Ничего против не имею, но мне кажется это для тех, кто мечтал о мощности ПК в ноутбуке, но столкнулся с реальностью и ищит выход из положения, в каком он оказался
Новини
Останні статті і огляди
Док-станція для відеокарти Ugreen LinkStation отримала інтерфейси OCuLink та USB4
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Док-станція для відеокарти Ugreen LinkStation отримала інтерфейси OCuLink та USB4
Ничего против не имею, но мне кажется это для тех, кто мечтал о мощности ПК в ноутбуке, но столкнулся с реальностью и ищит выход из положения, в каком он оказался
. В любом случае я за модульность и такая возможность тоже круто
-
Shtopor
Member
Тільки, як я зрозумів, в ньому Oculink - еквівалент PCI-E 4x 4.0, що дуже обмежує продуктивність як потужних так і середніх ВК (що і видно по графіку). Особливо в плані статерів.
-
alik_as
Junior
Все одно для тих хто хоче пограти на своєму ноутбуці це єдине здорове рішення придбати таку док станцію та під'єднати відеокарту яка дозволить вдома погратися хоч в якусь нормальну гру.
Я взагалі за те, щоб хоч костилями, але працювало !
Я взагалі за те, щоб хоч костилями, але працювало !
-
isusik63
Member
Здорове рішення?alik_as: ↑ 10.12.2025 22:26 Все одно для тих хто хоче пограти на своєму ноутбуці це єдине здорове рішення придбати таку док станцію та під'єднати відеокарту яка дозволить вдома погратися хоч в якусь нормальну гру.
Я взагалі за те, щоб хоч костилями, але працювало !![]()
Вы так сказали , какбу-то нет ноутов с мощными видухами .
Цена док станции+ видеокарта + ноут с юсб4/тандербол3-4, окулинк редкий разьйом.
Проще ноут поменять .
И на алли експрес есть уйма дешовых аналогов еГПУ.
Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
Дорогое решение для тех у кого ноутбук робочий-мобильный. Аналогов уйма по более низким ценамAfit: ↑ 10.12.2025 15:17 Предлагаю обсудить Док-станція для відеокарти Ugreen LinkStation отримала інтерфейси OCuLink та USB4
Ничего против не имею, но мне кажется это для тех, кто мечтал о мощности ПК в ноутбуке, но столкнулся с реальностью и ищит выход из положения, в каком он оказался. В любом случае я за модульность и такая возможность тоже круто
-
evenmore
Member
Каким образом 2060 супер в тайм спай обогнала прямое соединение?
-
Ortyomko
Member
при цьому, нічого кращого не зробилиShtopor: ↑ 10.12.2025 16:56 Тільки, як я зрозумів, в ньому Oculink - еквівалент PCI-E 4x 4.0, що дуже обмежує продуктивність як потужних так і середніх ВК (що і видно по графіку). Особливо в плані статерів.
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
якщо врахувати що тут вже вбудований БЖ, то не так вже й уймаisusik63: ↑ 11.12.2025 00:13 Дорогое решение для тех у кого ноутбук робочий-мобильный. Аналогов уйма по более низким ценам
-
Евгений King
Member
Повна шляпа ця станція як рішення.
Ноути з 5070ti і т.д. наприклад просто існують
Та й ноути з OCuLink рідкість, а в USB4 ця станція не виходить навіть на рівень 5070ti mobile, не важливо що туди постав
Плюс, зовнішні карти ніколи не були комфортним і стабільним рішенням, постійно відвалюються і багаються, втрата продуктивності через вузьку шину і через нюанси топології виводу зображення.
По споживанню таке рішення теж дуже мимо, бо втрачається енергоефективність, котру дають ноути
Девайс для тих, в кого вже є ноут або міні ПК, з OCuLink і хто на етапі купівлі такого ноута/міні ПК сильно протупив з вибором.
