Анонсовано стандарт PCI Express 8.0. Його специфікації будуть затверджені у 2028 році

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Аціо
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Анонсовано стандарт PCI Express 8.0. Його специфікації будуть затверджені у 2028 році

Ну гаразд, затверджу вже вам 9.0 та 10.0 - на 2Тбс та 4Тбс відповідно до 16 ліній.
Не дякуйте, бачу втомились хлопці хоч після 2028 перепочинуть.
NUN4AG
Member

Повідомлення

Нарешті. Немає сечі терпіти ці пекельні борошна сидячи ось вже 2 місяці на PCI-E 5.0 в очікуваніі появи 6-ї та 7-ї :banan:
Denvys5
Member

Повідомлення

512 GBps в одну сторону на 16 лініях - хоч 8 слотів пам'яті через CXL підкидай, на повній швидкості :super:
Skiff93
Member

Повідомлення

А мені й досі на 3.0 норм
Mike88
Member

Повідомлення

Цікаво, чим ще займається PCI Special Interest Group (PCI-SIG), окрім того, що кожні декілька років додає по рядку в цю різнокольорову таблицю? :D
VovaVMS
Member

Повідомлення

Щось вони не туди їдуть... точніше це все серверне
Виходить що PCI-E стає швидше - а от ліній на материнці все менше і менше і твоє залізо то залишається те ж саме :)

Спостерігається великий відрив від того що пропонують до того що в реальності на материнках.
Бо що - NVME дисків хочеш не хочеш стає більше. І відеокарти - замість 16 там 8 ліній або і взагалі 4-и, що відповідно в не останній материнці як це реально буває заважає.

От чекаю анонсування якісь варіанти версії десь 4 подешевше. Просто для підлючення ланцюгом або через чіп світча і т.п.
А то "дуже складна стара" шина PCI могла мати 5 чи навіть 6 слотів... А тут така нова швидкісна - максимум пару трійку слотів і то всі 2-x
Azerty
Member

Повідомлення

Skiff93: 06.08.2025 13:23 А мені й досі на 3.0 норм
В мене досі pci e 2.0 на другому пк
item2
Member

Повідомлення

Насправді там багато роботи, щоб тією ж кількістю ліній передати у 128 разів більше даних порівняно з PCIE 1.0. Там і сигнали по-різному кодують/декодують. З помилками складніше боротись, бо більше втрат. А ще треба забезпечити низькі затримки.
Afit
Member

Повідомлення

Вот это парни засучили рукава :kbd: Раньше промежутки были между стандартами по лет 5-7, а теперь разгон набрали такой, что не поспеешь следить :gamer:
VRoman
Member

Повідомлення

Afit: 06.08.2025 16:10 Вот это парни засучили рукава :kbd: Раньше промежутки были между стандартами по лет 5-7, а теперь разгон набрали такой, что не поспеешь следить :gamer:
Только в настольном сегменте нам бы увидеть PCIE 6.0 в 2028м.

Я вот всё думаю, почему они предпочитают использовать старые версии PCIE с большим числом линий нежели новые 6.0 и 7.0 но с меньшим числом линий?
Afit
Member

Повідомлення

VRoman: 06.08.2025 18:08
Afit: 06.08.2025 16:10 Вот это парни засучили рукава :kbd: Раньше промежутки были между стандартами по лет 5-7, а теперь разгон набрали такой, что не поспеешь следить :gamer:
Только в настольном сегменте нам бы увидеть PCIE 6.0 в 2028м.

Я вот всё думаю, почему они предпочитают использовать старые версии PCIE с большим числом линий нежели новые 6.0 и 7.0 но с меньшим числом линий?
Потому что внедрения нового стандарта обходится гораздо дороже чем уже хорошо отлаженого и массово распространённый. Тем более по сути скорости при таком подходе всё равно одинаковые
waryag
Member

Повідомлення

VRoman: 06.08.2025 18:08Я вот всё думаю, почему они предпочитают использовать старые версии PCIE с большим числом линий нежели новые 6.0 и 7.0 но с меньшим числом линий?
Так дороже.
Платы с РСІе 4 дороже, чем с 3, а с 5 существенно дороже, чем 4. И каждая новая ступенька дается все сложнее и дороже, при том, что профит в пользовательских системах часто на грани погрешности.
nikolaiii
Member

Повідомлення

VRoman
В десктопі яка доцільність?
FastBullet
Member

Повідомлення

Аціо: 06.08.2025 13:12 Пропоную обговорити Анонсовано стандарт PCI Express 8.0. Його специфікації будуть затверджені у 2028 році

Ну гаразд, затверджу вже вам 9.0 та 10.0 - на 2Тбс та 4Тбс відповідно до 16 ліній.
Не дякуйте, бачу втомились хлопці хоч після 2028 перепочинуть.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ты точно знаешь как работает геометрическая прогрессия???
VRoman
Member

Повідомлення

nikolaiii: 06.08.2025 22:06 VRoman
В десктопі яка доцільність?
Возможно снижение себестоимости и цены конечных продуктов, если меньше разводки придётся делать уменьшив число линий PCIE
Аціо
Member

Повідомлення

item2: 06.08.2025 13:58 Насправді там багато роботи, щоб тією ж кількістю ліній передати у 128 разів більше даних порівняно з PCIE 1.0. Там і сигнали по-різному кодують/декодують. З помилками складніше боротись, бо більше втрат. А ще треба забезпечити низькі затримки.
Насправді там так багато роботи, що Асрок на своїх системних платах мали необережність зробити БЕТА БІОС трошки так змусивши працювати PCI 3.0 в режимі PCI 4.0 буквально за пару днів, та навіть завели PCI 5.0 там де його з коробки не було, просто програмно дозволивши ці режими, а ви віруйте у кропітку працю надпотужних та незламних.
nikolaiii
Member

Повідомлення

VRoman
Це як раз те, через що виробників ненавидять, бо коли оновлюють відеокарту середньої або низької цінової категорії (де урізають лінії), часто вона йде в дошку минулого покоління, де старий PCI-E.
f24gun69
Member

Повідомлення

Ну не знаю, в мене 40 ліній на 3.0+ 32 ddr3, не відчуваю особливого діскомфорту
Пруцює та й добре
yurius_r
Member

Повідомлення

f24gun69
Привіт зіонщикам з 2025! ;) Ліній то може і багато, але як підключати карту на 8 ліній 5.0 у 3.0 слот - ну таке. Ще й пам'ять DDR3 в чотирьохканалі це ж як DDR4-3600 в два канали. То й же LGA1700 добре так бустить при переході із DDR4-3600 на щось тіпа DDR5-6400/7200. Тож так, для чогось воно нормально, але ж.
tablestikus
Member

Повідомлення

f24gun69: 07.08.2025 08:37 Ну не знаю, в мене 40 ліній на 3.0+ 32 ddr3, не відчуваю особливого діскомфорту
Пруцює та й добре
Ну не знаю, в мене 24 лінії на 5.0, 64 ddr5, не відчуваю особливого діскомфорту
Працює та й добре
(с)
Відповісти