Новини
Останні статті і огляди
До лінійки процесорів Intel Nova Lake‑S увійдуть дві 18-ядерні моделі з додатковою кеш-пам’яттю
-
alexeygalas
Member
Пропоную обговорити До лінійки процесорів Intel Nova Lake‑S увійдуть дві 18-ядерні моделі з додатковою кеш-пам’яттю
Та що ті LPe ядра рахувати, з них сильної прибавки в іграх точно не стане. Це по суті 6+8.
А от той вище на 108МБ 6+12 це вже цікавіший варіант.
Якщо вийдуть збільшені чіплети від AMD - то 6+12 буде конкурентом умовному Ryzen 5 X3d а 8+12 на 132МБ умовному ryzen 7 X3D на 24 потоки
Все що 4P і нижче - мабуть OEM огризки у S та T варіантах для компактних клієнтів
Та що ті LPe ядра рахувати, з них сильної прибавки в іграх точно не стане. Це по суті 6+8.
А от той вище на 108МБ 6+12 це вже цікавіший варіант.
Якщо вийдуть збільшені чіплети від AMD - то 6+12 буде конкурентом умовному Ryzen 5 X3d а 8+12 на 132МБ умовному ryzen 7 X3D на 24 потоки
Все що 4P і нижче - мабуть OEM огризки у S та T варіантах для компактних клієнтів
Востаннє редагувалось 03.07.2026 15:04 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 3 разів.
-
1234waltz
Member
Пропоную обговорити До лінійки процесорів Intel Nova Lake‑S увійдуть дві 18-ядерні моделі з додатковою кеш-пам’яттю
прямою відповіддю «синіх» на AMD 3D V‑Cache
(8+16)+(8+16)+4
PL2 сягне 474 Вт
Ну всьо, трєпєщі баба Ліза
прямою відповіддю «синіх» на AMD 3D V‑Cache
(8+16)+(8+16)+4
PL2 сягне 474 Вт
Ну всьо, трєпєщі баба Ліза
-
MAKKACIN
Member
Я ото ці новини читаю, і розумію шо десь я тупий напевно... НАФІГА ці lp ядра для ПК ДЛЯ ПК КАРЛ! НА ВІДПОВІДЬ ІГРОВОМУ амд 3дкеш, де ВАЖЛИВО саме продуктивні ядра?
НУ ок для ноутів, питань нема. Для рендера ну +- хай буде, хоча там дискретка важливіша, але допустимо для ворк стейшн... АЛЕ ДЛЯ ПК ПІД ІГРИ ДА НАФІГА ТИХ 20 ядер, зробіть частоти вищі і тдп вміняєме а не 400вт... Ну шо за шляпа...
Інтел розчаровує.. Чому не бахнути по АМД зі всієї мощі, зробивши 12/24 проц 6.2Ghz tdp 175w bllc 288mb(наприклад Intel Core Ultra 7 Gaming) і аналогічний 8/16 5.5Ghz tdp 125w bllc 264mb(наприклад Intel Core Ultra 5 Gaming)
Ну чесно... якось ринок і індустрія в цілому повернула не туди
НУ ок для ноутів, питань нема. Для рендера ну +- хай буде, хоча там дискретка важливіша, але допустимо для ворк стейшн... АЛЕ ДЛЯ ПК ПІД ІГРИ ДА НАФІГА ТИХ 20 ядер, зробіть частоти вищі і тдп вміняєме а не 400вт... Ну шо за шляпа...
Інтел розчаровує.. Чому не бахнути по АМД зі всієї мощі, зробивши 12/24 проц 6.2Ghz tdp 175w bllc 288mb(наприклад Intel Core Ultra 7 Gaming) і аналогічний 8/16 5.5Ghz tdp 125w bllc 264mb(наприклад Intel Core Ultra 5 Gaming)
Ну чесно... якось ринок і індустрія в цілому повернула не туди
-
S0N1C
Member
купуєш 8 ядер з кешем, а тобі ще 16 навлюють, хош ти того або ні 
-
MaxNew
Member
Цікаво. Але їх tdp мене напрягає.
За 10 років на Райзенах, хочеться і на нормальному інтелі посидіти.
-
denizen
Member
поки трохи ще ні, може колись, якщо зроблять як слід
-
Polaroid1962
Member
Тому що це не картопля на базарі, частинку чипа докинув, частинку прибрав. Якщо окремі ядра можно вмикати та вимикати (були навіть чіпи, де можно було вмикати заблоковане виробником ядро) то цілком можливо, що вони просто не можуть позбутися LP ядер, тому що вони закладені в архітектуру. А мати окремі чіпи для потужних ноутів з конфігурацією більшою ніж 4 + 8 + n та окремі чіпи для десктопу - може вийти так, що ціпи для десктопу без цих ядер вийдуть дорожчими, ніж без них.MAKKACIN: ↑ 03.07.2026 15:13 НАФІГА ці lp ядра для ПК ДЛЯ ПК КАРЛ! НА ВІДПОВІДЬ ІГРОВОМУ амд 3дкеш, де ВАЖЛИВО саме продуктивні ядра?![]()
-
Soulwatcher
Member
MaxNew: ↑ 03.07.2026 15:16 Цікаво. Але їх tdp мене напрягає.
