Новини
Останні статті і огляди
Dream Machines RG4060 невиліковний блюскрін.
-
HanSolo
Junior
Доброго дня, спільното. Зіштовхнувся з проблемою синього екрана на ноуті Dream Machines RG4060-15UA36. Тиждень боровся — переставляв повністю систему разів, певно, двадцять. Під час інсталяції системи ноут постійно зависав або вилітав із синім екраном. Ставив і 10, і 11 — майже ідентичний результат. Грався з драйверами. Провів тести пам’яті, диска, процесора, відеокарт AIDA’ою — залізо ціле. Нічого не допомагає. Стало краще, коли вимикаю сервіси: перестало виснути, сині екрани майже зникли, але повністю не пропали. Може, хтось поборов таку проблему і може поділитися досвідом? Заздалегідь вдячний.
-
OldGoodGames
Member
сервіс, саппорт DM
-
Artem_K
Member
Пам'ять чим тестували?HanSolo: ↑ 14.11.2025 16:19Під час інсталяції системи ноут постійно зависав або вилітав із синім екраном
-
HanSolo
Junior
пам'ять тестував Memtest86 2 прохода. А потім Аіда на сумісність з процом
-
waryag
Member
HanSolo: ↑ 14.11.2025 17:03пам'ять тестував Memtest86 2 прохода
А тестмем (анта, усмус), ОССТ?
І звернутися в сапорт, якщо на гарантії.
-
HanSolo
Junior
гарантія пройшла рік тому,
-
Artem_K
Member
HanSolo
Краще memtest5 з важкими профілями (наприклад Extreme@anta777). Можливо ще ОССТ, але не впевнений, воно краще ніж Memtest86, але, мабуть, погірше, ніж memtest5 з важкими профілями. Можливо проблема не у пам'яті, а у її контролері.
Краще memtest5 з важкими профілями (наприклад Extreme@anta777). Можливо ще ОССТ, але не впевнений, воно краще ніж Memtest86, але, мабуть, погірше, ніж memtest5 з важкими профілями. Можливо проблема не у пам'яті, а у її контролері.
-
HanSolo
Junior
Я пам'ять прогнав пару разів, віндою, аідою і мемтестом, у мене декілька планок, на 16 гіг і на 32, всі тести проходили номально, можливо це контролер але як його вже тестити я не знаю. Здається що програмними тестами я вже не обійтися, а мій рівень не настільки продвинутий щоб зробити більше. Майже всі проблеми зникали при відключені сервісів, тому я і думав що може це в дровах проблема чи система криво стала. Власне тому і питав, може у когось щось подібне було, щоб випробувати все перед сервісним центром.
Ще був дуже дивним момент, коли мишка Logitech MX 3S вінду заруїнило. підключив її через БТ. Потім в сейфМоді вимкнув БТ і вай-фай. Але це не сильно допомогло ноут просто зависав через 5-10 хвилин і я знову переставив вінду ))) але мишку більше не підключав. Коротше все сильно дивно.
Ще був дуже дивним момент, коли мишка Logitech MX 3S вінду заруїнило. підключив її через БТ. Потім в сейфМоді вимкнув БТ і вай-фай. Але це не сильно допомогло ноут просто зависав через 5-10 хвилин і я знову переставив вінду ))) але мишку більше не підключав. Коротше все сильно дивно.
-
Artem_K
Member
HanSolo
memtest5 з профілями, що запропоновано вище, й зробить навантаження на контроллер, достатнє, щоби виявити проблему, якщо вона існує.
memtest5 з профілями, що запропоновано вище, й зробить навантаження на контроллер, достатнє, щоби виявити проблему, якщо вона існує.
