Новини
Останні статті і огляди
SK Hynix прискорить запуск нових заводів для випуску пам’яті HBM
-
VovaII
Member
Пропоную обговорити SK Hynix прискорить запуск нових заводів для випуску пам’яті HBM
А дупа все більше і більше… — Мʼяко кажучи.
А дупа все більше і більше… — Мʼяко кажучи.
-
leif
Member
такі даІ це натякає нам, що дефіцит споживчої пам’яті може затягнутися.
в 2026 зниження цін не буде гарантовано
в 2027 можливо в 2 половині року, але це не точно і чим далі тим менш імовірно це виглядає, якщо чесно
в 2028 -- скоріше за все ціни таки підуть вниз. це, якщо вангувати станом на зараз, але до того ще стільки всього може відбутись, що фіг його знає
далі вже точно марно загадувати
-
avuremybe
Member
І на прикладі майнінг-буму ми точно знаємо, що те зниження буде не до попередніх цін. А на 10-20% від пікових...leif: ↑ 15.01.2026 12:59 в 2026 зниження цін не буде гарантовано
в 2027 можливо в 2 половині року, але це не точно і чим далі тим менш імовірно це виглядає, якщо чесно
в 2028 -- скоріше за все ціни таки підуть вниз. це, якщо вангувати станом на зараз, але до того ще стільки всього може відбутись, що фіг його знає
далі вже точно марно загадувати
-
AntonyKandaurov
Member
leif
Я би не рівняв цей черговий дурдом із попередніми майнінг-дурдомами. Судячи з усього дупа надовго з нами.
Я би не рівняв цей черговий дурдом із попередніми майнінг-дурдомами. Судячи з усього дупа надовго з нами.
-
leif
Member
AntonyKandaurov
Так я і не рівняв
Так я і не рівняв
-
ДядяСаша
Member
Вітаю.
Ну з пам'яттю зрозуміло.
А чого ssd здорожчали? Я шось пропустив? Капец! Вчора дивився, хотів собі на 2тб взяти, просто
їв!
Останній раз брав на тер за 2,5т sams, зараз і за 4т не візьмеш. Просто
якийсь!
Ну з пам'яттю зрозуміло.
А чого ssd здорожчали? Я шось пропустив? Капец! Вчора дивився, хотів собі на 2тб взяти, просто
Останній раз брав на тер за 2,5т sams, зараз і за 4т не візьмеш. Просто
-
7mindfields
Member
А ssd це що по твоєму?
-
Tiufin
Member
новини про пам'ять - це вже як сюжет із каламбуру про падіння бройлеру 747
Йшов 1234 день здорожчання пам'яті, неунивающі редактори сайтів продовжували тролити відвідувачів новинами про це, а відвідувачі не втомлювались жахатися
Йшов 1234 день здорожчання пам'яті, неунивающі редактори сайтів продовжували тролити відвідувачів новинами про це, а відвідувачі не втомлювались жахатися
-
cspp
Member
Память устареет пока они построят те заводы?
-
LordTornado
Member
Что они будут делать с этими заводами, когда пузырь ИИ лопнет? HBM память в массовый потребительский сегмент не впихнуть...
-
7mindfields
Member
Піде в rtx5010ti super на 24gbLordTornado: ↑ 15.01.2026 16:04 Что они будут делать с этими заводами, когда пузырь ИИ лопнет? HBM память в массовый потребительский сегмент не впихнуть...
-
Tiufin
Member
Не будують заводи - поганоLordTornado: ↑ 15.01.2026 16:04 Что они будут делать с этими заводами, когда пузырь ИИ лопнет? HBM память в массовый потребительский сегмент не впихнуть...
Будують заводи - теж погано
-
AntonyKandaurov
Member
LordTornado
Десь в штаті Нью-Мехіко може з'явитись кремнієва долина. Але є нюанс
Десь в штаті Нью-Мехіко може з'явитись кремнієва долина. Але є нюанс
-
waryag
Member
Будет дешевая - впихнут. Или перепрофилируются на другую память.LordTornado: ↑ 15.01.2026 16:04Что они будут делать с этими заводами, когда пузырь ИИ лопнет? HBM память в массовый потребительский сегмент не впихнуть...
В целом, рассчитывают успеть окупиться до того, как схлопнется пузырь.
-
yurius_r
Member
Відносно масовий вже був - AMD Fury, Radeon Vega56/64, Radeon VII. Якщо випустять багато пам'яті, то може наступна лінійка AMD буде на HBMLordTornado: ↑ 15.01.2026 16:04HBM память в массовый потребительский сегмент не впихнуть...