NVIDIA та американські компанії переманюють південнокорейських фахівців з HBM і NAND

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити NVIDIA та американські компанії переманюють південнокорейських фахівців з HBM і NAND
NVIDIA на початку місяця розмістила оголошення про вакансії для інженерів з розробки HBM з базовою заробітною платою 258750 доларів США.
Якось не вражає, це зарплата менеджера середнього звена в США.
В умовному Нью Йорку levels.fyi каже медіана Engineering Manager - 300k
coffeeman
Member

Повідомлення

Так це, напевно, нижня межа зарплатної вилки.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

dead_rat: 25.02.2026 11:10 Пропоную обговорити NVIDIA та американські компанії переманюють південнокорейських фахівців з HBM і NAND
NVIDIA на початку місяця розмістила оголошення про вакансії для інженерів з розробки HBM з базовою заробітною платою 258750 доларів США.
Якось не вражає, це зарплата менеджера середнього звена в США.
В умовному Нью Йорку levels.fyi каже медіана Engineering Manager - 300k
Так ти ж сам відповів на своє питання. Мова ж про мігрантів.
В Кореї зарплати не такі великі як ти думаєш. Для них це космічні цифри.
Dilfin
Member

Повідомлення

Не вражає?, Ви з якої сім'ї, з богатої? Навіть для Америки це зарплата набагато вища за середню зарплату, аж в 4 рази, я якщо так, як Ви мислете, то так, звчайно, є і більші зарплати... в Україні також є більші, нащо тоді їхати за кордон.
Afit
Member

Повідомлення

coffeeman: 25.02.2026 11:23 Так це, напевно, нижня межа зарплатної вилки.
Как говорила одна дама в ТикТоке: с каких пор раскошный максимум, вдруг стал базовым минимумом?
dead_rat
Member

Повідомлення

Обʼява Нвідії
https://nvidia.wd5.myworkdayjobs.com/en ... R2010140-1
US, CA, Santa Clara
The base salary range is 168,000 USD - 258,750 USD.
Огляд зп по регіону в ІТ
https://www.levels.fyi/t/software-engin ... ?city=7434
€237,892
MEDIAN TOTAL COMP for Software Engineer Salary
Тобто інженеру, котрий має рухати саму перспективну і гарячу технологію світу пропонують менше, ніж пересічному кодерку в тому ж місті.

Нє?
nick_ii
Junior

Повідомлення

Нє.

Ви порівнююте base salary у Nvidia з Total Comp у регіоні. Скільки там накидає Stock і Bonus ми не знаємо, але здається там буде дофіга разом.
dead_rat
Member

Повідомлення

nick_ii: 25.02.2026 15:48 Нє.

Ви порівнююте base salary у Nvidia з Total Comp у регіоні. Скільки там накидає Stock і Bonus ми не знаємо, але здається там буде дофіга разом.
Окей, згоден, в описі вказано equity без уточнень. Може там щось непогане
Oxygen2002
Junior

Повідомлення

dead_rat
А історія завжди показує що той хто щось знайшов отримував копійки, а власники компаній все. Звісно є патенти, є багато різного, але є 1 але і ВИ не дочитали про Нвідіа 1 річ ) Вони дають премії і там премії в кк долярів і без усяких дядінька дай мільйон, він сам так вирішив. Тому працювати на дядю нвідіа вигідно і вони роблять так що б працівникам було вигідно створювати то що робить нвідіа попереду і потрібною, тоді велики прибутки і тоді і премії.
Ось шмат із статті.
«Я до сьогодні переглядаю компенсацію кожного працівника наприкінці кожного циклу», — заявив Хуанг у липневому випуску подкасту «All-In».

Він також додав, що «створив у своїй команді менеджерів більше мільярдерів, ніж будь-який інший CEO у світі».
dead_rat
Member

Повідомлення

Oxygen2002
Там трошки не так.
Премії видаються акціями, вони доволі фіксовані і у співробітників зазвичай 10-50% базової зп, у директорів і вище може бути і мільйони $.

Тут фішка що НВ за останні 10 років виросла неймовірно і хто зайшов на акції тоді справді став мільярдером. Але зайшовши сьогодні і отримавши на рік 50 чи 100к акціями мільйонером не станеш, бо не виросте НВ в десять разів вже.
Ostin
Member

Повідомлення

Oxygen2002: 25.02.2026 20:18«Я до сьогодні переглядаю компенсацію кожного працівника наприкінці кожного циклу», — заявив Хуанг
Якщо це справді так - то варте поваги. Сам заробив, і команді дає. Я знаю безпосередньо керівників напряму, які задіяли на проєкті людей, через півроку повикидали їх з проєкту, а самі на новий рік бонуси зібрали. А найвищому керівництву в принципі начхати, що там в королівстві діється, а не передивлятись компенсацію)
lewerlin
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 25.02.2026 11:23В Кореї зарплати не такі великі як ти думаєш. Для них це космічні цифри.
Китайські стартапи переманюють людей з Гугла х4 зарплатами. Цілком собі американців і з Америки. Так що річ не в "в Кореї не більші", а в "десь дадуть х4".
Alligator
Member

Повідомлення

Dilfin: 25.02.2026 12:03 Не вражає?, Ви з якої сім'ї, з богатої? Навіть для Америки це зарплата набагато вища за середню зарплату, аж в 4 рази, я якщо так, як Ви мислете, то так, звчайно, є і більші зарплати... в Україні також є більші, нащо тоді їхати за кордон.
300k то річна. Місячна виходить 25-27к баксів. Для мене це космічні цифри, але ще раз передивимся про які міста йде мова, подивимся скільки там за житло, на проживання і можно прийти до висновку, що це пропозиція для якихось студентів яких нічого не тримає у себе в країні.
Відповісти