Популярність чат-ботів із ШІ зростає, але за трафіком вони поступаються пошуковим системам у 34 рази

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Популярність чат-ботів із ШІ зростає, але за трафіком вони поступаються пошуковим системам у 34 рази

Та ці ші-боти вже з кожного утюга волають. Жаль в 9 з 10 випадків їх відповідь «вибачте, ідіте за кораблем, не можемо вам допомогти»
yariksom
Member

Повідомлення

Питання часу, змішають пошуковик з ШІ, хоча вони в принципі вже змішані і трафік вирівняється.
stoned
Member

Повідомлення

yariksom
Й вийде гуглолінза котра нічого не взмозі знайти? :D
Earanak
Member

Повідомлення

Ой ну поплачьте, поплачьте. Сделайте еще подписку платную на поиск в Гугле :lol:

Отправлено спустя 3 минуты 22 секунды:
dead_rat: 09.05.2025 15:11Жаль в 9 з 10 випадків їх відповідь «вибачте, ідіте за кораблем, не можемо вам допомогти»
Если бы так было - то норм. Но они фантазируют в тупую.

Выдумывают - улучшения между поколениями железа которых нету, отзывы пользователей которых нету, результаты разгона которых нету, модели памяти которых не существует. Достоинства и недостатки материнских плат которых нету. И все это разбавляют периодически чушью какой то откровенной, типа что бы разогнать память плата должна быть больше чем на 2 слоя PCB... Или для того что бы разогнать память компьютер должен быть включен. Когда их ловишь на ошибках они просто извиняются и говорят что навыдумывали.

https://imgur.com/a/O5SyAVk :dontknow:
Или даже так - https://imgur.com/a/UNPa9S9 :laugh:

Если что я спрашивал одновременно у нескольких чатов, DeepSeek, Grok, ChatGPT, все +/- несли одну и ту же чушь в узкоспециализированных вопросах. Ну, ничего страшного. Хотя бы это было забавно, слушать про то что Crucial не используют чипы Micron, что у 9950X3D улучшили контроллер памяти, что 192гб не могут работать на частоте выше 3600Mhz, очень все это интересно было :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

Earanak: 09.05.2025 15:51Если бы так было - то норм. Но они фантазируют в тупую.

Выдумывают - улучшения между поколениями железа которых нету, отзывы пользователей которых нету, результаты разгона которых нету, модели памяти которых не существует. Достоинства и недостатки материнских плат которых нету. И все это разбавляют периодически чушью какой то откровенной, типа что бы разогнать память плата должна быть больше чем на 2 слоя PCB... Или для того что бы разогнать память компьютер должен быть включен. Когда их ловишь на ошибках они просто извиняются и говорят что навыдумывали.
Забавно, но по моим запросам все довольно близко к реальности.
rizakrko
Member

Повідомлення

Якщо задаю питання з теми, в якій я нічого не розумію - видає щось схоже на правду. А якщо хоч щось розуміюся - то бачу, що майже завжди маячня якась. Це, поруч з галюцинаціями, мабуть найбільша проблема - ці чатботи навчилися надавати дуже правдоподібні, але хибні відповіді.
AFU_power
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.05.2025 15:11Жаль в 9 з 10 випадків їх відповідь «вибачте, ідіте за кораблем, не можемо вам допомогти»
це ти що питався? як зламати пентагон? розчинити труп? у мене все норм відповідає, чатгпт мене провів норм через процес налаштування сервака(впн, докер, домен) і автобекапи
VRoman
Member

Повідомлення

ИИ поисковики по-прежнему выдают дичь утверждая что это правда в 90% случаев. На той неделе детали данные для морозильника искал. Решил попробовать ИИ. Так он морозильник от холодильника отличить не может когда я конкретно ввожу слово "freezer". Я поржал и воспользовался обычным Гуглом. Уж лучше самому фильтровать полученные результаты по заголовкам, а не слушать ложные утверждения ИИ.
dead_rat
Member

Повідомлення

AFU_power: 09.05.2025 16:28
це ти що питався? як зламати пентагон? розчинити труп? у мене все норм відповідає, чатгпт мене провів норм через процес налаштування сервака(впн, докер, домен) і автобекапи
Та ні, весь кастомер саппорт на ботах зараз. Бот моментально відповідає, ввічливий, тока нічого не може зробити.
AFU_power
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.05.2025 17:31
AFU_power: 09.05.2025 16:28
Та ні, весь кастомер саппорт на ботах зараз. Бот моментально відповідає, ввічливий, тока нічого не може зробити.
Мались на увазі чатботи типу gemini, chatgpt та deepseek, а не боти підтримки
dead_rat
Member

