Кінець ери Asetek: закінчився термін дії патенту на вбудовану у водоблок помпу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Кінець ери Asetek: закінчився термін дії патенту на вбудовану у водоблок помпу

Хочу привітати покупців майбутніх недоводянок.
Це гарна новина :super:
Тепер буде вибір і різноманіття + кращі ціни (можливо).
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Sanьka: 07.05.2025 14:50 Предлагаю обсудить Кінець ери Asetek: закінчився термін дії патенту на вбудовану у водоблок помпу

Хочу привітати покупців майбутніх недоводянок.
Це гарна новина :super:
Тепер буде вибір і різноманіття + кращі ціни (можливо).
Арктік вже продає воду по ціні топ повітря, не думаю що зʼявиться щось краще і дешевше.
Afit
Member

Повідомлення

А чому "патентний троль"? Вони своїми мізками, я так розумію перші до цього дійшли. Так можна було б назвати всім відому технологію, яку хтось присвоїв і "тролить" на бабки.
yurius_r
Member

Повідомлення

Sanьka
100% зниження цін не буде.
Robostyle
Member

Повідомлення

Хорошая новость.
Особенно с учетом что кастом теряет в актуальности изза заоблачных цен на гпу и сложностей с гарантией, избыточных кирпичей на 4 слота которые на них лепят, отсутствия вменяемых водоблоков даже на 5070Ти и непрожорливости х3д
Derogs
Member

Повідомлення

Можу помилятися, але було б непогано якби з'явилися більш дешеві універсальні СРО для ГПУ та ЦПУ, все ж таки ліцензування також входило в ціну різних недоводянок, тому тут є чому порадіти.
Scoffer
Member

Повідомлення

В чому була проблема запхнути помпу в радіатор?
maksim2020
Member

Повідомлення

Robostyle: 07.05.2025 15:28 отсутствия вменяемых водоблоков даже на 5070Ти и непрожорливости х3д
Навіщо на 5070 Ti водянка?
DuckRider
Member

Повідомлення

Scoffer: 07.05.2025 18:41 В чому була проблема запхнути помпу в радіатор?
Ни в чём, но там её лучше слышно. Так же пихали на трубку.

Теперь мы входим во времена когда хрен его знает какую помпу слепили эти китайцы, раньше хоть можно было понять по модели асетека как оно себя поведёт
CIPKO_IBAH
Junior

Повідомлення

То асуси гігбасуси типу щось там типу закупають у тих хто наклейку купив. А гора плювати хотіли. Тому ні чим не відрізняється крім наклейок те що коштує 15 000 і 1500. Більше того термалрайт за 4 тис. пропонує у двічі більший екран на помпі і нормальну програмку.
Robostyle
Member

Повідомлення

maksim2020
Потому что она жрет 300Вт? Даже обычной 5070 вода нужна - 1080Ти отлично себе под водой жила, аппетиты 1в1

И все-равно не поставлю ее под воду - с прогарами 12pin, всеобъемным отказом всех и вся в гарантии на територии страны, и охреневшими производителями с 300 евро за водоблок...
Screenshot 2025-05-07 214136.png
maksim2020
Member

Повідомлення

Robostyle
Ну і шо, шо 300Вт? Та хоч 600. До чого тут взагалі вати? У мене до 5070 Ti була 1080 Ti - прекрасно собі жила зі стандартним охолодженням.
dext
Member

Повідомлення

Robostyle: 07.05.2025 15:28 Хорошая новость.
Особенно с учетом что кастом теряет в актуальности...
Кастом це і швидкість відводу тепла, і теплоємність контуру, що буде випереджати будь-які AIO в рази, просто через фізичну потужність помп і необмежену кількість радіаторів.

