Новини
Останні статті і огляди
Lenovo вивела на український ринок портативну ігрову систему Legion Go 2
-
yariksom
Member
Предлагаю обсудить Lenovo вивела на український ринок портативну ігрову систему Legion Go 2
Коштує як стаціонарний ПК такої ж потужності з монітором клавою та колонками, а за 32 гб оперативки - респект!
Коштує як стаціонарний ПК такої ж потужності з монітором клавою та колонками, а за 32 гб оперативки - респект!
-
Selyk_s
Junior
Назвати Legion Go 2 портативкою при таких розмірах, це міні ПК )
Габарити мм 136,7х295,6х42,25
Вага, грам 920
Габарити мм 136,7х295,6х42,25
Вага, грам 920
-
Gelonyrum
Member
Знімні контролери топчик, буде просто ремонтувати і заміняти, ціна правда трохи дика як для ноута без дискретки, але то вже таке.
-
Васильович
Member
Lenovo вивела на український ринок портативну ігрову систему Legion Go 2
Заводьте назадРекомендована ціна новинки починається з 49 999 гривень.
-
VovaII
Member
Хто має досвід користування подібними пристроями — скажіть свою думку?
Дякую.
Дякую.
-
Олег963
Member
хто знає скільки живе від акумулятора ?
-
tornadox
Member
Що саме тебе цікавить? Тут в багатьох є стімдеки і рог аллі. Загалом воно того вартує.VovaII: ↑ 30.01.2026 18:14Хто має досвід користування подібними пристроями — скажіть свою думку?
Дякую.
Загалом 2-3 години в ААА і до 6 годин в інді.Олег963: ↑ 30.01.2026 18:18хто знає скільки живе від акумулятора ?
-
Georgin
Member
VovaII
З портативок у мене є Nintendo 3DS Xl та PS Vita. Ящо Вам потрібні саме портативні ігрові консолі то це + Switch Lite - Ваш вибір.
З оцих "кирпичів" під Windows давали поюзати MSI Claw і що можу сказати - консолі такого типу і розміру не є портативними.
Вони велетенські і важкі (у руках тримати довше 10 хвилин, лежачи на дивані - це mission impossible), зазвичай заряд тримають дуже мало (на Claw грав у Doom 2016 і вистачило повного заряду десь на півтори години), шумлять,
сильно гріються і особисто мені було дуже незручно грати, бо шрифти у деяких іграх просто мініатюрні - вони не розраховані на таку діагональ і їх неможливо нормально відмасштабувати (відверто кажучі,
навіть на PS Vita при грі у порти з ПК та "великих" консолей є така проблема).
P.S. Трохи офтопчику: да що там ці шрифти на "портативних" консолях, я от досі страждаю коли намагаюсь грати на своєму Dell 7420 14' FHD у Anno 1404 - там просто немає опції масштабування інтерфейсу і шрифти малесенькі.
А якщо виставити меньшу розподільчу здатність екрану - починають трохи плисти і стає щє гірше.
З портативок у мене є Nintendo 3DS Xl та PS Vita. Ящо Вам потрібні саме портативні ігрові консолі то це + Switch Lite - Ваш вибір.
З оцих "кирпичів" під Windows давали поюзати MSI Claw і що можу сказати - консолі такого типу і розміру не є портативними.
Вони велетенські і важкі (у руках тримати довше 10 хвилин, лежачи на дивані - це mission impossible), зазвичай заряд тримають дуже мало (на Claw грав у Doom 2016 і вистачило повного заряду десь на півтори години), шумлять,
сильно гріються і особисто мені було дуже незручно грати, бо шрифти у деяких іграх просто мініатюрні - вони не розраховані на таку діагональ і їх неможливо нормально відмасштабувати (відверто кажучі,
навіть на PS Vita при грі у порти з ПК та "великих" консолей є така проблема).
P.S. Трохи офтопчику: да що там ці шрифти на "портативних" консолях, я от досі страждаю коли намагаюсь грати на своєму Dell 7420 14' FHD у Anno 1404 - там просто немає опції масштабування інтерфейсу і шрифти малесенькі.
А якщо виставити меньшу розподільчу здатність екрану - починають трохи плисти і стає щє гірше.
-
tank092
Junior
Портативка під віндою то те ще "задоволення"Georgin: ↑ 30.01.2026 18:35З оцих "кирпичів" під Windows давали поюзати MSI Claw і що можу сказати - консолі такого типу і розміру не є портативними.
Але МСИ Клоун дійсно не найкраща навіть серед тих що на вінді.
На даний момент краще стім дек олед важко щось знайти. Можливу рог елай Х на стім ОС ще гарний конкурент але значно дорожчий.
Але дійсно Світч лайт трушня портативка, але все ж краще мабудь Стім дек взяти
-
VovaII
Member
Georgin
Дякую. А то їх вже стільки розвелось і всі різні, що незрозуміло як зорієнтуватися.
Теж чув що стімдек найближчий до оптимального, але завжди «муляє» щоб ще продуктивніший, — от і питаю хто має більше досвіду?
А Ваш на 14” до телевізора не підключається? Чи до більшого монітору?
Дякую. А то їх вже стільки розвелось і всі різні, що незрозуміло як зорієнтуватися.
Теж чув що стімдек найближчий до оптимального, але завжди «муляє» щоб ще продуктивніший, — от і питаю хто має більше досвіду?
