Новини
Останні статті і огляди
Подбор курвы на каждое ядро
-
foreest
Junior
3 недели назад купил 7500ф, но по всей видимости не повезло с камнем и курву он отказывается держать. Стабильно работает только при -9 (и это без разгона, хочу просто температуру немного скинуть). Как оптимально подобрать и тестировать при подборе на каждое ядро по отдельности? Вчера весь день пытался подбирать, под конец на какие-то ядра выставил -20, -15, некоторые на -9. ОССТ час прошел без ошибок с настройками Avx2, но позже во время игры комп ушел в ребут. Если есть те, кто подбирал курву на каждое ядро по отдельности, поделитесь опытом как подбирали, как тестировали и на сколько долго
-
tablestikus
Member
foreest
Береш руками підбираєш ганяючи кожен раз в навантаженні довго.
-
foreest
Junior
Ну це зрозуміло, але як краще тестувати? Бо те ж ОССТ вчора стабільно тест пройшов, але у грі стався ребу. Умовно виділяти один день на кожне ядро, підбирати значення, грати весь день і якщо все ок - переходити на інше ядро?tablestikus: ↑ 26.09.2025 18:55 foreest
-
tablestikus
Member
foreest
прайм, сінебенч - ну і це не показник. Бо в мене на 9800х3д в тестах жило на -35, а по ітогу стабільно без ребутів раз на 4-5 днів стало жити тільки після зниження до -28 курви.
прайм, сінебенч - ну і це не показник. Бо в мене на 9800х3д в тестах жило на -35, а по ітогу стабільно без ребутів раз на 4-5 днів стало жити тільки після зниження до -28 курви.
-
waryag
Member
Не проще заменить процессор?foreest: ↑ 26.09.2025 09:30 3 недели назад купил 7500ф, но по всей видимости не повезло с камнем и курву он отказывается держать. Стабильно работает только при -9 (и это без разгона, хочу просто температуру немного скинуть). Как оптимально подобрать и тестировать при подборе на каждое ядро по отдельности? Вчера весь день пытался подбирать, под конец на какие-то ядра выставил -20, -15, некоторые на -9. ОССТ час прошел без ошибок с настройками Avx2, но позже во время игры комп ушел в ребут. Если есть те, кто подбирал курву на каждое ядро по отдельности, поделитесь опытом как подбирали, как тестировали и на сколько долго
-
ddO
Member
Я коли андервольтив в своїх ноутах інтеловські проци (коли це ще можна треба було робити) звернув увагу, що при максимальному навантаженні вони працюють стабільніше чим при якихось "перехідних" (?) режимах. 8750h міг зациклений сінебенч тримати при -0,145v безмежно довго, однак в грі 3-5 хв і bsod (інколи bsod_и були просто при перегляді браузера)(стабільна була -0,130V). Тоді я припустив що ребути стаються не тоді, коли процесор працює на максимальному навантаженні при стабільній напрузі, а при частих змінах навантаження частот та напруг (як в іграх, наприклад). Я просто запускав відьмака та паралельно андервольтив по -0,005V в XTU. BSOD були буквально за 2- 7хв, поки не знайшов стабільної напруги. Ні сінебенч ні тест від аїди не давали настільки відповідних даних по стабільності системи як просто 10хв гри. Ну це чисто мій досвід, у Вас може бути все по-іншому.foreest: ↑ 26.09.2025 21:39 Ну це зрозуміло, але як краще тестувати? Бо те ж ОССТ вчора стабільно тест пройшов, але у грі стався ребу. Умовно виділяти один день на кожне ядро, підбирати значення, грати весь день і якщо все ок - переходити на інше ядро?