цього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce
-
Georgin
Member
"Суттєво сповільниться здорожчання" це, нажаль, не "відбудеться суттєве зниження ціни". Але це все ж таки кращє ніж "стає щє дорожче через <вставити рандомну чухню від корпората>" 
-
kabostebeztak
Member
Ну, ясна річ, але де сповільнення росту, там і скоре падіння. Там і заводів набудують...Georgin: ↑ 03.07.2026 17:03 "Суттєво сповільниться здорожчання" це, нажаль, не "відбудеться суттєве зниження ціни". Але це все ж таки кращє ніж "стає щє дорожче через <вставити рандомну чухню від корпората>"![]()
https://www.astutegroup.com/news/indust ... ly-chains/
-
daesz
Member

-
Kirakishou
Member
А я на роботі минулого року, ще до підняття цін, написав службову, щоб придбали SSD та HDD про запас. Не придбали. Тепер, коли виникла необхідність, купуємо вп’ятеро дорожче. Мало того, навіть ціни на камери відеоспостереження зросли вдвічі, навіть не знаю чому. Там немає жодної пам’яті, звичайна дешева матриця на 1,3 мегапікселя.
-
daesz
Member
Kirakishou
єслі би знать зараннє - можна било би на тачкє пад'єхать (с) купити ще один 870ево саташні на 2тв під сміття, музику та анімешки
єслі би знать зараннє - можна било би на тачкє пад'єхать (с) купити ще один 870ево саташні на 2тв під сміття, музику та анімешки
-
Kirakishou
Member
daesz
Ох вже ж ці питання...
Ох вже ж ці питання...
- спойлер

-
Filabatya
Member
Kirakishou
Цікаво, як би вони вас назвали, як би ви підтарили і потім їм, як юр лице, 3х продали
Цікаво, як би вони вас назвали, як би ви підтарили і потім їм, як юр лице, 3х продали
-
FastBullet
Member
Это правильно )) умный менеджер платит дваждыKirakishou: ↑ 03.07.2026 19:07 А я на роботі минулого року, ще до підняття цін, написав службову, щоб придбали SSD та HDD про запас. Не придбали. Тепер, коли виникла необхідність, купуємо вп’ятеро дорожче. Мало того, навіть ціни на камери відеоспостереження зросли вдвічі, навіть не знаю чому. Там немає жодної пам’яті, звичайна дешева матриця на 1,3 мегапікселя.
Отправлено спустя 1 минуту 30 секунд:
Ну якщо прийнятна , то треба було їм продати за 50к грнKirakishou: ↑ 03.07.2026 19:23 daesz
Ох вже ж ці питання...Але насправді не дуже смішно, вже тоді була тенденція на збільшення цін і я про це пояснив як директору, так і бухгалтерії, але головний бухгалтер назвала мене "господарником", який любить робити запаси, а потім у них на їх сервері, де стоїть MASTER:Бухгалтерія та M.E.Doc накрився SSD і 5к за SSD на 512 Гб для них прийнятна ціна.
- спойлер
-
daesz
Member
Kirakishou
в мене ніби проблем із місцем поки немає, але я буквально тільки декілька тайтлів анімешних тримаю перманентно, все інше глянув та й витер
5к за 512гб - це зашквар, я за 5к 1.5-2 роки тому взяв м2 кіоксію на 2тв і це ще й з доставкою із польської розетки, а на місці взяв вже згаданий 870ево саташний на 2тв за 6.3к і ще на той момент думав "блн як же дового, +1к за саташку порівняно із м2"
Filabatya

