Новини
Останні статті і огляди
Останнє оновлення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl поліпшило продуктивність
-
Liam
Member
Предлагаю обсудить Останнє оновлення S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl поліпшило продуктивність
Якщо відверто - не має значення у кількості кадрів. І це не тільки моє бачення. Нехай буде хоч 40 -50, але стабільні. Стабільність у грі зростає з кожним патчем, і це дуже добре.
Якщо відверто - не має значення у кількості кадрів. І це не тільки моє бачення. Нехай буде хоч 40 -50, але стабільні. Стабільність у грі зростає з кожним патчем, і це дуже добре.
-
Artem_K
Member
"порівняв останню версію з релізною та виявив, що гра стала працювати помітно швидше." Яке несподіванне відкриття, ось якби порівняв 1.4 з 1.5 то тоді да.
-
MAKKACIN
Member
Я докину ложку дьогтю АЛЕ в останьому патчі поламали гру
Багато в кого незапуски, вильоти, персонажі літають в стратосферу, краші модів і т.д
Чекаємо патч 1.5.1 найлижчими днями короче) Але гра цікаві і іграбельна... була
Багато в кого незапуски, вильоти, персонажі літають в стратосферу, краші модів і т.д
Чекаємо патч 1.5.1 найлижчими днями короче) Але гра цікаві і іграбельна... була
-
VovaII
Member
Знову?MAKKACIN: ↑ 26.06.2025 10:25Багато в кого незапуски, вильоти, персонажі літають в стратосферу, краші модів і т.д
Схоже це новий тренд: КіберПанк 2 роки правили, на черзі Сталкер2.
-
D_ad
Member
Цікава річ.
Моя RTX 3080-12 у "Кіберпанку" із увімкненим трасуванням шляху з DLSS 4 в режимі "balanced" видає приблизно стільки ж (насправді трохи менше) кадрів як на DLSS 3.5(7) в режимі "quality", але... якість картинки краща, артефактів менше.
Тож.. чекаю на оновлення у "сталкері", бо для примусового завантаження 4.0 я.. занадто ледащий.
Моя RTX 3080-12 у "Кіберпанку" із увімкненим трасуванням шляху з DLSS 4 в режимі "balanced" видає приблизно стільки ж (насправді трохи менше) кадрів як на DLSS 3.5(7) в режимі "quality", але... якість картинки краща, артефактів менше.
Тож.. чекаю на оновлення у "сталкері", бо для примусового завантаження 4.0 я.. занадто ледащий.
-
Enjthesilence
Member
В нвідія апп робиться в 1 клік. В сталкері - це мастхев, шимерінг і блур майже зникає з длсс4, рятує від вбогого таа в цій грі, типова історія з ЮЕ5, щей нова версія фг також допомагаєD_ad: ↑ 26.06.2025 11:02 Цікава річ.
-
AlmstHappySndwch
Junior
Підкажіть як ви вмикаєте "трасування шляху" в сталкері. Хоч вбий, але я не пам'ятаю, щоб в налаштуваннях було ще щось крім апскейлу з фреймгеном.D_ad: ↑ 26.06.2025 11:02 Цікава річ.
-
lostsoulforever
Member
Продуктивність дійсно стала краще, фпс не дуже, але більш стабільний, що відчувається набагато краще. Але більш цікаво інше, товарищ тестував пару тижнів обнову ще до релізу (якась там у ГСЦ програма по роботі з контенткріейторами) і казав що так званий а-лайф став краще, він побачив сталкера з тим самим імя і моделькою із стартового селища через багато годин в кемпі кочових сталкерів на агропромі і що раніше такого не було.
-
AlexFokin
Junior
Последнее обновление S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl улучшило производительность
При тестировании в формате 1440p на локации «Залесье», где упор идет больше в CPU, явных изменений в производительности нет.
Далее автор видео демонстрирует игру в форматах 1440p/4K в разных режимах DLSS... поэтому производительность с DLSS 4 немного ниже.
- гениально.
При тестировании в формате 1440p на локации «Залесье», где упор идет больше в CPU, явных изменений в производительности нет.
Далее автор видео демонстрирует игру в форматах 1440p/4K в разных режимах DLSS... поэтому производительность с DLSS 4 немного ниже.
- гениально.
-
D_ad
Member
Друже, я писав про перспективу DLSS 4 в контексті того, як воно себе продемонструвало в "Кіберпанку"..)AlmstHappySndwch: ↑ 26.06.2025 11:28Підкажіть як ви вмикаєте "трасування шляху" в сталкері. Хоч вбий, але я не пам'ятаю, щоб в налаштуваннях було ще щось крім апскейлу з фреймгеном.D_ad: ↑ 26.06.2025 11:02 Цікава річ.
