Хотелось бы собрать на тредрипере систему
Новини
Останні статті і огляди
Thermaltake пропонує готову СРО AW420 для процесорів із TDP до 625 Вт
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Thermaltake пропонує готову СРО AW420 для процесорів із TDP до 625 Вт
Но не зачем он мне
Чисто насладится сборкой и охренеть от количества потоков в диспетчере задач
Пожалуй завидую тем кто применяет программы задействующие столько мощи
Я бы непременно потратился на такой рабочий инструмент
-
Ruslan Kott
Junior
450 баксов за готовую водянку? Я конечно понимаю что владельцы настолько мощных процессоров не бедные но все равно за такие деньги можно и кастом собрать который скорее всего будет лучше охлаждать
-
leif
Member
Ruslan Kott
Що саме де дасть власнику системи? якщо продуктивність, то скільки? Якщо менше шуму, то чи є сенс за це платити саме в його випадку? Скільки треба буде витратити часу/грошей додатково на збірку?
Однозначно не можна казати, що кастом завжди краще адже треба зважувати усі чинники. Тому хтось збере кастом, а хтось порахує, що йому з його сценарієм використання достатньо буде і сабжевої СО.
Рівно 4 роки тому я розглядав ідею нарешті зібрати кастомну воду і собі (для нової системи на 5900х+3080ті) і ще тоді так і не вдалось виправдати це рішення для себе, окрім як погратись в черговий конструктор (що, звісно, дуже круто, тут не сперечаюсь). А нині, складається враження, що кастомна вода продовжує втрачати билу популярність, адже ще більш потужну і тиху систему ніж 4 роки тому можна зробити і без цих додаткових зусиль з кастомами.
Моя профільна система може бути дуже тихою (імхо) і без усіх оцих недоліків кастому з втратою гарантії та відеокарту тощо (ту версію, що мені цікаво не пропонують з заводським водоблоком).
Єдине виключення яке особисто я розумію для кастом води — SFF. Ну і "погратись в конструктор", тут 100% розуміння також
З практичної точки зору для абсолютноі більшості решти випадків —> ¯\_(ツ)_/¯
Що саме де дасть власнику системи? якщо продуктивність, то скільки? Якщо менше шуму, то чи є сенс за це платити саме в його випадку? Скільки треба буде витратити часу/грошей додатково на збірку?
Однозначно не можна казати, що кастом завжди краще адже треба зважувати усі чинники. Тому хтось збере кастом, а хтось порахує, що йому з його сценарієм використання достатньо буде і сабжевої СО.
Рівно 4 роки тому я розглядав ідею нарешті зібрати кастомну воду і собі (для нової системи на 5900х+3080ті) і ще тоді так і не вдалось виправдати це рішення для себе, окрім як погратись в черговий конструктор (що, звісно, дуже круто, тут не сперечаюсь). А нині, складається враження, що кастомна вода продовжує втрачати билу популярність, адже ще більш потужну і тиху систему ніж 4 роки тому можна зробити і без цих додаткових зусиль з кастомами.
Моя профільна система може бути дуже тихою (імхо) і без усіх оцих недоліків кастому з втратою гарантії та відеокарту тощо (ту версію, що мені цікаво не пропонують з заводським водоблоком).
Єдине виключення яке особисто я розумію для кастом води — SFF. Ну і "погратись в конструктор", тут 100% розуміння також
З практичної точки зору для абсолютноі більшості решти випадків —> ¯\_(ツ)_/¯
-
kairo
Member
Далеко не в усіх є бажання складати кастом. Крім того, робити кастом воду лише на проц - ні про що. Робити на CPU+GPU, то вже трохи інші гроші і втрата гарантії на дорогі комплектуючі.Ruslan Kott: ↑ 22.07.2025 14:22за такие деньги можно и кастом собрать который скорее всего будет лучше охлаждать
-
pushpop
Junior
Радіатор 20мм, 625 Вт, вірю я повірив. Навіть якщо кулера будуть на max обертах воно буде свистіти але усе одно 625 Вт не потягне.
-
leif
Member
Подивіться огляди 5090 з АІО 360мм кулерами, які відводять 600вт тепла граючись, на невисоких обертах штатних вентилів.pushpop: ↑ 22.07.2025 15:13 Радіатор 20мм, 625 Вт, вірю я повірив. Навіть якщо кулера будуть на max обертах воно буде свистіти але усе одно 625 Вт не потягне.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
-
Олег Мандріаник
Member
Увлекался съемками и монтажём. Премьер схавает все потоки и всю оперативку, сколько не поставь, ему мало будетAfit: ↑ 22.07.2025 14:10 Предлагаю обсудить Thermaltake пропонує готову СРО AW420 для процесорів із TDP до 625 Вт
Хотелось бы собрать на тредрипере системуНо не зачем он мне
Чисто насладится сборкой и охренеть от количества потоков в диспетчере задач
Пожалуй завидую тем кто применяет программы задействующие столько мощи
Я бы непременно потратился на такой рабочий инструмент
-
saren
Member
да ладно? совсем-совсем нет смысла, когда проц ракочегарился до 280+Вт (лично мояситуация), ваще нет смысла. верим.kairo: ↑ 22.07.2025 15:08Крім того, робити кастом воду лише на проц - ні про що.Ruslan Kott: ↑ 22.07.2025 14:22за такие деньги можно и кастом собрать который скорее всего будет лучше охлаждать
-
Звезда S0-2
Member
Thermaltake делала хорошие вещи, но не топовые. Сомневаюсь, что это будет таким эффективным.
