Новини
Останні статті і огляди
MSI випустила дві нові microATX-плати для процесорів AMD AM4
-
yurius_r
Member
Пропоную обговорити MSI випустила дві нові microATX-плати для процесорів AMD AM4
Зекономили 0.5$ на радіаторі VRM? Навіть дірки є.
Зекономили 0.5$ на радіаторі VRM? Навіть дірки є.
-
hohlid19
Member
yurius_r
Этот варик под офисы всякие. Правда почему Б550 чипсет так и остаётся в тайне
-
yariksom
Member
yurius_r
То для провітрювання дірки, повітряні потоки будуть не гірше радіатора, розуміти треба
То для провітрювання дірки, повітряні потоки будуть не гірше радіатора, розуміти треба
-
Artem_K
Member
hohlid19
Офісний що я збираю, та офісний, що мені за чиїсь кошти збирають, то два різні офісні
Здуру (з користі) щось як поставлять ... в мене є 4 системника отриманих, зібрані в консервних коробках, там Н510-ті плати та і7 проци. В межах використання добре щоб на 5% завантажені були.
Офісний що я збираю, та офісний, що мені за чиїсь кошти збирають, то два різні офісні
Здуру (з користі) щось як поставлять ... в мене є 4 системника отриманих, зібрані в консервних коробках, там Н510-ті плати та і7 проци. В межах використання добре щоб на 5% завантажені були.
-
leks
Junior
А як Вам вимога головного бухгалтера: "Усім хай будуть звичайні, а мені поставте самий великий!"?Artem_K: ↑ 04.05.2026 11:49 hohlid19
-
Artem_K
Member
А про головних бухгалтерів на підприємствах, де я працював, взагалі стільки історій, що можно книгу видатиleks: ↑ 04.05.2026 12:59А як Вам вимога головного бухгалтера: "Усім хай будуть звичайні, а мені поставте самий великий!"?
-
Georgin
Member
leks
Я теж так чув колись - просто поставив йому монітор більших розмірів, а системники всі однакові.
Ці "акули офісу" під комп'ютером зазвичай мають на увазі саме монітор і на цьому "нагріло руки" вже не одне покоління постачальників.
Я теж так чув колись - просто поставив йому монітор більших розмірів, а системники всі однакові.
Ці "акули офісу" під комп'ютером зазвичай мають на увазі саме монітор і на цьому "нагріло руки" вже не одне покоління постачальників.
-
big_bang
Member
ахахахаха
теж таке робили колись)))
а, ще можна якусь картинку поставити на робочій стіл відмінну від звичайної і теж виходить норм)
теж таке робили колись)))
а, ще можна якусь картинку поставити на робочій стіл відмінну від звичайної і теж виходить норм)
-
gregory_amd
Member
Am4: Long live the king
-
Devijack
Member
Не знаю що за стьоб над бухгалтерами, були старенькі i3 у помічниці і i5 у головної, хоч убий не загадю моделі, старі на ддр3 короче. Вони захлиналися від екселів понад 5тис строк, ледве тягнули велитеньскі бази 1С, страшні тупняки весь день (добре що їх вкрали)
збирав тоді на райзенах їм заміну, одній на 2600 іншій на 2700 видихли з полегшенням.
А з приводу нових плат, насправді було би чудово якби АМД відреагували на застій і почали штампувати нове покоління під абгрей ам4 якісь умовні R5 6600X3D
бо ддр4 ще жива, а швидких проців вже нема.
А з приводу нових плат, насправді було би чудово якби АМД відреагували на застій і почали штампувати нове покоління під абгрей ам4 якісь умовні R5 6600X3D
бо ддр4 ще жива, а швидких проців вже нема.
-
FunnyBear
Member
Главбухг главбухгу різниця.
В нас держустанова. Періодично купуємо через тендери компи.
Найстаріші з використовуваних в нас - моноблоки "27 на r5 5500u або десктопи на i7 11700.
Всюди від 16 до 32 ГБ озп, ссд по 512 ГБ і.
У випадку з десктопами, використовуються монітори по "32 або 1 чи 2 по "27 - залежно від потреб.
Коротше у нас актуальне залізо і актуальне ПЗ.
Разом з тим, тут тендерник вирішує що купити. Бухгалтерія тільки гроші відраховує
В нас держустанова. Періодично купуємо через тендери компи.
