Intel продовжить розробку своїх GPU після масштабної угоди з NVIDIA

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Intel продовжить розробку своїх GPU після масштабної угоди з NVIDIA

Думаю, Хуанг вперся у можливості АРМ (Юра, фас! :laugh: ) і хоче х86 для своїх прискорювачів, великих і маленьких.
І щоб два рази не вставати - випустити щось для х86 портативок, а може й влізти на некстген консолі.

А в перспективі - якщо не поглинути інтел, то намутити ліцензію х86.
1234waltz
Member

Повідомлення

waryag: 19.09.2025 09:30 І щоб два рази не вставати - випустити щось для х86 портативок, а може й влізти на некстген консолі.
Вже не влізуть. Чипи для PS та XBOX вже в розробці та законтрактовані. А Світч 2 буде ще без проблем 5 років в такому самому вигляді (з періодичними шрінками по техпроцесу, акуму та екранам) випускатись і навіть потім з АРМ не злізе, бо вже є LEGACY велике.
Хіба що на хендледи щось успішніше за актуальні MSI Claw, але в першого гену Claw була головна проблема саме в тому, що треба було твікати жор CPU, бо стільки ядер та така продуктивність тому Xe iGPU не потрібна була просто.
Anytime
Member

Повідомлення

Як вчора побачив новину подумав, ARM купити не дали, а тут намалювався інший цікавий варіант. На англомовних ресурсах не мало коментарів, що 20 років назад Intel мало не купив Nvidia, а тепер помінялися місцями. Дехто вірить, що Nvidia допоможе з інженерними ресурсами, бо маркетингових забагато. Ще один коментарій з сарказмом посміхнув "Holy cow. The 2 most consumer friendly companies in the techspace working together. Great news."
ddO
Member

Повідомлення

Звичайні процесори, ймовірно, збережуть власну графіку Intel
Що досить дивно, адже я думав що саме на цей сегмент nvidia і націлилася. Ark 140V та 890m уже догнали 1650 от і зеленим нікуди пристроїти свої MX чіпи. Взагалі останні MX про які я хоч щось чув - то були MX550 ще на архітектурі Turing. З того часу уже три архітектури вийшло, там на складах nvidia відбраковки, мабуть, на млрд_и доларів - от вони і вирішили її кудись пристроїти. Там уже були новини про кооперацію із mediatek де будуть ARM процесори із графікою Nvidia. Ну подивимось що із цього получиться.
BotVasya
Member

Повідомлення

А що не так з consumer friendly? Тобто мені просто цікаво чи це означає що купив щось і воно працює, чи щось інше? Наприклад cuda працює суперово в порівнянні з ROCm, або всілякі DLSS. Доречі ніколи не було проблем із сумісністю ні на Інтел ні на Нвідіа на відміну від АМД.
erkins007
Member

Повідомлення

BotVasya: 19.09.2025 10:50А що не так з consumer friendly?
Ну типа нвидиа (которая длсс4 раскатала аж до 20 серии) это корпорация зла, а АМД (которая кинула на фср4 даже тех людей которые в январе видяху купили) это корпорация добра. Не перепутайте.
VovaII
Member

Повідомлення

Пишуть про RTX? І яка буде потужність блоку RTX в інтегрованих відео? Хоча б як у 2060? — І який тоді сенс у ньому? Він же такий слабкий буде, що його ж взагалі ніхто використовувати не буде.

А з приводу взаємодії, нагадаю перероблене прислів'я: "китаєць китайця — побачить здалеку".
Alexsandr
Member

Повідомлення

VovaII: 19.09.2025 13:56 Пишуть про RTX? І яка буде потужність блоку RTX в інтегрованих відео? Хоча б як у 2060? — І який тоді сенс у ньому? Він же такий слабкий буде, що його ж взагалі ніхто використовувати не буде.

А з приводу взаємодії, нагадаю перероблене прислів'я: "китаєць китайця — побачить здалеку".
Для офиса, может блоки для ИИ и т..п не так млао случаев когда важен сам факт поддержки технологии, а скорость если не совсем медленно, то не главное. Вплоть до эффектов анимации на ОС.
nochnik89
Member

Повідомлення

Умные подкупили пораньше) хех
спойлер
Зображення
Nehrk
Member

Повідомлення

Нвидиа всегда свои чипы хотела и вопреки всем воплям бомжей свитчи продаются сотнями миллионов. За пять миллиардов получить присутствие в десктопе стоимостью в два майнкрафта или маааленький кусочек зарыги бетесды и потенциальное расширение связи с интелом и МТК лол
Відповісти