SanDisk пропонує недорогі NVMe-накопичувачі WD Blue SN5100 місткістю до 4 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити SanDisk пропонує недорогі NVMe-накопичувачі WD Blue SN5100 місткістю до 4 ТБ

80$ за 1TB QLC, ноунейм контролер та відсутність буфера. Ні дякую :gigi:
Востаннє редагувалось 27.08.2025 18:00 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
zalizo_org
Member

Повідомлення

Пропонують QLC за звичайною для TLC ціною і кажуть недорого. :-/

PS
TBW хороший.
Li
Member

Повідомлення

Лучше уже Samsung PM9A1 купить, с фото смарта.
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

Недорогі це Kingspec TLC 4TB на Aliexpress по ~$150 USD, а не QLC 4TB за $300 USD :rotate:
Li
Member

Повідомлення

nazar-pc: 27.08.2025 18:01 Недорогі це Kingspec TLC 4TB на Aliexpress по ~$150 USD, а не QLC 4TB за $300 USD :rotate:
В мене один кинг спек 250гб просто перестав працювати,через пів року. Немає довіри до фірми.
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

Li: 27.08.2025 18:03
nazar-pc: 27.08.2025 18:01 Недорогі це Kingspec TLC 4TB на Aliexpress по ~$150 USD, а не QLC 4TB за $300 USD :rotate:
В мене один кинг спек 250гб просто перестав працювати,через пів року. Немає довіри до фірми.
А в мене кілька 4TB PCIe 3.0 вже два роки працюють як годинник, приємно здивований якістю і продуктивністю, особливо враховуючи ціну.
zalizo_org
Member

Повідомлення

nazar-pc: 27.08.2025 18:01Недорогі це Kingspec TLC 4TB на Aliexpress по ~$150 USD, а не QLC 4TB за $300 USD
от і я про це Зображення
Li
Member

Повідомлення

nazar-pc: 27.08.2025 18:05
Li: 27.08.2025 18:03
А в мене кілька 4TB PCIe 3.0 вже два роки працюють як годинник, приємно здивований якістю і продуктивністю, особливо враховуючи ціну.
Це SATA був. Брав декілька для родичів. Режим чисто під систему, без файл підкачки. Один от не витримав, а от самсунги я багато кому ставил,поки ні один не зламався.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Я свої Solidigm P41 2TB plus купував по $65. Оце недорого. QLC, але нормальні робочі NVME.
Zealoth
Member

Повідомлення

Не сильно разбираюсь, но ведь тольку от таких скоростей без буфера нет никаких, чистый маркетинг?
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

В накопителях WD Blue SN5100 используются микросхемы памяти 3D NAND QLC
:rip:
Самое обидное, что в текущей линейке SN5000, только 4TB версия с QLC, а теперь видимо все будут с QLC. Похоже что TLC у WD останется только в Black линейке (но это неточно)).
Из плюсов WD хотя бы указывает в спеках TLC в данной модели или QLC. Почти со всеми остальными компаниями (даже брендами вроде Kingston) узнать тип памяти можно только после покупки.
QLC невероятное зло. Угораздило купить некоторое время назад Orico на Maxio с QLC. Я ж дурак думал что не может быть QLC с заявленной скорость 7400 на чтение и 6500 на запись, ну и в описании товара было четко указано TLC (официальный магазин Orico на ebay). Заполнять больше четверти объема это мука, скорость плавает в пределах 70-220 МБ/с (обычно около 150). После плохого отзыва на ebay c обвинением в ложном описании товара продавец связался и предложил частичный (30%) рефанд в обмен на измение отзыва. После 3-4 дней переписки на тему сначала деньги потом стулья, отзыв я изменил, правда забыв убрать скриншоты :lol:
l-m
Member

Повідомлення

IC9517: 27.08.2025 19:14QLC невероятное зло. Угораздило купить некоторое время назад Orico на Maxio с QLC
QLC буває різне, ви купили китайське сміття, тому й.
Он вище людина згадувала за Solidigm P41 - там ніхто 7400/6500 не обіцяє, але працює по факту в рази швидше за ваш.
Дядя Діма
Member

Повідомлення

500 Gb за $50 - в украинских реалиях - это не дешево, темболее за линейку blue. На том же Алиэкспрессе уже спустя только год после анонса SN770, например, 500 Gb торговался по $25.

Zealoth: 27.08.2025 18:52 Не сильно разбираюсь, но ведь тольку от таких скоростей без буфера нет никаких, чистый маркетинг?
Для простых смертных, что у тебя безбуферник, что с буфером - никакой разницы. Если под систему - буфер нужен однозначно, а так, если гонять его в банальных потребительских режимах 99.99 % чтения и 0.01% запись - то там толку от того буфера реально ноль. Да и скорости эти, это такое сферическое и вариативное на самом деле. В общем лучше брать тот диск, на который больше гарантии дают.
Smok
Member

Повідомлення

ціна, мабуть, за гарантію в 600 циклів?
зазвичай 600 циклів дають на бюджетний TLC
Smok
Member

Повідомлення

l-m: 27.08.2025 19:20
IC9517: 27.08.2025 19:14QLC невероятное зло. Угораздило купить некоторое время назад Orico на Maxio с QLC
Он вище людина згадувала за Solidigm P41 - там ніхто 7400/6500 не обіцяє, але працює по факту в рази швидше за ваш.
так це ж hynix
saren
Member

Повідомлення

Li
а у меня патриот бурст на 3е включение умер наглухо. а второй уже 2.5года система мным не продыхает. статистика не оч, не репрезентативная выборка.
maksim2020
Member

Повідомлення

$300 за 4Tb, коли Samsung 990 Pro - $269? Дійсно, недорого. :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

Li: 27.08.2025 18:03 В мене один кинг спек 250гб просто перестав працювати,через пів року. Немає довіри до фірми.
Свого часу через такі коментарі доводилося "переплачувати" за бренд, а потім таки ризикнув, більше 20 ссд куплено в китаї, частину продав, 2/3 досі в роботі, ще жоден не вмер. Ви цілком могли купити підробку на Кінгспек, треба відгуки читати, дивитися наскільки новий магазин.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Smok: 27.08.2025 19:34
l-m: 27.08.2025 19:20
так це ж hynix
Так, Hynix.
Solidigm P41 Plus - це нормальний Hynix QLC, і зі своєю прошивкою від Solidigm. Маю таких кілька і дуже довольний. Чим більша ємність, тим краще QLC себе веде. В мого тата такий в компі під систему на 2TB, вже кілька років і ніяких проблем.
Ще є Solidigm P44 Pro - в плані заліза це Hynix P41 Platinum TLC з DRAM, але також зі своєю прошивкою Solidigm. Один з найкращих PCIE 4.0 NVME, і також коштував відносно дешево. Зараз дуже подорожчали вони :-/
Сidonix
Member

Повідомлення

Збазіба, нетреба. Я краще візьму Kingston Renegade 4Тб трохи дорожче, але з буфером.
Відповісти