Новини
Останні статті і огляди
Представлено оновлену гарнітуру Apple Vision Pro за ціною від 3499 доларів
-
Devijack
Member
Предлагаю обсудить Представлено оновлену гарнітуру Apple Vision Pro за ціною від 3499 доларів
Їх нічеого не вчить, навіть "популярність" через ціну за минулу модель.
-
Tiufin
Member
Якось не вражають нововведення, на відміну від ціни
-
erkins007
Member
Там не только вопрос цены. Просто щас ВР это или энтертеймент - игры, фильмы, аттракционы и для всего этого достаточно квеста за 500$ или симуляции для бизнеса - пилоты, хирурги, дизайнеры и для этих вещей нужна максимально открытая система и гибкость ПО.Devijack: ↑ 15.10.2025 20:46
В итоге недоразумение от Эпл с акумом на верёвочке было не интересно ни геймерам, ни бизнесу.
-
kairo
Member
Я вже чесно кажучи забув про існування даного девайса. Пограються ще рік-два і закриють лінійку.
-
Tiufin
Member
Дуже шкода. Були надії, що з приходом у ВР такого великого гравця, ця ніша отримає величезний поштовх для розвитку. Але, щось вони взагалі не виправдались.kairo: ↑ 15.10.2025 22:21 Я вже чесно кажучи забув про існування даного девайса. Пограються ще рік-два і закриють лінійку.
-
kairo
Member
Я думаю, що 95% людей просто не розуміють навіщо даний девайс. Більшість сценаріїв, які рекламувала Єппл на презентації Віжна, притягнуті за вуха.Tiufin: ↑ 16.10.2025 00:25Дуже шкода. Були надії, що з приходом у ВР такого великого гравця, ця ніша отримає величезний поштовх для розвитку. Але, щось вони взагалі не виправдались.kairo: ↑ 15.10.2025 22:21 Я вже чесно кажучи забув про існування даного девайса. Пограються ще рік-два і закриють лінійку.
- Використовувати його, як "великий екран для фільмів та серіалів? В людини, яка може віддати 3,5К за даний девайс, скоріш за все є хороший ТВ і дивитись фільм на ньому можна усією сім'єю, а не одному. А саме головне, не буде голова паритись від шолому.
- Використовувати, як "віртуальний монітор" для роботи? Використання повноцінного ПК чи ноутбука практичніше і комфортніше.
- Ігри? Як сказав Юра, користувачі Еппл не діти, щоб в ігри бавитись. Тому їх на Віжн практично немає.
-
Kyro
Member
Потому что для того чтобы порнуху смореть есть девайсы подешевле.Tiufin: ↑ 16.10.2025 00:25Дуже шкода. Були надії, що з приходом у ВР такого великого гравця, ця ніша отримає величезний поштовх для розвитку. Але, щось вони взагалі не виправдались.kairo: ↑ 15.10.2025 22:21 Я вже чесно кажучи забув про існування даного девайса. Пограються ще рік-два і закриють лінійку.
-
Nekros
Member
Як навіщо? Що би браузерити і ютубчик дивитись, це все на що єпловська техніка розрахована.kairo: ↑ 16.10.2025 00:32 Я думаю, що 95% людей просто не розуміють навіщо даний девайс.
Деякі кажуть що вони на макі працюють, але вся їх праця сходиться у тому що його використовують як друкарську машинку
-
erkins007
Member
Эпл вот вообще не тот игрок, который нужен для ВР на данном этапе.Tiufin: ↑ 16.10.2025 00:25Дуже шкода. Були надії, що з приходом у ВР такого великого гравця, ця ніша отримає величезний поштовх для розвитку. Але, щось вони взагалі не виправдались.
У них все продукты это "Амейзинг" и "экосистема", а в ВР это недостаточно.
Для ВР больше всего на данный момент делает Мета и Валв. Причем мета больше всех.
Именно цукер популяризировал автономные шлемы, именно он опустил цену ВР гарнитур до минимумам и сделал их удобными и доступными.
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
Смотреть фильмы в ВР это вполне норм, особенно 3д. Такой 3д эффект как в ВР вас ни даст ни один кинотеатр, не говоря уже про телевизор.kairo: ↑ 16.10.2025 00:32Використовувати його, як "великий екран для фільмів та серіалів? В людини, яка може віддати 3,5К за даний девайс, скоріш за все є хороший ТВ і дивитись фільм на ньому можна усією сім'єю, а не одному. А саме головне, не буде голова паритись від шолому.
У вас портативный большой экран, который можно с собой взять в командировку.
Но для фильмов достаточно квеста за 500$. Платить чисто за фильмы 3к никто не будет.
