Новини
Останні статті і огляди
Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16
-
alexeygalas
Member
Пропоную обговорити Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16
Щось максимально дивне - корпус Yoga Slim із клавою Dell PRO ))
-
ArmagedoonZergs
Member
Парадокс українського ринку, до нас возять нелегально техніку Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
І на виході, МакБук буде дешевше, чим оцей леново в розетці з усіма податками.
І на виході, МакБук буде дешевше, чим оцей леново в розетці з усіма податками.
-
alexeygalas
Member
Ну чому ж. Ideapad 5 (/ PRO) на Lenovo PSREF не мають регіону UA взагалі. Але я вже парочку польських 16IAH10 бачив на ek.uaArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 13:51Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
А ті моделі, що мають Україну в х-ках - у нас з*являються по плану.
-
1234waltz
Member
Сподіваюсь там хоч фулл-саппорт Федори/Убунту буде за такий прайс, бо:Вартість ноутбука Lenovo Lecoo Air 16 на китайському ринку складе близько 5000 юанів, що еквівалентно 700 доларам США.
1. Оновлення шиндоус одне краще іншого.
2. Прайс вже наближається до МакБука Ейр, де замість вже старуватого Core Ultra 5 125H буде M4, який м'яко кажучи цей самий 125H принижує по всім параметрам.
-
Dilfin
Member
Ех пригадую часи, як взяв у друга toshiba satellite x200 перевстановити Windows, рік був 2008 вроді, якщо не помиляюсь, то ця "бандура" важила під 5 кг з адаптером, переносилася у великому рюкзаку, великі динаміки Harman Kardon, об'ємний звук і дискретна графіка NVIDIA (8600M GT) вроді, яка дозволяла пограти в сучасні ігри ночами.)) А зараз 1 кг, тьфу, що то за копухтер такий, сів ненароком чи коліном наступив і вже по ноутбуку, йди тай купляй новий.) Молодь стала квола, нести ноут вагою в кілограм для них вже важко, рученьки болять, хочеться грам 800.)
-
alexeygalas
Member
Зараз хороша альтернатива йому це Yoga Slim 7i 15 (був у мене 10 днів - дуже крутий, прям вау. повернув через писк дроселів в мому екземплярі) на 258V (дешевше) або її близнюк з бізнес сегменту Thinkpad Carbon X9-15 (Harptic touchpad, Fingerptint, більша батарея та 3 річна гарантія)1234waltz: ↑ 21.10.2025 14:07Прайс вже наближається до МакБука Ейр
Дуже шкода було його повертати. Легесенький, тонкий, швидкий, розумний набір портів, олед 120гц, шикарний звук. Але писк був помітний при роботі в повній тиші.Yoga Slim 7i 15
Якщо дозволять повне повернення зробити - спробую Carbon X9. От він вже в конфігурації 15" 1ТБ 32Гб коштує як Air 15 з аналогічним набором пам*яті.
-
1234waltz
Member
Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.alexeygalas: ↑ 21.10.2025 14:19 Якщо дозволять повне повернення зробити - спробую Carbon X9
-
alexeygalas
Member
Але епоха контролю якості минула. Зараз купуєш модель передтопового сегменту за овер дофіга грошей - і отримуєш писк катушок. 5 років тому такого навіть на 500 баксових какашках не було.
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Отак от. Схоже тепер хочеш нормальний ноут - Замість йоги про 9 за 3к баксів бери thinkpad p1 gen8 за орієнтовно 4200 баксів ))
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Ну от я спробував погуглити редіт на випадки писку катушок - ця модель ніде не згадується. А йога слім 7 - у всіх пищить однаково. Після цього приклав до вуха yoga pro 9i 16, який я обрав дружині. І там теж трохи скрегоче як виявилось. Але там ноут товстіший і заліза більше - через це воно приглушає і не так чути. Не кидається у вуха.1234waltz: ↑ 21.10.2025 14:25Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.
Отак от. Схоже тепер хочеш нормальний ноут - Замість йоги про 9 за 3к баксів бери thinkpad p1 gen8 за орієнтовно 4200 баксів ))
-
ArmagedoonZergs
Member
Я розумію як це абсурдно звучить.alexeygalas: ↑ 21.10.2025 14:30 Але епоха контролю якості минула. Зараз купуєш модель передтопового сегменту за овер дофіга грошей - і отримуєш писк катушок. 5 років тому такого навіть на 500 баксових какашках не було.
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:Ну от я спробував погуглити редіт на випадки писку катушок - ця модель ніде не згадується. А йога слім 7 - у всіх пищить однаково. Після цього приклав до вуха yoga pro 9i 16, який я обрав дружині. І там теж трохи скрегоче як виявилось. Але там ноут товстіший і заліза більше - через це воно приглушає і не так чути. Не кидається у вуха.1234waltz: ↑ 21.10.2025 14:25Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.
