Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
alexeygalas
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16

Щось максимально дивне - корпус Yoga Slim із клавою Dell PRO ))
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

Парадокс українського ринку, до нас возять нелегально техніку Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
І на виході, МакБук буде дешевше, чим оцей леново в розетці з усіма податками.
alexeygalas
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 21.10.2025 13:51Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
Ну чому ж. Ideapad 5 (/ PRO) на Lenovo PSREF не мають регіону UA взагалі. Але я вже парочку польських 16IAH10 бачив на ek.ua
А ті моделі, що мають Україну в х-ках - у нас з*являються по плану.
1234waltz
Member

Повідомлення

Вартість ноутбука Lenovo Lecoo Air 16 на китайському ринку складе близько 5000 юанів, що еквівалентно 700 доларам США.
Сподіваюсь там хоч фулл-саппорт Федори/Убунту буде за такий прайс, бо:
1. Оновлення шиндоус одне краще іншого.
2. Прайс вже наближається до МакБука Ейр, де замість вже старуватого Core Ultra 5 125H буде M4, який м'яко кажучи цей самий 125H принижує по всім параметрам.
Dilfin
Member

Повідомлення

Ех пригадую часи, як взяв у друга toshiba satellite x200 перевстановити Windows, рік був 2008 вроді, якщо не помиляюсь, то ця "бандура" важила під 5 кг з адаптером, переносилася у великому рюкзаку, великі динаміки Harman Kardon, об'ємний звук і дискретна графіка NVIDIA (8600M GT) вроді, яка дозволяла пограти в сучасні ігри ночами.)) А зараз 1 кг, тьфу, що то за копухтер такий, сів ненароком чи коліном наступив і вже по ноутбуку, йди тай купляй новий.) Молодь стала квола, нести ноут вагою в кілограм для них вже важко, рученьки болять, хочеться грам 800.)
alexeygalas
Member

Повідомлення

1234waltz: 21.10.2025 14:07Прайс вже наближається до МакБука Ейр
Зараз хороша альтернатива йому це Yoga Slim 7i 15 (був у мене 10 днів - дуже крутий, прям вау. повернув через писк дроселів в мому екземплярі) на 258V (дешевше) або її близнюк з бізнес сегменту Thinkpad Carbon X9-15 (Harptic touchpad, Fingerptint, більша батарея та 3 річна гарантія)
Yoga Slim 7i 15
Дуже шкода було його повертати. Легесенький, тонкий, швидкий, розумний набір портів, олед 120гц, шикарний звук. Але писк був помітний при роботі в повній тиші.
Якщо дозволять повне повернення зробити - спробую Carbon X9. От він вже в конфігурації 15" 1ТБ 32Гб коштує як Air 15 з аналогічним набором пам*яті.
1234waltz
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.10.2025 14:19 Якщо дозволять повне повернення зробити - спробую Carbon X9
Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Але епоха контролю якості минула. Зараз купуєш модель передтопового сегменту за овер дофіга грошей - і отримуєш писк катушок. 5 років тому такого навіть на 500 баксових какашках не було.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
1234waltz: 21.10.2025 14:25Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.
Ну от я спробував погуглити редіт на випадки писку катушок - ця модель ніде не згадується. А йога слім 7 - у всіх пищить однаково. Після цього приклав до вуха yoga pro 9i 16, який я обрав дружині. І там теж трохи скрегоче як виявилось. Але там ноут товстіший і заліза більше - через це воно приглушає і не так чути. Не кидається у вуха.
Отак от. Схоже тепер хочеш нормальний ноут - Замість йоги про 9 за 3к баксів бери thinkpad p1 gen8 за орієнтовно 4200 баксів ))
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.10.2025 14:30 Але епоха контролю якості минула. Зараз купуєш модель передтопового сегменту за овер дофіга грошей - і отримуєш писк катушок. 5 років тому такого навіть на 500 баксових какашках не було.

Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
1234waltz: 21.10.2025 14:25Красива річ, бачив хвалебні відгуки на нього.
Ну от я спробував погуглити редіт на випадки писку катушок - ця модель ніде не згадується. А йога слім 7 - у всіх пищить однаково. Після цього приклав до вуха yoga pro 9i 16, який я обрав дружині. І там теж трохи скрегоче як виявилось. Але там ноут товстіший і заліза більше - через це воно приглушає і не так чути. Не кидається у вуха.
Отак от. Схоже тепер хочеш нормальний ноут - Замість йоги про 9 за 3к баксів бери thinkpad p1 gen8 за орієнтовно 4200 баксів ))
Я розумію як це абсурдно звучить.
Але комресія памяті на маку (zram на linux) так гарно працює. Що взагалі нема ніякого сенсу брати зараз х86 ноутбук, якщо в тебе нема прямо якихось дуже специфічних вимог по софту який по якійсь причині на macOS не працює.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
alexeygalas: 21.10.2025 14:02
ArmagedoonZergs: 21.10.2025 13:51Apple але практично ніхто не возить ті самі Lenovo.
Ну чому ж. Ideapad 5 (/ PRO) на Lenovo PSREF не мають регіону UA взагалі. Але я вже парочку польських 16IAH10 бачив на ek.ua
А ті моделі, що мають Україну в х-ках - у нас з*являються по плану.
Так, але з податками (пдв).
І виходить клоунада, коли ноутбук з норм екраном + 32+ памяті + нормальний корпус за 140к.
Коли у контрабандистів macbook pro 16 на 48гб коштує 110-120.
І типу який сенс тоді в сторону вінди дивитись навіть? (Як написав вище, хіба що специфічний софт).
Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
Rucha
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 21.10.2025 20:34 Але комресія памяті на маку (zram на linux) так гарно працює.
Так на вінді компресія пам'яті також, як не дивно, працює.
alexeygalas
Member