-
dext
Member
Щільність тепла нижча ніж в звичайних ЦП з меншою загальною площею, взагалі не проблема:pushpop: ↑ 22.07.2025 15:13 Радіатор 20мм, 625 Вт, вірю я повірив. Навіть якщо кулера будуть на max обертах воно буде свистіти але усе одно 625 Вт не потягне.
Кастом кращий через потужність помпи/швидкість потоку, що дозволяє мати нижчі пікові температури навіть за рівних середніх - що якраз критично для сучасних ЦП на тонких тех.процесах
-
kairo
Member
Ось графік Арктік 3 420, потужність/шум при обмеженні 13900К в 80 градусів. Можна ще докинути вентилів для пуш-пул системи і ще скинути температури.saren: ↑ 22.07.2025 16:06да ладно? совсем-совсем нет смысла, когда проц ракочегарился до 280+Вт (лично мояситуация), ваще нет смысла. верим.
- спойлер
-
prosha_evolist
HWBOT OC Team
Відясі одного 360 радіатора вистачить, процу - ніleif: ↑ 22.07.2025 15:21Подивіться огляди 5090 з АІО 360мм кулерами, які відводять 600вт тепла граючись, на невисоких обертах штатних вентилів.
-
leif
Member
prosha_evolist
якби був тест відяхи з 420мм радіаотором — я скинув би його, щоб було більш коректне порівняння з сабжем
Але ти хочеш сказати, що виробнику сабжа про можливість відведення 625вт не віриш? Ну, ок, поки ніхто нічого пруфанути не може все одно. вийдуть тести — глянемо 
якби був тест відяхи з 420мм радіаотором — я скинув би його, щоб було більш коректне порівняння з сабжем
-
Inqizitor2022
Member
То есть Арктик III 420 почти на пределе вытягивает 9800 х3Д, нагрев до 90 градусов в стресстестах. Сколько там ватт - PCC (Package Current Limit) - 244 Вт - ну-ну. А тут заявляют 600 ватт - нелепая смехопанорама.
-
leif
Member
От же ж ТТ кляті брехуни! Ну нічого, я собі в блокнотик записав цю нахабну брехню про 625вт. Вийдуть тести — покатаємо їх на шакалячому експресі

-
kairo
Member
У випадку з 5090, тепло знімають прямо з чіпу, в той час, як 9800X3D має товсту кришку. Крім того, кристал у 5090 в чотири рази більший. СРО із статті буде охолоджувати ЦП, розмір кристалів яких в декілька разів більший за кристал 9800X3D, тому зняли тепло з них буде набагато легше.Inqizitor2022: ↑ 22.07.2025 16:45 То есть Арктик III 420 почти на пределе вытягивает 9800 х3Д, нагрев до 90 градусов в стресстестах. Сколько там ватт - PCC (Package Current Limit) - 244 Вт - ну-ну. А тут заявляют 600 ватт - нелепая смехопанорама.
Востаннє редагувалось 22.07.2025 17:08 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
-
prosha_evolist
HWBOT OC Team
Відведення вірю, розсіювання - ніleif: ↑ 22.07.2025 16:42можливість відведення 625вт не віриш?
Ну може декілька хвилин поки рідина в контурі холодна
-
kairo
Member
В мене 4090 має PL 600 Вт. Я із споживанням в +520 Вт, годинами грав в Контрол. І це повітряне охолодження із трьома 110 мм вентилями. Ще й в середині корпусу.prosha_evolist: ↑ 22.07.2025 17:08Відведення вірю, розсіювання - ні
Ну може декілька хвилин поки рідина в контурі холодна
-
leif
Member
Зафіксувалиprosha_evolist: ↑ 22.07.2025 17:08Відведення вірю, розсіювання - ніleif: ↑ 22.07.2025 16:42можливість відведення 625вт не віриш?![]()
Ну може декілька хвилин поки рідина в контурі холодна![]()
-
prosha_evolist
HWBOT OC Team
kairo
Запусти щось типу stable diffusion, з параметрами щоб споживання пам’яті було 20+гб, і подивись на температури
Запусти щось типу stable diffusion, з параметрами щоб споживання пам’яті було 20+гб, і подивись на температури