За 33 дні продано 3,3 мільйона копій Clair Obscur: Expedition 33

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити За 33 дні продано 3,3 мільйона копій Clair Obscur: Expedition 33

Гра може не топ 1 цього року. Але точно в топ 3 буде.
Тому гарній грі гарні продажі. Атмосфера і сюжет клас.
Тим паче грав на релізі без помітних багів, за це в наш час великий лайк :up:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Обсуждать тут нечего - это просто шикарная игра! :super:

Общая атмосфера, дизайн, графика, музыка, сюжет... отличные живые герои, красивые интересные девушки... :)

Качество на высоте - минимум патчей, почти без вылетов и глюков... сотни модов на выбор - можно упростить/усложнить игру...

Конечно, дивная пошаговая боёвка вызывает не такой восторг как игра в целом, ну да ладно... всё хорошо!
Podolyanin
Member

Повідомлення

Ніколи не грав ігри з покроковою бойовкою, але ця зайшла на ура. Награв вже 37 годин і ніби й нічого такого особливого в ній немає, але мікс різних ігрових механік дає відчуття якоїсь новизни, ну і стилістика, атмосфера, саундтрек просто не відпускають. Молодці французи, востаннє я такі емоції переживав у Відьмаку 3 в 2015.
Demedik
Member

Повідомлення

Заслужено. Для меня Игра Года. Дизайн, постановка, игра актеров, музыка и сюжет - на редкость крутые. Даже если брать фильмы... Первая игра в этом году в которую не могу перестать играть.
syavik2001
Member

Повідомлення

полностью согласен со всеми комментами выше!
Игра - топ!
yariksom
Member

Повідомлення

Як технічний стан, можна грати?
LetterBee
Member

Повідомлення

Сперва скептически к ней относился так как в интернете любят нахваливать все подряд, потом все таки купил и игра оказалась вполне годной. Боевка спустя время начинает доставлять, сюжет и персонажи тоже интересные, особенно на фоне последних АААА проектов. Но недостатки также есть, но допустимые: нужно принять пошаговую боевку, многовато диалогов в нпс, со всеми необязательно говорить, но некоторые из них имеют какой нибудь квест поэтому говорить приходится почти со всеми. В путанных локациях со скрытыми путями не хватает карты. По началу дают очень много инфы о механиках в виде текста который я так и не вдуплил, (пиктосы люмены, какие то очки за сиель) но в общем разобрался по ходу игры, но не прям до конца. В общем за свой прайс в 1500 грн очень годно.
P.s. если не осилили секиро, то наверное не советую. Игра по сложности как соулслайки, хотя в нее недавно добавили легкий режим.
FirstTDM
Member

Повідомлення

[/b]
LetterBee: 28.05.2025 14:28P.s. если не осилили секиро, то наверное не советую. Игра по сложности как соулслайки, хотя в нее недавно добавили легкий режим.
Да ну... можно играть в своё удовольствие без всякого опыта подобных игр с пошаговыми боёвками.

Сюжетный/легкий уровень сложности в игре есть изначально. Можно пройти весь сюжет включив QTE на атаку в АВТО и без парирований и уклонений - просто развивая персонажей. Можно моды поставить и увеличить время на парирование/уклонение.

В Clair Obscur: Expedition 33 есть сюжетный уровень сложности, и появился он не просто так, а по личной просьбе актрисы Дженнифер Инглиш, озвучившей главную героиню Маэль. По словам Инглиш, ей очень хотелось пройти игру, в которой она сама приняла участие, но она боялась, что не справится с сражениями без облегчённого режима. Она поделилась этой мыслью с командой из Sandfall Interactive, и её услышали. Инициативу взял на себя старший геймплей-программист Флориан Торрес, в итоге в игре появился полноценный лёгкий режим, ориентированный на тех, кто хочет наслаждаться историей и исследованием мира, не напрягаясь из-за боёв.
erkins007
Member

Повідомлення

Шикарнейшая игра, шикарный сюжет, музыка, персонажи. Отличный геймплей и мир. Для меня это одна из лучших игр этого года.

Отправлено спустя 2 минуты 53 секунды:
yariksom: 28.05.2025 13:34 Як технічний стан, можна грати?
Околоидеальный. Игра очень стабильная без статеров и багов. В нее вшит неотключаемый мыльный ТАА, но есть DLAA, так что жалуются на ТАА только красные. На 5090 в нативном 4к на эпических 80фпс, если поставить высокие то 120+.
Tetronga
Member

Повідомлення

Це ви всі ще в Персону 5 не грали :-P
SmileKnight
Member

Повідомлення

Tetronga: 28.05.2025 15:59 Це ви всі ще в Персону 5 не грали :-P
Ооо, я доречі тільки другу частину проходив на консолі в свій час :super: сподобалась)
Скажи пліз, якщо відразу почати в останні грати...ніфіга не зрозумію, так?) Вони всі пов'язані? :idea:

