AMD незабаром запропонує міні-комп’ютер Ryzen AI Halo на базі процесора Ryzen AI Max+ 395

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hiden
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить AMD незабаром запропонує міні-комп’ютер Ryzen AI Halo на базі процесора Ryzen AI Max+ 395

почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060 ?
и кто в курсе, что там по начинке будет в стим машине ?
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Не понимаю лимита в 128GB Ram!?! Неужели, так сложно сделать хотя бы 256GB?!? Nvidia Spark это тоже касается...
;) :gigi: :lol: :up:
Yalg
Member

Повідомлення

Hiden: 03.05.2026 14:23почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060 ?
ryzen 395 это оно и есть.
Более мощное не делают из-за того что не хватает псп у ддр, а гддр имеет конские задержки и плоха вне игровых задач.
yurius_r
Member

Повідомлення

Hiden: 03.05.2026 14:23и кто в курсе, что там по начинке будет в стим машине ?
8400f+7600m 8GB розпаяні на одній платі
waryag
Member

Повідомлення

Hiden: 03.05.2026 14:23почему до сих пор не делают мини компьютер по типу консоли с мощной встройкой, хотя бы уровня 3060
Это дорого, сложно и отобьется только на больших тиражах (как консоли, да). А у АМД фантомные боли после Ллано, так что компания боялась вкладываться в такие проекты.
После успеха х86 портативок дело сдвинулось с мертвой точки.
Райзен АИ макс - как бы оно, но тут дизайн больше под ИИ и рабочие задачи.
Hiden
Member

Повідомлення

Yalg
yurius_r
waryag
благодарю за развернутые ответы :up:
daesz
Member

Повідомлення

Блн, а амуде нехоче заколабитись із кимось із виробників плат і випускати ці проци вже розпаяні на мітх дошках? Серйозно, ця корпорація має дуже слабке уявлення про те, як стригти гроші, крім хіба як задерти ціну на х3д проци.
hohlid19
Member

Повідомлення

daesz
Чтобы что?
Megaclite
Member

Повідомлення

daesz: 03.05.2026 17:40 Блн, а амуде нехоче заколабитись із кимось із виробників плат і випускати ці проци вже розпаяні на мітх дошках? Серйозно, ця корпорація має дуже слабке уявлення про те, як стригти гроші, крім хіба як задерти ціну на х3д проци.
Все що робить АМД це для серверів, консолів, ноутбуків. Ринок ПК для них це непотрібні лохозаври, вони його обслуговують по остаточному принципу. Вони використали ринок ПК як трамплін в 2017, а потім швидко забили болт як тільки дохід з серверів пішов. Зразу ціни задрали в небеса. Згадати тільки скільки коштував Threadripper на старті і скільки нинішні моделі.

Тому і нема нормальних APU для десктопа, якими вони вихваляються.

Навіть X3D проци розроблялись для серверів, а коли показали хороший результат в іграх, тоді і прийшла ідея їх продавати в десктоп. Відео на Gamers Nexus є інтервю з інженерами де вони це і розказали.
Nehrk
Member

Повідомлення

Потужности пробить air pods max шумодав хватит или еще не доросли? :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

yurius_r: 03.05.2026 15:208400f+7600m 8GB розпаяні на одній платі
І це, якщо чесно, якось тупо. Особисто я очікував саме APU.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 03.05.2026 23:10І це, якщо чесно, якось тупо. Особисто я очікував саме APU.
Навпаки. АПУ з аналогічною продуктивністю в АМД вийде дорожче, бо це буде топове АПУ проти відбраковки АПУ і лоу дискретки.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 04.05.2026 09:38топове АПУ проти відбраковки АПУ
Топове APU теж може бути відбраковкою. Наприклад я ні разу не чув щоб десь юзались AI MAX без, власне, AI. Тобто з битими NPU. А такі чипи явно існують в кількості.

Відправлено через 7 хвилин 31 секунду:
Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще. В лоу-енді, чим безсумнівно буде стім машина, найбільший буст до картинки даватиме не геометрія, не тіні, і навіть не промені, а якість текстур. Текстури ж, в свою чергу, це те що жере найбільше відеопам'яті. А 7600m і багато відеопам'яті знаходяться в різних всесвітах. У APU з цим проблем немає, 32 гіга LPDDR було б непоганим варіантом.
yurius_r
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.05.2026 10:35Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще
Я впевнений що AI max дорожчій за комбінацію із дискретним відео. Та й ремонтувати його буде легше і дешевше.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.05.2026 10:35Топове APU теж може бути відбраковкою. Наприклад я ні разу не чув щоб десь юзались AI MAX без, власне, AI. Тобто з битими NPU. А такі чипи явно існують в кількості.
Навряд чи їх сотні тисяч чи мільйони, а валве потрібно стільки.
Scoffer: 04.05.2026 10:35Я можу обґрунтувати чому я вважаю що APU було б краще. В лоу-енді, чим безсумнівно буде стім машина, найбільший буст до картинки даватиме не геометрія, не тіні, і навіть не промені, а якість текстур. Текстури ж, в свою чергу, це те що жере найбільше відеопам'яті. А 7600m і багато відеопам'яті знаходяться в різних всесвітах. У APU з цим проблем немає, 32 гіга LPDDR було б непоганим варіантом.
Це дорого. Жирний чип, більший обсяг більш дефіцитної пам'яті, більш складна і дорога материнка під чотири канали.

П.С. Взагалі, мені цікаво подивитися, як вони планують продавати стім машини. Бо поки що концепт виглядає таким, що запізнився і вимагає хоча б якісного апскейлеру.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 04.05.2026 15:13більш складна і дорога материнка під чотири канали
Ні, навпаки. Там же лпддр, вона менше сигнальних ліній вимагає і загалом простішої розводки. Єдине що її далеко не винести від чипу апу, але цього якраз і не треба.
У того ж мікрона є чотириканальна лпддр5 в одній мікрухі, наприклад. Я так підозрюю що для епла роблена.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 04.05.2026 15:36Ні, навпаки. Там же лпддр, вона менше сигнальних ліній вимагає і загалом простішої розводки. Єдине що її далеко не винести від чипу апу, але цього якраз і не треба.
У того ж мікрона є чотириканальна лпддр5 в одній мікрухі, наприклад.
У будь-якому випадку, ЛПДДР та чипи райзен АІ макс зараз оцінюються через лупу ШІ і коштують дорого. І якщо обріщків з браком буде багато, АМД швидше викотить ще один молодший АІ макс, ніж почне зливати їх за безцінь.

І навпаки, 7600м потрібні повільна ГДДР6 і 6 нм, 6-ядерних обрізків АПУ теж вдосталь.
Відповісти