Новини
Останні статті і огляди
Ентузіасти знайшли спосіб активувати масштабування AMD FSR 4 на відеоадаптерах Radeon RX 7000
-
Rederst
Member
Пропоную обговорити Ентузіасти знайшли спосіб активувати масштабування AMD FSR 4 на відеоадаптерах Radeon RX 7000
По скрінах не помітив.
По скрінах не помітив.
-
Олег963
Member
Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає! 
-
Misteri
Member
И не говори. Почти вообще ничего не поменялось. Прям совсем.Олег963: ↑ 18.06.2025 16:52 Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає!![]()
-
Ortyomko
Member
чому не змінилось? чому 7900 немає?Олег963: ↑ 18.06.2025 16:52 Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає!![]()
-
Skiff93
Member
Навіщо зараз брати 7900 xt (де її немає?) коли краще вже 9070 xt взяти.Олег963: ↑ 18.06.2025 16:52 Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає!![]()
Але не робіть таких різких переходів - це небезпечно.
-
item2
Member
Емуляцію FP8 через FP16 для RDNA 3 додали в develop-гілку MESA драйверів на Лінукс трохи раніше (1-2 місяці тому). В другому скріншоті автора видно приріст близько 40% при активації FSR4 Quality в 4К в CP2077. Реально побачити приріст 20-50% при активації FSR4 Quality в 4К. Падіння від переходу з FSR3 може бути 10-30%. На менших цільових резолюшенах приріст менший. На 1080p практично відсутній. CP2077 результати на 9:51:
- спойлер
-
Enjthesilence
Member
все правильно він написав, фср4 кваліті на 20-30% повільніша за фср3 кваліті, це зрозуміло через рдна3 і сам оптіскейлер, але ця втрата продуктивності виправдана, тому що рятує від вбогого ТАА в багатьох іграх.
у тому ж пості на реддіті, люди пишуть про ще більші втрати продуктивності з емуляцією фср4, короче це такий собі фср 3.5 в принципі все логічно, чому минулі карти залишились без підтримки, хоча у 4к для топів це має сенс, буст присутній
у тому ж пості на реддіті, люди пишуть про ще більші втрати продуктивності з емуляцією фср4, короче це такий собі фср 3.5 в принципі все логічно, чому минулі карти залишились без підтримки, хоча у 4к для топів це має сенс, буст присутній
Востаннє редагувалось 18.06.2025 17:35 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
-
starik_0
Member
я может чего то не понимаю то у меня на фарминг симулятор 22 с fsr 1 на качестве фпс меньше чем вообще без него. карта 1063
-
item2
Member
Enjthesilence
Чим гірша відеокарта, тим більші втрати продуктивності. 7800 XT втратить більше, якщо потрібно досягнути того самого цільового FPS.
Чим гірша відеокарта, тим більші втрати продуктивності. 7800 XT втратить більше, якщо потрібно досягнути того самого цільового FPS.
-
Skiff93
Member
Бо він там костилями прикручений, що взагалі можна очікувати від такої древньої карти ще й з 3Гб.starik_0: ↑ 18.06.2025 17:30 я может чего то не понимаю то у меня на фарминг симулятор 22 с fsr 1 на качестве фпс меньше чем вообще без него. карта 1063
В Хуанга спитай чому він дрова свої під FSR не оптимізує
-
erkins007
Member
Ну естественно без тензоров там потери производительности будут колоссальные.
Все вопросы к амд и их семилетней позиции "тензоры это маркетинговая уловка нвидии"
Все вопросы к амд и их семилетней позиции "тензоры это маркетинговая уловка нвидии"
-
waryag
Member
Як це "не розкривають"? Її немаєале будь-які подробиці щодо підтримки GPU минулих поколінь «червоні» так і не розкривають
-
Tiufin
Member
Ну от, а скільки було зради по інтернету, що Ліза не зробила підтримку фср 4 у старих картках. А пару років тому така ж зрада була щодо нвідіа 40 серії із їхнім фреймгеном. Повірити в простий факт, що на старих картках просто фізично немає потрібних блоків обчислень - це надто складно, треба вигадувати чергову теорію змови.Як показали випробування, технологія AMD FSR 4 забезпечує кращу якість зображення і менше графічних артефактів щодо FSR 3.1. Але разом з цим відзначається істотне падіння продуктивності. У бенчмарку Cyberpunk 2077 середня частота кадрів впала з 85 до 56 fps, а в ремастері The Elder Scrolls IV: Oblivion швидкодія впала на 20–30%. Заміри проводилися з пресетом FSR Quality.
