Новини
Останні статті і огляди
Температура PCH Legion 7 Pro
-
Radicals_V
Member
Итак. Есть ноутбук на RTX 4080 175W, I9 13900HX
2 SSD M2 4.0 по терабайту и DDR5 5600 (2 по 16 планки).
Работает ок, ЦП и видик температуры отличны+ проц подрезан по реестру до 4,7 чтоб не гнал буст. Но!
Датчик PCH в аиде при простое 70, при максимальной нагрузке (стресс тесты, игры) в режиме производительности 100-108 цельсия.
Вопрос- насколько плохо, плохо ли вообще, и чего делать? Вычитал что вроде на некоторых моделях 120 цельсия граница.
2 SSD M2 4.0 по терабайту и DDR5 5600 (2 по 16 планки).
Работает ок, ЦП и видик температуры отличны+ проц подрезан по реестру до 4,7 чтоб не гнал буст. Но!
Датчик PCH в аиде при простое 70, при максимальной нагрузке (стресс тесты, игры) в режиме производительности 100-108 цельсия.
Вопрос- насколько плохо, плохо ли вообще, и чего делать? Вычитал что вроде на некоторых моделях 120 цельсия граница.
-
anatolikostis
Member
легионеру на хаб не кинули радиатор и он греется (там где-то выше +115С предел): нормальная картина, когда ноутбуки покупают по обзорам и картинкам, где кишки ноута не обозревают
всем же плевать, что там локальные перегревы, если он гарантию обычно должен отходить.
Вам как хочется: решить проблему установкой радиатора, или просто не запускать мониторинг с страшной темепературой на выводе?
PS Как вариант: кривое СО, зону хаба накрывает, но не касается, либо ТИ подобран неверно, вообще не нанесен.
-
Radicals_V
Member
Если это реально проблема,решить.
Відправлено через 55 хвилин 11 секунд:
https://i.ibb.co/NddN03Cz/IMG-4356.jpg"
Где тут этот хаб, что купить и куда ставить радиатор?Если в нагревах основных элементов я кое что понимаю, тот с PCH полный ноль. Помогите а)
Ps. Фотка старая, там уже второй SSD Samsung 990 Pro торчит и две плашки Fury.
Відправлено через 7 хвилин 40 секунд:
Так же слышал что убрав один SSD, отключив сетевую карту, проводом не пользуюсь можно решить пару градусов в минус….
Где тут этот хаб, что купить и куда ставить радиатор?Если в нагревах основных элементов я кое что понимаю, тот с PCH полный ноль. Помогите а)
Так же слышал что убрав один SSD, отключив сетевую карту, проводом не пользуюсь можно решить пару градусов в минус….
-
isusik63
Member
В нет найдите фото без радиатора , киньте сюда , вам покажут где хаб .Radicals_V: ↑ 23.06.2025 08:17 Если это реально проблема,решить.
Или вскройте и посмотрите где нет прижима прокладки (или прокладки).
, вас пару градусов не спасут , и жертвовать ссдхой
-
Radicals_V
Member
Так я не совсем понял...106-109 это много, да? То бишь если отнести в сервис, указать что сделать, они сделают?
-
neo89skynet
Member
Хаб швидше за все тутRadicals_V: ↑ 23.06.2025 08:17Если это реально проблема,решить.
.Я б вам порадив для початку знайти сервіс, де є пірометр і просто заміряти температуру їм, раптом просто датчик температури показує не правильно. Якщо він покаже температури такі високі, то можливо поганий притиск або зовсім забули кинути термоінтерфейс, тоді в тому ж сервісі нехай його докинуть, але знову ж таки якщо ноут на гарантії, вона тю-тю після зняття системи охолодження.
-
Radicals_V
Member
Не на гарантии. Значит отнесу и пусть меряют. Смущает что заводской жидкий металл снимать нужно будет...Потому как температуры видео песня и проца...
