Новини
Останні статті і огляди
Розкрито специфікації наборів логіки Intel 900‑ї серії для процесорів Nova Lake‑S
-
kabostebeztak
Member
Пропоную обговорити Розкрито специфікації наборів логіки Intel 900‑ї серії для процесорів Nova Lake‑S
Чекаємо на безцінну думку Юри.
До речі, він рейджбейтер. Ігноруйте.
-
big_bang
Member
нарешті буде кому з arm тягатися)))
-
KimRomik
Member
Чому вже не перемістити функції чіпсету під процесор? Як це роблять в деяких мобільних цпу
-
Afit
Member
Нащо? Так можна ще один чіп продатиKimRomik: ↑ 09.02.2026 15:25 Чому вже не перемістити функції чіпсету під процесор? Як це роблять в деяких мобільних цпу
-
Georgin
Member
Дичина якась...
"The Intel 900-series "Nova Point" chipset family will begin with the B960 mainstream chipset succeeding the current B860."
При цьому B860 дозволяє розганяти процесор, а B960 - ні, тільки пам'ять. Але ми назвемо його не H910, а B960 - так купувати будуть кращє.
Чи я щось неправильно зрозумів?
"The Intel 900-series "Nova Point" chipset family will begin with the B960 mainstream chipset succeeding the current B860."
При цьому B860 дозволяє розганяти процесор, а B960 - ні, тільки пам'ять. Але ми назвемо його не H910, а B960 - так купувати будуть кращє.
-
Inqizitor2022
Member
Ну то есть какое-то дно опять, где нормальное количество линий 5.0? Интел, что происходит? Должно быть 48 линий 5.0 на чипсете как минимум, дабы на всё распределить. А 12 линий это непонятно вообще, это опять 1 х16 5.0 слот на плате, один х8 5.0 слот, один х4 5.0 для ссд, остальное - 4.0 слоты?! В топовом чипсете?
Ах да, В960 чипсет не позволяет гнать чип, но позволяет гнать память. Это как? Должен позволять и то и то гнать, иначе это Н960.
Ах да, В960 чипсет не позволяет гнать чип, но позволяет гнать память. Это как? Должен позволять и то и то гнать, иначе это Н960.
-
KimRomik
Member
так я і про що кажуAfit: ↑ 09.02.2026 15:47Нащо? Так можна ще один чіп продатиKimRomik: ↑ 09.02.2026 15:25 Чому вже не перемістити функції чіпсету під процесор? Як це роблять в деяких мобільних цпуА якщо серйозно, то як ти собі уявляєш костомізацію пк під себе? Я що маю переплачувати за X/Z чіпсетні функції, або навпаки не отримувати їх, якщо мені не потрібен потужний проц, але треба більше можливостей в іншому?
у AMD є щось подібне, точніше материнки без чіпсета, просто сокет
я вважаю що давно пора позбавлятись від чіпсету і дати можливість кастомізації через pcie інтерфейси (перед цим звісно збільшити їх в процесорах)
тому що материнки це як відяхи, достатньо відвалу чіпсета і вся материнка в мусорку, а враховуючи скільки вони зараз коштують особливо топові, то позбавлення від чіпсету більш як виправдане
-
alexeygalas
Member
Щось схоже на руморну табличку. З якого переляку знов з'явились Zx70 та Zx90 (назад до Coffe-Lake Refresh?) A B960 взагалі дивний набір функцій має.
І дали би нарешті вже людям ЕСС в маси. Лайнуз же заявив - всі глюки в ОС від помилок заліза. ЕСС у кожну хату! Інтел, ну не жлобись! Хоч би на Z хаб розлочили б
І дали би нарешті вже людям ЕСС в маси. Лайнуз же заявив - всі глюки в ОС від помилок заліза. ЕСС у кожну хату! Інтел, ну не жлобись! Хоч би на Z хаб розлочили б
-
dext
Member
Z970 буде топ для бюджетних ігрових систем, менша кількість IO це і менше споживання
-
Inqizitor2022
Member
Поддержки Thunderbolt 5 не будет на Z чипсете - это как?
Intel VPro не будет на Z чипсете - это как?
ECC не будет на Z чипсете - это как?
Что вообще Интел курит? Уму не постижимо!
Если выйдут планки 2*128, например - то там без ЕСС вообще никак.
Я сначала написал просто раздражённый пост про линии ПСИ, но когда вчитался в табличку - просто обалдел!
