Останнє оновлення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl поліпшило продуктивність

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Останнє оновлення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl поліпшило продуктивність
Якщо відверто - не має значення у кількості кадрів. І це не тільки моє бачення. Нехай буде хоч 40 -50, але стабільні. Стабільність у грі зростає з кожним патчем, і це дуже добре.
Artem_K
Member

Повідомлення

"порівняв останню версію з релізною та виявив, що гра стала працювати помітно швидше." Яке несподіванне відкриття, ось якби порівняв 1.4 з 1.5 то тоді да.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Я докину ложку дьогтю АЛЕ в останьому патчі поламали гру :dontknow:
Багато в кого незапуски, вильоти, персонажі літають в стратосферу, краші модів і т.д :banan:
Чекаємо патч 1.5.1 найлижчими днями короче) Але гра цікаві і іграбельна... була :laugh:
VovaII
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 26.06.2025 10:25Багато в кого незапуски, вильоти, персонажі літають в стратосферу, краші модів і т.д
Знову?
Схоже це новий тренд: КіберПанк 2 роки правили, на черзі Сталкер2.
D_ad
Member

Повідомлення

Цікава річ.

Моя RTX 3080-12 у "Кіберпанку" із увімкненим трасуванням шляху з DLSS 4 в режимі "balanced" видає приблизно стільки ж (насправді трохи менше) кадрів як на DLSS 3.5(7) в режимі "quality", але... якість картинки краща, артефактів менше.

Тож.. чекаю на оновлення у "сталкері", бо для примусового завантаження 4.0 я.. занадто ледащий.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

D_ad: 26.06.2025 11:02 Цікава річ.

Моя RTX 3080-12 у "Кіберпанку" із увімкненим трасуванням шляху з DLSS 4 в режимі "balanced" видає приблизно стільки ж (насправді трохи менше) кадрів як на DLSS 3.5(7) в режимі "quality", але... якість картинки краща, артефактів менше.

Тож.. чекаю на оновлення у "сталкері", бо для примусового завантаження 4.0 я.. занадто ледащий.
В нвідія апп робиться в 1 клік. В сталкері - це мастхев, шимерінг і блур майже зникає з длсс4, рятує від вбогого таа в цій грі, типова історія з ЮЕ5, щей нова версія фг також допомагає
AlmstHappySndwch
Junior

Повідомлення

Підкажіть як ви вмикаєте "трасування шляху" в сталкері. Хоч вбий, але я не пам'ятаю, щоб в налаштуваннях було ще щось крім апскейлу з фреймгеном.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Продуктивність дійсно стала краще, фпс не дуже, але більш стабільний, що відчувається набагато краще. Але більш цікаво інше, товарищ тестував пару тижнів обнову ще до релізу (якась там у ГСЦ програма по роботі з контенткріейторами) і казав що так званий а-лайф став краще, він побачив сталкера з тим самим імя і моделькою із стартового селища через багато годин в кемпі кочових сталкерів на агропромі і що раніше такого не було.
AlexFokin
Junior

Повідомлення

Последнее обновление S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl улучшило производительность

При тестировании в формате 1440p на локации «Залесье», где упор идет больше в CPU, явных изменений в производительности нет.
Далее автор видео демонстрирует игру в форматах 1440p/4K в разных режимах DLSS... поэтому производительность с DLSS 4 немного ниже.

- гениально.
D_ad
Member

Повідомлення

AlmstHappySndwch: 26.06.2025 11:28

Підкажіть як ви вмикаєте "трасування шляху" в сталкері. Хоч вбий, але я не пам'ятаю, щоб в налаштуваннях було ще щось крім апскейлу з фреймгеном.
Друже, я писав про перспективу DLSS 4 в контексті того, як воно себе продемонструвало в "Кіберпанку"..)

А в "Сталкері" там примусовий програмний "люмен". Окремі модери накручують на нього реконструкцію променів та підтягують той самий DLSS 4, але.. я не серед їх числа.

Відправлено через 10 хвилин 54 секунди:
Enjthesilence: 26.06.2025 11:17

В нвідія апп робиться в 1 клік. В сталкері - це мастхев, шимерінг і блур майже зникає з длсс4, рятує від вбогого таа в цій грі, типова історія з ЮЕ5, щей нова версія фг також допомагає
Може я дурний, може воно не оновилося, але коли ще "Сталкер" в мене був встановлений, після новини про можливість примусового перемикання у Арр вже десь місяціь тоді пройшов, а ця опція в мене все ще не була доступна.

Гру я на той час вже пройшов, тож... сподіваюся, воно там буде на місці, коли буду повертатися наступного разу..) Сподіваюся на добряче DLC через рік-півтора.
Lionthorn
Member

Повідомлення

Що частота кадрів місцями стала трохи кращою - приємно. Що час кадру такий же рваний та що загальна плавність так само проблемна - не приємно. Цікаво, відео релізної версії записано ще аж тоді чи якось перезаписувалося зараз? А нова версія ж записувалася при актуальних драйверах чи тих, що були на момент виходу гри?

Ну і криві тіні від кривої моделі ГГ, коли щось є в руках, так досі і не виправили. А це так кидається в очі під час гри.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AlmstHappySndwch: 26.06.2025 11:28

ніяк, розробник обіцяв в своїх "щоденниках" розробки додати вже після релізу хардвейр люмен, але можливо з таким станом гри і темпом виправлень ми його не побачимо, як і обіцяний мультиплеєр
VovaII
Member

Повідомлення

А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
item2
Member

Повідомлення

Цікаво, а наскільки складно їм буде перевести гру на UE 5.6 - там наче плавніший графік і вищий FPS. Мабуть, залежить від того, наскільки сильно вони кастомізували базовий UE. І ще цікавлять CPU-залежні поселення. На 16-24 ядерних процесорах по ідеї має значно швидше працювати, A-Life наче має гарно паралелетись?
VovaII
Member

Повідомлення

item2: 26.06.2025 14:59A-Life наче має гарно паралелетись?
Чомусь подумалось, що мультиплеєр, то запасний варіант, якщо із A-Life не вийде? Для мультиплеєру A-Life не потрібен, там свій A-Life. Крім того мультиплеєр на папері виглядає як щось не складне...
item2
Member

Повідомлення

VovaII: 26.06.2025 15:05 якщо із A-Life не вийде?
Вони сказали, що в цьому патчі A-Life вже працює на всій мапі. Раніше тільки в найближчому радіусі обчислювався.

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
VovaII
Ось:
Зміни A-life:
Тепер життя в Зоні моделюється для всіх персонажів, а не тільки для тих, які знаходяться в полі зору гравця.
VovaII
Member

Повідомлення

item2
Мабуть доробити A-life виявилось простіше, ніж мультиплеєр?

Мені більше сподобалося, що тепер вороги "на голову" не будуть сипатися. — Декілька разів було: перестріляв всіх, зупинився хабар "перебрати" — на тобі за 10 метрів...
item2
Member

Повідомлення

VovaII
Імхо, для впровадження мультиплеєра потрібен вищий і стабільний FPS, інакше може не здобути популярності.
alumem
Member

Повідомлення

VovaII: 26.06.2025 14:54А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
это вопрос к разработчикам, они обещали
Earanak
Member

Повідомлення

VovaII: 26.06.2025 14:54А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
Дык в первой части был же. Наверное таким и будет. Мы в комп-клубе рубились.
Там разные режимы были, с относительно большими картами.
Артефактами (аналог захвата флага), Аномалиями. Норм мультиплеер был на то время ))
И если что это был не какой то васянский 'мод'
chrome_aC0rvTlcpk.jpg
Відповісти