Але комресія памяті на маку (zram на linux) так гарно працює. Що взагалі нема ніякого сенсу брати зараз х86 ноутбук, якщо в тебе нема прямо якихось дуже специфічних вимог по софту який по якійсь причині на macOS не працює.
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Так, але з податками (пдв).alexeygalas: ↑ 21.10.2025 14:02Ну чому ж. Ideapad 5 (/ PRO) на Lenovo PSREF не мають регіону UA взагалі. Але я вже парочку польських 16IAH10 бачив на ek.uaArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 13:51Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
А ті моделі, що мають Україну в х-ках - у нас з*являються по плану.
І виходить клоунада, коли ноутбук з норм екраном + 32+ памяті + нормальний корпус за 140к.
Коли у контрабандистів macbook pro 16 на 48гб коштує 110-120.
І типу який сенс тоді в сторону вінди дивитись навіть? (Як написав вище, хіба що специфічний софт).
Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
-
Rucha
Member
Так на вінді компресія пам'яті також, як не дивно, працює.ArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 20:34 Але комресія памяті на маку (zram на linux) так гарно працює.
-
alexeygalas
Member
1. Йогу про 9 я вже місяць тому взяв жінці під фото. За 125 я отримав офф гарантію, версію з 64гб рам, 2тб, олед 120гц, 255h. Мак у нас з таким набором пам'яті коштує 200.ArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 20:34І виходить клоунада, коли ноутбук з норм екраном + 32+ памяті + нормальний корпус за 140к.
2. У мене є робочий мак від компанії, тому мені macos в печінках вистачає, щоб я ще після роботи нею користувався. Жахлива ос але мушу працювати.
3.
Абсурд так думати )ArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 20:34Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
І взагалі - брати мак щоб на емуляторі запускати віндовий софт? Нахіба.
За ціну прошки 16 собі я би взяв краще ThinkPad P1 gen 8 з 3.2k tandem oled 120hz
Ну і я не візьму мак для власного користування - бо мені потрібен спокій, що я можу на свому лептопі запустити будь-який специфічний софт, якщо стане така необхідність. І будь-яку стару гру
Востаннє редагувалось 21.10.2025 21:51 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
-
Rucha
Member
Дійсно, дивно чому Lenovo, маючи таку чудово клаву з трекпоінтом, все рідше і рідше її використовують.alexeygalas: ↑ 21.10.2025 13:01 Пропоную обговорити Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16
-
alexeygalas
Member
Ця олдскульна клава з піпкою - це атрибут лише thinkpad. Це як ексклюзивна родзинка. Ні на йогах ні на ideapad ні на самих топових легіонах її немає і не буде.Rucha: ↑ 21.10.2025 21:43все рідше і рідше її використовують.
А щодо цієї клави що на фото - просто леновівський увігнутий профіль клавіш і хід 1.5мм - найзручніша клава з усіх існуючих на сьогодні в лептопах. І бачити цю клаву тут дуже дивно.
-
radeon5870
Member
Lenovo - гарні ноути, але оновлюють bios мало не кожного тижня
-
Filabatya
Member
хіба поки новий)
-
zaqik
Member
що то за копухтер такий, сів ненароком чи коліном наступив і вже по ноутбуку
Я бы больше сказал: что за ноут такой, что ни физического рычажка отключения беспроводных интерфейсов, а юсб отсыпают по заветам джопса "только мышка и принтер".
-
yuriy_dd
Member
поміняють?alexeygalas: ↑ 21.10.2025 14:19повернув через писк дроселів в мому екземплярі
добре що вже до багатьох це доходитьArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 20:34взагалі нема ніякого сенсу брати зараз х86 ноутбук, якщо в тебе нема прямо якихось дуже специфічних вимог по софту який по якійсь причині на macOS не працює
тут місцеві правду не люблятьArmagedoonZergs: ↑ 21.10.2025 20:34Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
-
alexeygalas
Member
Я запросив повернення грошей. Хочу спробувати thinkpad x9-15 carbonyuriy_dd: ↑ 22.10.2025 08:12поміняють?
В розетці його прийняли, тобто тест на ознаки користування він пройшов. Я взагалі дуже дуже акуратно користуюсь технікою. Навіть руки мию перед роботою на клавіатурі. Тепер чекаю на діагностику технічного відділу. І тоді повернуть кошти. Це 1-2 тижні може бути
-
Rucha
Member
alexeygalas: ↑ 21.10.2025 21:47 Ця олдскульна клава з піпкою - це атрибут лише thinkpad.
Ну і де цей атрибут у цього Thinkpad?
-
alexeygalas
Member
X9 називають недо-сінкпедом, бо тут абсолютно нова клава, яку вони обкатують на цій моделі. І так вона без трекпойнту. Але всі інші атрибути присутні (вібро-трекпад, якісні матеріали, вага, краща камера, фінгерпрінт)Rucha: ↑ 22.10.2025 11:01Ну і де цей атрибут у цього Thinkpad?
Ну і схоже через тонкість цієї моделі - тут фізично не можливо мабуть його розмістити.