Новини
Останні статті і огляди
Суд дозволив Google зберегти контроль над Chrome
-
Breathtaking
Junior
Пропоную обговорити Суд дозволив Google зберегти контроль над Chrome
Эпики уже и с гуглом успели отметиться.
Эпики уже и с гуглом успели отметиться.
-
Scoffer
Member
Слабаки
-
avuremybe
Member
Гугл знову виявився багатшим за суддю? Як неочікувано
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Люблю Google, а не Міністерство юстиції США!
-
Demedik
Member
Ну как бы норм. Тем более, часть Хрома снижается, а тот же Эйдж-а растет... я молчу про МакОс и их Сафари, которым чаще всего их пользователи пользуются(знаю, потому что если работаешь над проектом для США - одно из требований это отличная работа в Сафари).
-
Gold_Star
Member
Самий гуманний суд в мірє...
-
erkins007
Member
Да нет, просто суддя видать пользуется экосистемой гугл и понимает насколько тесно в нее интегрирован хром. Если его оттуда выдернут пострадают сотни миллионов пользователей по всему миру.avuremybe: ↑ 03.09.2025 11:33 Гугл знову виявився багатшим за суддю? Як неочікувано
Я уже молчу о том что подобное требование вообще дичь полнейшая изначально.
-
Ekz0rcyst
Member
Очікувано. І з точки зору прав користувача це правильно. В іншому випадку постраждали б самі користувачі.
Відправлено через 55 секунд:
Scoffer
Хто саме?

Відправлено через 55 секунд:
Scoffer
Хто саме?
-
tornadox
Member
Так люблю ці байки, сафарі тестують якщо є виділені ресурси. Якщо мова про смартфони, то там частіше роблять аплікацію, адаптивний дизайн штука досить складна.Demedik: ↑ 03.09.2025 12:51Ну как бы норм. Тем более, часть Хрома снижается, а тот же Эйдж-а растет... я молчу про МакОс и их Сафари, которым чаще всего их пользователи пользуются(знаю, потому что если работаешь над проектом для США - одно из требований это отличная работа в Сафари).

-
Scoffer
Member
Суд з антимонополістими.Ekz0rcyst: ↑ 03.09.2025 13:31Хто саме?
Яким же це чином? Гугла б не змогла безпалевно шуршати по профілю користувача на диску?Ekz0rcyst: ↑ 03.09.2025 13:31В іншому випадку постраждали б самі користувачі.
-
Ekz0rcyst
Member
Scoffer
Це ж вже не перший подібний суд. Он згадайте суд між гуглом та ораклом. Там теж суд став на сторону гугла не дивлячись не те, що java належить oracle, а причини все те ж самі, - користувачі. Думаю тут все абсолютно ідентично.
Це ж вже не перший подібний суд. Он згадайте суд між гуглом та ораклом. Там теж суд став на сторону гугла не дивлячись не те, що java належить oracle, а причини все те ж самі, - користувачі. Думаю тут все абсолютно ідентично.
-
tornadox
Member
Один з дуже важливих пунктів, якщо прийняли би протилежне рішення, Мозілла могла би зникнути як компанія вже завтра. Про епл тут 2 варіантиТакож Google збереже право платити Apple, Mozilla та іншим компаніям за розміщення свого пошуку основним за замовчуванням.
1) просто зробили би "свій" пошук, який під капотом ходить до гугла по АПІ.
2) зробили би Apple Inteligence Search
-
avuremybe
Member
В плані шо він блокує чужу рекламу і кругом підсовує гугл адс?erkins007: ↑ 03.09.2025 13:20экосистемой гугл и понимает насколько тесно в нее интегрирован хром.
-
erkins007
Member
В плане интеграции в прочие сервисы Гуглаavuremybe: ↑ 03.09.2025 13:57В плані шо він блокує чужу рекламу і кругом підсовує гугл адс?erkins007: ↑ 03.09.2025 13:20экосистемой гугл и понимает насколько тесно в нее интегрирован хром.![]()
-
avuremybe
Member
Називати передвстановлений додаток на андроїді екосистемою і інтеграцією в сервіси - це якось занадто товсто
-
Scoffer
Member
Хром зараз практично ніяк не пов'язаний з гуглом з точки зору кінцевого користувача. Вони навіть синхронізацію вкладок не осилили.Ekz0rcyst: ↑ 03.09.2025 13:37а причини все те ж самі, - користувачі
Зато порубати банерорізалки це прям свята справа.
Тому я не згоден, користувачам оте все на користь не пішло.
-
MqM
Member
Надіюся ця новина просвітить місцевих знавців, що таке монополії і як суд трактує монополії. А то єдиний аргумент «компанія ефективна, то ж має право займати домінуюче місце на ринку» Тільки от проблема ж в тому, що зазвичай цим зловживають і при домінуючий позиції на ринку можна менше зважати на інтереси користувачів
-
Tetronga
Member
Хром нормальний браузер на ПК. Хоча Едж на мою думку трохи ліпше - він одразу встановлений і швидше завантажує сторінки. Але Хром на андроїд це такий жах... Ну як можна в 2025 році заходити в інтернет без адблока?! Але я до того, що його доля ринку в принципі заслужена
Тому в мене всюди фурріфокс
Тому в мене всюди фурріфокс
-
Demedik
Member
Я говорю из своего опыта, то что мне попадает на обеденный стол. США - практически всегда есть Сафари(думаю в основном из-за планшетов). Если брать мед. проект(США), то тут были все баузеры включая Эдж(страдали с Фаерфоксом). Из других стран - в основном только Хром, исключение был проект для PwC - тут требование было Хром и Эдж(давно, на 10-тке EdgeHTML - пришлось очень сильно мучаться с стилями, джс благо разруливал фрейм). Были как Энтерпразы, так и Стартапы.tornadox: ↑ 03.09.2025 13:32 Так люблю ці байки, сафарі тестують якщо є виділені ресурси. Якщо мова про смартфони, то там частіше роблять аплікацію, адаптивний дизайн штука досить складна.
Адаптивность. Если дизайнер нормальный - то обычно вообще без проблем, особенно сейчас со всеми изменениями в CSS. Если не нормальный - были случаи, когда приходилось делать отдельную вьюшку.
-
Ekz0rcyst
Member
Scoffer
Та тут більше не про наявність користі для користувача як такої, а з точки зору суду. Тут важливе трактування. Ну і інформація в новині явно не повна аби робити повноцінні висновки. Але все ж є над чим поміркувати.
Та тут більше не про наявність користі для користувача як такої, а з точки зору суду. Тут важливе трактування. Ну і інформація в новині явно не повна аби робити повноцінні висновки. Але все ж є над чим поміркувати.