Новини
Останні статті і огляди
Ноутбук та павербанки
-
Reinmar
Member
Є актуальна для багатьох задача - зарядити ноут від павербанка.
Почитавши інтернет, пишуть всюди, що треба павер на 65+W і в принципі все.
Питання, чи є саме потужність 65+W запорукой успіху чи треба в 1 чергу,щоб банка давала потрібний вольтаж? Як розумію це для ноутів 19-20 В?
І друге питання, в мене Lenovo IdeaPad Gaming, він не зараяджається від type c, рідна зарядка square з блоком на 135w. На алі є перехідники з type c на square. Якщо я це все підключу до павера на 100w (20В*5А) - 99%, що повинно спрацювати?
Поділіться досвідом
Питання, чи є саме потужність 65+W запорукой успіху чи треба в 1 чергу,щоб банка давала потрібний вольтаж? Як розумію це для ноутів 19-20 В?
І друге питання, в мене Lenovo IdeaPad Gaming, він не зараяджається від type c, рідна зарядка square з блоком на 135w. На алі є перехідники з type c на square. Якщо я це все підключу до павера на 100w (20В*5А) - 99%, що повинно спрацювати?
Поділіться досвідом
-
Ortyomko
Member
такReinmar: ↑ 03.09.2025 18:44 Якщо я це все підключу до павера на 100w (20В*5А) - 99%, що повинно спрацювати?
-
Filabatya
Member
він так добряче цей перехідник гріється, коли 135ткої рідною заряджаю с22+ на 45в макс і не питайте для чого я це роблю 
-
Klon
CG graphikos fan
Reinmar
Треба дивиться на орігінальне зарядне ноута і що там стоїть , а там може і 12в стоять (і можливо с таким "вхідним пропуском" буде працювати і на дешевих банках , принаймні у виключеному стані, народ так підрубав автомобільні аккуми к ноутам в блекаути).
Але зараз в ноути вставляють 20в - тут вже потрібна банка яка таке вміє, а це Quick Charge 3.0+ , і це банки з 65Вт+ .
Ну і якщо гугліли то знаєте що потрібен перехідник-актіватор ціх 12\20в - ну цього на Алі повно.
І краще "перехідник" брати не "бутербродом" звязки проводов , а довгий тайп-С на ноутовский, так менше втрат на роз'ємах і вони менше гріються.
У мене два Легіони 20років = при блекаютах юзаю екофлоу\повербанк (ZMI 210) через перехідник (щоб через інвертори не гоняти).
В цілому окей = на 20Вт інет праці все холодное, при 20-45Вт офісной праці\старих іграшок теплий, а якщо гоняти більше к 60+ то перехідник вже дійсно горячий.
Якщо вам "перебиться" в доме\є транспорт = краще взяти большой повербанк на ЛиФо4, або мелкую екофлошку, ціна буде +-однакова.
А якщо таскати в сумці = то вже треба шукати , бо Ромоси 65Вт з круглим єкраном у всіх дуба далі, ну мій ZMI (QB826G) норм, але якщо брати за десь за 2,5к грн, бо і обьем маловат і на літіії.
Треба дивиться на орігінальне зарядне ноута і що там стоїть , а там може і 12в стоять (і можливо с таким "вхідним пропуском" буде працювати і на дешевих банках , принаймні у виключеному стані, народ так підрубав автомобільні аккуми к ноутам в блекаути).
Але зараз в ноути вставляють 20в - тут вже потрібна банка яка таке вміє, а це Quick Charge 3.0+ , і це банки з 65Вт+ .
Ну і якщо гугліли то знаєте що потрібен перехідник-актіватор ціх 12\20в - ну цього на Алі повно.
І краще "перехідник" брати не "бутербродом" звязки проводов , а довгий тайп-С на ноутовский, так менше втрат на роз'ємах і вони менше гріються.
У мене два Легіони 20років = при блекаютах юзаю екофлоу\повербанк (ZMI 210) через перехідник (щоб через інвертори не гоняти).
В цілому окей = на 20Вт інет праці все холодное, при 20-45Вт офісной праці\старих іграшок теплий, а якщо гоняти більше к 60+ то перехідник вже дійсно горячий.
Якщо вам "перебиться" в доме\є транспорт = краще взяти большой повербанк на ЛиФо4, або мелкую екофлошку, ціна буде +-однакова.
А якщо таскати в сумці = то вже треба шукати , бо Ромоси 65Вт з круглим єкраном у всіх дуба далі, ну мій ZMI (QB826G) норм, але якщо брати за десь за 2,5к грн, бо і обьем маловат і на літіії.