А вот это да, это поигрался разок и больше не используешьkairo: ↑ 16.10.2025 00:32Використовувати, як "віртуальний монітор" для роботи? Використання повноцінного ПК чи ноутбука практичніше і комфортніше
Советую попробовать тройку. Проблемы двойки были в линзах Френеля - лучи бога, размытие и прочее. Всего этого панкейк оптика тройки лишена.kairo: ↑ 16.10.2025 00:32В мене був Квест 2 в свій час. Класний девайс за свої гроші. Але довго в ньому не висидиш, кіно дивитись некомфортно
-
Scoffer
Member
3д телеками вже побавились і забули що такі і були. Контенту немає. Тих 3д фільмів можна порахувати по пальцям, та і в тих що є в 3д не увесь фільм, а лише кілька сцен.erkins007: ↑ 16.10.2025 04:47Такой 3д эффект как в ВР вас ни даст ни один кинотеатр, не говоря уже про телевизор.
-
Oxygen2002
Junior
Обробка світлин, рендер та відеомонтаж. По музиці також є певні моменти і це вже давно відомо, а автономність дає свої плюси. Навіть на старому який ще мав інтел проц він до 6-8 годин на акб який точно не орігінал працює, сам особисто в тому переконався. Так що не треба так опускати надгризок.Nekros: ↑ 16.10.2025 02:14Деякі кажуть що вони на макі працюють, але вся їх праця сходиться у тому що його використовують як друкарську машинку
Телік ще далі є і час від часу переглядаю. Аватар один із самих ефект-кіно як на мене.Scoffer: ↑ 16.10.2025 09:563д телеками вже побавились і забули що такі і були. Контенту немає. Тих 3д фільмів можна порахувати по пальцям, та і в тих що є в 3д не увесь фільм, а лише кілька сцен.
-
Alex646
Member
Наче казали, шо перший девайс провалився, бо на ньому прон не можна було дивитись.
-
tablestikus
Member
А на ноутах з лінуксом чи віндою у більшості випадків для роботи не так само використовуються?Nekros: ↑ 16.10.2025 02:14 але вся їх праця сходиться у тому що його використовують як друкарську машинку![]()
-
МОНАХ
Member
► Не скажу за відеомонтаж,Nekros: ↑ 16.10.2025 02:14 Деякі кажуть що вони на макі працюють, але вся їх праця сходиться у тому що його використовують як друкарську машинку![]()
- спойлер
- бо дійсно на Мак-ах багато хто, зустрічав, редагує відео і хвалить, що дуже круто, але от що до 2D-графіки, в якій трохи "варюся", то дуже часто зустрічаю ситуацію... "сліпу інерцію" (чи як це назвати?), в тому сенсі, що багато хто вважає, що без Мак-а ти не будеш справді вмілим дизайнером і не зможеш досягти вершини своїх професійних навичок, навіть, якщо вони у тебе справді є!
Банально, люди, що займаються "художкою", дизайном... переповідають один одному, мол, бери Мак - там настільки все зручно, що саме ПЗ допомагає, навіть, як щось в тебе по базі не дуже виходить.
► Це - з одного боку. А з іншого - ...
Якось на мене вийшла конторка, яка займалася художнім оздобленням портретів - їм сподобалося, як я "про-дрім-артив" одну співачку. По факту - це була промальовка поверх фото (те, що зараз ШІ при правильних промптах робить за пару хвилин). "Це ж ви в Прокріейті робили, еге ж?!" - "Та - нє, "зборка" у Фотошопі, "мальовка" в Кріті..." - "Як?! А Прокріейт ви не використовуєте?" - "Ну, я можу, звісно... встановити на "віртуалку" всю цю бодягу, але навіщо, якщо я і без цього нормально справляюся?" - "А! То ви не на Мак-у працюєте?!" - "Нє. У мене взагалі техніки "Епла" немає..." - "А виглядає так м'яко, ніби ви то в Прокріейті малювали..." - "Ну, ви мені скажіть, ЩО робити, а краще покажіть ЯКИМ воно має бути на виході - я вам зроблю... яка різниця на чому я буду працювати, якщо вам подобається фінальний результат?" - "Е - ні, розумієте, у нас професійна етика і взагалі проф-стандарти під Прокріейт, нам потрібно, щоб ви працювали на нас з Мак-ом..." - "
... так ви ж самі признали, що моя робота вам здалася зробленою в прокріейті, то яка різниця" - "Ви - не розумієте..."... Я - в ах... ах-якому-здивуванні тоді побував.
► І левова частка дизайнерів зараз, яких знаю або в групах з якими перебуваю - підключають Мак-и до великих проф-моніторів і наярюють так...
-
capodin
Junior
хм... надо в шлеме оставить только экраны с линзами и датчики всякие %)
а все остальное убрать по проводу как и аккум
а все остальное убрать по проводу как и аккум
-
1234waltz
Member
ЖестьМОНАХ: ↑ 16.10.2025 11:55 "Е - ні, розумієте, у нас професійна етика і взагалі проф-стандарти під Прокріейт, нам потрібно, щоб ви працювали на нас з Мак-ом..."
-
МОНАХ
Member
► Це були 2021-22 роки, коли я фулл-тайм був зайнятий на фрілансі, причому на дикому фрілансі - дичини я тоді всякої натерпівся