Новини
Останні статті і огляди
Рекордне зростання цін: в Європі оперативна пам’ять подорожчала більш ніж у чотири рази
-
Enjthesilence
Member
-
sapsan
Member
-
leif
Member
Enjthesilence
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ. звісно, впливає і це також, але через усі ці жарти деякі люди всерйоз вважають, що більше ЛЛМ ні для чого і не потрібен і весь хайп з ним це щоб робити балеріну-капучіну, хахаха
а саме італіан брейнрот, до речі, вже якось і помер швиденько
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ. звісно, впливає і це також, але через усі ці жарти деякі люди всерйоз вважають, що більше ЛЛМ ні для чого і не потрібен і весь хайп з ним це щоб робити балеріну-капучіну, хахаха
а саме італіан брейнрот, до речі, вже якось і помер швиденько
-
Геральт
Member
-
dead_rat
Member
Ти певен?leif: ↑ 16.01.2026 13:01 Enjthesilence
жарт, офк, зрозумілий і цілком доречний, але якщо починати душніть, то такий "ШІ" це побочка, а не основне використання і призначення ЛЛМ.
Може навпаки, випадки, коли ЛЛМ/АІ вдалося застосувати з користю, це виключення?
-
Liam
Member
Neo: Am I dead?
Morpheus: Far from it.
Morpheus: Far from it.
-
leif
Member
dead_rat: ↑ 16.01.2026 13:08Ти певен?
категорично вважаю цю думку хибноюdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:08Може навпаки, випадки, коли ЛЛМ/АІ вдалося застосувати з користю, це виключення?
-
sapsan
Member
А ви надійно замикаєте свої корпуси?
У Південній Кореї з’явилися крадії, яких цікавить виключно оператива. Тіп пробрався в офіс, розбив скло в корпусах ПК і вкрав(цензура!) 4 планки Micron DDR5 по 32 ГБ. Більше нічого не взяв. Адмін тепер планує всюди ставити глухі бокові панелі і думає над радикальними методами захисту
-
dead_rat
Member
leif
Я тобі прямо заздрю.
Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
Мені влаштували мастер клас як АІ може дебажити баг у проді. Йому дали MCP у гітхаб, авс і графану. Через годину нескінченних полотен від АІ вже навіть презентатор плюнув і пішов руками дивитися.
Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
Я тобі прямо заздрю.
Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
Мені влаштували мастер клас як АІ може дебажити баг у проді. Йому дали MCP у гітхаб, авс і графану. Через годину нескінченних полотен від АІ вже навіть презентатор плюнув і пішов руками дивитися.
Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
-
Grava
Member
- спойлер
-
leif
Member
ну... то ти так дивишсяdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:20Все що я бачу - скам: слоп відео і скам боти.
запитай у чата гпт або джеміні: чому зараз стався такий ривок в розвитку технології і чим нинішній стан нейронок/ЛЛМ/ШІ відрізняється від того що було 9-10 років тому. вони добре справляються з цими поясненнями, я перевірявdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:20Всі носяться з АІ, що допомагає з структурою білків і раком - але ж халепа, це розпочато десь в 2017-18 і мій колега там працює - але не з АІ/ЛЛМ на які всі хайпують
-
dead_rat
Member
leif
А ривок у якій технології стався за 10 років?
Я мабуть щось пропустив.
Чомусь бачу лише fake it, till you make it.
Один з PM, мабуть великий шанувальник АІ, кинув мені 80 сторінок документації який прекрасний сервіс його команда робитиме.
А я такий гад, спитав: а яку проблему цей сервіс має вирішувати?

А ривок у якій технології стався за 10 років?
Я мабуть щось пропустив.
Чомусь бачу лише fake it, till you make it.
Один з PM, мабуть великий шанувальник АІ, кинув мені 80 сторінок документації який прекрасний сервіс його команда робитиме.
А я такий гад, спитав: а яку проблему цей сервіс має вирішувати?
Востаннє редагувалось 16.01.2026 13:32 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
-
Ekz0rcyst
Member
leif
Якщо нейронки самі себе не похвалять то ніхто не похвалить...
Якщо нейронки самі себе не похвалять то ніхто не похвалить...
-
leif
Member
можеш зробити це дослідження самостійно, якщо маєш час. але сюрпрайз-сюрпрайз -- отримаєш той же результат.Ekz0rcyst: ↑ 16.01.2026 13:29Якщо нейронки самі себе не похвалять то ніхто не похвалить
питання не в "похвалі" а в фактах
Відправлено через 33 секунди:
в тій через яку оперативка дорожчаєdead_rat: ↑ 16.01.2026 13:26А ривок у якій технології стався за 10 років?
-
penetrator
Member
А я никак свою старую сборку на 8700к продать не могу. А там же целых 32 гига ддр4 
-
Proff
Member
Всюди пишуть про подорожщання пам'яті, думаю чого всі скиглять, зайду подивлюсь на ціни на хотлайні. я прозрів :кіт, що я собі придивився на майбутній апгрейд G.Skill 64 GB (2x32GB) DDR5 6800 MHz Ripjaws S5 Matte Black коштує 68 000 грн.
Це успєх товаріщі!
-
AntonyKandaurov
Member
В році так 2028, можливо, напевно, не точноProff: ↑ 16.01.2026 13:43майбутній апгрейд
-
Ekz0rcyst
Member
leif
Прогрес звичайно є, але чи він вартує поточної ситуації з цінами на пам'ять думаю й так зрозуміло, що ні.
Прогрес звичайно є, але чи він вартує поточної ситуації з цінами на пам'ять думаю й так зрозуміло, що ні.
-
XXXshadyXXX
Member
Та я в шоке с цен в Европе, тут уже DDR4 очень сильно приближается к ценам на DDR5. Я тут как бешенный скупаю ddr4 на вторичке пока ещё можно взять по ок цене... Ну как взять, скальпануть через 5-10 секунд как память в продаже появилась
) Иначе ни как. Тут ещё цены на RTX 3060 выросли в цене на вторичке, продают по 250-300 баксов так как 12gb
когда как новая rtx 5060 стоит 300 баксов 
-
AntonyKandaurov
Member
XXXshadyXXX
30612 буде як 1050ті в свій час, вічнозелена
30612 буде як 1050ті в свій час, вічнозелена