Рекордне зростання цін: в Європі оперативна пам’ять подорожчала більш ніж у чотири рази

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Enjthesilence
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ. звісно, впливає і це також, але через усі ці жарти деякі люди всерйоз вважають, що більше ЛЛМ ні для чого і не потрібен і весь хайп з ним це щоб робити балеріну-капучіну, хахаха

а саме італіан брейнрот, до речі, вже якось і помер швиденько
Геральт
Member

Повідомлення

dead_rat
Member

Повідомлення

leif: 16.01.2026 13:01 Enjthesilence
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ.
Ти певен?

Може навпаки, випадки, коли ЛЛМ/АІ вдалося застосувати з користю, це виключення? ;)
Liam
Member

Повідомлення

Neo: Am I dead?
Morpheus: Far from it.
leif
Member

Повідомлення

:yes: я вважаю, що вперше з часів появи інтернету і масового його впровадження ми спостерігаємо поступову еволюцію технології, яка є передумовою для становлення нового технологічного устрою взагалі. особисто у мене аж дух захоплює від перспектив і постійно відчуття WHAT A TIME TO BE ALIVE, останній раз у мене таке було з появою інтернету в житті, але я тоді зовсім дитиною був, не міг оцінити.
dead_rat: 16.01.2026 13:08Може навпаки, випадки, коли ЛЛМ/АІ вдалося застосувати з користю, це виключення?
категорично вважаю цю думку хибною
sapsan
Member

Повідомлення

А ви надійно замикаєте свої корпуси?
У Південній Кореї з’явилися крадії, яких цікавить виключно оператива. Тіп пробрався в офіс, розбив скло в корпусах ПК і вкрав(цензура!) 4 планки Micron DDR5 по 32 ГБ. Більше нічого не взяв. Адмін тепер планує всюди ставити глухі бокові панелі і думає над радикальними методами захисту
dead_rat
Member

Повідомлення

leif
Я тобі прямо заздрю.

Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.

Мені влаштували мастер клас як АІ може дебажити баг у проді. Йому дали MCP у гітхаб, авс і графану. Через годину нескінченних полотен від АІ вже навіть презентатор плюнув і пішов руками дивитися.

Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
Grava
Member

Повідомлення

спойлер
Screenshot_2026-01-11-19-32-33-231_com.android.chrome.jpg
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.01.2026 13:20Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
ну... то ти так дивишся
dead_rat: 16.01.2026 13:20Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
запитай у чата гпт або джеміні: чому зараз стався такий ривок в розвитку технології і чим нинішній стан нейронок/ЛЛМ/ШІ відрізняється від того що було 9-10 років тому. вони добре справляються з цими поясненнями, я перевіряв
dead_rat
Member

Повідомлення

leif
А ривок у якій технології стався за 10 років?

Я мабуть щось пропустив.

Чомусь бачу лише fake it, till you make it.

Один з PM, мабуть великий шанувальник АІ, кинув мені 80 сторінок документації який прекрасний сервіс його команда робитиме.
А я такий гад, спитав: а яку проблему цей сервіс має вирішувати?
:(
Востаннє редагувалось 16.01.2026 13:32 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

leif
Якщо нейронки самі себе не похвалять то ніхто не похвалить... ;)
leif
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 16.01.2026 13:29Якщо нейронки самі себе не похвалять то ніхто не похвалить
можеш зробити це дослідження самостійно, якщо маєш час. але сюрпрайз-сюрпрайз -- отримаєш той же результат.

питання не в "похвалі" а в фактах

Відправлено через 33 секунди:
dead_rat: 16.01.2026 13:26А ривок у якій технології стався за 10 років?
в тій через яку оперативка дорожчає
penetrator
Member

Повідомлення

А я никак свою старую сборку на 8700к продать не могу. А там же целых 32 гига ддр4 :laugh:
Proff
Member

Повідомлення

Всюди пишуть про подорожщання пам'яті, думаю чого всі скиглять, зайду подивлюсь на ціни на хотлайні. я прозрів :кіт, що я собі придивився на майбутній апгрейд G.Skill 64 GB (2x32GB) DDR5 6800 MHz Ripjaws S5 Matte Black коштує 68 000 грн. :insane: :insane: :insane: Це успєх товаріщі!
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Proff: 16.01.2026 13:43майбутній апгрейд
В році так 2028, можливо, напевно, не точно :rotate:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

leif
Прогрес звичайно є, але чи він вартує поточної ситуації з цінами на пам'ять думаю й так зрозуміло, що ні.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Та я в шоке с цен в Европе, тут уже DDR4 очень сильно приближается к ценам на DDR5. Я тут как бешенный скупаю ddr4 на вторичке пока ещё можно взять по ок цене... Ну как взять, скальпануть через 5-10 секунд как память в продаже появилась :gigi: ) Иначе ни как. Тут ещё цены на RTX 3060 выросли в цене на вторичке, продают по 250-300 баксов так как 12gb :lol: когда как новая rtx 5060 стоит 300 баксов :laugh:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX
30612 буде як 1050ті в свій час, вічнозелена :rotate:
Відповісти