Новини
Останні статті і огляди
Sony і Tencent досягли угоди відносно гри Light of Motiram, яка копіювала Horizon
-
nochnik89
Member
Предлагаю обсудить Sony і Tencent досягли угоди відносно гри Light of Motiram, яка копіювала Horizon
Порешали за закрытыми дверьми. Хоть где-то договорняк
-
MqM
Member
Головне, що справедливість перемогла і китайський плагіат закрилиnochnik89: ↑ 18.12.2025 17:40 Предлагаю обсудить Sony і Tencent досягли угоди відносно гри Light of Motiram, яка копіювала Horizon
-
Polyaan
Member
Фигня это, если поддерживать иски к похожим играм, то лет через 5 ничего выходить не будет нового, только римейки.MqM: ↑ 18.12.2025 17:52Головне, що справедливість перемогла і китайський плагіат закрилиnochnik89: ↑ 18.12.2025 17:40 Предлагаю обсудить Sony і Tencent досягли угоди відносно гри Light of Motiram, яка копіювала Horizon
Все самые интересные идеи уже в играх реализованы.
Хреновый прецедент.
-
MqM
Member
Повна маячня, це не просто схожа гра, а буквально клон, як по дизайну так і по механікам. А то ще не можна нічого нового вигадати теж дурниця, бо скільки ігор з ризикованими ідеями не отримували фінансування або ж досі єдині в своєму жанріPolyaan: ↑ 18.12.2025 18:08Фигня это, если поддерживать иски к похожим играм, то лет через 5 ничего выходить не будет нового, только римейки.
Хреновый прецедент.
-
f24gun69
Member
Polyaan
Напрягать извилины и генерировать собственный оригинальный контент непросто, я понимаю
Отличный прецедент с гнилой привычкой китайцев красть чужие идеи и реализовывать их до степени смешенияХреновый прецедент.
Напрягать извилины и генерировать собственный оригинальный контент непросто, я понимаю
-
vsx
Member
Хреновый комментарийPolyaan: ↑ 18.12.2025 18:08 Фигня это, если поддерживать иски к похожим играм, то лет через 5 ничего выходить не будет нового, только римейки.
Хреновый прецедент.
-
erkins007
Member
Китаезам напомнили что это у себя они могут класть болт на ИС, а при выходе на мировой рынок за это будет ата-та.
Это тупой рескин. Я не знаю на что в тенцент рассчитывали пробуя это выкатить на международный рынок.
Чувак, там речь не в идеях. Игра настолько клон Хорайзен, что отличается от нее меньше чем части ассасина друг от друга.Polyaan: ↑ 18.12.2025 18:08Фигня это, если поддерживать иски к похожим играм, то лет через 5 ничего выходить не будет нового, только римейки.
Хреновый прецедент.
Это тупой рескин. Я не знаю на что в тенцент рассчитывали пробуя это выкатить на международный рынок.
-
Polyaan
Member
Хорошо минусов накидали, тупой рескин и прочее.
Завтра кс подаст в суд на все шутеры, что напомнили шутеры,
Создатель первого дума подаст в суд на все коридорные стрелялки.
Давайте тогда создатели героев подадут в суд на все пошаговые стратегии, а этот как его Сид Мейер уничтожит все остальные стратегии.
Там и Близзард на все клоны стара и Вара подаст.
Ну накидать идей и включить мозги?
Окно Овертона, сегодня вы защищаете полный клон(мне не нравится сама тенденция), завтра создание похожих Игор а после... (Игор утонул)
Жду минусов, желательно с аргументацией, почему делать Макс похожие по геймплею игры нельзя, и почему пример из 1к+ плюс в год похожих игр в Стиме, - это другое...
Давайте, добавляйте список похожих очень Игор от соулслайков до рогаликов и метроидваний. И почему это другое пока.
Жду
Я про саму тенденцию.
Давайте тогда создатели героев подадут в суд на все пошаговые стратегии, а этот как его Сид Мейер уничтожит все остальные стратегии.
Окно Овертона, сегодня вы защищаете полный клон(мне не нравится сама тенденция), завтра создание похожих Игор а после... (Игор утонул)
Жду минусов, желательно с аргументацией, почему делать Макс похожие по геймплею игры нельзя, и почему пример из 1к+ плюс в год похожих игр в Стиме, - это другое...
Давайте, добавляйте список похожих очень Игор от соулслайков до рогаликов и метроидваний. И почему это другое пока.
Жду
Я про саму тенденцию.
-
waryag
Member
Включать мозги полезно. Чоб в голову не лезли глупые мысли и странные аналогии.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:18Ну накидать идей и включить мозги?
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
А еще лучше - почитать подробности исков. Нинка, например, не смогла закрыть покемонов с пушками, все окончилось переделкой отдельных элементов вроде покеболов.
Востаннє редагувалось 18.12.2025 23:28 користувачем waryag, всього редагувалось 1 раз.