Для сучасних тонких нанометрових процессів більш важлива саме швидкість відводу тепла (hotspot -- потік рідини), а не темлоємність (кількість/розмір радіаторів) тож кастом буде актуальним завжди B-)
daesz
Member

Повідомлення

Мб якась проблема з нагріванням, помпа ж пластмасова по більшій мірі :rolleyes:
maksim2020: 07.05.2025 19:38
Robostyle: 07.05.2025 15:28 отсутствия вменяемых водоблоков даже на 5070Ти и непрожорливости х3д
Навіщо на 5070 Ti водянка?
Щоб вона займала 1 слот, а не 3, щоб можна було попхати в сфф корпуси :)
dext: 07.05.2025 21:55 що буде випереджати будь-які AIO в рази
Десь так на 0,2 раза. Та й то в кращому випадку :rotate:
В рази, це коли на АІО 60 градусів, а на кастомі 30, щоб було хоча б два рази. В реальності ж різнция в кращому випадку десяток градусів.
f24gun69
Junior

Повідомлення

Прикінь, імбеціли не здогадались !
Терміново патентуй ідею :lol:
dext
Member

Повідомлення

daesz: 07.05.2025 22:01 Десь так на 0,2 раза. Та й то в кращому випадку :rotate:
В рази, це коли на АІО 60 градусів, а на кастомі 30, щоб було хоча б два рази. В реальності ж різнция в кращому випадку десяток градусів.
Давайте порівняємо, на практиці, delta - ambient, а не абсолютні (що є маячня) температури Цельсію з топовим air cooler, згодні? Бо може вийта так, що ви на улюбленій AID не зможете відвести навіть 300W, або забезпечити < 70 градусів для постійного бусту :rotate:
TLDR: будь хто, хто мав custom ніколи не повернеться на AIO B-)
Востаннє редагувалось 07.05.2025 22:39 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
Robostyle
Member

Повідомлення

dext: 07.05.2025 22:28
TLDR: будь хто, хто мав custom ніколи не повернеться на AIO B-)
Например я, который думает переходить на mITX и впервые попробовать AiO
daesz
Member

Повідомлення

dext: 07.05.2025 22:28 з топовим air cooler, згодні?
Гарно ви з'їхали із своєї попередньої заяви
dext: 07.05.2025 21:55буде випереджати будь-які AIO в рази
:lol:

Рекомендую дізнатися значення слів перед тим як ними розкидуватись наступного разу ;)
dext
Member

Повідомлення

Robostyle: 07.05.2025 22:38 Например я, который думает переходить на mITX и впервые попробовать AiO
В мене є і таке в корпусі Fractal Design Terra з кулером Noctua NH-L9 - навіщо там AIO, якщо простір ефективно займає GPU / HDD? :rotate:
Не потрібно вигадувати, навіщо вам потрібен AIO, якщо він вам не потрібен

Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
daesz: 07.05.2025 22:42 Рекомендую дізнатися значення слів перед тим як ними розкидуватись наступного разу ;)
Давайте ви просто наведете ваши температури ЦП при 200W+ TDP - тоді і порівняємо, ок? Ну і оберти вентиляторів/рівень шуму, щоб закрити питання B-)
daesz
Member

Повідомлення

dext: 07.05.2025 22:50 Давайте ви просто наведете ваши температури ЦП при 200W+ TDP - тоді і порівняємо, ок?
Які відношення мають МОЇ температури до вашої заяви про те, що кастом в рази кращий за АІО.
Мені от цікаво - ти справді такий клоун? Чи просто жаба піддушила від того, що тебе мокнули? :lol:

Давай краще так, ти покажеш нам температури з 250Вт тепла на свому горе кастомі і ми їх порівняємо на 360тому акртику ;)
спойлер
(рандомне відео з труби)
Вангую, 47*С у тебе не буде ;)

А потім всетаки прислухаєшся до поради ;)
Рекомендую дізнатися значення слів перед тим як ними розкидуватись наступного разу ;)
Дам ще одну пораду : якщо тебе вже мокнули і тобі ну дууууже не хочеться признавати, що був не правий - краще промовчи і не відповідай нічого, не будеш виглядати так жалюгідно в своїх потугах.
Відповісти