-
anatolikostis
Member
маю декілька ноутів з type-c power та декілька повербанків 100W (40000mah)
офісник асер той повербанк заряджає гарно, а от продуктивніша модель перегріває повербанк десь через 20 хв зарядки - не можуть вони довго давати високий ток та напругу
а ігореві леоніди - думаю буде та сама каша с перегрівом під час заряду
ну або шукати повербанки на 140Вт - такі є.
офісник асер той повербанк заряджає гарно, а от продуктивніша модель перегріває повербанк десь через 20 хв зарядки - не можуть вони довго давати високий ток та напругу
а ігореві леоніди - думаю буде та сама каша с перегрівом під час заряду
ну або шукати повербанки на 140Вт - такі є.
-
Reinmar
Member
20В на 6,75АKlon: ↑ 03.09.2025 21:36Треба дивиться на орігінальне зарядне ноута і що там стоїть
такий дивлюсьІ краще "перехідник" брати не "бутербродом" звязки проводов , а довгий тайп-С на ноутовский
https://rozetka.com.ua/ua/452134355/p45 ... gIsqvD_BwE
цікавий,але 4к... Вже недалеко і початкові станції BluettiZMI (QB826G)
-
Klon
CG graphikos fan
20в, дійсно треба Quick Charge 3.0, це банки 65ВтReinmar: ↑ 04.09.2025 01:4020В на 6,75А
так, похожий (але дивиться на якість кабелю, бо це все з Алі, і якість різна).Reinmar: ↑ 04.09.2025 01:40такий дивлюсь
тому і писав що його ціна 2,5 (а ті 4к це вже перекупи ломять), якщо є 6-8к і для дома, то берить щось по типу EcoFlow RIVER 2 - там вже 300Вт і ЛіФо4+інвертор 220 бонусомReinmar: ↑ 04.09.2025 01:40цікавий,але 4к... Вже недалеко і початкові станції Bluetti
-
Bender911
Member
Погравшись з банками особисто для себе вирішив перейти на малі станції. Мала Блюєті що найменьше від гарного виробника, 5 років гранатія, без перегрівань, не загориться від перегріву як звичайний китайський павер на Lion. Заряджати все одно через type C, що більше на довго вистачало.Reinmar: ↑ 04.09.2025 01:40 цікавий,але 4к... Вже недалеко і початкові станції Bluetti
-
Grava
Member
В мене такий самий, брав на Алі в 2 рази дешевше. Але в мене х270, тому макс 55вт бачив споживання, ніяких проблем.Reinmar: ↑ 04.09.2025 01:40такий дивлюсь
-
big_bang
Member
на моєму досвіді - якщо ноут не використовує дискретну графіку, то бере він відносно мало.
тобто, які завдання хоче вирішити автор ?
я для свого офісника підібра зв'язку з павербанка на 65вт, type c - type c кабеля на 240вт (прозапас) та тригера на 20в з Алішника.
Для автора - 135вт це потужність, що необхідна для заряду батареї та живлення ноута у максимальному робочому режимі.
Якщо, хочете використовувати саме так, то треба шукати банку на 135вт і більше, а у випадку офісних задач - думаю 80вт буде з головою.
Тригерів на Алі ПРИДОСТАТНЬО !!!
тобто, які завдання хоче вирішити автор ?
я для свого офісника підібра зв'язку з павербанка на 65вт, type c - type c кабеля на 240вт (прозапас) та тригера на 20в з Алішника.
Для автора - 135вт це потужність, що необхідна для заряду батареї та живлення ноута у максимальному робочому режимі.
Якщо, хочете використовувати саме так, то треба шукати банку на 135вт і більше, а у випадку офісних задач - думаю 80вт буде з головою.
Тригерів на Алі ПРИДОСТАТНЬО !!!
-
Reinmar
Member
зарядити ноут на 100% від банки, або підключити при розрядженому акб і працювати від неї (якщо це можливо, бо може спочатку йде заряд основного акб) в виключно офісних задачах - пошта,ворд,ексель,пдф. Банка є на 100W по type c.які завдання хоче вирішити автор ?
Відправлено через 36 секунд:
Grava
так,розетка для прикладу,візьму такий самий на алі
-
big_bang
Member
ну, беріть кабель + тригер і тестуйтеReinmar: ↑ 04.09.2025 11:45 Банка є на 100W по type c.