-
Polyaan
Member
Ну давай про странные аналогииwaryag: ↑ 18.12.2025 23:25Включать мозги полезно. Чоб в голову не лезли глупые мысли и странные аналогии.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:18Ну накидать идей и включить мозги?
Разверни мысль
Включи мозги, насыпь логикой
Ага
Подробности исков
Ну ок
Модно сказать развернуто ответ.
Для американца и компании в США юрисдикции подать иск,как закатить глаза.
Интел вот уже 12+ лет под иском за нечестную монополию, штраф первоначальный уменьшили в разы, дело идёт иски подаются новые, как и апелляции.
У меня про что мысль.
Нормальный геймер хочет ли увидеть игру, допустим, очень похожую на горизонт, при этом другую и иметь возможность в нее поиграть, или этот геймер начнет защищать корпорацию? Типа-
Кто первый встал, того и тапки, Я не хочу клонов любимой игры, оставьте триллионную корпорацию в покое и прочие аргументы?
Вы серьезно, люди?
Желаю всем подать коллективный иск на боливуд а потом на корейский кинематограф.
Востаннє редагувалось 18.12.2025 23:36 користувачем Polyaan, всього редагувалось 1 раз.
-
waryag
Member
Спроси у ЛЛМ, почему у сони вс Light of Motiram и нинтендо вс палворлд очень разные судебные процессы с разными результатами.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26Ну давай про странные аналогии
Разверни мысль
-
Polyaan
Member
Окейwaryag: ↑ 18.12.2025 23:36Спроси у ЛЛМ, почему у сони вс Light of Motiram и нинтендо вс палворлд очень разные судебные процессы с разными результатами.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26Ну давай про странные аналогии
Разверни мысль
Если аргумент уже надо у ллм.
Ну тогда писать в чате уже не имеет смысла.
Спасибо, тенденции понял.
Удачи вам в дивном новом мире.
-
waryag
Member
Что есть нормальный геймер? Тот, кто хочет продолжения выхода оригинальных качественных проектов или заполонения стима убогими нейроклонами?Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26Нормальный геймер хочет ли увидеть игру, допустим, очень похожую на горизонт, при этом другую и иметь возможность в нее поиграть, или этот геймер начнет защищать корпорацию? Типа-
Кто первый встал, того и тапки, Я не хочу клонов любимой игры, оставьте триллионную корпорацию в покое и прочие аргументы?
У тенсент кошелек как бы не жирнее, чем у сони. Могли потянуть и оригинальный проект.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26Кто первый встал, того и тапки, Я не хочу клонов любимой игры, оставьте триллионную корпорацию в покое и прочие аргументы?
Вы серьезно, люди?
-
erkins007
Member
Да, советую таки включить мозги. Может поймёте чем отличается одинаковый жанр от прямого клона.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:18включить мозги
Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
Ты же в курсе что трилионная корпорация тут как раз таки тенцент?)Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26оставьте триллионную корпорацию в покое
Ты так за них жопу врешь, как будто это инди разрабы.
-
MqM
Member
Патентів на жанри немає, але коли гра буквально в усьому копіює іншу це пахне крадіжкою інтелектуальною власностіPolyaan: ↑ 18.12.2025 23:18 Хорошо минусов накидали, тупой рескин и прочее.
Жду
Я про саму тенденцию.
Цивілізований світ передає привіт третьому світу з його уявленнями про авторські права)
Спочатку треба з'ясувати критерії схожості ігор, бо явно вони у нас відрізняються)
Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Нормальний геймер чекає офіційного продовження, а шукає підробку. А взагалі на те, що геймер хоче наплювати, бо якщо всі би сліпо керувалися цим, то вийшов би ще той треш з хентаєм і розчленуванням)Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:26Нормальный геймер хочет ли увидеть игру, допустим, очень похожую на горизонт, при этом другую и иметь возможность в нее поиграть, или этот геймер начнет защищать корпорацию? Типа-waryag: ↑ 18.12.2025 23:25
Включать мозги полезно. Чоб в голову не лезли глупые мысли и странные аналогии.
Вы серьезно, люди?
Желаю всем подать коллективный иск на боливуд а потом на корейский кинематограф.
Бажання геймерів не вищі за авторські права
-
waryag
Member
Аргументы не требуют ЛЛМ. Но для их восприятия нужно минимальное представление о сути дела. И тут ЛЛМ - лучший вариант из бесплатных.Polyaan: ↑ 18.12.2025 23:38Окей
Если аргумент уже надо у ллм.![]()
Ну тогда писать в чате уже не имеет смысла.
Спасибо, тенденции понял.
Удачи вам в дивном новом мире.
-
ddO
Member
Тут суть, як відписали вище, в тому що зробили не схожу гру у цьому ж жанрі, а просто зробили клон. І це хороший прецедент, коли багатомільярдна корпорація получила по шапці.
