Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Afit
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних
Интересно почему мало кто делает толщину 30мм вентиляторам :think: Ведь это явно повышает его эффективность, при том же диаметре. Неужели шумнее они при всех равных. По логике у них при меньших оборотах должна быть выше эффективность.
bes
Member

Повідомлення

блин даже не привычно видеть не ASUS и цену не от 10к +
VladimirV
Member

Повідомлення

Ну у популярних thermalright pa120, ps120, у версiï V2, - теж "потовстішали" вертушки з 25 до 28мм. Тепер там 120x120x28.
Правда у нас офіціально вони мабуть дорогі, а з Китаю може навіть дешевше цих.
erkins007
Member

Повідомлення

Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
kabostebeztak
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2026 14:19 Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
а що з ризиком витоків робити? а якщо помпа помре? а якщо лінь встановлювати?
повітря це просто, зрозуміло і надійно
BoKl
Member

Повідомлення

Afit: 26.03.2026 13:40 Пропоную обговорити Огляд та тестування процесорного кулера Montech NX600 ARGB. Дві башти для економних
Интересно почему мало кто делает толщину 30мм вентиляторам :think: Ведь это явно повышает его эффективность, при том же диаметре. Неужели шумнее они при всех равных. По логике у них при меньших оборотах должна быть выше эффективность.
Моя теорія: часто такі башти перекривають 1 слот пам'яті, можливо при 30мм будуть ще і на другий слот залазити
ANYKEY_1
Junior

Повідомлення

"Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$"
Сильное заявление. Проверять его, конечно, не будем
.
dead_rat
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2026 14:19 Воздушное охлаждение вообще ещё кто-то покупает? Вода лучше по всем параметрам и доступна по цене от 50$
Вода, котра краща за повітря коштує не 50$. І ще в ній може затарахтіти чи померти помпа.
Для мене, повітря краще для усього, окрім максимального розгону
VladimirV
Member

Повідомлення

Так, купляю як тільки кудись треба в збірку на проц до 200-220(максимум) Ват. А за скільки ви купляєте може покажете?
інвойс
PS120SE.jpg
erkins007
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 26.03.2026 14:30а що з ризиком витоків робити
Брать нормальных производителей.
kabostebeztak: 26.03.2026 14:30а якщо помпа помре
Гарантия 5-8 лет.
kabostebeztak: 26.03.2026 14:30 якщо лінь встановлювати?
Ставится не сильно дольше воздуха.
VladimirV: 26.03.2026 14:49А за скільки ви купляєте може покажете?
Я плохой пример. Я взял ROG ruyo4 за 400$ просто потому что мне понравился дизайн и экран, тишина и продуктивность для меня бонус.
Без всего этого можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор, который будет куда тише и холоднее любого воздуха.
Grava
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2026 15:00можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор
А можна повітряне за 50$, якого вистачить у 99% випадків. І чому арктік за 100$, писали що від 50$ :rotate:
Барбарис
Member

Повідомлення

VladimirV, та фантом се - чітер, а ще вони його на початку за копійки продавали.
Devijack
Member

Повідомлення

Доки повітря буде вистачати, це злишається вибір №1 Доречі відкрив для себе нещодавно ID Cooling що вважав дешевим барахлом не вартим уваги. Як я помилявся.
В останній збірці брав на решту SE-224-XTS десь 700грн для 5700x всього 70гр в аіді, ще й на низьких обертах.
Аціо
Member

Повідомлення

erkins007
Так переваги води де?
Коли повітря це надійно, недорого, довговічно, ефективно.

А оті 1-2 градуси у піках нагріву? Так далеко ще і не завжди вони будуть, адже ще від термопасти може зіграти.

В самого пара Фантомів ТР, узятих за 30 баксів.
Мав і д15 який як виявилось навіть програє 1 градус Фантому.
І так я мав Арктік 280 та 360, та кажу 2 градуси того не варті.
Artem_M
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2026 15:00
Без всего этого можно взять тот же Арктик за 100$ за 360 радиатор, который будет куда тише и холоднее любого воздуха.
Тихіше любого не буде. У 360 аж три вентилятори, у башти 2. І штатні Арктики тихими не назвеш, принаймі на робочих обертах під навантаженням.
erkins007
Member

Повідомлення

Grava: 26.03.2026 15:15 чому арктік за 100$, писали що від 50$
Как пример топа без свистоперделок.
Аціо: 26.03.2026 15:28Так переваги води де?
В тишине и продуктивности
Аціо
Member

Повідомлення

erkins007
Хоча добре за вас відповім за плюси води.
Великий реальний плюс це місце навколо сокету, і для заміни встановлення накопичувача, і для ОЗП, і відеокарти, все дійсно стає зручно та доступно, порівняно з великими баштами.
Artem_M
Member

Повідомлення

Аціо: 26.03.2026 15:42 erkins007
Хоча добре за вас відповім за плюси води.
"Во пєрвих ето красіво", а вже потім все інше :super:
Аціо
Member

Повідомлення

erkins007: 26.03.2026 15:36 В тишине и продуктивности
Ну не знаю в мене що Арктік вентилятори, що Ноктюа тихі,
може їх варто налаштовувати і вони також будуть тихі?

Чи вам здається що на 2000 обертів повітря постійно працює?
erkins007
Member

Повідомлення

Аціо
У меня в простое куллерки не крутятся совсем. Воздух так не может.
Відповісти