-
neo89skynet
Member
Замість рідкого металу краще покласти фазовий перехід хороший/дорогой. Я так зробив на своєму ноутбуку профільному (із заводу був рідкий метал), температури на процесорі впали на 2-3 градуси, на відеокарті хот-спот став на 5 градусів менше. Ну і хороші термопрокладки покласти бажано за місце старих заводських, у нас на форумі можна купити хороші у Євгена.Radicals_V: ↑ 23.06.2025 08:55Смущает что заводской жидкий металл снимать нужно будет
-
AntonyKandaurov
Member
Ммм, 105 градусів на хабі і він ще працює.
В мене колись був древній делл інспірон 7720, у нього також хаб охолоджувався аби як, і коли жувачка між кристалом і верхньою кришкою висохла - ноут почав тупо вимикатись під навантаженням, тому що хаб грівся 82 градуси.
Забули китайці-бабайці покласти шматочок термогумки на хаб у випадку ТСа, скоріш за все.
Ну і підтримую обома руками заміну РМ на PTM7950, не сжере нікелювання і мідь хочаб.
В мене колись був древній делл інспірон 7720, у нього також хаб охолоджувався аби як, і коли жувачка між кристалом і верхньою кришкою висохла - ноут почав тупо вимикатись під навантаженням, тому що хаб грівся 82 градуси.
Забули китайці-бабайці покласти шматочок термогумки на хаб у випадку ТСа, скоріш за все.
Ну і підтримую обома руками заміну РМ на PTM7950, не сжере нікелювання і мідь хочаб.
-
DarkJoney
Member
плюсую, я собі у Асус Таф зробив ПТМ7950 від Грізлі. Темпи впали, у сінебенчі плюс 300 мгц на проці, використати дуже легко, головне покласти перед у холодильник щоб порізати краще і не забути зняти плівки.neo89skynet: ↑ 23.06.2025 09:14Замість рідкого металу краще покласти фазовий перехід хороший/дорогой. Я так зробив на своєму ноутбуку профільному (із заводу був рідкий метал), температури на процесорі впали на 2-3 градуси, на відеокарті хот-спот став на 5 градусів менше. Ну і хороші термопрокладки покласти бажано за місце старих заводських, у нас на форумі можна купити хороші у Євгена.Radicals_V: ↑ 23.06.2025 08:55Смущает что заводской жидкий металл снимать нужно будет![]()
-
anatolikostis
Member
однозначно это он и естьneo89skynet: ↑ 23.06.2025 08:50Хаб швидше за все тутRadicals_V: ↑ 23.06.2025 08:17Если это реально проблема,решить..
-
WaRMacTep
Member
-
Radicals_V
Member
Проблема решилась прокладкой, которой там не было с завода совсем. Всем спасибо.
-
neo89skynet
Member
Radicals_V
Так, ось тобі і легіони хвалені .... Радий за вас що проблема вирiшилась малою кров'ю.
Так, ось тобі і легіони хвалені .... Радий за вас що проблема вирiшилась малою кров'ю.
-
Klon
CG graphikos fan
воні не "хвалені", а в 20-22 роках нічого кращего в ціна\якість не було. І про них відразу оглядщікі\майстри писали = якщо щось з температурами, то перекладати термопрокладки, бо с заводу там великий процент косячності притиску.
Наприклад у мене 2 легіона (якім вже 3-4р), але я з покупки СО не розбирав, розбираю піль з вентілів поганяти та і все, температури адекватні (але я не гоняю їх в 100% навантаженні).
Radicals_V
питайте у майстров що намазали на чипи та які термопрокладки, бо є унікуми яки мажуть в ігрові ноути МХ-4\8 .
-
Евгений King
Member
У пана франкенштейн, зібраний з кількох ноутів, то ж грішити тут не на виробника требаneo89skynet: ↑ 24.06.2025 13:58 Radicals_V
Так, ось тобі і легіони хвалені .... Радий за вас що проблема вирiшилась малою кров'ю.![]()
-
neo89skynet
Member
Евгений King
Не зовсiм зрозумiв, пояснiть будласка.
Не зовсiм зрозумiв, пояснiть будласка.