-
Hotspur
Member
напиши в офіційний сервіс можливо там проблема БІОС чи шось такеHanSolo: ↑ 14.11.2025 17:13 гарантія пройшла рік тому,
-
OldGoodGames
Member
а грузитись з live linux iso пробували?HanSolo: ↑ 14.11.2025 16:19 Доброго дня, спільното. Зіштовхнувся з проблемою синього екрана на ноуті Dream Machines RG4060-15UA36. Тиждень боровся — переставляв повністю систему разів, певно, двадцять. Під час інсталяції системи ноут постійно зависав або вилітав із синім екраном. Ставив і 10, і 11 — майже ідентичний результат. Грався з драйверами. Провів тести пам’яті, диска, процесора, відеокарт AIDA’ою — залізо ціле. Нічого не допомагає. Стало краще, коли вимикаю сервіси: перестало виснути, сині екрани майже зникли, але повністю не пропали. Може, хтось поборов таку проблему і може поділитися досвідом? Заздалегідь вдячний.
-
Alexsandr
Member
Старый ноут есть у меня. Несколько раз разбирал и собирал. система не ставится, зависает в произвольном месте. Тест памяти проходит, с установленной системой/лайв сд работет, опять же если не нагружать проц.HanSolo: ↑ 14.11.2025 16:19 Доброго дня, спільното. Зіштовхнувся з проблемою синього екрана на ноуті Dream Machines RG4060-15UA36. Тиждень боровся — переставляв повністю систему разів, певно, двадцять. Під час інсталяції системи ноут постійно зависав або вилітав із синім екраном. Ставив і 10, і 11 — майже ідентичний результат. Грався з драйверами. Провів тести пам’яті, диска, процесора, відеокарт AIDA’ою — залізо ціле. Нічого не допомагає.
Температура проца всего 42 градуса, максимум чего добился в тестах до зависания. похоже на что-то в цепи питания ЦП или в самом ЦП, что-то пошли вышло из строя и при определенной нагрузке перестает работать, но не сразу.
У вас пока больше похоже на память как мне кажется. Не любой тест памяти показывает ошибки. Поэтому разный софт пробовать или попробовать таки изъять по планке если две и изымаются.
-
waryag
Member
Ці тести недостатньо надійно знаходять помилки пам'яті.HanSolo: ↑ 14.11.2025 17:37Я пам'ять прогнав пару разів, віндою, аідою і мемтестом, у мене декілька планок, на 16 гіг і на 32, всі тести проходили номально, можливо це контролер але як його вже тестити я не знаю. Здається що програмними тестами я вже не обійтися, а мій рівень не настільки продвинутий щоб зробити більше. Майже всі проблеми зникали при відключені сервісів, тому я і думав що може це в дровах проблема чи система криво стала. Власне тому і питав, може у когось щось подібне було, щоб випробувати все перед сервісним центром.
Легкий доступ до пам'яті є? Можна спробувати відключати по 1 планці.
Пам'ять працює в ХМР? Біос оновлений? Є доступ до тонких його настроювань?
П.С. Доречі, що пишуть коди БСОД?
-
HanSolo
Junior
@waryag До пам'яті доступ легкий. Біос перешивав. До Біоса настройок не багато, Дрім Машинс на цих моделях сильно обмежують доступ. БСОДИ : SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (0x7E) CRITICAL_PROCESS_DIED (0xEF) DPC_WATCHDOG_VIOLATION PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA.
Я спробував 10ки оновити до 11тої і після кількох вильотів і останніх оновлень вильоти і зависання зникли. Запустив гру, щоб дати навантаження все норм. Я тиждень намагався запустити систему і оновлював 10 на 11 декілька разів. От тепер питання в тому чи то біли дрова і сервіси, чи треба готуватися до наступного падіння і вже безповоротно як написав Alexsandr?!
Я спробував 10ки оновити до 11тої і після кількох вильотів і останніх оновлень вильоти і зависання зникли. Запустив гру, щоб дати навантаження все норм. Я тиждень намагався запустити систему і оновлював 10 на 11 декілька разів. От тепер питання в тому чи то біли дрова і сервіси, чи треба готуватися до наступного падіння і вже безповоротно як написав Alexsandr?!
-
waryag
Member
Якщо працює - не треба чіпати.HanSolo: ↑ 14.11.2025 21:58До пам'яті доступ легкий.
Якщо є вильоти - запустити з одною планкою, потім - з іншою в іншому слоті.
-
HanSolo
Junior
Не витримав вже, віддаю в СЦ. Перепробував все, на що вистачало фантазії, результата не отримав. Дякую всім.