У нас цей девайс буже вартувати від 16к грн, це бляха ціна норм б.в. карточки, ще додай хоча б б.в. карту, виходить не менш як пів ціни ноута з норм дисреткою, ну таке
Ноути з 5070ti і т.д. наприклад просто існують
Та й ноути з OCuLink рідкість, а в USB4 ця станція не виходить навіть на рівень 5070ti mobile, не важливо що туди постав
Плюс, зовнішні карти ніколи не були комфортним і стабільним рішенням, постійно відвалюються і багаються, втрата продуктивності через вузьку шину і через нюанси топології виводу зображення.
По споживанню таке рішення теж дуже мимо, бо втрачається енергоефективність, котру дають ноути
Девайс для тих, в кого вже є ноут або міні ПК, з OCuLink і хто на етапі купівлі такого ноута/міні ПК сильно протупив з вибором.
У нас цей девайс буже вартувати від 16к грн, це бляха ціна норм б.в. карточки, ще додай хоча б б.в. карту, виходить не менш як пів ціни ноута з норм дисреткою, ну таке
-
waryag
Member
"ПОтужна" мобільна 5090 це приблизний аналог 5070ті. Толькі цінники дещо різні.isusik63: ↑ 11.12.2025 00:13Здорове рішення?
Цена док станции+ видеокарта + ноут с юсб4/тандербол3-4, окулинк редкий разьйом.
Проще ноут поменять .
Ігрові ноути не оптимальні в плані е-ефективності і зручності.Евгений King: ↑ 11.12.2025 08:54 По споживанню таке рішення теж дуже мимо, бо втрачається енергоефективність, котру дають ноути
Точно? Я бачу 58+ відсотків для 5090, це набагато більше, ніж будь-яке мобільне рішення.Евгений King: ↑ 11.12.2025 08:54Та й ноути з OCuLink рідкість, а в USB4 ця станція не виходить навіть на рівень 5070ti mobile, не важливо що туди постав
-
Евгений King
Member
5090 середній score в Time Spy = 38000waryag: ↑ 11.12.2025 09:21 Точно? Я бачу 58+ відсотків для 5090, це набагато більше, ніж будь-яке мобільне рішення.
58% від 38000 = 22к
Моя 5070ti mobile в стоку видає 17к, ще не грався з андервольтом і т.д., та думаю можна вижати під 19к
Так, я з вами ЗГОДЕН, що 5090 навіть задушена дасть кращу продуктивність, вона має повноцінний GPU, кращу продуктивність променів і більше ядер / блоків та кешу
Але я не думаю, що економічно доцільно брати 5090 в таку докстанцію заради 20% переваги над 5070ti mobile. За ціну 5090 можна взяти цілий ноут на 5080 mobile котрий поступиться тільки об'ємом відеопам'яті рішенню 5090 + док станція
-
isusik63
Member
Я использовал еГПУ через юсб4, 3080 режитца на 70% с внешним монитором , если без внешнего режитца ещё больше .waryag: ↑ 11.12.2025 09:21"ПОтужна" мобільна 5090 це приблизний аналог 5070ті. Толькі цінники дещо різні.isusik63: ↑ 11.12.2025 00:13Здорове рішення?
Проще ноут поменять .
Ігрові ноути не оптимальні в плані е-ефективності і зручності.Евгений King: ↑ 11.12.2025 08:54 По споживанню таке рішення теж дуже мимо, бо втрачається енергоефективність, котру дають ноути
Точно? Я бачу 58+ відсотків для 5090, це набагато більше, ніж будь-яке мобільне рішення.Евгений King: ↑ 11.12.2025 08:54Та й ноути з OCuLink рідкість, а в USB4 ця станція не виходить навіть на рівень 5070ti mobile, не важливо що туди постав
Для 5070ти нужен хороший проц (ноут выйдет тоже не дешовых)
еГПУ имеет право на жизнь , но скажу по себе (не практично), попробовал и потом купил ноут с дискретной .
Знакомый использует еГПУ для ИИ с 4090 (до этого была 3090). Он сегодня тут а завтра там (нужна мобильность).
Даже если зайти на форум еГПУ то видно что еГПУ используют за рубежом больше для робота-мобильность, СНГ комюнити спамит темами по типу "вторая жизнь ноута с еГПУ) , но не за такой ценник
-
longaro
Member
Они что сделали вывод воздуха с видяхи во внутрь ? Во гении