Новини
Останні статті і огляди
Рольова гра у відкритому світі Crimson Desert затримається до 2026 року
-
Alexx-wisa
Member
Пропоную обговорити Рольова гра у відкритому світі Crimson Desert затримається до 2026 року
Crimson Desert перекладається як кривава пустеля. На фото самі лише трава, ліси, гори...
Crimson Desert перекладається як кривава пустеля. На фото самі лише трава, ліси, гори...
-
Enjthesilence
Member
це ти ще їхню "блек дезерт" не бачивAlexx-wisa: ↑ 13.08.2025 12:53 Пропоную обговорити Рольова гра у відкритому світі Crimson Desert затримається до 2026 року
-
Jay228
Member
Enjthesilence
норм гра
норм гра
-
Igoretc
Member
Pearl Abyss - дуже крута кантора! Серед культових MMO їх Black Desert значно випереджає іншого потужного корейського розробника в цьому жанрі NCSoft з такими відомими ігрулінами як La2 і AION, які у свій час були еталоном багатокористувацького відкритого віртуального фентезійного світу.
Колись ще в далекому 2019му гра Black Desert дуже непогано замінила мені відпустку на море під час карантину, оскільки атмосфера, географія і всякі морські краєвиди там просто бомбічні! Напевно тому в презентаційному ролику Crimson Desert роблять на цьому акцент.
Навряд чи сьогодні можна суттєво перевершити якість картинки і різноманіття контенту БДО, тому Перли вирішили зробити щось схоже але вже для любителів однокористувацької рольової гри.
Від мене тільки одне зауваження - загромадження безтаргетної бойовки спецефектами, які дуже гарно виглядають на презентаціях але швидко набридають і сильно втомлюють очі, навіть якщо зменшити їх до мінімуму в налаштуваннях, а в ПВП так взагалі в більшості випадків буквально нереально розібратись хто що з скілів юзає і кого б’є )
Колись ще в далекому 2019му гра Black Desert дуже непогано замінила мені відпустку на море під час карантину, оскільки атмосфера, географія і всякі морські краєвиди там просто бомбічні! Напевно тому в презентаційному ролику Crimson Desert роблять на цьому акцент.
Навряд чи сьогодні можна суттєво перевершити якість картинки і різноманіття контенту БДО, тому Перли вирішили зробити щось схоже але вже для любителів однокористувацької рольової гри.
Від мене тільки одне зауваження - загромадження безтаргетної бойовки спецефектами, які дуже гарно виглядають на презентаціях але швидко набридають і сильно втомлюють очі, навіть якщо зменшити їх до мінімуму в налаштуваннях, а в ПВП так взагалі в більшості випадків буквально нереально розібратись хто що з скілів юзає і кого б’є )
-
Евгений King
Member
Пфф я думав MMO
А це сінгл... Прикро, ну та ладно
А це сінгл... Прикро, ну та ладно
-
IronWithin
Member
Вона спочатку була ммо, але потім хтось в керівництві сказав щось типу «ну нафіг»
-
daesz
Member
Багряна*Alexx-wisa: ↑ 13.08.2025 12:53кривава
Кривава буде bloody.
-
Alexx-wisa
Member
"Crimson Desert" можна перекласти як «Багряна пустеля» або «Пурпурова пустеля».
Crimson — відтінок насиченого червоного кольору, часто з домішкою темно-малинового або кривавого тону. Слово не просто означає «червоний», а передає відчуття глибокого, майже драматичного забарвлення — як кров на заході сонця чи темно-червоний шовк. У художньому чи ігровому контексті «crimson» може асоціюватися з війною, честю, кровопролиттям або величчю.
Desert — пустеля, безлюдна місцевість, де панує спека, пісок і брак життя. У переносному сенсі може означати місце спустошення або занепаду.
Тож «Crimson Desert» можна тлумачити не тільки буквально як пустеля кольору крові, а й метафорично — край, залитий кров’ю, спустошена земля після битви чи кривава пустка.
