Valve додасть у Steam інструмент, який показуватиме орієнтовний fps для різних конфігурацій

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tetronga
Member

Повідомлення

Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
Геральт
Member

Повідомлення

Отут вся "оптимізація" і вилізе. :-/
IronWithin
Member

Повідомлення

Tetronga: 07.04.2026 10:56 Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
Вони не так давно навчили стімовський оверлей відрізняти фг та реальні кадри, тому скоріш за все буде зроблено нормально
Ararat
Member

Повідомлення

IronWithin: 07.04.2026 11:11
Tetronga: 07.04.2026 10:56 Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
Вони не так давно навчили стімовський оверлей відрізняти фг та реальні кадри, тому скоріш за все буде зроблено нормально
Відрізняти як? Базовий фпс при включені фг ж падає. Чи він просто визначае сам факт, а кадри не рахує?
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Полезная фича, хорошо просадит продажи для разработчиков которые забили болт на оптимизацию и выпускают шлак где игра идёт 24-30 FPS даже на хороших новых игровых видеокартах и без всяких апскейлов и генераторов фейк-кадров не поиграть :lol:
KimRomik
Member

Повідомлення

З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
quppeq
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.04.2026 12:04 З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
Так покаже середню по палаті, бо потенційний покупець - такий же в середньому буде.
Хоча інструментів зі статистикою повно. Можна взагалі вказувати поквартильно по залізу, щоб не схибити.
А якщо задіяти інформацію від потенційного клієнта - так взагалі. Умовно якщо і покупця при цьому залізу в умовному РДР2 був фпс нижчий ніж медіанний в інших гравців при цьому залізк - то можливо і в кіберпанку треба брати глянути на квартиль в яких продуктивність гірше.
Але це все мої вигадки, гадаю просто середнього вистачило б і все
Геральт
Member

Повідомлення

KimRomik: 07.04.2026 12:04 З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
Якщо швидкодії мало, то юзер сам повиключає все фонове. А якщо достатньо, то яка різниця, що там на фоні?
KimRomik
Member

Повідомлення

Геральт: 07.04.2026 12:19
Якщо швидкодії мало, то юзер сам повиключає все фонове. А якщо достатньо, то яка різниця, що там на фоні?
Дуже велика різниця.
Наприклад, на перший погляд 100 і 200 фпс майже немає різниці, особливо якщо твій монік видає не більше 100 гц і зорові нерви людини передають імпульси теж з частотою в районі 100 гц, але інтуїтивно і сенсорно все там відчувається, особливо в компетитиві.

Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
ПС. Я довгий час не звертав на це уваги, але коли розібрався в цьому, то зрозумів свої помилки. Тепер перед запуском будь якої гри завжди закриваю все фонове.
Геральт
Member

Повідомлення

KimRomik
Що це за "фонова задача", яка з 200 до 100 садить? Дефрагментація системного HDD? :popcorn:
Earanak
Member

Повідомлення

Я даже когда рендрю в Corona Render, на низком приоритете загружая до 100% процессор + играю в игру на высоком приоритете (которая динамично отжирает нужные ей ресурсы) - не припомню что бы было падение с 200 до 100 FPS... Это наверное какой то исключительный случай должен быть. Делаю так со времен FX-8350/i7-6800K.
KimRomik
Member

Повідомлення

Геральт
Та ні. Але наприклад програми стрімінгу чи запису геймплею (OBS, Bandicam тощо) нехило з"їдають частину фпс. До речі по цій ж причині більшість стрімерів мають другий ПК з картою відеозахоплення, куди виводять дубльоване зображення з основного ПК.

А щодо 100 і 200 фпс, то практично у всіх іграх він динамічний, з просадками, якщо не стоїть лок. А з фоновими програмами ці просадки будуть ще помітнішими.
IronWithin
Member

Повідомлення

Ararat: 07.04.2026 11:32
IronWithin: 07.04.2026 11:11

Відрізняти як? Базовий фпс при включені фг ж падає. Чи він просто визначае сам факт, а кадри не рахує?
Як, не знаю, але коли фреймген увімкнув - пише поруч FG
DuckRider
Member

Повідомлення

Так вольво и пишет настоящий фпс если мониторинг включить, а нагенерированное отдельно

Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
Геральт: 07.04.2026 13:02 KimRomik
Що це за "фонова задача", яка з 200 до 100 садить? Дефрагментація системного HDD? :popcorn:
Проблемы людей с малым количеством потоков :dontknow:
Voozy
Member

Повідомлення

Фича прикольная. В гейпассе такое есть, только простецкое очень.
Но, боюсь, чтобы не завышали. Иначе многие просто не купят, когда увидят "25 фпс" :laugh:
zaqik
Member

Повідомлення

Не знаю где спросить. Они новые девайсы ещё зимой обещали, а сейчас в так вообще все деки out of stock. Что у них происходит?
SERGBILL
Member

Повідомлення

Devianne: 07.04.2026 10:52 прикольна фішка :)
не знаю, може це ігровий досвід в пару десятиріч, але і так приблизно наче зрозуміло яке залізо скільки в чому видасть
Відповісти