Найстаріші з використовуваних в нас - моноблоки "27 на r5 5500u або десктопи на i7 11700.
Всюди від 16 до 32 ГБ озп, ссд по 512 ГБ і.
У випадку з десктопами, використовуються монітори по "32 або 1 чи 2 по "27 - залежно від потреб.
Коротше у нас актуальне залізо і актуальне ПЗ.
Разом з тим, тут тендерник вирішує що купити. Бухгалтерія тільки гроші відраховує
-
XAMCTBO
Member
В мене подібна МСІ на В550, без радіаторів, в парі з R5 3600, куплялася за дуже смішний прайс рочків 5 назад. Працює і більшого шестиядерникам і не треба. Мабуть не повіриш, але грати можна і на цьому.hohlid19: ↑ 04.05.2026 11:21 yurius_r
-
Artem_K
Member
В мене держустанова. в підрозділі найстаріший комп це s478 та Win 98 (бо там прилад з іншим не працює), з новими приладами i7-10700 та монітори 24'', для документів 2 компа з ХР, 1 з сімкою й відносно сучасний ноут 10-кою. Кожного року пишемо потреби на оновлення цього зоопарку ...але ...FunnyBear: ↑ 04.05.2026 18:35В нас держустанова. Періодично купуємо через тендери компи.
-
AssayMAS
Member
так сча любой проц ужимается в любой теплопакет - главное что бы биос умел... хоть 35Ватт, хоть 65, хоть 105, а вот если больше 100Ватт то надо особенные матеря, охлад на теплотрубках или водянку = любой каприз для "особенных" людей.Artem_K: ↑ 04.05.2026 11:49там Н510-ті плати та і7 проци
И это давным давно ай семь был топ процом, сча топ это ай девять или "ультра" "нано"... а ай семь чутка лучше ай пять и значительно хуже ай девять...по по былой памяти пипл хавает.
-
Artem_K
Member
Там головний посил, що той і7 у цих компах не потрібен взагалі, й коштував мабуть більше, ніж все інше разом узяте. Просто комусь треба було їх продати.AssayMAS: ↑ 04.05.2026 22:13так сча любой проц ужимается в любой теплопакет - главное что бы биос умел...
-
AssayMAS
Member
не скажи - вот во времена 1155 в один офис ПК сунули селерон, а в другой i7 2600... и спустя 10+- лет селерон "дно" ряд ПО не запускает, а ай-7 норм винду 10 и браузер тащит (даже офис в браузере)...Artem_K: ↑ 04.05.2026 22:42Там головний посил, що той і7 у цих компах не потрібен взагалі,
И у новых i7 пропускная способность памяти из за кэша и контролера памяти выше и версия писи может быть быстрее.
Вот писи 3 версии на ай3 и ай7 совсем совсем разное вплоть до 30% попугаев на современном СДД...
Вот автобуст у ай3 и ай7 - в ай3 менее минуты, а в ай7 менее 10 минут... и при запуске ПО сильно решает по времени.
И как писал выше ай7 десятилетиями был ТОП (круче только сервера), это сча сдвинули названия на ступень и ай7 стал серединкой... но народ то помнит ай7=топ.
-
Artem_K
Member
AssayMAS
Для звичайного офісника то так, але коли задача компа все своє життя запускати ПО прилада та word/excel, й більше там ніколи нічого не з'явиться, то я би вкладався в надійність - умовний і3/і5 та надійний БЖ з гарантією 10 років там краще, ніж і7 (працюючий на 5%) та коробка зі цвяхами від GameMax.
Для звичайного офісника то так, але коли задача компа все своє життя запускати ПО прилада та word/excel, й більше там ніколи нічого не з'явиться, то я би вкладався в надійність - умовний і3/і5 та надійний БЖ з гарантією 10 років там краще, ніж і7 (працюючий на 5%) та коробка зі цвяхами від GameMax.
-
AssayMAS
Member
кучу этого разбирал - тама аж 18Ампер на 12 вольт это 216Ватт пик и 170Ватт номинал...Artem_K: ↑ 05.05.2026 09:58коробка зі цвяхами від GameMax
То есть в ПК до 170Ватт норм блоки - лучшая замена древнего зла типо Codegen...