Якщо йдеться про однойменну гру, то назва, ймовірно, підкреслює атмосферу жорстоких конфліктів і боротьби в суворому, майже безжальному світі.
Хочеш, щоб я підготував і художній, більш поетичний переклад під стиль гри?
Дослівно - мабуть ви праві. Стилістично кривавий більше підходить.
-
stnl79
Member
насправді БДО теж майже сінгл гра.
тому що можна грати в ММО коли тобі 15 чи 19+
але коли тобі 40+ то часу на збори з десятками чуваків немає.
тому крімсон теж вирішили одразу зробити сінгл і тут вони праві.
в БДО можна грати навіть коли ти не граєш - увімкнув ремастеред і ходиш оглядаєш чудові краєвиди. пірнаєш за молюсками і спостерігаєш за фантастичним підводним світом
тому що можна грати в ММО коли тобі 15 чи 19+
але коли тобі 40+ то часу на збори з десятками чуваків немає.
тому крімсон теж вирішили одразу зробити сінгл і тут вони праві.
в БДО можна грати навіть коли ти не граєш - увімкнув ремастеред і ходиш оглядаєш чудові краєвиди. пірнаєш за молюсками і спостерігаєш за фантастичним підводним світом
-
daesz
Member
Мені не потрібні тлумачення ШІ, я володію англійською мовою. Всі от ці "перекладається як А, але насправді "стилістично" це Б" - це кацапські переклади ігор в 90тихAlexx-wisa: ↑ 15.08.2025 12:46"Crimson Desert" можна перекласти як «Багряна пустеля» або «Пурпурова пустеля».
Crimson — відтінок насиченого червоного кольору, часто з домішкою темно-малинового або кривавого тону. Слово не просто означає «червоний», а передає відчуття глибокого, майже драматичного забарвлення — як кров на заході сонця чи темно-червоний шовк. У художньому чи ігровому контексті «crimson» може асоціюватися з війною, честю, кровопролиттям або величчю.
Desert — пустеля, безлюдна місцевість, де панує спека, пісок і брак життя. У переносному сенсі може означати місце спустошення або занепаду.
Тож «Crimson Desert» можна тлумачити не тільки буквально як пустеля кольору крові, а й метафорично — край, залитий кров’ю, спустошена земля після битви чи кривава пустка.
Якщо йдеться про однойменну гру, то назва, ймовірно, підкреслює атмосферу жорстоких конфліктів і боротьби в суворому, майже безжальному світі.
Хочеш, щоб я підготував і художній, більш поетичний переклад під стиль гри?
Дослівно - мабуть ви праві. Стилістично кривавий більше підходить.
Пурпуровий, до вашого відома - це surprise surprise purple.
- спойлер
- Як в анекдоті :
- how many watches?
- four
- so many?
- yes
- kyiv linguistic university?
- ask
-
Ostin
Member
А в минулій новині хтось писав, що є якась Black Desert Russia, яка підтримує кацапню і всі вони свинособаки, якщо короткоIgoretc: ↑ 13.08.2025 22:54Pearl Abyss - дуже крута кантора!
-
daesz
Member
Більше того : якщо ви купите гру в стімі - вас автоматично закине на качапський сервер, і змінити його на європейський неможливо через регіон лок, а правами на розповсюдження в Україні володіє кацапня.Ostin: ↑ 15.08.2025 16:29А в минулій новині хтось писав, що є якась Black Desert Russia, яка підтримує кацапню і всі вони свинособаки, якщо короткоIgoretc: ↑ 13.08.2025 22:54Pearl Abyss - дуже крута кантора!![]()
-
Ostin
Member
Теж так подумалось. До речі, останнім часом іноді хочеться спробувати якусь із нових ммо. Велика А-ігри якось геть не цікавлять, маленькі метроідванії норм, але вже теж приїлось... То що ж на сьогодні є пристойного із ммо?Евгений King: ↑ 14.08.2025 02:45 думав MMO
І що тут могло піти не так?daesz: ↑ 15.08.2025 16:31правами на розповсюдження в Україні володіє кацапня
-
daesz
Member
Теж саме із Лост Арком, наприкладOstin: ↑ 15.08.2025 16:31І що тут могло піти не так?
