Новости
Последние статьи и обзоры
Комп'ютер перестав передавати зображення на монітор.
-
Bornodia
Junior
Добрий день. Два дні тому повернувся уночі додому, вирішив запустити свою машину та шось глянути в інтернетах. Але вже через півгодинки пішов спати - комп просто не запустився. А якщо точніше, то він почав запускатись, але через декілька секунд просто заглох; до того ж, шось начало сильно гудіть в ньому. Вирішив перевірити системник наступного дня. Так і зробив. Візуальний огляд нічого не дав, ну, окрім того, що була помітна відсутність очистки пк від пилу в районі півроку. Очистив от тої сірої маси материнку, стіни коробки, відеокарту, роз'єми під оперативку; переставив на всякій пожарний батарею біос. Здається, після цього, комп'ютер почав запускатись і не вимикатись. Але проявилась інша проблема: монітор наче і працює, але він темний і не відображає нічого. От прям взагалі. Якщо пк у вимкненому стані, то монітор хоч просе перевірити підключення по hdmi, та і колір там не геть чорний, а трошки світліший(така особливість цього самсунгівського монітору; в інтернетах пишуть, шо у них тоже монітор не переходе у спячку коли пк не работає), а от коли комп'ютер включений, то монітор просто чорний. До того ж, у розібраному стані стало чутно якийсь тріск від блоку живлення, наче там шось не в порядку з електропостачанням, чи шо то воно. Після розкрутки гвинтів на блоці живлення сразу вспомнив, шо якшо під кришкою сістємніка бувало хоть трошки прибирав пил, то от цю комплектуючу на 400w я не відкривав ніколи за 5 років користування пк. Почистив від пилі, але ніякого результату це не дало - як тріщало, так і тріщить. Почистив пил і під платою, але теж ніякого результату. Ну, хіба шо дивиться на цю всю картіну стало не так страшно. Але додам, що пил прибрав не весь. Тільки те, до чого було легко дістати зубочисткою і зішкрібти. А от шо там ще дальші я не знаю, і як то убрать теж не знаю. Десь тут підключився мій батько та розібрав свій пк, дав свій БЖ, який також на 400в, але тікі більший по розмірам. Поставили, підключили, але екрану все одно немає. До того ж вирішили перевірити мій БЖ на його пк, але він і там не працював. На цьому зробив висновки, що винен не тільки мій БЖ, але можливо і щось з іншими комплектуючими не так. Більше всього підозр падає на материнську плату, але ніяк довести її причетність до проблеми я не можу. Також важливо зазначити, що під час роботи БЖ, який мені дав батько, перестали крутитись кулери відеокарти. Якщо з моїм блоком вони крутяться, то з йогошнім - ні. У підсумку, судячи з усього цього, з'явились підстави думати, що щось було пошкоджено моїми руками саме під час огляду, хоча й це щось не дуже помітне. Можливо не робе відеокарта, але прямо зараз замінити на іншу немає можливості - з'явиться вона тіко на днях. Сам тріск у блоці йде наче від його центральної частини, але точно казати не можу: сам по собі він доволі компактний, тому виявлення конкретної точки шуму є доволі проблематичною задачею. Батько пропонує відвезти пк до тех центру brain чи якоїсь іншої майстерні, але перед тим вирішив попросити вашу громаду допомогти чимось, бодай думкою з приводу моєї проблеми. При перечитуванні також згадав, що варто згадати те, що з батьком ми пробували підключити його монітор. Мій самсунг підключається прямо до відеокарти по hdmi, а от батьковий філіпс іде до материнської плати через шось інше, назви чого я, на жаль, не знаю. І тим не менше, монітор все одно не показав ніякої картинки. Ставили ми його разом з моїм БЖ. Можливо варто поставити і батьковий БЖ і його монік, шоб точно діагностувати проблему не лишінь у блоці живлення, а й у чомусь іншому. Дякую за час, що приділили моїй писанині. 