не бачу причини ще щось обговорювати
-
tornadox
Member
Reinmar
1. дивишся на стандарти які підтримує ноутбук і повербанк. Якщо ноутбук підтримує PD (тобто зарядка через type-c) і повербанк також, то якщо в ПБ буде більше ват - все буде працювати. Це дуже елементарно, умовно ноуту потрібен PD 45w і а в тебе повер видає 65w - все буде працювати. Якщо звісно ситауція навпаки, наприклад ноут споживаж 100вт PD а банка видає 65, тут 50/50, все залежить від контролера в ноуті, але я би сказав що ймовірніше буде працювати.
2. якщо на ноуті круглий штекер, тобі потрібен ПД тригер, такі на аліекспресі коштують по 2-3 usd, ну а далі так само, треба перевірити чи ноут споживає менше ніж ПБ може видати.
https://electronics.stackexchange.com/a/265836 - ось тут видно що 20V це максимум для 100W PD.
1. дивишся на стандарти які підтримує ноутбук і повербанк. Якщо ноутбук підтримує PD (тобто зарядка через type-c) і повербанк також, то якщо в ПБ буде більше ват - все буде працювати. Це дуже елементарно, умовно ноуту потрібен PD 45w і а в тебе повер видає 65w - все буде працювати. Якщо звісно ситауція навпаки, наприклад ноут споживаж 100вт PD а банка видає 65, тут 50/50, все залежить від контролера в ноуті, але я би сказав що ймовірніше буде працювати.
2. якщо на ноуті круглий штекер, тобі потрібен ПД тригер, такі на аліекспресі коштують по 2-3 usd, ну а далі так само, треба перевірити чи ноут споживає менше ніж ПБ може видати.
https://electronics.stackexchange.com/a/265836 - ось тут видно що 20V це максимум для 100W PD.
-
big_bang
Member
в будь якому випадку автору потрібен такий тригер
- спойлер

ви читали перший пост ?
-
Valdey377
Member
Зарядить да, работать от банки ну такое себе решение, для офисных ноутов да, но тоже не ахти, банка походный вариант, дома лучше зарядная станция однозначно, тем болеее сейчас цены на них сказочныеReinmar: ↑ 04.09.2025 11:45зарядити ноут на 100% від банки, або підключити при розрядженому акб і працювати від неї (якщо це можливо, бо може спочатку йде заряд основного акб) в виключно офісних задачах - пошта,ворд,ексель,пдф. Банка є на 100W по type c.які завдання хоче вирішити автор ?
Відправлено через 36 секунд:
Grava
так,розетка для прикладу,візьму такий самий на алі
-
Klon
CG graphikos fan
чому ні? як це відрізняється від "зарядки"? Просто накидуєтся +10-20Вт якими заражаються звичайний аккум ноута (якщо там не турбо чардж).Valdey377: ↑ 04.09.2025 14:59работать от банки ну такое себе решение
Вот я робив тести в кінці 22, коли були блекаути на "ігрових" девайсах, але з налаштуваннями під автономність (в леново є профілі):
- спойлер
- комплектующие чтобы было понятна "начинка" в тесте :
интел = 10300 (4\8) + 1650ти + 16 гб озу + 2 ссд
Амд = 4800 (8\16) + 2060 + 32 гб озу + 1 н2 + хдд
В тесте режим батарее переведен в левое положение - "макс сбережение" + мониторы в обоих ноутах одинаковые, выставлено ручками 60Гц + яркость экранов по 40% + вайфай отключен + режим "самолет"
Тест софтиной HWiNFO64
- В полном простое (пару минут не шевелю мышкой, ничего не открыто):
Интел на проц подает 0,8-1,5ватт, частота процессора 0,8-1,2Ггц , общий разряд батареи идет 7ватт
АМД на проц подает 1,5-2ватт, часто процессора в локе на 1,4Ггц, общий разряд батареи 10ватт
- Игра Гарри Поттер 3 (вроде унреал), настройки макс
Интел на проц подает 3-6 ватт, частота процессора 1Ггц (с пиками до 2,5 - макс в эко режиме) , общий разряд батареи в 90% 13ватт. Есть фризы
АМД на проц подает 4-8 ватт, часто процессора на 1,4Ггц (тут видимо ограничение эко режима, но в другом софте подымаеться выше), общий разряд батареи 14-16ватт. Фризов нет
Reinmar
не дивиться тут що пишуть - купуйте "тріггер-перехідник" , а далі вже визначтеся с станціями\банками. Також якщо у вас є зарядка з мобільного на 65+Вт , то можно їз неї підзаряджати ноут (і не таскати огромні 300Вт орігінальні).
