Intel повідомила партнерів про 10% підвищення цін на споживчі процесори

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Intel повідомила партнерів про 10% підвищення цін на споживчі процесори
Никогда такого не было, и вот опять! :spy:
GetOutTheWay
Member

Повідомлення

n+gibat[]r
ціна на серверні проци вже виросла, відповідно думаю потужності виробництва на них теж перекинули.
Все з усім повʼязано. За ШІ бум треба платити)
yariksom
Member

Повідомлення

Хочуть на загальному хайпі заробити, всі заробляють, а вони ні :idea:
Барбарис
Member

Повідомлення

Та ж не помогли продукти з високою маржою. Асус нещодавно дивувався чого це нео успішний.
Ніяк не зрозуміють, що для багатьох сценаріїв дороге не потрібне та люди не стануть витрачати декілька тисяч баксів заради приладу для ютуба.
Unsecond
Member

Повідомлення

дорожает абсолютно все, банальная мировая инфляция
waryag
Member

Повідомлення

Більша увага приділятиметься комп’ютерам з ШІ-функціями
Які, фактично, не працюють. Крім відеокарт або серверних ЛЛМ.
та системам преміум-класу, оскільки вони пропонують більше можливостей для компенсації зростаючих витрат на компоненти при збереженні рентабельності.
"Якщо у них немає хліба, нехай їдять тістечка!" (с) Щоправда, тоді для авторки закінчилося не дуже гарно...
Soulwatcher
Member

Повідомлення

Все эти проценты не от какого-то критерия на "тфлопс*ядро/n=$", а от прайса, который будет меняться, подстраиваясь под рынок и цены конкурента.
Так что эта новость больше похожа на страшилку. Другой вопрос если в этом заговоре и конкурент с тем же процентом поднятия цен.
Entar
Member

Повідомлення

Загалом новина погана, я не фанат інтела, хоча користувався їхніми процами до виходу ryzen з задоволенням, і навряд-чи купив би їх новий проц в наступний апгрейд так як сумніваюсь що вони випустять щось краще по ціні/продуктивності/TPD для ігр ніж наступне покоління райзенів з 12 ядрами на чіплеті, але факт підвищщення цін на те що вони випускають, призведе до послаблення конкуренції і АМД також з більшою вірогідністю підніме ціни.
Yalg
Member

Повідомлення

Вопрос в принципе только один - чем ответит АМД?
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

На десктопі процесори Intel не цікавлять: їхня манія кожного разу міняти сокет заради +5% надоїла. Дивлюсь тільки на мобільні.
waryag
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 20.03.2026 15:07На десктопі процесори Intel не цікавлять: їхня манія кожного разу міняти сокет заради +5% надоїла. Дивлюсь тільки на мобільні.
Замість десктопу, де процесори можна міняти в рамках сокету і 1-3 поколінь, вибираєш мобільні, де вони розпаяні і заміна вкрай проблематична? :lol:
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

waryag
Мобільність цікава для роботи, у чому проблема?
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

waryag: 20.03.2026 15:32можна міняти в рамках сокету і 1-3 поколінь
Вони всі однакові в рамках одного сокету.
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 20.03.2026 14:58 Загалом новина погана, я не фанат інтела, хоча користувався їхніми процами до виходу ryzen з задоволенням, і навряд-чи купив би їх новий проц в наступний апгрейд так як сумніваюсь що вони випустять щось краще по ціні/продуктивності/TPD для ігр ніж наступне покоління райзенів з 12 ядрами на чіплеті, але факт підвищщення цін на те що вони випускають, призведе до послаблення конкуренції і АМД також з більшою вірогідністю підніме ціни.
все від ціни залежить, взяти наприклад 265к за 260-270 баксів, як на мене дуже ок варіант, у амд за ці гроші в іграх продуктивність буде не суттєво відрізнятися, а в софті сильно відставати
Megaclite
Member

Повідомлення

Yalg: 20.03.2026 15:04 Вопрос в принципе только один - чем ответит АМД?
Підніме ціни
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 20.03.2026 16:09 все від ціни залежить, взяти наприклад 265к за 260-270 баксів, як на мене дуже ок варіант, у амд за ці гроші в іграх продуктивність буде не суттєво відрізнятися, а в софті сильно відставати
Якщо тільки для ігр (софт потребує меншої продуктивності) то не бачу великого сенсу думати про софт продуктивність.
З іншої сторони, згадав що там у інтела дуже погане латенсі, тільки що заглянув в ютуб тести фпс в іграх, і о чудо, там фпс практично однаковий в сучасних іграх в 265к і 9700х.
Воно реально так чи це мені перші попавшієся відео такі попалися? Якщо так то непогано.

По низу цін на хотлайні і то і то 12500 грн. Але вартість материнок ...?

Доречі памятаю раніше у айтухард були зовсім інші результати тестів. Глянув ще. Купа тестів де 265к слабше 14600k в іграх. Не зрозуміло де тести не тести чи то за рік якимись фіксами щось поправили?
oversteve
Member

Повідомлення

Entar
так, десь на рівні 9700х і є, на рахунок материнок от брав недавно ітх, то стрікс В860 був троха дешевший за стрікс В850, на рахунок інших форматів не знаю, але не думаю що на В860 мами будуь захмарно дорогими

на рахунок тестів - троха пофіксили, але загалом десь на рівні 14600к+- і є напевно
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 20.03.2026 16:31 на рахунок тестів - троха пофіксили, але загалом десь на рівні 14600к+- і є напевно
Просто раніше в тестах воно прямо суттєво гірше 14600к було
Цікаво як вони показують себе в іграх де все упирається в процесорні обчислення, такі як Europa universalis 5, Stellaris ітд
Lorichic
Member

Повідомлення

oversteve: 20.03.2026 16:31на рахунок материнок от брав недавно ітх, то стрікс В860 був троха дешевший за стрікс В850
860i восьмислойка, 850i десять слоёв, и drmos 80A vs 90A, ам5 платы надо семь-восемь лет поддерживать, думаю вендоры это тоже в цену закладывают, моя x670e вышла 3.5 года назад, уже 35 биосов наваяли, специально посчитал, а ещё новые процессоры не вышли
MetalistForever
Member

Повідомлення

Yalg: 20.03.2026 15:04 Вопрос в принципе только один - чем ответит АМД?
Поднятием цен на 15%
Відповісти