А Ваш на 14” до телевізора не підключається? Чи до більшого монітору?
-
tornadox
Member
Georgin
Є тримач

Є тримач

-
Georgin
Member
tank092
VovaII
Нажаль SteamDeck в мене немає і у знайомих теж, тому тут не допоможу - чим багаті тим і раді
Але судячи з оглядів, він меньший за габаритами та працює від батарей довше.
Щодо максимальної портативності - всі вони працюють значно меньше ніж Switch Lite, не кажучі вже про Vita чи 3DS XL з нормальними батареями (хоча такі зараз вже не так і просто знайти).
Мій ноутбук звісно ж підключається, але в подорожі я з собою монітор не тягну
А вдома простіше вибрати момент коли є світло і грати у деякі ігри вже на стаціонарному - всеодно сейви або у "хмарі" або можна перекинути.
tornadox
Ага, класний тримач, пухнастий такий, в мене такого немає
Що це за гра?
VovaII
Нажаль SteamDeck в мене немає і у знайомих теж, тому тут не допоможу - чим багаті тим і раді
Але судячи з оглядів, він меньший за габаритами та працює від батарей довше.
Щодо максимальної портативності - всі вони працюють значно меньше ніж Switch Lite, не кажучі вже про Vita чи 3DS XL з нормальними батареями (хоча такі зараз вже не так і просто знайти).
Мій ноутбук звісно ж підключається, але в подорожі я з собою монітор не тягну
А вдома простіше вибрати момент коли є світло і грати у деякі ігри вже на стаціонарному - всеодно сейви або у "хмарі" або можна перекинути.
tornadox
Ага, класний тримач, пухнастий такий, в мене такого немає
Що це за гра?
-
Rapt0r
Member
Маю rog ally z1 extreme, користуюсь після роботи поки чекаю на вокзалі десь хвилин 40 в кіберпанку витримує, але у мене ще є павер з собоюVovaII: ↑ 30.01.2026 18:14 Хто має досвід користування подібними пристроями — скажіть свою думку?
Дякую.
-
Draqoon
Member
Нє, всьо не то роблять, треба габарити і розмір як нінтендолайт+олед+80батарейка і єкран 720-900p. І ціна максимум 800-1к$
забув написати про 90-120 герц
-
tornadox
Member
Georgin
це з реддіту взяв, схоже на цю https://store.steampowered.com/app/1229 ... ed_Echoes/
мені комфортно дек тримати і в руках, вчора Xcom бавився.
Draqoon
PS Portal не ти?
VovaII
тут кожен своє буде хвалити, на деку можна вінду поставити, а на віндові портативки - стім ос. Для мультиплеера краще вінда для сумісності з античітами. Тут плюси вінди закінчуються. Дальше баланс продуктивності, ціни і часу роботи від батареї. В Асусах міняють батарею на більшу, ставлять десктопний 2280 ссд.
Головне повербанк візьми в придачу.
це з реддіту взяв, схоже на цю https://store.steampowered.com/app/1229 ... ed_Echoes/
мені комфортно дек тримати і в руках, вчора Xcom бавився.
Draqoon
PS Portal не ти?
VovaII
тут кожен своє буде хвалити, на деку можна вінду поставити, а на віндові портативки - стім ос. Для мультиплеера краще вінда для сумісності з античітами. Тут плюси вінди закінчуються. Дальше баланс продуктивності, ціни і часу роботи від батареї. В Асусах міняють батарею на більшу, ставлять десктопний 2280 ссд.
Головне повербанк візьми в придачу.
-
Selyk_s
Junior
Нормальні портитивки присутні з Android. Особисто користувався багатьма, і можу рекомендувати для ретро ігор
Retroid Pocket 5. А якщо більш цікавить біль потужніше то AYN Odin 3.
Retroid Pocket 5. А якщо більш цікавить біль потужніше то AYN Odin 3.
-
Leptar991
Junior
В мене go s.VovaII: ↑ 30.01.2026 18:14 Хто має досвід користування подібними пристроями — скажіть свою думку?
Дякую.
Чесно скажу, якщо б не відключення - я б її не взяв, а як взяв би, то й продав відразу.
Але маємо те, що маємо і...
Я пройшов всі старі нфс з модами)
Стандартно граю в мтг десь 30-40 хвилин на день перед сном.
Почав нарешті проходити кєну.
Дівчина грає в лего ігри, вже передивилися зоряні війни через це.
Так що покупкою дуже задоволений.
Грати зручно, все інді і старі ігри не гріють і довго тримає аккум.
І я перший раз за кілька років чекав різдвяний розпродаж
Брав за 20к німецьку версію на вінді плюс до неї флешку а2 з аліку на 512 під знижки.
-
Voozy
Member
Кадиллак портативок
Напичкан.
Весит и стоит как кадиллак, тоже
Без ОЛЕДа портативки идут гулять навсегда, имхо
Весит и стоит как кадиллак, тоже
Без ОЛЕДа портативки идут гулять навсегда, имхо
-
s1nedus
Member
Там же обещали версию на steam os 
-
Slavon84
Member
Купував тут на форумі Asus RoG Ally (Z1e) і жодної миті не пошкодував про це. Чого не можу сказати про пс5VovaII: ↑ 30.01.2026 18:14Хто має досвід користування подібними пристроями — скажіть свою думку?
Дякую.