в мене ніби проблем із місцем поки немає, але я буквально тільки декілька тайтлів анімешних тримаю перманентно, все інше глянув та й витер
5к за 512гб - це зашквар, я за 5к 1.5-2 роки тому взяв м2 кіоксію на 2тв і це ще й з доставкою із польської розетки, а на місці взяв вже згаданий 870ево саташний на 2тв за 6.3к і ще на той момент думав "блн як же дового, +1к за саташку порівняно із м2"
Filabatya
-
Filabatya
Member
daesz
Тепер вінчестери дорожче коштують
Тепер вінчестери дорожче коштують
-
daesz
Member
Filabatya
ну хоч тиради Мессайї про "сісіді(с) нікому нінужОн" актуальні
ну хоч тиради Мессайї про "сісіді(с) нікому нінужОн" актуальні
-
Afit
Member
Та вже фіолетовоЦього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForce
-
evenmore
Member
Заградительную для кого/чего? По текущим ценам всё и продаётся, и покупаетсяAfit: ↑ 03.07.2026 20:39Та вже фіолетовоЦього кварталу зростання цін на пам’ять DRAM і NAND суттєво сповільниться, вважає TrendForceЗагороджувальну ціну давно пройшли, а там хоч мільйон хай коштує
![]()
-
Afit
Member
Хотел бы я увидеть йолопа, который за 25 000грн купит 32 гига + 5 000грн на какой нибудь занюханый терабайтник, в пару скажем з R5 7500 и RTX 5050/RTX 5060. Махнуть рукой и купить могут только собирая ТОП/пред ТОП, но таких сборок меньшинство. С 30К бюджетом, на современном железе ты можешь пойти только на..йevenmore: ↑ 03.07.2026 21:24Заградительную для кого/чего? По текущим ценам всё и продаётся, и покупаетсяAfit: ↑ 03.07.2026 20:39 Та вже фіолетовоЗагороджувальну ціну давно пройшли, а там хоч мільйон хай коштує
![]()
-
evenmore
Member
Отрицать реальность безблагодатное занятие.Afit: ↑ 03.07.2026 21:32 Хотел бы я увидеть йолопа, который за 25 000грн купит 32 гига + 5 000грн на какой нибудь занюханый терабайтник, в пару скажем з R5 7500 и RTX 5050/RTX 5060. Махнуть рукой и купить могут только собирая ТОП/пред ТОП, но таких сборок меньшинство. С 30К бюджетом, на современном железе ты можешь пойти только на..й![]()
-
Abobusik
Junior
-
AssayMAS
Member
"ограничено богатые" на ддр3 собирают, богачи на ддр5, скоро и на ддр6Afit: ↑ 03.07.2026 21:32купит 32 гига
Запустить игру в HD (некоторые игры full HD) в 30-60ФПС 2по8=16ГБ ОЗУ хватит, а состоятельные господа могут себе позволить столько железа сколько ФПС им приспичит. Ну типо зачем те больше 75 ФПС в игре если монитор 75Гц... Так что одно железо за другое цепляется и ТОП ПК даёт ФПС в два раза больше "обычного" ПК но стоит в четыре-пять раз больше.
-
powerpizza
Member
Было надо под файлопомойку ссд простой взять,стоит 2 по 500,думал а400 на 480 как 2 года назад за 1400 куплю,ага -4600,взял с олх у типа по месту сомнабулист на 512,под файлы пойдёт,но винду бы я на этот мусор не ставил,скорость жуть после записи 200гб на него,но и цена 2000грн
,потужные времена,а от хдд отказался еще 3 года назад
-
AssayMAS
Member
эт ты зряpowerpizza: ↑ 04.07.2026 09:30а от хдд отказался еще 3 года назад
у всех 1 сдд под ОС и игры и 1 HDD под файло помойку (у особо упоротых работяг +1сдд под файл подкачки)
сдд по разному у людей у кого сата у кого м2
Вот у меня есть 2 ТБ ХДД но стоит выключенным из за внезапных прилётов (вот тревогу объявили я нажимаю выключить ПК кнопку на корпусе... так частенько не успевает до прилётов). Рядом выключенный 2ТБ лежит что бы не помер, сижу на шумном медленном 320ГБ сата хдд из первых... который не жалко.