Microsoft впроваджує ШІ-агентів у Windows 11, хоча визнає можливість галюцинацій і нові вразливості безпеки

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Microsoft впроваджує ШІ-агентів у Windows 11, хоча визнає можливість галюцинацій і нові вразливості безпеки

Із шкури лізуть щоб хоч якось оправдати колоссальні інвестиції в АІ а вихлопу 0.
dead_rat
Member

Повідомлення

Агент, посунь мишу вліво, ще трохи, дабл клік!!

От казали, що Вінда для тих, хто не осилив командлайн. А ШІ для тих, хто не зміг в мишо-клаву
stoned
Member

Повідомлення

От наче була непогана ОС, але індус докладає всіх зусиль щоб перетворити її в шмат лайна. :-/
спойлер
От наче був непоганий Xbox...
KimRomik
Member

Повідомлення

Вони мають також дати можливість відключати такі сервіси, інакше це буде шпигунська недо-вінда
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Зовсім кукуха поїхала у Microsoft з цим ШІ.
Ararat
Member

Повідомлення

У такі моменти я радію що мені було ліньки вмикати ту секьюрпарашу в біосі щоб оновитись до 11ї.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ну нічо, даунгрейднемось до він10, і будемо сидіти на ній доки ця тухла тема не здохне сама собою. Я думаю недовго лишилось.
waryag
Member

Повідомлення

Добре, посиджу поки на 10
Geinz21
Member

Повідомлення

Винда и так сплошной индусский кодинг, куда уж дальше :lol:
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.12.2025 12:41Я думаю недовго лишилось.
Не треба недооцінювати дефективних манагерів, будуть до останнього приховувати проблеми і намагатися загасити пожежу тоннами бабла.

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Geinz21: 02.12.2025 12:43Винда и так сплошной индусский кодинг, куда уж дальше :lol:
Завжди є куди! А в тебе є ШІ блок на 50 ТОПС, щоб калькулятор не тупив по 5 хвилин і не помилявся, додаючи 2 і 2?
IronWithin
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.12.2025 12:41 Ну нічо, даунгрейднемось до він10, і будемо сидіти на ній доки ця тухла тема не здохне сама собою. Я думаю недовго лишилось.
Чорт, а я гадав люди з вашими знаннями/професією скоріш на linux будуть агітувати людей, D'oh!
Geinz21
Member

Повідомлення

waryag
Потом после 5-6 запроса он уйдет в затуп и будет выдавать 2+2=5 :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

IronWithin
Коли лінукс навчиться не ламати все що пов'язано з десктопом кожне друге оновлення, тоді і переїдемо. Поки що навіть деграднута індусами вінда стабільніше, а вони реально стараються її вшатати.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Я оно в відповідній темі кидав лінк де в'ялений по замірам тупить і жере більше батарейку за ікси. Ну і нащо було тоді все ламати?
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Scoffer: 02.12.2025 13:02 IronWithin
Коли лінукс навчиться не ламати все що пов'язано з десктопом кожне друге оновлення, тоді і переїдемо. Поки що навіть деграднута індусами вінда стабільніше, а вони реально стараються її вшатати.

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
Я оно в відповідній темі кидав лінк де в'ялений по замірам тупить і жере більше батарейку за ікси. Ну і нащо було тоді все ламати?
Занадто жирно тролиш про wayland спробуй ще.
cadet-ua
Member

Повідомлення

Схоже доведеться повернутися до Windows 10 або перейти на Linux
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

cadet-ua: 02.12.2025 13:55 Схоже доведеться повернутися до Windows 10 або перейти на Linux
З такими цінами Маки дешевші за вінду :D
Tiufin
Member

Повідомлення

В якийсь момент навіть звичні операції за допомогою миші та клавіатури замінять ШІ-агенти. Для цього у компанії вже є Copilot Voice і Copilot Vision у складі Copilot Actions, що робить можливим управління візуальним інтерфейсом та вмістом на екрані за допомогою голосових команд.
Вони що, наукової фантастики передивилися, де всі із компом розмовляють? "Айтішники" роками, працюючи з комп'ютером, зменшували нейронні зв'язки у речовому центрі, а тепер вони хочуть, щоб ті замість клацання по миші чи клаві перетворилися у говорящих папуг? :D А ще уявляю такий балаган у офісі, хоча б на 10 людей.
Ну і взагалі - мовлення - це досить повільний засіб передачі інформації та взаємодії. Саме тому майже ніхто не любить слухати голосові у месенджерах.
vmsolver
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 02.12.2025 11:33 Із шкури лізуть щоб хоч якось оправдати колоссальні інвестиції в АІ а вихлопу 0.
Ничего они не оправдывают, появилась новая технология, вот они пытаются найти нишу для её применения.
На сколько это оправданно, это вопрос открытый, но мелкомягкие всегда пытались в свою ОС добавить что-то, чтобы монопольно занять рынок, иногда это удавалось, иногда не надолго, с LLM же сложнее, нужны новые датацентры, а запускать большие LLM локально это пока вызов для любого ПК, небольшие модели имеют ограничения, в общем, граблями вокруг посыпано.. Они хотят зацепить пользователей новыми фичами, но это не означает, что у них это получится, но они решили попытаться. То, что эти инвестиции могут не отбиться они уже заложили в риски. Так бывает, что большая компания вкладывает дохриниллиард денег с отрицательным результатом, этим там никого не удивишь и они знают, что результат быстрым скорее всего не будет.

з.ы. пока остаюсь на Windows 10 с продлённой поддержкой :)
Gold_Star
Member

Повідомлення

dead_rat: 02.12.2025 11:41А ШІ для тих, хто не зміг в мишо-клаву
Тепер це називається ✨vibe coding✨ :D
l-m
Member

Повідомлення

Почитав про ці нові рівні доступів для ШІ-агентів, та вже бачу наступний крок — над ШІ-агентами поставлять ШІ-наглядачів, а важливі дані будуть захищати ШІ-охоронці. А всім цим буде командувати ШІ-менеджер. Над яким буде ШІ-директор.
Відповісти