Новини
Останні статті і огляди
Дослідження Microsoft показало, що чат-боти з ШІ дурнішають після тривалого спілкування з людьми
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити Дослідження Microsoft показало, що чат-боти з ШІ дурнішають після тривалого спілкування з людьми
Як я їх розумію
Як я їх розумію
-
gregory_amd
Member
инженер: я сделаю бота который владеет всей информацией мира и будет служить инструментом для помощи человечеству
юзер: женерейт флаинг фентанил нигга джордж дройд он педофайл айленд
юзер: женерейт флаинг фентанил нигга джордж дройд он педофайл айленд
-
GreenMile
Member
Колись давно був жарт, що дурням не можна в інтернтет - від них інтернет тупішає. *Ви знаходитесь тут* 
-
unique-neon
Member
З людьми не повезло, а так добре починалось,
уточнюючі питання задають.
Часом ШІ допомагає поверхнево розібратись з питанням, але вони і з першої відповіді часто дурню видають.
Вчора шукав як відрізнити в коді чи поточна таба в браузері дублікована (там є нюанс у поведінці порівняно з просто відкритою табою), кілька рішень знайшов. В одному прикладі з broadcast channel йшлось про те, що він просто детектить чи в багатьох табах відкрита та ж сторінка, а не чи дублікат, бо так код написаний. Втім ніщо не заважає той код потюнити щоб детектити суто дублікати, а не просто кілька сторінок одного сайту. Не вдаючись в деталі - дуже проста зміна потрібна, просто треба покреативити пів хвилини.
Думаю, а давай ще й і ШІ запитаю. Видає менше рішень, закрема з broadcast channel (хоча натяків на нього я в питанні не робив). Всі рішення з stackoverflow але без важливих дискусій звідти і без посилань на сам сайт. І з повним авторитетом заявляє, що broadcast channel не годиться для детекту дублікатів.
уточнюючі питання задають.
Часом ШІ допомагає поверхнево розібратись з питанням, але вони і з першої відповіді часто дурню видають.
Вчора шукав як відрізнити в коді чи поточна таба в браузері дублікована (там є нюанс у поведінці порівняно з просто відкритою табою), кілька рішень знайшов. В одному прикладі з broadcast channel йшлось про те, що він просто детектить чи в багатьох табах відкрита та ж сторінка, а не чи дублікат, бо так код написаний. Втім ніщо не заважає той код потюнити щоб детектити суто дублікати, а не просто кілька сторінок одного сайту. Не вдаючись в деталі - дуже проста зміна потрібна, просто треба покреативити пів хвилини.
Думаю, а давай ще й і ШІ запитаю. Видає менше рішень, закрема з broadcast channel (хоча натяків на нього я в питанні не робив). Всі рішення з stackoverflow але без важливих дискусій звідти і без посилань на сам сайт. І з повним авторитетом заявляє, що broadcast channel не годиться для детекту дублікатів.
-
Bukakanga
Member
пожалуй, заголовок месяца
-
SaDisT
Member
оперативки просто мало вкинули, я думаю надо еще больше.... 
-
Mozdev
Member
"З ким поведешся, від того й наберешся". 
-
Kassatka
Member
Мабуть це взаємно 
-
l-m
Member
Ого, ціле дослідження знадобилось, щоб з'ясувати очевидне - контекстне вікно переповнюється - якість падає.
-
KimRomik
Member
ну так на людях те ж саме відбувається, після тривалих розмов ти вже трохи втомлюєшся і вже не добре сприймаєш інформацію від співрозмовника
не бачу тут проблеми, бо ШІ це всього лише імітація людського розуму, а значить і беруться також деякі когнитивні елементи
не бачу тут проблеми, бо ШІ це всього лише імітація людського розуму, а значить і беруться також деякі когнитивні елементи
-
Volodymyr1985
Member
Ну, я вчора ввечері замість ігор вибрав ''програмування'' (сам я не програміст)
. І ми з Gemini зліпили мені інтерфейс власного локального бота, додали туди локалку від Meta і навчили все це працювати з Vulcan і VRAM моєї 9060 XT, і все це на Windows 11. Запрацювало воно з надцятого разу але за дві години впорались.
