Частково відсутній інтернет.

Локальные сети и Интернет
Автор
Повідомлення
Bornodia
Junior

Повідомлення

Всім прівєт :) .
Вчора увечері (21.06.2025, близько 23:00) у мене обірвався зв'язок с діскордом і викинуло з онлайн гри. Спочатку подумав, що пропав інтернет. Але у треї з'язок мережі був підключеним (значок монітору та кабелю). Забив на проблему та пішов спати - думав, що на наступний день все пройде. Нічого не прошло. Інтернету так і нема, грузе тільки Телеграм. Додумався запустити ВПН і з ним зміг вже відкрити і Стім, і браузер, але проблема так і не вирішилась сама по собі. Почав шукати допомоги на форумі майкрософт, де знайшов тред з проблемою, подібною до моєї. Назва - "Windows 10 показывает, что интернета нет, но по факту интернет есть". У кінці потоку його автор зазначив форум Оверлокерс, тому і вирішив звернутися сюди особисто.

У термінології "продвинутої" комп'ютерної сфери я не дуже розбираюсь: що таке DNS загуглив тільки сьогодні, і то вже забув. Тому не до кінця розумію, що саме я робив за вказівками людей з треду вище. Здається, я очищав кеш ДНС, пробував зазначити 8.8.8.8 та 8.8.4.4, щоб ці числа не значили, та навіть заходив у реєстр, де шукав значіннє параметру EnableActiveProbing. Але і це мені не допомогло: параметр вже стояв в 1. Якщо потрібні ще якісь дані, то задайте будь ласка питання.. І прошу вас допомогти B-)
Dremjke
Member

Повідомлення

Ніяких програм типу Hamachi не встановлено? Якийсь десктопний VPN-клієнт і т.д.?
Скоріш за все, щось наковиряли в системі. Перевстановлюйте вінду.
Bornodia
Junior

Повідомлення

Dremjke: 22.06.2025 19:06 Ніяких програм типу Hamachi не встановлено? Якийсь десктопний VPN-клієнт і т.д.?
Скоріш за все, щось наковиряли в системі. Перевстановлюйте вінду.
Встановлений і Хамачі і РадмінВпн, але вони стоять вже давно, року з 25-го. Шо таке десктопний впн-клієнт я не поняв, вибачте :(

Відправлено через 27 секунд:
з 21-го* трохи тупанув
Dremjke
Member

Повідомлення

Bornodia: 22.06.2025 19:12Встановлений і Хамачі і РадмінВпн
Ну ось, шось тут намудрили. Спробуйте їх видалити, кеш DNS ще раз почістить і встановіть DNS гугла в налаштуваннях мережевого адаптеру.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

в таких випадках треба спочатку звонити в тех підтримку провайдера, а вже потім шукати проблему якої може не бути
Dremjke
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 22.06.2025 19:14в таких випадках треба спочатку звонити в тех підтримку провайдера, а вже потім шукати проблему якої може не бути
Точно, може реально на стороні провайдера проблема.
Місяць назад знайомі приносили ноут підлітка, у нього проблема 1 в 1 була, виявилося, що с хамачі і радміном "грався".
Gold_Star
Member

Повідомлення

Bornodia: 22.06.2025 19:04Почав шукати допомоги на форумі майкрософт, де знайшов тред з проблемою, подібною до моєї. Назва - "Windows 10 показывает, что интернета нет, но по факту интернет есть". У кінці потоку його автор зазначив форум Оверлокерс, тому і вирішив звернутися сюди особисто.
Пора би на 11 вже оновитись
Взагалі як варіант напряму інтернет підключити до ПК, у властивостях мережевого адаптеру усе на автоматичне встановити і далі дивитись що і як. Можливо дійсно прийдеться телефонувати в сапорт провайдера.
Востаннє редагувалось 22.06.2025 19:27 користувачем Gold_Star, всього редагувалось 2 разів.
OverPow
Member

Повідомлення

Звідки Ви? Який регіон?
Rex
Member

Повідомлення

Bornodia
На інших девайсах, підключених до роутера, є інтернет?
Вже правильно написали, скоріше за все, щось в системі. Спробуйте через налаштування Аінди зробити скидання мережі. Там все просто. Подивіться в інтернеті як це робити
Bornodia
Junior

