Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
denizen
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц

я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
коли граєш у темні ігри, таке враження, що у тебе якісь проблеми з очами.
konb999
Member

Повідомлення

denizen: 08.05.2026 15:03 Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц

Може у тебе реально проблеми з очами? До офтальмолога звертався?
DMZ
Member

Повідомлення

33к і без мініЛЕДу :spy:
Навіть в огляді видно засвіти, а це рандом. В користувача може бути їх як більше, так і менше, але вони завжди будуть. Враховуючи таку ціну, імхо, це не ОК.
Ramzes82
Member

Повідомлення

Ммдааа... За ці грощі 32 4к OLED можна взяти.
yariksom
Member

Повідомлення

Мені здається, чи для реклами вибрали картинку, яка відштовхує зовсім?
Megaclite
Member

Повідомлення

33грн за цей шмельц :lol:
Половина від ціни йде на роялті для Nvidia?
denizen: 08.05.2026 15:03 я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
Я токож.
після двох IPS моніторів я зрозумів, що торкатись цього шлаку більше буду
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Ні, я розумію що цей девайс суто для вузького кола кіберкотлет. Але ціна щось зовсім неадекватна.
Afit
Member

Повідомлення

Ramzes82: 08.05.2026 16:39 Ммдааа... За ці грощі 32 4к OLED можна взяти.
Я зовсім не виправдовую цей монітор, але не можна міряти все діагоналлю і 4К. Я б за ці гроші взяв би таку ж діагональ і з такою ж роздільною здатністю, але OLED. Більше не ознаяає краще. Кожен підберає по потребах чи вподобаннях. І за пів цього бюджету, той хто полюбляє 4К і 32 дюйми, буде шукати в першу чергу собі такий варіант. Ну принаймні я б так робив.
Smilodonius
Junior

Повідомлення

33 К нет MINI LED подсветки - ДОСВИДАНЬЯ :down:
Telcontar
Member

Повідомлення

Plush_Dragon: 08.05.2026 21:13 Ні, я розумію що цей девайс суто для вузького кола кіберкотлет. Але ціна щось зовсім неадекватна.
Зараз на ринку вистачає аналогічних OLED-ів за таку ж або меншу ціну. Будь який з них (навіть на 240Hz) без шансів розірве цей IPS по motion clarity. За кольори, підсвітку і кути огляду взагалі мовчу.
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

denizen: 08.05.2026 15:03 Пропоную обговорити Швидкість та чіткість. Огляд ігрового 27″ WQHD-монітора MSI MPG 272QRF X36 з NVIDIA G-Sync Pulsar та частотою оновлення 360 Гц

База!
Ізза цього Glow я перейшов на VA (швидкий, не гостить- схоже якась нова модифікація). IPS Особливо паскудно виглядає в темний час доби. А це основний час коли в мене (та й не тільки в мене) є час на фільми та ігри.

Взагалі за ці гроші я б дивився на ОЛЕД. Вони поступово позбавляются дитячих хвороб :rotate:

Відправлено через 33 хвилини 40 секунд:
Гянув на ціни OLED. Фактично з 21К грн стартують....
Saret Morties
Junior

Повідомлення

Хоч би пояснили, в чому суть Пульсару.
Про Sample and Hold, про те, що Пульсар дає значно чіткіше зображення ніж ОЛЕД, особливо з нижчими частотами оновлення, про те, що, порівняно з іншими технологіями стробування, сприймана яскравість з Пульсаром вища, ніж без нього, тощо.
спойлер
360 Hz Pulsar vs 540 Hz OLED
Pulsar vs OLED на різних частотах оновлення
OLED починає наздоганяти Пульсар за чіткістю на частоті 720 Гц. Нюанс у тому, що OLED може забезпечити таку частоту лише при роздільній здатності 720p. І потрібно, щоб гра видавала 720 кадрів на секунду. Інакше — ніякого свята.
спойлер
360 Hz Pulsar vs 720 Hz OLED
Звісно, ОЛЕД має свої суттєві переваги, колір, контраст, HDR, тощо. Але Пульсар - це про інше.
Input_Lag
Member

Повідомлення

Глоу це дійсно біль, тим більш що більшість ігор зараз темні або дуже темні, та цей рожевий або фіолетовий туман лізе с кожного кута, і все ще погіршується тим що на IPS замість чторного вічний сірий.
Зрозуміло чому багато людей до моменту поширення OLED обирали VA. Але зараз все це вже не потрібно, OLED монітори зараз настільки дешеві та доступні що немає сенсу розглядати щось інше.
KingofgamE
Member

Повідомлення

Megaclite: 08.05.2026 19:47 33грн за цей шмельц :lol:
denizen: 08.05.2026 15:03 я не перфекціоніст, але glow, це те, чому я відмовився від IPS.
Я токож.
Хіба зараз є що краще?
Яблоко по ціні квартири не пропонувати :D
denizen
Member

Повідомлення

KingofgamE: 12.05.2026 02:47
Megaclite: 08.05.2026 19:47 33грн за цей шмельц :lol:

Я токож.
Хіба зараз є що краще?
Все залежить від вашого бюджету та потреб, але я б рекомендував придивитись до OLED, зараз багато різних пропозицій в різних цінових категоріях.
KingofgamE
Member

Повідомлення

denizen: 12.05.2026 09:05
KingofgamE: 12.05.2026 02:47
Хіба зараз є що краще?
Все залежить від вашого бюджету та потреб, але я б рекомендував придивитись до OLED, зараз багато різних пропозицій в різних цінових категоріях.
Олед вважається ж ігровим варіантом, а ips все так само рекомендують для роботи?
denizen
Member

Повідомлення

KingofgamE: 12.05.2026 10:37
denizen: 12.05.2026 09:05

Олед вважається ж ігровим варіантом, а ips все так само рекомендують для роботи?
це все дуже індивідуально, якщо Вам IPS - OK то немає питань
я наприклад, працюю і граю за qd-oled, задоволений, такої якості на IPS ніколи не було.
KingofgamE
Member

Повідомлення

denizen: 12.05.2026 10:58
KingofgamE: 12.05.2026 10:37

я наприклад, працюю і граю за qd-oled, задоволений, такої якості на IPS ніколи не було.
Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
StTechnik
Member

Повідомлення

KingofgamE: 12.05.2026 13:19Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
Ничего там не болит. Яркость надо просто адекватно использовать. На нем прекрасно кстати выглядят темные темы оформления (странно конечно :D ). Хорошее контрастное изображение с четкими цветами. Я так же по 6-8 часов сижу и все отлично.

Відправлено через 7 хвилин 43 секунди:
хотя понятное дело что все это строго индивидуально. И зрение и чувствительность у всех разная.
denizen
Member

Повідомлення

KingofgamE: 12.05.2026 13:19
denizen: 12.05.2026 10:58

Норм за ним сидіти 8+ годин щодня? Очі не болять?
все чудово, як то кажуть краще спробувати ніж хвилюватись і мучатись.
я рекомендую 4К, тоді буде все чотко
Відповісти