Intel VPro не будет на Z чипсете - это как?
Что вообще Интел курит? Уму не постижимо!
Я сначала написал просто раздражённый пост про линии ПСИ, но когда вчитался в табличку - просто обалдел!
-
alexeygalas
Member
Так і не було ніколи.Inqizitor2022: ↑ 09.02.2026 18:20Intel VPro не будет на Z чипсете - это как?
ЕСС лише не W/WM, С
vPro Enterprise на Q/QM, W/WM, C
Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Теж не дуже зрозуміло. Пора би вже було його в проци інтегрувати. Arrow Lake поки що під кришкою має 4. Лептопи, які мають порти 5.0 реалізовані додатковим чіпом.Inqizitor2022: ↑ 09.02.2026 18:20Thunderbolt 5
Але табличка в принципі якась дивна. Рано ще якісь висновки робити
Відправлено через 3 хвилини 47 секунд:
Ого ну це ти фантазуєш. Буферизовані хіба, але вони і так вже є. А для U-DIMM ще чіпів таких великих немає і навряд будуть найближчим часом.Inqizitor2022: ↑ 09.02.2026 18:20Если выйдут планки 2*128
Але я теж за ECC на B/Z платах
-
dreikk91
Member
Але Ви не можете сперечатись з тим фактом, що м5 потужніший та енергоефективніший за інтелkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 15:15 Пропоную обговорити Розкрито специфікації наборів логіки Intel 900‑ї серії для процесорів Nova Lake‑S
-
kabostebeztak
Member
Тут сперечатись нема сенсуdreikk91: ↑ 09.02.2026 18:46Але Ви не можете сперечатись з тим фактом, що м5 потужніший та енергоефективніший за інтелkabostebeztak: ↑ 09.02.2026 15:15 Пропоную обговорити Розкрито специфікації наборів логіки Intel 900‑ї серії для процесорів Nova Lake‑S
Intel 8086 не те що програє M5 в Cinebench, він його навіть не запустить!
-
Spuner
Junior
Печально: было бы очень неплохо увидеть хотя 28 линий PCI-E. Чувствую, не скоро мы их увидим 
-
kabostebeztak
Member
от же ж... нехороші люди...Georgin: ↑ 09.02.2026 15:49 Дичина якась...
едіт: 2026 це новий 2016. welcome back, розгін онлі на Z чіпсеті.
-
dreikk91
Member
І це факт, який доводить нікчемність інтела. Але якщо говорити про більш сучасні моделі, то інтел все одно програє.kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 18:48Тут сперечатись нема сенсуdreikk91: ↑ 09.02.2026 18:46
Але Ви не можете сперечатись з тим фактом, що м5 потужніший та енергоефективніший за інтел
Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
Я би більше хотів побачити 4 канали пам'ятіSpuner: ↑ 09.02.2026 18:50 Печально: было бы очень неплохо увидеть хотя 28 линий PCI-E. Чувствую, не скоро мы их увидим![]()
-
kabostebeztak
Member
Круто, круто...dreikk91: ↑ 09.02.2026 18:53І це факт, який доводить нікчемність інтела. Але якщо говорити про більш сучасні моделі, то інтел все одно програє.kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 18:48
Тут сперечатись нема сенсу
- спойлер

- спойлер

-
Spuner
Junior
А вот на это, я бы особо не рассчитывал в потребительском (не берем в счет все эти LGA2011, 2066 и т.п.) сегменте. Мы скорее от Intel увидим 32 линий PCI-E, чем 4 канала памятиdreikk91: ↑ 09.02.2026 18:55Я би більше хотів побачити 4 канали пам'яті
-
dreikk91
Member
Все одно результати дуже не погані, он snapdragon в режимі емуляції цпу по середньом фпс наздоганяє інтел. А з якою швидкістю інтел запустить гру в режимі емуляції арм?kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 18:56Круто, круто...dreikk91: ↑ 09.02.2026 18:53
І це факт, який доводить нікчемність інтела. Але якщо говорити про більш сучасні моделі, то інтел все одно програє.АХАХАХАХАХАХАХА
- спойлер
до речі, ми не враховуємо ціну питання.
- спойлер
-
Inqizitor2022
Member
Это у интела встройка сейчас такая лютая?kabostebeztak: ↑ 09.02.2026 18:56 Круто, круто...АХАХАХАХАХАХАХА
- спойлер
до речі, ми не враховуємо ціну питання.
- спойлер