ВоВ класік або приватні класик+ сервери; ще як варіант гв2, але через відстуність вертикальної прогресії він рано чи пізно надоїдає. Нічого хорошого в жанрі не виходило за останні 10 років :сOstin: ↑ 15.08.2025 16:31То що ж на сьогодні є пристойного із ммо?
-
Igoretc
Member
БДО не треба купувати - це безплатна гра. Хіба тільки якщо через стім скачувати, там лохотрон за гроші )))daesz: ↑ 15.08.2025 16:31 якщо ви купите гру в стімі
Можна починати грати як на кацапському сервері, так і на європі, чи америці, чи кореї, завантаживши безкоштовно клієнт гри з відповідного сайту і вуаля. Я наприклад з 19го року ще не платив грошей ніколи, майже все що там продають за гроші з часом можна отримати ігровим методом.
Востаннє редагувалось 15.08.2025 17:51 користувачем Igoretc, всього редагувалось 1 раз.
-
daesz
Member
Igoretc: ↑ 15.08.2025 17:46БДО не треба купувати - це безплатна гра.daesz: ↑ 15.08.2025 16:31 якщо ви купите гру в стімі
- спойлер
Ні, неможна, воно автоматично кидає вас в російський регіон і ставить регіон лок. неможливо навіть змінити мову клієнту.Igoretc: ↑ 15.08.2025 17:46 Можна починати грати як на кацапському сервері, так і на європі, чи америці, чи кореї.
-
Igoretc
Member
Не сперечайтесь якщо не впевнені. Дуже багато українців з початком війни покидали свої акаунти на кацапському сервері і почали вже знову грати але на європі - там навіть є ціла укр комюнітіdaesz: ↑ 15.08.2025 17:50Ні, неможна, воно автоматично кидає вас в російський регіон і ставить регіон лок.
-
daesz
Member
Не впевнений? Я в еберзні цього року повторно встановлювавIgoretc: ↑ 15.08.2025 17:54Не сперечайтесь якщо не впевнені. Дуже багато українців з початком війни покидали свої акаунти на кацапському сервері і почали вже знову грати але на європі - там навіть є ціла укр комюнітіdaesz: ↑ 15.08.2025 17:50Ні, неможна, воно автоматично кидає вас в російський регіон і ставить регіон лок.
- спойлер

- спойлер

Навіть якщо зайти на https://www.playblackdesert.com/Main/Index - воно автоматон переадресовує на рашку лол. Зміни мови на сайті немає, ну і вишенька на торті
- спойлер

Igoretc: ↑ 15.08.2025 17:54 Не сперечайтесь якщо не впевнені.
-
Igoretc
Member
Перепрошую, але це значить що ви або не розібрались достатньо, або ло)(.daesz: ↑ 15.08.2025 17:56Я в еберзні цього року повторно встановлював
Повторюю, гра Black Desert є БЕЗКОШТОВНОЮ!
Послухай до кінця тут
-
daesz
Member
Гра реально каже : 7 днів тріал, далі - 10, 50 або 90$ за гру. Але хтось вирішив що розумнішийIgoretc: ↑ 15.08.2025 18:12Перепрошую, але це значить що ви або не розібрались достатньо, або ло)(.daesz: ↑ 15.08.2025 17:56Я в еберзні цього року повторно встановлював
Повторюю, гра Black Desert є БЕЗКОШТОВНОЮ!
Послухай до кінця тут
Але ясно стало одне : спілкуюсь з рітардом. Кинув в ЧС.