P.S. Як приклад - гонки. Гоночні симулятори - коли спортивна машина їде по гоночній трасі під звук мотора. Тут уже нічого нового не придумати та не добавити бо це такий жанр. Принаймі так думав я. А потім вийшов nfs underground. Це був такий розрив всіх шаблонів ..... виявилося що ганаяти можна і на "гарячих хетчах" , виявилося що їх можна тюнінгувати (здавалося б це очевидно, але якось я раніше не бачи такої реалізації), виявилося що за трасу підійде нічне місто, навіть із трафіком. Ну і головне - виявилося що ганяти під музику веселіше. Тим, хто займався звуковим дизайном (це так називається?) nfs underground білет в рай без черги.
Тут я цілком не згоден. Ми незнаємо які ще ідеї не реалізовані, бо просто вони ще не реалізовані. І коли хтось випустить якусь нову ідею - ми подумаємо - "а чому до цього раніше ніхто не додумався - це ж так очевидно!". Ну або якось так. Насправді розвиток іде. Просто поступово. Зявляються нові жанри (та ж королівська битва, наприклад), зявився VR, та і розвиток технічної складової не стоїть на місці - ті ж RTX із відзеркаленнями та освітленням і т.д. Тут, скоріше, проблема як у голівуді - ніхто не хоче ризикувати та вкладати мільойни грошей в створення ААА гри із якимось новими ідеями, які невідомо чи сприймуть гравці. Тому час від часу "вистрілюють" інді ігри, типу згаданих вище покемонів із пушками. Часи коли навіть в голівуді могли просто кинути 7 лямів якомусь нонейм бомжу із німецьким качком, бо вони захотіли зняти фільм про кіборга із майбутнього пройшли, але це не значить що цікавих ідей зараз немає, просто всі почали обережно вкладати гроші.Polyaan: ↑ 18.12.2025 18:08 Все самые интересные идеи уже в играх реализованы.
P.S. Як приклад - гонки. Гоночні симулятори - коли спортивна машина їде по гоночній трасі під звук мотора. Тут уже нічого нового не придумати та не добавити бо це такий жанр. Принаймі так думав я. А потім вийшов nfs underground. Це був такий розрив всіх шаблонів ..... виявилося що ганаяти можна і на "гарячих хетчах" , виявилося що їх можна тюнінгувати (здавалося б це очевидно, але якось я раніше не бачи такої реалізації), виявилося що за трасу підійде нічне місто, навіть із трафіком. Ну і головне - виявилося що ганяти під музику веселіше. Тим, хто займався звуковим дизайном (це так називається?) nfs underground білет в рай без черги.
-
waryag
Member
Все не зовсім так. А точніше - зовсім не так. Розважальна індустрія викинула десятки мільярдів на експерименти з повісточкою, майки - з геймпасом, юбісофт, соні та інші - зі створенням онлайн доїлень...ddO: ↑ 19.12.2025 10:59Часи коли навіть в голівуді могли просто кинути 7 лямів якомусь нонейм бомжу із німецьким качком, бо вони захотіли зняти фільм про кіборга із майбутнього пройшли, але це не значить що цікавих ідей зараз немає, просто всі почали обережно вкладати гроші.
і продовжують, бо заявити про провал страшно, тому їх маскують корпоспіком і ретельно підібраною статистикою.
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Там не стільки саунд дизайн, скільки дорогий і якісний ліцензований саундтрек.ddO: ↑ 19.12.2025 10:59P.S. Як приклад - гонки. Гоночні симулятори - коли спортивна машина їде по гоночній трасі під звук мотора. Тут уже нічого нового не придумати та не добавити бо це такий жанр. Принаймі так думав я. А потім вийшов nfs underground. Це був такий розрив всіх шаблонів ..... виявилося що ганаяти можна і на "гарячих хетчах" , виявилося що їх можна тюнінгувати (здавалося б це очевидно, але якось я раніше не бачи такої реалізації), виявилося що за трасу підійде нічне місто, навіть із трафіком. Ну і головне - виявилося що ганяти під музику веселіше. Тим, хто займався звуковим дизайном (це так називається?) nfs underground білет в рай без черги.
Придумати теж можна.
У ЕА з НФС не виходить, у авторів форзи все добре, а в нінтендо маріо карт взагалі найбільший по продажам ексклюзив.
-
AntonyKandaurov
Member
Комунізм може лише красти, а якщо робити своє починає то виходить або смута або the day before.waryag: ↑ 18.12.2025 23:42тенсент кошелек как бы не жирнее, чем у сони. Могли потянуть и оригинальный проект.
-
waryag
Member
Китай і рашка не мають практично ніякого відношення до комунізму (як і СРСР), просто красиві гасла для заманювання ідейних дурнів.AntonyKandaurov: ↑ 19.12.2025 13:28 Комунізм може лише красти, а якщо робити своє починає то виходить або смута або the day before.