Новини
Останні статті і огляди
NVIDIA звинувачують у використанні піратських книг для навчання ШІ-моделей
-
dead_rat
Member
Пропоную обговорити NVIDIA звинувачують у використанні піратських книг для навчання ШІ-моделей
І чо ви мені зробите? (с) Хуанг і весь біг тех
І чо ви мені зробите? (с) Хуанг і весь біг тех
-
Dragobes
Member
Пропоную обговорити NVIDIA звинувачують у використанні піратських книг для навчання ШІ-моделей
Але це лише верхівка айсберга.
А як же плівки Міндіча та файли Епштейна?
Але це лише верхівка айсберга.
А як же плівки Міндіча та файли Епштейна?
-
Sanьka
Member
Та я давно казав, що Хуанг зареганий на торрентах. Качає пірати, економить....
-
Liam
Member
Жаби з гадюками плачуть, та збирають речі.
-
Hotspur
Member
Це чудово. А дурачки там платіть за все
-
kairo
Member
Тобі ЗП теж дурачки платять?))Hotspur: ↑ 21.01.2026 15:01 Це чудово. А дурачки там платіть за все
-
Hotspur
Member
в мене її немаєkairo: ↑ 21.01.2026 15:02Тобі ЗП теж дурачки платять?))
-
kairo
Member
Якшо клієнт тобі не заплатить, він красавчік?))Hotspur: ↑ 21.01.2026 15:06в мене її немає я по іншому працюю
-
Kirakishou
Member
Ну це як з використанням піксіва і данбуру для навчання нейромереж, які малюють картинки. Навіть є скрипти, які завантажують з цих ресурсів картинки на ваш локальний комп'ютер і художників ніхто дозволу не питає. Стосовно книг - авторське право не вічне, адвокати нвідія можуть побудувати захист на тому, що ШІ навчався лише на тих книгах, на які вже закінчилося авторське право.
-
dead_rat
Member
Якщо навіть найбагатші люди планети не платять, то виходить що так.kairo: ↑ 21.01.2026 15:09Якшо клієнт тобі не заплатить, він красавчік?))Hotspur: ↑ 21.01.2026 15:06в мене її немає я по іншому працюю
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Саме так, як бачимо, його вже відмінили.Kirakishou: ↑ 21.01.2026 15:20 Стосовно книг - авторське право не вічне
За це ще рік тому говорили
-
vmsolver
Member
Сначала надо разобраться что такое авторское право, никто эти произведения не продавал, с целью получения прибыли, содержание книги не распространялось и так далее, там много таких "но" есть. Так что "нарушено авторское право" надо понимать иначе, надо разбирать из чего это авторское право состоит, на сколько оно соответствует реальному положению дел, так как оно писалось очень давно.
А в целом, обычное состояние дел, если у кого-то появляются деньги, сразу куча судов по любому поводу, поэтому Apple патентовала закруглённые углы и тому подобные мелочи, очередной акт этого балета
А в целом, обычное состояние дел, если у кого-то появляются деньги, сразу куча судов по любому поводу, поэтому Apple патентовала закруглённые углы и тому подобные мелочи, очередной акт этого балета
-
kairo
Member
Якщо найбагатші та найвпливовіші люди планети ґвалтують дітей та уникають відповідальності, вони також красавчики?dead_rat: ↑ 21.01.2026 15:21Якщо навіть найбагатші люди планети не платять, то виходить що так.
-
dead_rat
Member
Якщо їх за це не те що не критикують, а обирають керувати собою - вочевидь такkairo: ↑ 21.01.2026 15:38Якщо найбагатші та найвпливовіші люди планети ґвалтують дітей та уникають відповідальності, вони також красавчики?dead_rat: ↑ 21.01.2026 15:21Якщо навіть найбагатші люди планети не платять, то виходить що так.
-
kairo
Member
Я не вважаю їх за це красавчиками й точно не вважаю, що треба підтримувати чиюсь негативну поведінку лише на основі того, що світ несправедливий і люди з грошима та зв'язками нерідко уникають відповідальності.dead_rat: ↑ 21.01.2026 15:40Якщо їх за це не те що не критикують, а обирають керувати собою - вочевидь так
-
Inqizitor2022
Member
А что тут такого? Не понимаю, если пиратская библиотека существует - почему её нельзя использовать?
-
Kassatka
Member
От тут Хуангу респект однозначно. Так і треба чинити, бо інакше у нього нічого б не вийшло.
-
KimRomik
Member
бартер?Hotspur: ↑ 21.01.2026 15:06в мене її немаєkairo: ↑ 21.01.2026 15:02Тобі ЗП теж дурачки платять?))я по іншому працюю
-
Hotspur
Member
ні. договірні відносиниKimRomik: ↑ 21.01.2026 16:26бартер?
-
Tiufin
Member
Цікаво, а що за моделі нвідіа навчає? Готується із продавця лопат сама стати гравцем ші ринку? Чи це якісь дрібні модельки для тестування обладнання та софту?
-
erkins007
Member
Копирасты против Хуанга)
Интересно что только на нвидию наехали, хотя и чатгпт и гемини знают сюжет многих платных книг.
Интересно что только на нвидию наехали, хотя и чатгпт и гемини знают сюжет многих платных книг.