P.s: сьогодні через геймпасс спробую цю Expedition 33 :rotate:
kairo
Member

Повідомлення

LetterBee: 28.05.2025 14:28 P.s. если не осилили секиро, то наверное не советую. Игра по сложности как соулслайки, хотя в нее недавно добавили легкий режим.
Більшість геймерів прозріють від складності Секіро. Я все ж думаю, що ця гра легша)
mycolaevich
Member

Повідомлення

LetterBee: 28.05.2025 14:28если не осилили секиро, то наверное не советую. Игра по сложности как соулслайки
Навіть не близько. Сюжет на нормальній складності проходиться взагалі без проблем, хіба що взагалі не задумуватись про прокачку і не пробувати ухилятись/парирувати.
Tetronga
Member

Повідомлення

SmileKnight: 28.05.2025 16:24
Tetronga: 28.05.2025 15:59 Це ви всі ще в Персону 5 не грали :-P
Ооо, я доречі тільки другу частину проходив на консолі в свій час :super: сподобалась)
Скажи пліз, якщо відразу почати в останні грати...ніфіга не зрозумію, так?) Вони всі пов'язані? :idea:

P.s: сьогодні через геймпасс спробую цю Expedition 33 :rotate:
Ні, можеш грати одразу в персона 5 рояль - крім пасхалок на минулі ігри нічого не втратиш. Потім можеш пограти в 3 і 4 по смаку, прямого сюжетного зв'язку між ними нема. Удачі :super:
YumaX
Member

Повідомлення

Цікавий сюжет, музон але через ці q/e видалив, якийсь хрома-трубадур на сюжеті тупо виносить бо ти не можеш таймінги зловити, гра для спинного мозку, нажаль.
Rhizone
Member

Повідомлення

Також ніколи не грав в jrpg, але ця гра затянула на добрячих таких 40 годин :up:
Гра дійсно класна, звідси і такі гарні продажі :)
mult
Member

Повідомлення

Граю зараз.
Дуже затягує, гра крута.
Є українізатор.
Я тепер першим ділом до всіх ігор шукаю українізатори, якщо в грі немає.
Зараз активно почали їх робити, хай і з допомогою ШІ, але це краще ніж нічого.
Граю тільки від парирувань, після дарк соулсів в принципі звично що це таке.
Але в кожного противника таймінги різні, треба вивчати.
Вцілому більшість атак парирую і з контр ударів нормально так дамажить.
Але є боси прям дуже жирні, треба з десяток спроб щоб перемогти.
Ну і суто для мене, дуже забагато напхали всяких механік.
В кожного персонажа якісь свої приколи, купа піктусів, якісь стійки, стихії і тп, прям забагато всього :)
Мабуть розраховували на тих гравців які будуть будувати білди на максимальній складності.
Я в білди точно не буду, мені пройти гру і все.
Поки граю на сюжетному рівні, але я на середині гри.
Побачим чи до кінця потяну цю складність чи ні :)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Цікавий сюжет, музон але через ці q/e видалив, якийсь хрома-трубадур на сюжеті тупо виносить бо ти не можеш таймінги зловити, гра для спинного мозку, нажаль.
Побачим чи до кінця потяну цю складність чи ні :)
По данным с NexusMods, самым популярным стал мод, упрощающий тайминги уклонения и контратак — его загрузили более 107 тысяч раз. Он работает на всех трёх уровнях сложности.

Другой мод, делающий блокировку атак в пять раз легче, собрал свыше 22 тысяч загрузок. Оба решения существенно увеличивают временное окно на реакцию в бою и заметно облегчают процесс прохождения.

Для сравнения: мод, повышающий сложность схваток, скачали всего около 500 раз. Это показывает, что большинство игроков предпочитают упрощать сражения, даже если в игре предусмотрены разные режимы сложности.
mult
Member

Повідомлення

FirstTDM
Я поки витягую парирування без модів.
Але на нексусі зареєстрований давно.
Якщо що то можливо як варіант можна щось буде глянути :)
Парирування в грі прям навіть на середньому рівні складності вікно в долю секунди по відчуттям.
Я там вище не правильно написав, я граю на середній складності, стандарт.
Ну і розробники явно надихались елден рінг, багато ударів з затримкою, прям флешбеки з елдена проскакують :)
А ще атаки різні, противник може вдарити раз, а може вдарити декілька раз.
І це прям нєжданчик, в мене було, перший ход противника, один удар і все.
На наступному його ході я теж легко парирую і радий такий, а тут бац і ще парочка прилітає і вже добре якщо хоч один вспієш ще спарирувать :)
Не дивно що людям тяжко.
Тут після дарк соулсів та тяжко.
А хто не грав в соули і для них це новинка, то це тяжко в двічі.
Але завжди можна потренуватись, воно приходить розуміння таймінга з кожною пропущеною плюхою :)
Востаннє редагувалось 28.05.2025 22:15 користувачем mult, всього редагувалось 6 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Де ті кудахтери, які писали що гра - хлам? :lol:
Відповісти