-
VolandInferno
Member
Я втомився поки читав. І нічого не зрозуміло. Це якесь художнє ессе. Або навіть блокбастер.
-
Georgin
Member
Bornodia
Вітаю.
Якщо Ви хочете почути реальну пораду - будь ласка пишіть чітко, по пунктах, без лірики:
1. Повна конфігурація Вашого ПК.
2. Проблема.
3. Ваші дії для діагностики і усунення проблеми.
4. Результат Ваших дій.
Вітаю.
Якщо Ви хочете почути реальну пораду - будь ласка пишіть чітко, по пунктах, без лірики:
2. Проблема.
4. Результат Ваших дій.
Последний раз редактировалось Georgin 09.10.2025 13:04, всего редактировалось 1 раз.
-
Ostin
Member
Варто поставити спочатку інший БЖ, який точно працює на іншій машині. Потім іншу відеокарту (яка теж точно працює в іншому ПК). Якщо таке є в зоні доступу. Якщо ж ні - то завезти на огляд.Bornodia: ↑ 09.10.2025 12:51варто поставити і батьковий БЖ
Читати було дійсно важко
-
Bornodia
Junior
Прошу пробачити за таку незрозумілу подачу 
-
Ostin
Member
Перечитав ще раз. Не робіть більше нічого та віддайте в сервіс на огляд. Тут я без жартів чи іронії.Bornodia: ↑ 09.10.2025 12:51вирішили перевірити мій БЖ на його пк, але він і там не працював ... під час роботи БЖ, який мені дав батько, перестали крутитись кулери відеокарти. Якщо з моїм блоком вони крутяться, то з йогошнім - ні ... з'явились підстави думати, що щось було пошкоджено моїми руками саме під час огляду
-
Bornodia
Junior
1. Материнка msi h310m pro-vd plus;Georgin: ↑ 09.10.2025 13:02 Bornodia
Вітаю.
2. Проблема.
4. Результат Ваших дій.
бж компанії TOPcool 400w, але не знаю як визначити точну модель.
процесор і3 9100f;
оперативки 8 гб;
2 ссд;
відеокарта gtx 1650 super
2. Перша проблема. Комп'ютер через декілька секунд після запуску вимикається.
Після моїх дій проблема друга. Комп'ютер запускається, гудить і працює, але на екран не виводиться ніяка інформація.
3. Для першої проблеми очистив від пилу, спробував перезапустити біос. Коли почалася друга проблема, то поставив інший бж, монітор.
4. Получілось виправити першу проблему, але поки що на цьому все
-
Ostin
Member
На всякий випадок перепідключіть відеокарту. Тобто вийняти і від'єднати все, потім протерти контакти, вставити назад, прикрутити і під'єднати додаткове живлення (якщо воно є).Bornodia: ↑ 09.10.2025 13:18Комп'ютер запускається, гудить і працює, але на екран не виводиться ніяка інформація
-
VolandInferno
Member
Я не впевнений, що така компанія навіть існує. Сталю на БЖ.Bornodia: ↑ 09.10.2025 13:18бж компанії TOPcool 400w
-
Bornodia
Junior
Живлення підключенне, з роз'ємами наче теж біди не повинно бути. А от с тєрмопастой біда.. Вона там за п'ять років то і не мінялась ні разу..Filabatya: ↑ 09.10.2025 13:20 Можливо якийсь розєм на мамці недоклацнули, або живлення на відусі
Термопасту на проці коли міняли?
Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Від'єднав, протер, поставив, закрутив. Нічого не змінилось. Дякую всім за допомогу і коментарі. В сервіс так в сервісOstin: ↑ 09.10.2025 13:21На всякий випадок перепідключіть відеокарту. Тобто вийняти і від'єднати все, потім протерти контакти, вставити назад, прикрутити і під'єднати додаткове живлення (якщо воно є).Bornodia: ↑ 09.10.2025 13:18Комп'ютер запускається, гудить і працює, але на екран не виводиться ніяка інформація