Новини
Останні статті і огляди
AMD незабаром запропонує міні-комп’ютер Ryzen AI Halo на базі процесора Ryzen AI Max+ 395
-
Hiden
Member
Предлагаю обсудить AMD незабаром запропонує міні-комп’ютер Ryzen AI Halo на базі процесора Ryzen AI Max+ 395
почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060 ?
и кто в курсе, что там по начинке будет в стим машине ?
почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060 ?
и кто в курсе, что там по начинке будет в стим машине ?
-
Keyser Soze
Member
Не понимаю лимита в 128GB Ram!?! Неужели, так сложно сделать хотя бы 256GB?!? Nvidia Spark это тоже касается...

-
Yalg
Member
ryzen 395 это оно и есть.Hiden: ↑ 03.05.2026 14:23почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060 ?
Более мощное не делают из-за того что не хватает псп у ддр, а гддр имеет конские задержки и плоха вне игровых задач.
-
yurius_r
Member
8400f+7600m 8GB розпаяні на одній платіHiden: ↑ 03.05.2026 14:23и кто в курсе, что там по начинке будет в стим машине ?
-
waryag
Member
Это дорого, сложно и отобьется только на больших тиражах (как консоли, да). А у АМД фантомные боли после Ллано, так что компания боялась вкладываться в такие проекты.Hiden: ↑ 03.05.2026 14:23почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060
После успеха х86 портативок дело сдвинулось с мертвой точки.
Райзен АИ макс - как бы оно, но тут дизайн больше под ИИ и рабочие задачи.
-
Hiden
Member
Yalg
yurius_r
waryag
благодарю за развернутые ответы
yurius_r
waryag
благодарю за развернутые ответы
-
daesz
Member
Блн, а амуде нехоче заколабитись із кимось із виробників плат і випускати ці проци вже розпаяні на мітх дошках? Серйозно, ця корпорація має дуже слабке уявлення про те, як стригти гроші, крім хіба як задерти ціну на х3д проци.
-
hohlid19
Member
daesz
Чтобы что?
Чтобы что?
-
Megaclite
Member
Все що робить АМД це для серверів, консолів, ноутбуків. Ринок ПК для них це непотрібні лохозаври, вони його обслуговують по остаточному принципу. Вони використали ринок ПК як трамплін в 2017, а потім швидко забили болт як тільки дохід з серверів пішов. Зразу ціни задрали в небеса. Згадати тільки скільки коштував Threadripper на старті і скільки нинішні моделі.daesz: ↑ 03.05.2026 17:40 Блн, а амуде нехоче заколабитись із кимось із виробників плат і випускати ці проци вже розпаяні на мітх дошках? Серйозно, ця корпорація має дуже слабке уявлення про те, як стригти гроші, крім хіба як задерти ціну на х3д проци.
Тому і нема нормальних APU для десктопа, якими вони вихваляються.
Навіть X3D проци розроблялись для серверів, а коли показали хороший результат в іграх, тоді і прийшла ідея їх продавати в десктоп. Відео на Gamers Nexus є інтервю з інженерами де вони це і розказали.
-
Nehrk
Member
Потужности пробить air pods max шумодав хватит или еще не доросли? 
-
Scoffer
Member
І це, якщо чесно, якось тупо. Особисто я очікував саме APU.yurius_r: ↑ 03.05.2026 15:208400f+7600m 8GB розпаяні на одній платі
-
waryag
Member
Навпаки. АПУ з аналогічною продуктивністю в АМД вийде дорожче, бо це буде топове АПУ проти відбраковки АПУ і лоу дискретки.Scoffer: ↑ 03.05.2026 23:10І це, якщо чесно, якось тупо. Особисто я очікував саме APU.
-
Scoffer
Member
Топове APU теж може бути відбраковкою. Наприклад я ні разу не чув щоб десь юзались AI MAX без, власне, AI. Тобто з битими NPU. А такі чипи явно існують в кількості.waryag: ↑ 04.05.2026 09:38топове АПУ проти відбраковки АПУ
Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще. В лоу-енді, чим безсумнівно буде стім машина, найбільший буст до картинки даватиме не геометрія, не тіні, і навіть не промені, а якість текстур. Текстури ж, в свою чергу, це те що жере найбільше відеопам'яті. А 7600m і багато відеопам'яті знаходяться в різних всесвітах. У APU з цим проблем немає, 32 гіга LPDDR було б непоганим варіантом.
-
yurius_r
Member
Я впевнений що AI max дорожчій за комбінацію із дискретним відео. Та й ремонтувати його буде легше і дешевше.Scoffer: ↑ 04.05.2026 10:35Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще
-
waryag
Member
Навряд чи їх сотні тисяч чи мільйони, а валве потрібно стільки.Scoffer: ↑ 04.05.2026 10:35Топове APU теж може бути відбраковкою. Наприклад я ні разу не чув щоб десь юзались AI MAX без, власне, AI. Тобто з битими NPU. А такі чипи явно існують в кількості.
Це дорого. Жирний чип, більший обсяг більш дефіцитної пам'яті, більш складна і дорога материнка під чотири канали.Scoffer: ↑ 04.05.2026 10:35Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще. В лоу-енді, чим безсумнівно буде стім машина, найбільший буст до картинки даватиме не геометрія, не тіні, і навіть не промені, а якість текстур. Текстури ж, в свою чергу, це те що жере найбільше відеопам'яті. А 7600m і багато відеопам'яті знаходяться в різних всесвітах. У APU з цим проблем немає, 32 гіга LPDDR було б непоганим варіантом.
П.С. Взагалі, мені цікаво подивитися, як вони планують продавати стім машини. Бо поки що концепт виглядає таким, що запізнився і вимагає хоча б якісного апскейлеру.
-
Scoffer
Member
Ні, навпаки. Там же лпддр, вона менше сигнальних ліній вимагає і загалом простішої розводки. Єдине що її далеко не винести від чипу апу, але цього якраз і не треба.waryag: ↑ 04.05.2026 15:13більш складна і дорога материнка під чотири канали
У того ж мікрона є чотириканальна лпддр5 в одній мікрухі, наприклад. Я так підозрюю що для епла роблена.
-
waryag
Member
У будь-якому випадку, ЛПДДР та чипи райзен АІ макс зараз оцінюються через лупу ШІ і коштують дорого. І якщо обріщків з браком буде багато, АМД швидше викотить ще один молодший АІ макс, ніж почне зливати їх за безцінь.Scoffer: ↑ 04.05.2026 15:36Ні, навпаки. Там же лпддр, вона менше сигнальних ліній вимагає і загалом простішої розводки. Єдине що її далеко не винести від чипу апу, але цього якраз і не треба.
У того ж мікрона є чотириканальна лпддр5 в одній мікрухі, наприклад.
І навпаки, 7600м потрібні повільна ГДДР6 і 6 нм, 6-ядерних обрізків АПУ теж вдосталь.