Новини
Останні статті і огляди
Голова Phison вважає, що дефіцит флешпам’яті NAND може тривати ціле десятиліття
-
Georgin
Member
Пропоную обговорити Голова Phison вважає, що дефіцит флешпам’яті NAND може тривати ціле десятиліття
Як же ви всі ******* з цими штучними дефіцитами і тупими виправданнями.
Пишіть вже чесно, як мені відповів один продаван на OLX: "знаю, що ціна нереально висока, але чекаю лоха для продажу по місцю".
Як же ви всі ******* з цими штучними дефіцитами і тупими виправданнями.
Пишіть вже чесно, як мені відповів один продаван на OLX: "знаю, що ціна нереально висока, але чекаю лоха для продажу по місцю".
-
Ostin
Member
Ну, це вже неодмінно скайнет скоро має бути, бо стільки ресурсів в нікуди не можна ж просрати.
Не можна ж?
Не можна ж?
-
Keyser Soze
Member
Уже ж была статья/исследование, что все эти дата-центры в США строят для того, чтобы не обвалилась экономика США, типа отсрочка, а может и выход из той ямы, где они сейчас могли бы быть. А AI, старгейты и другая лапша здесь только для прикрытия... Ну, пипл хавает, и ладно...
Потом будут стоять эти "великие стройки", как в своё время небоскрёбы в Чикаго с разбитыми окнами и собаками, бегающими по улицам города вместо людей...
Потом будут стоять эти "великие стройки", как в своё время небоскрёбы в Чикаго с разбитыми окнами и собаками, бегающими по улицам города вместо людей...
-
waryag
Member
Як зручно! Гріх не підняти ціни!
-
MqM
Member
Життя в дефіциті нова норма, не про такий кіберпанк ми мріяли
То немає чогось, то вже знову дорожчає
То немає чогось, то вже знову дорожчає
-
unique-neon
Member
Я все думав, що кіберпанк про дефіцит ресурсів і помийки мегаполісиMqM: ↑ 03.10.2025 14:11Життя в дефіциті нова норма, не про такий кіберпанк ми мріяли
-
MqM
Member
Кіберпанк якраз про те, що базові технології доступні, а проблеми в доступності медичних, соціальних, та загалом низькому рівні життя, ну й там ще деградація норм моралі, коли споживацтво стоїть в абсолюті цінностейunique-neon: ↑ 03.10.2025 14:20Я все думав, що кіберпанк про дефіцит ресурсів і помийки мегаполісиMqM: ↑ 03.10.2025 14:11Життя в дефіциті нова норма, не про такий кіберпанк ми мріяли![]()
-
zaqik
Member
Делать хорошо мало
Делать хорошо много
Делать плохо много
---вы сейчас здесь---
Делать плохо мало
Делать хорошо много
Делать плохо много
---вы сейчас здесь---
Делать плохо мало
-
daesz
Member
Як влучно висловився один із форумчан - лолі самі себе не відгенеруютьOstin: ↑ 03.10.2025 12:47стільки ресурсів в нікуди не можна ж просрати
-
zalizo_org
Member
Як же здивується Хейн-Сенг Пуа, коли YMTC скористається недолугими генераторами дефіциту і відіжме в них ринок на свою користь завдяки повальному демпінґу.
-
Alligator
Member
Делать плохо, мало и дорого - nVidia з 2020 року.zaqik: ↑ 04.10.2025 00:51 Делать хорошо мало
Делать хорошо много
Делать плохо много
---вы сейчас здесь---
Делать плохо мало
А взагалі хочу, щоб стався якийсь науковий небачений прогрес через що з'явиться якийсь новий тип пам'яті і всі склади флешпам’яті NAND з мріями інвесторі про десятиліття перетворились у тикву
-
mertvei
Member
Alligator
Не дадуть з'явитися,потоплять відразу це сто процентів не здивуюся якщо такий тип вже і існуе ,але його тримають в секреті.
Не дадуть з'явитися,потоплять відразу це сто процентів не здивуюся якщо такий тип вже і існуе ,але його тримають в секреті.
