С детства обожаю стратегии, все, тбс, ртс...
Но никак не могу понять эти игры от парадокс
Я теж декілька разів намагався грати і не міг проникнутись. Потім спробував Стелларіс і зайшло. Далі CK3, зараз Вікторія 3. Європу нову спробую за рік, як допиляють.proos: ↑ 05.11.2025 13:12Но никак не могу понять эти игры от парадокс
Завжди думав, що серія Тотал Вар більш масова, а ігри Парадоксів нішеві. Був здивований, коли дізнався, що ігри останніх набагато популярніші.Hotspur: ↑ 05.11.2025 13:40Люблю Тотал Вар і не розумію Europa Universalis
І часу скільки туди треба вбухати...
інша справа Star Craft - зайшов, за 10 хв розібрався і погнав зергів валити)))Voozy: ↑ 05.11.2025 15:09 Плюс, поки ще розберешся в механіках. Це - не гра, це - повноцінна робота
Voozy: ↑ 05.11.2025 15:09І часу скільки туди треба вбухати...
БазаHotspur: ↑ 05.11.2025 13:40Тотал Вар
Я них високий поріг входу через відсутність нормальних обучалок і складні комплексні механіки самих ігор, але самі ігри круті. Дуже круті. HoI IV і СК3 це просто чорні діри часуproos: ↑ 05.11.2025 13:12 Предлагаю обсудить Вийшла глобальна історична стратегія Europa Universalis V
С детства обожаю стратегии, все, тбс, ртс...
Но никак не могу понять эти игры от парадокс![]()
Це наче одна з найскладніших ігор Парадоксів. При цьому найпопулярніша, стабільно в Топ40 Стім упродовж 9 років. Я поки не готовий до багатогодинних туторіалів на Ютубі, хоча думки спробувати її маю.zaqik: ↑ 05.11.2025 20:20 В какой-то момент набрался решимости разобраться в Hearts of Iron 4, механику вроде понял (фабрики такие, фабрики сякие, строй, строй, строй), но какой в этом интерес - так и не понял.
Якщо починати з базової гри, то особливих проблем не має бути. Балансу, по великому рахунку в Стелларіс ніколи не було, завжди існували стратегії, щоб "чізити" гру. Я досі не грав в четверту версію, чекаю, коли її допилять нарешті.Scoffer: ↑ 05.11.2025 21:45От я б не сказав що стелларіс 4+ для новачків. Кількість мікроменеджменту зашкалює, баланс відсутній від слова зовсім, а економіка зроблена максимально через сраку і реально дієвих стратегій залишилось може штуки три. Для новачків був стелларіс 2.8.1)))
В EU5 вже на старті більше механік, ніж у четвертій Європі. Та й реліз видався досить вдалим. Кілька років тому була інформація, що гравці дуже розлючені виходом нових ігор від них, бо релізи сирі, без контенту, вимагають багато доповнень та поступаються попереднім частинам. Так аудиторія не переходила в нові проєкти. Говорили, що верхівка Парадоксів тоді прислухалася до скарг.kairo: ↑ 05.11.2025 13:32Я теж декілька разів намагався грати і не міг проникнутись. Потім спробував Стелларіс і зайшло. Далі CK3, зараз Вікторія 3. Європу нову спробую за рік, як допиляють.proos: ↑ 05.11.2025 13:12Но никак не могу понять эти игры от парадокс