-
Олег963
Member
Мав на увазі RX 7090Олег963: ↑ 18.06.2025 16:52 Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає!![]()
-
unique-neon
Member
Щодо optiscaler, він сам по собі б'є по fps. Пробував в іграх де працює апгрейд до fsr4 з адреналіна. То optiscaler з 10 відсотків губляє по дорозі.
Також від нього oled екран сильніше мерехтить, що натякає на вади фреймтайма.
Апгрейд з адреналіна працює далеко не усюди.
То ж шукав я яку небудь dll, щоб робила суто апгрейд з fsr3 на fsr4, але нічого не знайшов.
Може хто щось таке бачив?
Також від нього oled екран сильніше мерехтить, що натякає на вади фреймтайма.
Апгрейд з адреналіна працює далеко не усюди.
То ж шукав я яку небудь dll, щоб робила суто апгрейд з fsr3 на fsr4, але нічого не знайшов.
Може хто щось таке бачив?
-
Misanthrop
Member
Ще подивимось, бо це поки перші спроби. Не треба недооцінювати комьюніті.Tiufin: ↑ 18.06.2025 19:19Ну от, а скільки було зради по інтернету, що Ліза не зробила підтримку фср 4 у старих картках. А пару років тому така ж зрада була щодо нвідіа 40 серії із їхнім фреймгеном. Повірити в простий факт, що на старих картках просто фізично немає потрібних блоків обчислень - це надто складно, треба вигадувати чергову теорію змови.Як показали випробування, технологія AMD FSR 4 забезпечує кращу якість зображення і менше графічних артефактів щодо FSR 3.1. Але разом з цим відзначається істотне падіння продуктивності. У бенчмарку Cyberpunk 2077 середня частота кадрів впала з 85 до 56 fps, а в ремастері The Elder Scrolls IV: Oblivion швидкодія впала на 20–30%. Заміри проводилися з пресетом FSR Quality.
Колись і про емулятор пс3 казали неможливо, а зараз вже транслятор інструкцій чувак запілив, що воно ще трохи і краще нативу буде працювати.
А з ФСР4 набагато менше гемору
-
vmsolver
Member
У Паскалей поддержка даже FP16 чисто номинальная и она точно не быстрее FP32, поэтому нет, эти новые нейроплюшки не для Паскалей, увы, Паскали устарели аппаратно.starik_0: ↑ 18.06.2025 17:30 я может чего то не понимаю то у меня на фарминг симулятор 22 с fsr 1 на качестве фпс меньше чем вообще без него. карта 1063
-
Plush_Dragon
Member
Плойка це по факту той самий ПК. Так що порівняння ні про що.Misanthrop: ↑ 18.06.2025 19:35
Ще подивимось, бо це поки перші спроби. Не треба недооцінювати комьюніті.
Колись і про емулятор пс3 казали неможливо, а зараз вже транслятор інструкцій чувак запілив, що воно ще трохи і краще нативу буде працювати.
А з ФСР4 набагато менше гемору
Стосовно FSR4, як і RTX, потрібна підтримка саме залізом. Так що нічого путнього з цього не вийде. Пам'ятаю колись ентузіасти намагалися прикрутити RTX на старушку 1080ті, але де вони зараз? Так і тут, якщо бабка Ліза по губах поводила своїм фанатам, то нічого не поробиш. Купляйте нові відеокарти за оверпрайс.
-
_Andrik_
Member
Вийдіть на вулицю пробздітися , що за нісенітниця від вас лунає.Олег963: ↑ 18.06.2025 19:28Мав на увазі RX 7090Олег963: ↑ 18.06.2025 16:52 Знаєте я ця людина яка сиділа на fx процесорах і на ,gtx 680 , з цього часу мало що змінилось але чомусь все більше хочеться пересісти на умовну rx. 7900 але її немає!![]()
-
item2
Member
_Andrik_, Skiff93
Спробую пояснити. У Олега, судячи з профіля, зараз 3080 Ti. Після років на Nvidia він хоче перейти на інший бік - на справжній топ від АМД (аля 9090 XT), якого немає. А згадка gtx 680 - то з чого все починалось в першому компі.
Спробую пояснити. У Олега, судячи з профіля, зараз 3080 Ti. Після років на Nvidia він хоче перейти на інший бік - на справжній топ від АМД (аля 9090 XT), якого немає. А згадка gtx 680 - то з чого все починалось в першому компі.