-
MqM
Member
Це якщо зявиться сторонній новий виробник, існуючі самі собі шкодити не будутьAlligator: ↑ 04.10.2025 13:50Делать плохо, мало и дорого - nVidia з 2020 року.zaqik: ↑ 04.10.2025 00:51 Делать хорошо мало
Делать хорошо много
Делать плохо много
---вы сейчас здесь---
Делать плохо мало
А взагалі хочу, щоб стався якийсь науковий небачений прогрес через що з'явиться якийсь новий тип пам'яті і всі склади флешпам’яті NAND з мріями інвесторі про десятиліття перетворились у тикву![]()
-
Alexsandr
Member
Если NAND дорого, возможно всплывет какая-то альтернатива из Китая или где-то.
-
sensey
Member
Сподіваюсь продавець той то не ви?Georgin: ↑ 03.10.2025 11:59 Пропоную обговорити Голова Phison вважає, що дефіцит флешпам’яті NAND може тривати ціле десятиліття
як мені відповів один продаван на OLX: "знаю, що ціна нереально висока, але чекаю лоха для продажу по місцю".
-
lw_007
Member
Вангую що це тільки початок. Заводи будуть ще розбудовувати і розбудовувати, але за попитом не встигнуть.sensey: ↑ 04.10.2025 23:06 Але якщо серйозно читайте уважно і там написано 40% від загального обсягу, цього цілком достатньо створити дефіцит на роки і це тільки одна опен аі. Є інші. На скільки відомом вони заключили договір із самсунг та хунікс про поставу відразу пластин. І це тільки попередня інфа. Завод в техасі дійсно будують це не потужна піздятіна по телемарафону.
Особисто активно слідкую і юзаю ШІ з середини 2022. І якщо тоді для мене це ще виглядало як іграшки, то наразі я вже офігєваю з прогресу всього за рік (генерація відео, наприклад, за рік перетворилася з прототипу в більш-менш юзабельне рішення).
Уявляєте що буде з попитом, коли інтерес до можливостей ШІ вийде з кола техногігантів і зпуститься на рівень мас продакшену?
відеокліпи, кінопродакшн, 3д дизайн ітд, UI+верстка, RnD. Прототипи вже є (але поки не friendly)
-
s1nedus
Member
Було б плохо (Как у интел), не сидели б они с 95% рынка ПКAlligator: ↑ 04.10.2025 13:50Делать плохо, мало и дорого - nVidia з 2020 року.zaqik: ↑ 04.10.2025 00:51 Делать хорошо мало
Делать хорошо много
Делать плохо много
---вы сейчас здесь---
Делать плохо мало
А взагалі хочу, щоб стався якийсь науковий небачений прогрес через що з'явиться якийсь новий тип пам'яті і всі склади флешпам’яті NAND з мріями інвесторі про десятиліття перетворились у тикву![]()
-
Alligator
Member
у якому місці у інтела 95%?s1nedus: ↑ 05.10.2025 03:16Було б плохо (Как у интел), не сидели б они с 95% рынка ПК
-
Georgin
Member
А Ви часом не зі Львова, з Личаківського району? І звати Вас часом не Андрій? А то я теж тепер маю деяку підозру, хто саме був той бариганsensey: ↑ 04.10.2025 23:06Сподіваюсь продавець той то не ви?Georgin: ↑ 03.10.2025 11:59 Пропоную обговорити Голова Phison вважає, що дефіцит флешпам’яті NAND може тривати ціле десятиліття
як мені відповів один продаван на OLX: "знаю, що ціна нереально висока, але чекаю лоха для продажу по місцю".![]()
...
-
s1nedus
Member
Перечитайте ещё раз, у нвидии 95% потом что все хорошо, а вот у интел дай бог чтоб 50% осталосьAlligator: ↑ 05.10.2025 11:44у якому місці у інтела 95%?s1nedus: ↑ 05.10.2025 03:16Було б плохо (Как у интел), не сидели б они с 95% рынка ПК