-
Евгений King
Member
У мене 3 банки і зарядна станція, всі з PD 100WReinmar: ↑ 03.09.2025 18:44 Є актуальна для багатьох задача - зарядити ноут від павербанка.
Поділіться досвідом
Всі мої ноути Lenovo Legion та HP Envy x360 цілком довольні, Legion'и навіть дозволяють працювати з банки/зарядної станції через Type-C з паралельною зарядкою вбудованої батареї.
Можна навіть пограти в щось невибагливе або пригрузити якимось софтом, якщо вбудований АКБ ноута заряджений, але там проц ріжеться на 15-25Вт і GPU на 35-45Вт, це звісно краще ніж робота від штатної батареї, але всеодно такі ліміти сильно розугулятись не дозволять
Тестував на:
HP Envy x360 2023 Ryzen 7530
Legion 5 Pro 2021 5800/3070
Legion 5 Pro 2022 6800/3070ti
Legion 5 Slim 2023 7840/4060
Legion 5 2023 7735/4060
Legion 5 Pro 2023 7745/4070
На Pro 2022 та Slim 2023 грати в ігри від PD 100W не виходило, ноут випльовував банку і переходив на АКБ, оновлення BIOS нічого не міняли, та думаю можна в Legion Toolkit підрізати проца по TGP і GPU і все поїде
Заряджати в вимкненому стані всі Legion'и наче можна навіть від PD 45W, але я цього не перевіряв
Відправлено через 9 хвилин 23 секунди:
На OLX такого добра теж куча, так має працювати і цілком ОК, оскільки десь 10Вт резервується ноутом на периферію і 25Вт на зарядку АКБ, то має навіть видавати максимальну продуктивність з 100W PD при зарядженому акбReinmar: ↑ 03.09.2025 18:44 І друге питання, в мене Lenovo IdeaPad Gaming, він не зараяджається від type c, рідна зарядка square з блоком на 135w. На алі є перехідники з type c на square. Якщо я це все підключу до павера на 100w (20В*5А) - 99%, що повинно спрацювати?
Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
Що за поганенькі банки у вас?anatolikostis: ↑ 03.09.2025 23:25 маю декілька ноутів з type-c power та декілька повербанків 100W (40000mah)
У мене:
Promate PowerMine-130W 38000 mAh 100W PD
ATRIA WPD-101 60000mAh 100W
і ще один OEM безбрендовий копія Atria 101
Всі три віддають макс ємність без перегріву на 80-95Вт навантаження без проблем.
-
Reinmar
Member
Евгений King
дякую за розгорнуту інфу з прикладами
дякую за розгорнуту інфу з прикладами
тобто виходить для просто зарядки навіть ігрового ноута реально буде достатнью 65w, а на 100+ вже і робота під середнім навантаження може бутидесь 10Вт резервується ноутом на периферію і 25Вт на зарядку АКБ
-
Евгений King
Member
Там при наявності Type-C PD в цілому в манах продукту та ж Lenovo надає всі варіанти можливої роботиReinmar: ↑ 04.09.2025 19:48 Евгений King
дякую за розгорнуту інфу з прикладамитобто виходить для просто зарядки навіть ігрового ноута реально буде достатнью 65w, а на 100+ вже і робота під середнім навантаження може бутидесь 10Вт резервується ноутом на периферію і 25Вт на зарядку АКБ
Для Legion здається було так:
45W тільки зарядка в вимкненому стані
65W можлива робота з зарадженою батареєю
100/135/140W можлива робота з помірними навантаженнями
В вашому кейсі бажано брати 100W, 65W може вистачити для якогось серфінгу інтернету, та можуть бути нюанси з випльовуванням ноутом перехідника і переходом на батарею через буст проца/карти.
Ну а стосовно роботи через перехідник, якщо на блоку у вас вихідна напруга від 18.5 до 20V, то через PD тріггер, що показували вам вище все має працювати, головне норм павербанк і норм шнурок (Baseus/Ugreen і т.д.)
-
Hotspur
Member
якщо я б зараз брав собі шось таке і не мав 2 зарядних станцій і 12-16 павербанків (різних але всі не дорогі, ноут я з них не заряджаю, виключно для малого світла і роутера з ону і телефонів) я б купляв великий павербанк на Lifepo4 і обов'язково дивився його тести і бажано розбірку. У мене всеReinmar: ↑ 03.09.2025 18:44Є актуальна для багатьох задача - зарядити ноут від павербанка.
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
https://hotline.ua/ua/mobile-universaln ... ?tab=about шось такого плану