Повідомлення

OverPow: 22.06.2025 19:25 Звідки Ви? Який регіон?
Кропивницький

Відправлено через 2 хвилини 11 секунд:
Gold_Star: 22.06.2025 19:24
Bornodia: 22.06.2025 19:04Почав шукати допомоги на форумі майкрософт, де знайшов тред з проблемою, подібною до моєї. Назва - "Windows 10 показывает, что интернета нет, но по факту интернет есть". У кінці потоку його автор зазначив форум Оверлокерс, тому і вирішив звернутися сюди особисто.
Пора би на 11 вже оновитись
Взагалі як варіант напряму інтернет підключити до ПК, у властивостях мережевого адаптеру усе на автоматичне встановити і далі дивитись що і як. Можливо дійсно прийдеться телефонувати в сапорт провайдера.
Комп'ютер вроді напряму і підключений, єслі я правільно понімаю. Через кабіль такий білий і штекер у нього особєнний. І проблема така тока на компє і єсть - с тєлєфона все норм грузе, с другого компа тоже все норм, другий комп тоже підключений напряму.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Bornodia: 22.06.2025 19:33І проблема така тока на компє і єсть - с тєлєфона все норм грузе, с другого компа тоже все норм, другий комп тоже підключений напряму.
Напряму це без роутера. Загальним кабелем в комп
Bornodia
Junior

Повідомлення

Dremjke: 22.06.2025 19:22
WaRMacTep: 22.06.2025 19:14в таких випадках треба спочатку звонити в тех підтримку провайдера, а вже потім шукати проблему якої може не бути
виявилося, що с хамачі і радміном "грався".
Ну щас я попробую ше радмін удалить і почистить днс цей. Просто така проблема появилась в рандомний момєнт. Я іграв-іграв і тут бац і чота отключіло. І я от прям ну не вру, чєсн слово. Не так, шо не хочу показаться дурачком і не розказую якусь дуже важну маловидну дєталь, а вот імєнно шо в рандомний момєнт отрубило. Радмін був увімкнений, але він у мене стоїть-то з 21-го року, коли в фортс чи зомбоід с севендейс ту дай ігрався з пацянями

Відправлено через 58 секунд:
Gold_Star: 22.06.2025 19:35
Bornodia: 22.06.2025 19:33І проблема така тока на компє і єсть - с тєлєфона все норм грузе, с другого компа тоже все норм, другий комп тоже підключений напряму.
Напряму це без роутера. Загальним кабелем в комп
хорошо я поняв попробую шось зробить єслі с радміном не вийде
Dremjke
Member

Повідомлення

Bornodia
Вам вже план дій розписали. Пробуйте, потім розкажете, що да як.
Bornodia
Junior

Повідомлення

Dremjke: 22.06.2025 19:40 Bornodia
Вам вже план дій розписали. Пробуйте, потім розкажете, що да як.
Удалив радмін і хамачі, почистив кеш днс, написав чотири восьмьорки і дві восьморки, дві чітвьорки, та всьо равно нічо не помінялось. Радмін пропав з панелі керування - мережеві підключення, а хамачі все ще тут висить.
Dremjke
Member

Повідомлення

Bornodia
Скріни зробіть - налаштування в мережевому адаптері і вивід команди ipconfig/all в cmd.
Також спробуйте увіткнути кабель інтернету напряму в мережеву карту компа.
Bornodia
Junior

Повідомлення

Dremjke: 22.06.2025 19:55 Bornodia
Скріни зробіть - налаштування в мережевому адаптері і вивід команди ipconfig/all в cmd.
Також спробуйте увіткнути кабель інтернету напряму в мережеву карту компа.
Так щас провірю чи отправляця скріни. І піду попробую кабель включіть

Відправлено через 40 секунд:
шо таке "налаштування в мережевому адаптері"я не поняв, так шо просто зробив багато скрінів
Вкладення
Знімок екрана 2025-06-22 195924.png
Знімок екрана 2025-06-22 200016.png
Знімок екрана 2025-06-22 200029.png
Знімок екрана 2025-06-22 200045.png
Dremjke
Member

Повідомлення

На останньому скріні натисніть на IP версии 4 и кнопка "Властивості". Що там вказано?
Bornodia
Junior

Повідомлення

Dremjke: 22.06.2025 20:11 На останньому скріні натисніть на IP версии 4 и кнопка "Властивості". Що там вказано?
Важно зазначіть, шо пишу я і чітаю соошки в конфє со включеним впном. Коли він увімкнений, то адреси днс-а міняються

Відправлено через 43 секунди:
но після перезагрузки я не включав впн і провірив все сразу с адресами, які на скріні. всьо равно не працює
Вкладення
Знімок екрана 2025-06-22 201454.png
Dremjke
Member

Повідомлення

Ну що тут ще казати.
Залишається:
1. Перевірити підключення поза роутером, кабелем напряму в комп
2. Скинути мережеві налаштування в віндоусі (гугліть)
3. Перевірити файл hosts, чи нема там нічого зайвого

На крайній випадок - перевстановлювати вінду.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

спочитку вимкніть ip v6 бо по скріну видно що там змінені налаштування
Відповісти