Повідомлення

AFU_power: 09.05.2025 18:45
dead_rat: 09.05.2025 17:31
Мались на увазі чатботи типу gemini, chatgpt та deepseek, а не боти підтримки
А ви гадаєте підтримка зроблена не на них? :laugh: Тепер усюди ці аі агенти
AFU_power
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.05.2025 18:55А ви гадаєте підтримка зроблена не на них? :laugh: Тепер усюди ці аі агенти
Не сперечаюсь, але новина про те що чатботи доганяють пошуковики, бо часто в них запитують чим в гугла
Alexsandr
Member

Повідомлення

Earanak: 09.05.2025 15:51 Выдумывают - улучшения между поколениями железа которых нету, отзывы пользователей которых нету, результаты разгона которых нету, модели памяти которых не существует. Достоинства и недостатки материнских плат которых нету. И все это разбавляют периодически чушью какой то откровенной, типа что бы разогнать память плата должна быть больше чем на 2 слоя PCB... Или для того что бы разогнать память компьютер должен быть включен. Когда их ловишь на ошибках они просто извиняются и говорят что навыдумывали.
Не знаю почему, но с ТТХ железа они плохо работают и даже с сайта производителя не берут данные правильные.
Интересно с чем это связано. Железо, энергетика и некоторые подобные темы такое впечатление, что под очень жесткой цензурой. В результате ИИ приходится изобретать бред что бы ответить.

Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
AFU_power: 09.05.2025 18:56 Не сперечаюсь, але новина про те що чатботи доганяють пошуковики, бо часто в них запитують чим в гугла
ИИ достаточно спросить ссылку на видео с описанием, а поисковик выдает что угодно, но не то, что нужно, ибо видео по описанию уже старенькое. А вот искать по сюжету книги ИИ похоже так и не научился, нужно будет попробовать, все же новые версии давно вышли, но старые ИИ не сумели. Захотели ключевые слова для поиска типа как зовут героев, атора название и т.п. :) По эти данным и самому проще поискать.
maksim2020
Member

Повідомлення

rizakrko: 09.05.2025 16:25 Якщо задаю питання з теми, в якій я нічого не розумію - видає щось схоже на правду. А якщо хоч щось розуміюся - то бачу, що майже завжди маячня якась. Це, поруч з галюцинаціями, мабуть найбільша проблема - ці чатботи навчилися надавати дуже правдоподібні, але хибні відповіді.
Це єдине, що вони можуть:
спойлер
Screenshot 2025-04-18 234259.png
dead_rat
Member

Повідомлення

maksim2020
Ну да.
З урахуванням, що АІ це автокомпліт на максималках, що підбирає найбільш ймовірні послідовності слів.
В дебаггере можна подивитися на кожне слово що він видав і які були вирогідності інших слів.
item2
Member

Повідомлення

Earanak

Для початку замініть чат боти, бо безкоштовні DeepSeek, Grok, ChatGPT не вражають якістю, щоб компанії спеціально купували їх платні версії. Безкоштовні мають дуже обмежені в розмірі моделі для швидкості, щоб за сервери багато не платити. Задав усі ваші чотири проблемні питання безкоштовному Gemini 2.0 Flash. Пояснив усе без помилок. Сказав, що є випадки розгону 192 ГБ до 5200 МТ. Але в нього лаг близько двох місяців.
Reinmar
Member

Повідомлення

Earanak
самое страшное, что уже многие принимают их ответы,как что-то, неподлежащее сомнению и несут как пруф неопровержимый всюду...
Дядя Діма
Member

Повідомлення

Поржав з "Аналитической SEO-компании OneLittleWeb", і з їхніх аналітичних даних. Вони взагалі не в курсі, що зумери вже роблять більше пошукового трафіку в ТікТок, а не в конвульсуючому Гуглі.
Які в 34 рази? :lol: Що вони там курять? :facepalm:
Гугл уже як 2 роки стагнує перед трафіком у ТікТок і ШІ-агентів. І це на сьогодні нерозв'язна для них проблема. Прірва. Листи Бріна, що просочилися, і всі спроби американських «інвесторів» перекупити бізнес у ByteDance - найяскравіші індикатори.
anatolikostis
Member

Повідомлення

вот что кнопка Copilot размещенная вендорами на всех клавиатурах новых ноутбуков творит!
единственное - никто не учел, что сторонними утилитами кнопку "Copilot" можно например в Ctrl переназначить :gigi:
maksim2020
Member

Повідомлення

Reinmar: 09.05.2025 20:05 Earanak
самое страшное, что уже многие принимают их ответы,как что-то, неподлежащее сомнению и несут как пруф неопровержимый всюду...
Так і є. Я для себе вирішив - тепер тільки друкована інформація, опублікована до 2024 року, має якусь цінність - усе інше вже нагенерований AI slop.

Минулих вихідних був у публічній бібліотеці, полистав журнали Life 1940-х років - це в натурі непередаваємі відчуття.
Відповісти