Что напрягает - 90 градусов на воздухе райзен или 60 градусов на воздухе интел i5 (любой без разгона) ?
-
vmsolver
Member
Народ требовал большой кеш для игр, новая линейка обмазана со всех сторон этими большими кешами
За одно и ядрами, для тех кому надо (недо|middle HEDT платформа)
За одно и ядрами, для тех кому надо (недо|middle HEDT платформа)
-
Liam
Member
А всього-то треба було - добавити кеш.
-
Shuginubi
Member
скорее всего что-то типа R5 7600 X3D
-
yurius_r
Member
Цікаво, чи достатньо було б лише 12P ядер для ігор без всих ци L/LP? Там за чутками Інтер повертає HT, тож щось накшталт 8-12P із bLCC могли б бути норм процами, якщо щось вирішать із PL2. Але це не в Nova Lake
-
MaxNew
Member
Ох ці фанатики))) Я реально бажаю спробувати щось нове, і Інтел вже в цьому пасе задніх останні 5 років, хто їм винен...а саме ціни, теплопакет, і купа сокетів...Soulwatcher: ↑ 03.07.2026 15:34MaxNew: ↑ 03.07.2026 15:16 Цікаво. Але їх tdp мене напрягає.
За 10 років на Райзенах, хочеться і на нормальному інтелі посидіти.![]()
Что напрягает - 90 градусов на воздухе райзен или 60 градусов на воздухе интел i5 (любой без разгона) ?
Ось чому тримаю кулачки за синіх, щоб щось нормальне викатили на ринок.
-
Robostyle
Member
Жаль пенек не получит 3д кеш.

-
Soulwatcher
Member
Как это относится к жирной, толстой теплораспределительной крышке райзенов и температур под 90 градусов и словам того пользователя про темплопакет интелов, которые на воздухе ещё держатся (кроме совсем уж топовых решений) ?MaxNew: ↑ 03.07.2026 16:33 Ох ці фанатики))) Я реально бажаю спробувати щось нове
Или ты так и хочешь вернуться в прошлое и обсудить темы крышки райзенов?
-
l-m
Member
Зате не гнетьсяSoulwatcher: ↑ 03.07.2026 17:31Как это относится к жирной, толстой теплораспределительной крышке райзенов и температур под 90 градусов и словам того пользователя про темплопакет интелов, которые на воздухе ещё держатся (кроме совсем уж топовых решений) ?MaxNew: ↑ 03.07.2026 16:33 Ох ці фанатики))) Я реально бажаю спробувати щось нове
Или ты так и хочешь вернуться в прошлое и обсудить темы крышки райзенов?![]()
-
ДядяСаша
Member
Тож були балачки про те, що Інтел готовить проци, де всі ядра енергоефективні, але за потребою вони дивом трансформуються в продуктивні, де 1 продуктивне це два (а може й більше) енергоефективних ядра!
Була ідея нарізати програмно енергоефективні і продуктивні ядра, а чіп залишався той самий.
Чи я щось вигадую?
Була ідея нарізати програмно енергоефективні і продуктивні ядра, а чіп залишався той самий.
Чи я щось вигадую?
-
VladimirV
Member
Автор новини в твітері (Х) вже виправив своє повідомлення.
6+12+4 bLLC 22С
8+12+4 bLLC 24С
Я так розумію це один і той же кристал? тільки вимкнуті 2 ядра?
Коротше, що гадати, хай спочатку зроблять їх, треба дивитись, що вони там можуть і скільки за це запросять.
6+12+4 bLLC 22С
8+12+4 bLLC 24С
Я так розумію це один і той же кристал? тільки вимкнуті 2 ядра?
Коротше, що гадати, хай спочатку зроблять їх, треба дивитись, що вони там можуть і скільки за це запросять.
-
kawalot
Member
Які 90? Я на своєму проці вище 75, та й то в 1 єдиній грі, на повітрі жодного разу не бачив. В основному взагалі в районі 60+/-5 градусів, і це з урахуванням, що процу більше 3 років і термопаста там вже напевно підсохла та потребує заміни. На хвилинку, 16-ядерний райзен, без всіляких маніпуляцій з налаштуваннями напруг чи ще чогось, просто все за замовчуванням. Там 90 може хіба що в якомусь важкому бенчі буде, але я в бенчі не граю. Надивився замовних відосіків від фанатиків інтела і ходиш їхню брехню форсиш по форумуSoulwatcher: ↑ 03.07.2026 15:34 Что напрягает - 90 градусов на воздухе райзен или 60 градусов на воздухе интел i5 (любой без разгона) ?
-
VladimirV
Member
kawalot
Це правда у вашому випадку. Але заради справедливості.
У х3d ліміти споживання за замовчуванням нижче, і такі, що він гріється менше аналога не x3d.
Про це є багато відосів на ютубі.
В будь яких порівняльних тестах в стоці, споживання х3д значно нижче найближчого аналогу не х3д.
Це правда у вашому випадку. Але заради справедливості.
У х3d ліміти споживання за замовчуванням нижче, і такі, що він гріється менше аналога не x3d.
Про це є багато відосів на ютубі.
В будь яких порівняльних тестах в стоці, споживання х3д значно нижче найближчого аналогу не х3д.