Повідомлення

ArmagedoonZergs: 21.10.2025 20:34І виходить клоунада, коли ноутбук з норм екраном + 32+ памяті + нормальний корпус за 140к.
1. Йогу про 9 я вже місяць тому взяв жінці під фото. За 125 я отримав офф гарантію, версію з 64гб рам, 2тб, олед 120гц, 255h. Мак у нас з таким набором пам'яті коштує 200.
2. У мене є робочий мак від компанії, тому мені macos в печінках вистачає, щоб я ще після роботи нею користувався. Жахлива ос але мушу працювати.
3.
ArmagedoonZergs: 21.10.2025 20:34Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
Абсурд так думати )
І взагалі - брати мак щоб на емуляторі запускати віндовий софт? Нахіба.

За ціну прошки 16 собі я би взяв краще ThinkPad P1 gen 8 з 3.2k tandem oled 120hz
Ну і я не візьму мак для власного користування - бо мені потрібен спокій, що я можу на свому лептопі запустити будь-який специфічний софт, якщо стане така необхідність. І будь-яку стару гру
Востаннє редагувалось 21.10.2025 21:51 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 2 разів.
Rucha
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.10.2025 13:01 Пропоную обговорити Lenovo представляє надлегкий 16-дюймовий ноутбук Lecoo Air 16

Щось максимально дивне - корпус Yoga Slim із клавою Dell PRO ))
Дійсно, дивно чому Lenovo, маючи таку чудово клаву з трекпоінтом, все рідше і рідше її використовують.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Rucha: 21.10.2025 21:43все рідше і рідше її використовують.
Ця олдскульна клава з піпкою - це атрибут лише thinkpad. Це як ексклюзивна родзинка. Ні на йогах ні на ideapad ні на самих топових легіонах її немає і не буде.
А щодо цієї клави що на фото - просто леновівський увігнутий профіль клавіш і хід 1.5мм - найзручніша клава з усіх існуючих на сьогодні в лептопах. І бачити цю клаву тут дуже дивно.
radeon5870
Member

Повідомлення

Lenovo - гарні ноути, але оновлюють bios мало не кожного тижня
Filabatya
Member

Повідомлення

хіба поки новий)
zaqik
Member

Повідомлення

що то за копухтер такий, сів ненароком чи коліном наступив і вже по ноутбуку

Я бы больше сказал: что за ноут такой, что ни физического рычажка отключения беспроводных интерфейсов, а юсб отсыпают по заветам джопса "только мышка и принтер".
yuriy_dd
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.10.2025 14:19повернув через писк дроселів в мому екземплярі
поміняють?
ArmagedoonZergs: 21.10.2025 20:34взагалі нема ніякого сенсу брати зараз х86 ноутбук, якщо в тебе нема прямо якихось дуже специфічних вимог по софту який по якійсь причині на macOS не працює
добре що вже до багатьох це доходить
ArmagedoonZergs: 21.10.2025 20:34Але абсурд х2 що parallels тобі ще більше перформансу видасть у вінді від батарейки чим х86 ноутбук.
тут місцеві правду не люблять
alexeygalas
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.10.2025 08:12поміняють?
Я запросив повернення грошей. Хочу спробувати thinkpad x9-15 carbon
В розетці його прийняли, тобто тест на ознаки користування він пройшов. Я взагалі дуже дуже акуратно користуюсь технікою. Навіть руки мию перед роботою на клавіатурі. Тепер чекаю на діагностику технічного відділу. І тоді повернуть кошти. Це 1-2 тижні може бути
Rucha
Member

Повідомлення

alexeygalas: 21.10.2025 21:47 Ця олдскульна клава з піпкою - це атрибут лише thinkpad.
Ну і де цей атрибут у цього Thinkpad?
alexeygalas
Member

Повідомлення

Rucha: 22.10.2025 11:01Ну і де цей атрибут у цього Thinkpad?
X9 називають недо-сінкпедом, бо тут абсолютно нова клава, яку вони обкатують на цій моделі. І так вона без трекпойнту. Але всі інші атрибути присутні (вібро-трекпад, якісні матеріали, вага, краща камера, фінгерпрінт)
Ну і схоже через тонкість цієї моделі - тут фізично не можливо мабуть його розмістити.
Відповісти