А в "Сталкері" там примусовий програмний "люмен". Окремі модери накручують на нього реконструкцію променів та підтягують той самий DLSS 4, але.. я не серед їх числа.
Відправлено через 10 хвилин 54 секунди:
Може я дурний, може воно не оновилося, але коли ще "Сталкер" в мене був встановлений, після новини про можливість примусового перемикання у Арр вже десь місяціь тоді пройшов, а ця опція в мене все ще не була доступна.Enjthesilence: ↑ 26.06.2025 11:17В нвідія апп робиться в 1 клік. В сталкері - це мастхев, шимерінг і блур майже зникає з длсс4, рятує від вбогого таа в цій грі, типова історія з ЮЕ5, щей нова версія фг також допомагаєD_ad: ↑ 26.06.2025 11:02 Цікава річ.
Гру я на той час вже пройшов, тож... сподіваюся, воно там буде на місці, коли буду повертатися наступного разу..) Сподіваюся на добряче DLC через рік-півтора.
-
Lionthorn
Member
Що частота кадрів місцями стала трохи кращою - приємно. Що час кадру такий же рваний та що загальна плавність так само проблемна - не приємно. Цікаво, відео релізної версії записано ще аж тоді чи якось перезаписувалося зараз? А нова версія ж записувалася при актуальних драйверах чи тих, що були на момент виходу гри?
Ну і криві тіні від кривої моделі ГГ, коли щось є в руках, так досі і не виправили. А це так кидається в очі під час гри.
Ну і криві тіні від кривої моделі ГГ, коли щось є в руках, так досі і не виправили. А це так кидається в очі під час гри.
-
Enjthesilence
Member
ніяк, розробник обіцяв в своїх "щоденниках" розробки додати вже після релізу хардвейр люмен, але можливо з таким станом гри і темпом виправлень ми його не побачимо, як і обіцяний мультиплеєрAlmstHappySndwch: ↑ 26.06.2025 11:28Підкажіть як ви вмикаєте "трасування шляху" в сталкері. Хоч вбий, але я не пам'ятаю, щоб в налаштуваннях було ще щось крім апскейлу з фреймгеном.D_ad: ↑ 26.06.2025 11:02 Цікава річ.
-
VovaII
Member
А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
-
item2
Member
Цікаво, а наскільки складно їм буде перевести гру на UE 5.6 - там наче плавніший графік і вищий FPS. Мабуть, залежить від того, наскільки сильно вони кастомізували базовий UE. І ще цікавлять CPU-залежні поселення. На 16-24 ядерних процесорах по ідеї має значно швидше працювати, A-Life наче має гарно паралелетись?
-
VovaII
Member
Чомусь подумалось, що мультиплеєр, то запасний варіант, якщо із A-Life не вийде? Для мультиплеєру A-Life не потрібен, там свій A-Life. Крім того мультиплеєр на папері виглядає як щось не складне...item2: ↑ 26.06.2025 14:59A-Life наче має гарно паралелетись?
-
item2
Member
Вони сказали, що в цьому патчі A-Life вже працює на всій мапі. Раніше тільки в найближчому радіусі обчислювався.VovaII: ↑ 26.06.2025 15:05 якщо із A-Life не вийде?
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
VovaII
Ось:
Зміни A-life:
Тепер життя в Зоні моделюється для всіх персонажів, а не тільки для тих, які знаходяться в полі зору гравця.
-
VovaII
Member
item2
Мабуть доробити A-life виявилось простіше, ніж мультиплеєр?
Мені більше сподобалося, що тепер вороги "на голову" не будуть сипатися. — Декілька разів було: перестріляв всіх, зупинився хабар "перебрати" — на тобі за 10 метрів...
Мабуть доробити A-life виявилось простіше, ніж мультиплеєр?
Мені більше сподобалося, що тепер вороги "на голову" не будуть сипатися. — Декілька разів було: перестріляв всіх, зупинився хабар "перебрати" — на тобі за 10 метрів...
-
item2
Member
VovaII
Імхо, для впровадження мультиплеєра потрібен вищий і стабільний FPS, інакше може не здобути популярності.
Імхо, для впровадження мультиплеєра потрібен вищий і стабільний FPS, інакше може не здобути популярності.
-
alumem
Member
это вопрос к разработчикам, они обещалиVovaII: ↑ 26.06.2025 14:54А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
-
Earanak
Member
Дык в первой части был же. Наверное таким и будет. Мы в комп-клубе рубились.VovaII: ↑ 26.06.2025 14:54А навіщо тут мультиплеєр, і яким Ви його бачите? Що в ньому робити?
Там разные режимы были, с относительно большими картами.
Артефактами (аналог захвата флага), Аномалиями. Норм мультиплеер был на то время ))
- И если что это был не какой то васянский 'мод'