По суті, якщо брати код, в якому я ні бум-бум, то модель сама його писала, сама його і виправляла, а я тільки логи з помилками закидував їй
Це як приклад того, де ці LLM розумніші за ''пересічних'', сам би я ні рядка не написав ніколи
По суті, якщо брати код, в якому я ні бум-бум, то модель сама його писала, сама його і виправляла, а я тільки логи з помилками закидував їй
Це як приклад того, де ці LLM розумніші за ''пересічних'', сам би я ні рядка не написав ніколи
-
Scoffer
Member
Volodymyr1985
Все це було можна за 30 років до винайдення ллм. Графічні конструктори прог (VPL) виникли одночасно з графікою на пекарні і розвинулись в дуже круті штуки, котрі покривають більшість потреб автоматизації виробництва, наукової діяльності, робототехніки, ракетно-космічної теми і всякого такого, що не вимагає видатної швидкодії.
А що вимагає, то ота ваша ллм все одно тормозний гівнокод напише. Тільки на відміну від VPL ще й глючний. Більшість VPL доволі непогано вивірені. Бо якщо десь на заводі станок за мільйони грошей піде в раж, то комусь голову таки відкрутять. А з тої ллм що взяти?
Все це було можна за 30 років до винайдення ллм. Графічні конструктори прог (VPL) виникли одночасно з графікою на пекарні і розвинулись в дуже круті штуки, котрі покривають більшість потреб автоматизації виробництва, наукової діяльності, робототехніки, ракетно-космічної теми і всякого такого, що не вимагає видатної швидкодії.
А що вимагає, то ота ваша ллм все одно тормозний гівнокод напише. Тільки на відміну від VPL ще й глючний. Більшість VPL доволі непогано вивірені. Бо якщо десь на заводі станок за мільйони грошей піде в раж, то комусь голову таки відкрутять. А з тої ллм що взяти?
-
Volodymyr1985
Member
Я це розумію. Але "писав" для себе, а не для станків. І основна проблема була не в самій оболонці, а саме щоб змусити локального бота працювати з VRAM 9060XT та ще й у Windows. Бо в Linux з цим легше і з CUDA теж набагато легше.Scoffer: ↑ 21.02.2026 13:05 Volodymyr1985
Якби я використовував ті редактори і відеогайди по програмуванню в Python, то за тиждень кинув би цю затію на пів дороги
-
cadet-ua
Member
Вони не дурнішають, а підлаштовуються під співбеседніка щоб той почув себе комфортно.
-
vmsolver
Member
Ну да, а люди гівнокод не пишутScoffer: ↑ 21.02.2026 13:05А що вимагає, то ота ваша ллм все одно тормозний гівнокод напише.
У них просто принцип работы такой, что с большим заполнением контекста им сложнее ориентироваться в деталях.cadet-ua: ↑ 21.02.2026 14:17Вони не дурнішають, а підлаштовуються під співбеседніка щоб той почув себе комфортно
-
waryag
Member
Хіба не про дітей?GreenMile: ↑ 21.02.2026 10:35Колись давно був жарт, що дурням не можна в інтернтет - від них інтернет тупішає. *Ви знаходитесь тут*
Як розвиток мему "Дітям не можна в інтернет - вони від нього тупішають"
-
Liam
Member
В мене кент живе сам, та як мекне - починає розмовляти з бідним ШІ. Сумно йому, а я, знаючи того кента, можу тільки поспівчувати, бо там амінь повний.
-
dead_rat
Member
АІ собутильник, АІ подруга, АІ кентиLiam: ↑ 21.02.2026 15:41 В мене кент живе сам, та як мекне - починає розмовляти з бідним ШІ. Сумно йому, а я, знаючи того кента, можу тільки поспівчувати, бо там амінь повний.
-
Liam
Member
Такий час. Але нехай він краще ШІ нейрони полощє, ніж мені.dead_rat: ↑ 21.02.2026 16:05АІ собутильник, АІ подруга, АІ кентиLiam: ↑ 21.02.2026 15:41 В мене кент живе сам, та як мекне - починає розмовляти з бідним ШІ. Сумно йому, а я, знаючи того кента, можу тільки поспівчувати, бо там амінь повний.
-
Bukakanga
Member
не так. Было "не пускайте детей в интернет - он от них тупеет"waryag: ↑ 21.02.2026 14:56Хіба не про дітей?GreenMile: ↑ 21.02.2026 10:35Колись давно був жарт, що дурням не можна в інтернтет - від них інтернет тупішає. *Ви знаходитесь тут*
Як розвиток мему "Дітям не можна в інтернет - вони від нього тупішають"