Интересно почему мало кто делает толщину 30мм вентиляторам
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних
-
Afit
Member
Пропоную обговорити Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних
Ведь это явно повышает его эффективность, при том же диаметре. Неужели шумнее они при всех равных. По логике у них при меньших оборотах должна быть выше эффективность.
-
bes
Member
блин даже не привычно видеть не ASUS и цену не от 10к +
-
VladimirV
Member
Ну у популярних thermalright pa120, ps120, у версiï V2, - теж "потовстішали" вертушки з 25 до 28мм. Тепер там 120x120x28.
Правда у нас офіціально вони мабуть дорогі, а з Китаю може навіть дешевше цих.
Правда у нас офіціально вони мабуть дорогі, а з Китаю може навіть дешевше цих.
-
erkins007
Member
Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
-
kabostebeztak
Member
а що з ризиком витоків робити? а якщо помпа помре? а якщо лінь встановлювати?erkins007: ↑ 26.03.2026 14:19 Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
повітря це просто, зрозуміло і надійно
-
BoKl
Member
Моя теорія: часто такі башти перекривають 1 слот пам'яті, можливо при 30мм будуть ще і на другий слот залазитиAfit: ↑ 26.03.2026 13:40 Пропоную обговорити Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних
Интересно почему мало кто делает толщину 30мм вентиляторамВедь это явно повышает его эффективность, при том же диаметре. Неужели шумнее они при всех равных. По логике у них при меньших оборотах должна быть выше эффективность.
-
ANYKEY_1
Junior
"Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$"
Сильное заявление. Проверять его, конечно, не будем
.
Сильное заявление. Проверять его, конечно, не будем
.
-
dead_rat
Member
Вода, котра краща за повітря коштує не 50$. І ще в ній може затарахтіти чи померти помпа.erkins007: ↑ 26.03.2026 14:19 Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
Для мене, повітря краще для усього, окрім максимального розгону
-
VladimirV
Member
Так, купляю як тільки кудись треба в збірку на проц до 200-220(максимум) Ват. А за скільки ви купляєте може покажете?erkins007: ↑ 26.03.2026 14:19 Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
- інвойс
-
erkins007
Member
Брать нормальных производителей.kabostebeztak: ↑ 26.03.2026 14:30а що з ризиком витоків робити
Гарантия 5-8 лет.kabostebeztak: ↑ 26.03.2026 14:30а якщо помпа помре
Ставится не сильно дольше воздуха.kabostebeztak: ↑ 26.03.2026 14:30 якщо лінь встановлювати?
Я плохой пример. Я взял ROG ruyo4 за 400$ просто потому что мне понравился дизайн и экран, тишина и продуктивность для меня бонус.VladimirV: ↑ 26.03.2026 14:49А за скільки ви купляєте може покажете?
Без всего этого можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор, который будет куда тише и холоднее любого воздуха.
-
Grava
Member
А можна повітряне за 50$, якого вистачить у 99% випадків. І чому арктік за 100$, писали що від 50$erkins007: ↑ 26.03.2026 15:00можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор
-
Барбарис
Member
VladimirV, та фантом се - чітер, а ще вони його на початку за копійки продавали.
-
Devijack
Member
Доки повітря буде вистачати, це злишається вибір №1 Доречі відкрив для себе нещодавно ID Cooling що вважав дешевим барахлом не вартим уваги. Як я помилявся.
В останній збірці брав на решту SE-224-XTS десь 700грн для 5700x всього 70гр в аіді, ще й на низьких обертах.
В останній збірці брав на решту SE-224-XTS десь 700грн для 5700x всього 70гр в аіді, ще й на низьких обертах.
-
Аціо
Member
erkins007
Так переваги води де?
Коли повітря це надійно, недорого, довговічно, ефективно.
А оті 1-2 градуси у піках нагріву? Так далеко ще і не завжди вони будуть, адже ще від термопасти може зіграти.
В самого пара Фантомів ТР, узятих за 30 баксів.
Мав і д15 який як виявилось навіть програє 1 градус Фантому.
І так я мав Арктік 280 та 360, та кажу 2 градуси того не варті.
Так переваги води де?
Коли повітря це надійно, недорого, довговічно, ефективно.
А оті 1-2 градуси у піках нагріву? Так далеко ще і не завжди вони будуть, адже ще від термопасти може зіграти.
В самого пара Фантомів ТР, узятих за 30 баксів.
Мав і д15 який як виявилось навіть програє 1 градус Фантому.
І так я мав Арктік 280 та 360, та кажу 2 градуси того не варті.
-
Artem_M
Member
Тихіше любого не буде. У 360 аж три вентилятори, у башти 2. І штатні Арктики тихими не назвеш, принаймі на робочих обертах під навантаженням.erkins007: ↑ 26.03.2026 15:00
Без всего этого можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор, который будет куда тише и холоднее любого воздуха.
-
erkins007
Member
Как пример топа без свистоперделок.Grava: ↑ 26.03.2026 15:15 чому арктік за 100$, писали що від 50$
В тишине и продуктивностиАціо: ↑ 26.03.2026 15:28Так переваги води де?
-
Аціо
Member
erkins007
Хоча добре за вас відповім за плюси води.
Великий реальний плюс це місце навколо сокету, і для заміни встановлення накопичувача, і для ОЗП, і відеокарти, все дійсно стає зручно та доступно, порівняно з великими баштами.
Хоча добре за вас відповім за плюси води.
Великий реальний плюс це місце навколо сокету, і для заміни встановлення накопичувача, і для ОЗП, і відеокарти, все дійсно стає зручно та доступно, порівняно з великими баштами.
-
Artem_M
Member
"Во пєрвих ето красіво", а вже потім все інше
-
Аціо
Member
Ну не знаю в мене що Арктік вентилятори, що Ноктюа тихі,erkins007: ↑ 26.03.2026 15:36 В тишине и продуктивности
може їх варто налаштовувати і вони також будуть тихі?
Чи вам здається що на 2000 обертів повітря постійно працює?
-
erkins007
Member
Аціо
У меня в простое куллерки не крутятся совсем. Воздух так не может.
У меня в простое куллерки не крутятся совсем. Воздух так не может.