прикольна фішка
Новини
Останні статті і огляди
Valve додасть у Steam інструмент, який показуватиме орієнтовний fps для різних конфігурацій
-
Devianne
Member
Предлагаю обсудить Valve додасть у Steam інструмент, який показуватиме орієнтовний fps для різних конфігурацій
прикольна фішка
прикольна фішка
-
Tetronga
Member
Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
-
Геральт
Member
Отут вся "оптимізація" і вилізе. 
-
IronWithin
Member
Вони не так давно навчили стімовський оверлей відрізняти фг та реальні кадри, тому скоріш за все буде зроблено нормальноTetronga: ↑ 07.04.2026 10:56 Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
-
Ararat
Member
Відрізняти як? Базовий фпс при включені фг ж падає. Чи він просто визначае сам факт, а кадри не рахує?IronWithin: ↑ 07.04.2026 11:11Вони не так давно навчили стімовський оверлей відрізняти фг та реальні кадри, тому скоріш за все буде зроблено нормальноTetronga: ↑ 07.04.2026 10:56 Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
-
n+gibat[]r
Member
Полезная фича, хорошо просадит продажи для разработчиков которые забили болт на оптимизацию и выпускают шлак где игра идёт 24-30 FPS даже на хороших новых игровых видеокартах и без всяких апскейлов и генераторов фейк-кадров не поиграть 
-
KimRomik
Member
З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
-
quppeq
Member
Так покаже середню по палаті, бо потенційний покупець - такий же в середньому буде.KimRomik: ↑ 07.04.2026 12:04 З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
Хоча інструментів зі статистикою повно. Можна взагалі вказувати поквартильно по залізу, щоб не схибити.
А якщо задіяти інформацію від потенційного клієнта - так взагалі. Умовно якщо і покупця при цьому залізу в умовному РДР2 був фпс нижчий ніж медіанний в інших гравців при цьому залізк - то можливо і в кіберпанку треба брати глянути на квартиль в яких продуктивність гірше.
Але це все мої вигадки, гадаю просто середнього вистачило б і все
-
Геральт
Member
Якщо швидкодії мало, то юзер сам повиключає все фонове. А якщо достатньо, то яка різниця, що там на фоні?KimRomik: ↑ 07.04.2026 12:04 З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
-
KimRomik
Member
Дуже велика різниця.Геральт: ↑ 07.04.2026 12:19Якщо швидкодії мало, то юзер сам повиключає все фонове. А якщо достатньо, то яка різниця, що там на фоні?KimRomik: ↑ 07.04.2026 12:04 З купою працюючих фонових програм і служб FPS в іграх зазвичай нижче, ніж є в реальності. Багато користувачів забувають виставляти XMP профіль на озу або люблять залишати робочий браузер на фоні, то я взагалі сумніваюсь, що FPS буде показувати "чисту" продуктивність в іграх.
Наприклад, на перший погляд 100 і 200 фпс майже немає різниці, особливо якщо твій монік видає не більше 100 гц і зорові нерви людини передають імпульси теж з частотою в районі 100 гц, але інтуїтивно і сенсорно все там відчувається, особливо в компетитиві.
Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
ПС. Я довгий час не звертав на це уваги, але коли розібрався в цьому, то зрозумів свої помилки. Тепер перед запуском будь якої гри завжди закриваю все фонове.
-
Геральт
Member
KimRomik
Що це за "фонова задача", яка з 200 до 100 садить? Дефрагментація системного HDD?
Що це за "фонова задача", яка з 200 до 100 садить? Дефрагментація системного HDD?
-
Earanak
Member
Я даже когда рендрю в Corona Render, на низком приоритете загружая до 100% процессор + играю в игру на высоком приоритете (которая динамично отжирает нужные ей ресурсы) - не припомню что бы было падение с 200 до 100 FPS... Это наверное какой то исключительный случай должен быть. Делаю так со времен FX-8350/i7-6800K.
-
KimRomik
Member
Геральт
Та ні. Але наприклад програми стрімінгу чи запису геймплею (OBS, Bandicam тощо) нехило з"їдають частину фпс. До речі по цій ж причині більшість стрімерів мають другий ПК з картою відеозахоплення, куди виводять дубльоване зображення з основного ПК.
А щодо 100 і 200 фпс, то практично у всіх іграх він динамічний, з просадками, якщо не стоїть лок. А з фоновими програмами ці просадки будуть ще помітнішими.
Та ні. Але наприклад програми стрімінгу чи запису геймплею (OBS, Bandicam тощо) нехило з"їдають частину фпс. До речі по цій ж причині більшість стрімерів мають другий ПК з картою відеозахоплення, куди виводять дубльоване зображення з основного ПК.
А щодо 100 і 200 фпс, то практично у всіх іграх він динамічний, з просадками, якщо не стоїть лок. А з фоновими програмами ці просадки будуть ще помітнішими.
-
IronWithin
Member
Як, не знаю, але коли фреймген увімкнув - пише поруч FGArarat: ↑ 07.04.2026 11:32Відрізняти як? Базовий фпс при включені фг ж падає. Чи він просто визначае сам факт, а кадри не рахує?IronWithin: ↑ 07.04.2026 11:11
Вони не так давно навчили стімовський оверлей відрізняти фг та реальні кадри, тому скоріш за все буде зроблено нормально
-
DuckRider
Member
Так вольво и пишет настоящий фпс если мониторинг включить, а нагенерированное отдельноTetronga: ↑ 07.04.2026 10:56 Це дійсно корисно! Але бажано щоб і були вказані всі шари нейрослопу dlss і mfg6+++++ для повноти картини
Отправлено спустя 3 минуты 47 секунд:
Проблемы людей с малым количеством потоковГеральт: ↑ 07.04.2026 13:02 KimRomik
Що це за "фонова задача", яка з 200 до 100 садить? Дефрагментація системного HDD?![]()
-
Voozy
Member
Фича прикольная. В гейпассе такое есть, только простецкое очень.
Но, боюсь, чтобы не завышали. Иначе многие просто не купят, когда увидят "25 фпс"
Но, боюсь, чтобы не завышали. Иначе многие просто не купят, когда увидят "25 фпс"
-
zaqik
Member
Не знаю где спросить. Они новые девайсы ещё зимой обещали, а сейчас в так вообще все деки out of stock. Что у них происходит?
-
SERGBILL
Member
не знаю, може це ігровий досвід в пару десятиріч, але і так приблизно наче зрозуміло яке залізо скільки в чому видасть